Eero Huovinen Itse asiassa kuultuna

Anonyymi

Katselin tuota ohjalmaa muutama päivä sitten. Se tuli uusintana, ja haastattelu oli tehty jo vuonna 2010. Toimittaja kysyi Huoviselta, että huolettaako kirkon jäsenkato. Huovinen sanoi, että Hän on optimistinen. Kirkon jäsenosuus oli silloin 78%, ja sanoi sen olevan hyvä osuus.

Nyt runsas kymmenen vuotta myöhemmin tuo osuus on enää runsaat 67%. Huovinen ehkä mietti vain sen hetkistä tilannetta, eikä halunnut miettiä kirkon vääjäämätöntä alasajoa joka on jauhanut kirkon jäsenosuutta joka vuosi prosentilla alaspäin.

25

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kai tuolloin saattoi vielä järkeväkin ihminen ajatella tai ainakin toivoa että lasku on tilapäinen, ikäänkuin 90-luvun alun laman aikaan rinnastuva joidenkin vuosien piikki. Nyt eroaminen on ollut noin yhtä prosenttiyksikköä vuodessa jo kohta 20 vuotta. Toivo on hiipunut, ja jäljellä lienee enää erilaisia arvioita siitä koska lasku taittuu. Onko se esim. 10 % tai 20 %, sitä ei tiedä kukaan.

    • Anonyymi

      Kirkon toiminnasta tulee pienimuotoista ja aivan muut uskonnot kasvattavat kannatusta.

      • Joo, mutta ei liene kovin pian edessä tilannettä jossa uskontokunnista suurin ei olisi evlut kirkko. Sillä on kuitenkin niin iso etumatka, eikä toisaalta ole luultavaa että muutkaan uskonnot voivat maallistumista vastustaa.


      • Anonyymi

        Tuo pelko muitten uskontojen noususta ja 'ev.lut.-tyhjiön' täyttäjinä on surkuhupaisa. Missään verrokkimaassamme ei sellaista ilmiötä ole vielä havaittu.

        Miksi sellaista pelätä täällä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pelko muitten uskontojen noususta ja 'ev.lut.-tyhjiön' täyttäjinä on surkuhupaisa. Missään verrokkimaassamme ei sellaista ilmiötä ole vielä havaittu.

        Miksi sellaista pelätä täällä?

        No niinpä. Lisäksi itse olen vähän vanhempi ja muistan miten aiemmin peloteltiin Jehovan todistajilla. Nyt on vain uhkakuvaksi vaihdettu islam.

        Logiikka on sama kuin pelätä alkoholinkäytön vähentymisen johtavan väistämättä heroiinin käytön kasvuun.


    • Anonyymi

      Sikäli lyhytnäköinen katsontakanta Huoviselta jo tuolloin vuonna 2010. Kyllä jokainen järkevä ihminen tiesi jo silloin, että kirkon jäsenosuus tulee joka vuosi alaspäin. Pahinta ehkä kirkon kannalta on pakkokasteiden lasku. Toki erotkin laskevat kirkon jäsenten määrää, mutta kasteiden, jos ei nyt täysi romahtaminen, mutta melkoinen lasku varmistavat, että jatkossakin kirkon jäsenosuus putoaa vähintään yhdellä prosentilla joka vuosi.

      • Kieltämättä joo... Toisaalta voi ehkä ajatella ettei tuo ollut valhe kuitenkaan, vaikka ei ihan totuuskaan. Toiveajattelua ja silmien sulkemista todellisuudelta.


    • Anonyymi

      Muslimien määrä kaksinkertaistuu 15 vuodessa eli nelinkertaistuu 30 vuodessa Suomessa
      Jos niitä on nyt 0,2 miljoonaa niin 2050 niitä on vajaa miljoona
      Tätä sharian nousua vastustavat eivät kuulu Vapaa-ajattelijoiden liittoon

      Ja muslimimäärän muuton lisäksi kasvaa, koska muslimeilla on rutosti lapsia yleensä 50% enemmän kuin muilla uskovilla ja ateisteilla

      • Anonyymi

        Tuskin kykenet ymmärtämään, että muslimitkin maallistuvat. Itse asiassa suuri osa heistä on jo maallistuneita. Pitkään kutsuvat itseään muslimeiksi, sitten kulttuurimuslimeisksi ja lopuksi EVVK.

        "Tätä sharian nousua vastustavat eivät kuulu Vapaa-ajattelijoiden liittoon"

        Jos kuvittelet, että merkittävä osa itsensä muslimeiksi tuntevista haluavat tuolloin (2050) jotain urpo-shariaa, ei asialle tietenkään mitään voi. Senkun vaan jatkat pelkäämistä.


      • Anonyymi

        Kuvittelitko, että muslimien määrä vähenee, jos kirkosta eroaminen hidastuu? Mihin ihmeeseen niin ääliömäinen käsitys voi perustua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvittelitko, että muslimien määrä vähenee, jos kirkosta eroaminen hidastuu? Mihin ihmeeseen niin ääliömäinen käsitys voi perustua?

        Katolinen kirkko on monta kertaa estänyt muslimien etenemisen Euroopassa ja kokonaan Amerikoissa

        Muslimismi ei katolisuuden takia ole ongelma pan-Amerikassa

        Luterilainen kirkko on pilannut asemaansa mushyysännällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katolinen kirkko on monta kertaa estänyt muslimien etenemisen Euroopassa ja kokonaan Amerikoissa

        Muslimismi ei katolisuuden takia ole ongelma pan-Amerikassa

        Luterilainen kirkko on pilannut asemaansa mushyysännällä

        Se, että Eurooppa on sotinut muslimeja vastaan joskus keskiajalla, ei liity tähän mitenkään. Osoitit ääliömäisyytesi oikeaksi.


