Aihe

Onko nuorten miesten uskonnollisuus läpänheittoa

Anonyymi

Kysytään, paljastaako Vapaa Ajattelija kirkon tutkimuksen läppävirheen!? Käykö 7 % nuorista miehistä viikoittain jumalanpalveluksissa? Perustuiko Ylen uutisjutun nosto epävarmalle tiedolle?

Olisiko niin, että nuoret miehet ovat läpällä heittäneet, että totta kai sitä käydään jumalanpalveluksessa kerran viikossa. Kirkon tutkimuskeskuksen tutkijat ovat onnessaan ottaneet todesta. Kirjoitin tästä jo VA-lehdessä 4/2020 (s. 10-11):

"Mittavirhe tulee mieleen myös jumalanpalvelusosallistumista koskevista tiedoista, kun 15-29-vuotiaiden tuloksena kerrotaan, että ”vähintään viikoittain” osallistuisi 1 % naisista ja 7 % miehistä. Kun joka ikäluokassa on ainakin 25 000 miestä ja koko ikäryhmässä siten yhteensä liki 400 000 miespuolista, jumalanpalveluksissa tuskin kuitenkaan näkyy heistä 7 prosenttia eli 28 000 joka viikko osallistuvaa nuorta miestä. (s. 99)"
Asiaan liittyy myös Ylen eilinen uutisten pääsiäisjuttu ihmisten uskonnollisuudesta tai uskonnottomuudesta. Jutussa nostettiin nuoret miehet pramille.
Pääsiäistehtävänä: etsi oikea kohta koko jutusta.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kun tuo uutisen kuulin niin herätti kyllä ihmetystä. Tuntuu, kuulostaa vaan niin oudolta, että vaikea sitä on uskoa todeksi. Mikä ihme olisi voisi voinut tuollaisen, noinkin ison muutoksen saada aikaan sukupuolten välillä?

  • Anonyymi

   Ei kai tuo uutinen tullut ulos 1.4.?

  • Mietin itse voiko olla tilastollinen sattuma, mutta otos tutkimuksessa on ollut niin iso ettei se riitä selittäjäksi.

   Vitsi-selitys taas jättää avoimeksi miksi nyt olisi vitsailtu, neljä vuotta aiemmin ei. Ja kyselyhän tehdään niin, ettei niitä yhdessä täytetä eikä siis ole mitään joukkoilmiötä.

   Toisaalta tulos on tosiaan epäuskottava.

   Ehkä kyseessä on yksinkertaisesti virhe. Vrt. kirkontilastot.fi, joka väitti jonkin aikaa kirkon jäseniä olevan yli 8 miljoonaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   3481