    • Anonyymi

      Uskovainen kirkostaeronnut tai ateisti uskoo yllä poliittisen uskonnon islamin maallistuvan ja esittää höpöä uskoaan ilman perusteita.

      Jopa shaahin aikainen maallistuneempi valtio vajosi islamisaiseen diktatuuriin, Iran

      Ataurkin maallistuneempi Turkki samoin

      Sharian lain vastustajat eivät ole mushyysäntää harjoittavassa sosialistien Vapariliitossa, joka myös sensuurin tukijana on sananvapautta rajoittava, siis epävapaa-ajattelua edistävä

      • Anonyymi

        Mainitsemasi valtiot olivat/ovat täysin erilaisia kuin eurooppalaiset valtiot. Mikään ei viittaa siihen, että tänne olisi syntymässä voimakasta muslimiväestöä josta vieläpä merkittävä osa haluaisi urpo-sharia tänne.

        Jos kuitenkin pelkää muslimeja, kannattaa ehdottomasti edistää Vapaa-ajattelijaliiton pyrkimyksiä riisua uskonnollisilta yhteisöiltä heidän lainsäädäntöön nojaavaa erityisasemaa.

        Mitä voimakkaammin maallistuminen etenee, sitä pienempi riski 'maailmankatsomuksellisesta takatalvesta' on.


    • Anonyymi

      Vihintä ja siunaanta on melko villiä puuhaa väärissä käsissä.

    • Anonyymi

      Me voimme helposti vaihtaa hallituksen, jopa alle 4 vuoden joskus, muuttaa lakeja ja vähentää kirkon valtaa

      Mutta me emme voi poistaa matuja, kun ne tänne on päästetty eikä niiden kulutusta, eikä kehitysmaaoppeja eli poliittista uskontoa, jonka sisällä sunnit ja shiiat käyvät veristä taistelua levittäen väkivaltaa Euroopassa. Oulupedoja ei saada ulos, kun niille on annettu kansalaisoikeus

      Matutus on kumuloituva ja palautumaton

      Vapaa-ajattelijoiden liitto VAL on mitätön osa punavihreää hyysärikuplaa, jonka toiminta on lähinnä luterilaisten kuten pappien ja räsäsien pilkkaamista

      Palautumatonta, kumuloituvaa kansanvaihtoa eli sossujen VAL-porukan puuhastelua vastaan taistelu jatkuu

      • Anonyymi

        Ja mitä ihmettä tuokin aivoton vuodatus liittyy kirkosta eroamiseen? Sama urpo jaksaa pilata palstaa ääliömäisellä länkytyksellään.


    • Anonyymi

      Totta. Mäntysalo on kirkostaerottaja ja hän toimii kärkihenkilönä sossujen Vapaa-ajattelijoiden liitossa VAL, joka on pieni merkityksetön järjestö, sinänsä tällaisen myyräntyöhön ei kannata aikaansa liikaa uhrata

      VAL on siten jotenkin kiedottu kirkostaeroamiseen sille ei voi mitään ulkopuoliset ja VAL-sossut nostavat testamenttirahaa kirkostaeroamismielikuvilla jne

      VALn johdossa toimii lehden toimittajana kolme punavihreää, joista päänä vantaalainen vasliittopoliitikko, joka mm. Kansan demoktaattisessa radioliiton johdossa kannattaa sensuuria eli vastustaa vihapuhetta eli vapaata ajatusta ja sananvapautta

      Uskonnottomille on syytä paljastaa heihin kohdistuva sensuurisossujen VAL propaganda

      • Anonyymi

        Olet siis taas tullut yöllä kännissä kotiin, ja päätit purkaa pahaa mieltäsi tälle palstalle. Voi voi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Miten tuo mitenkään liittyy Vapariliittoon? Korkki taas tukevasti auki?


    • Anonyymi

      Suomalaisten elämään tai tapoihin puuttuminen mushyysännällä tai muspelolla. Vapariliitto on tällainen, suomalaisten kyykyttäjien liitto. Jos joku suomalaismielinen vielä kuuluisi  Vapariliittoon, niin kannattaisi heti erota ja kirkosta, on tärkeä taistella kansanvaihtajahyysäreitä vastaan, koska prosessin tulos on peruuttamaton eli kansanvaihto
      Jos taas luterilainen kirkko ei taistele mus vastaan, se on sen häpeä. Huhtasaari ei kuulu. Ottakaa mallia Laurasta, ei Vapariliitto-hyysäreistä https://youtu.be/6FO27jyMQQI

      • Anonyymi

        Avasit korkin ajoissa, vai jatkat eilisillä pohjilla?


    • Anonyymi

      Oxfordissakin professorina toiminut evolutiobiologi Richard Dawkins tuomitsee Vapariliiton johdossa toimivien kaltaisten uusosialistien  lahkotoimet, joilla levitetään Ylikosken ja Mäntysalon tapaisesti harhaisia elämäntapaoppeja ET Voima-lehden maailmankylän porukkoihin liittyen, kuten että mies voi synnyttää, sukupuolen voi valita, sexpon cis-pilkka on asiaa jne.

      Dawkins tuomitsee potmodernin woke- kulttuurin ja "kadunko oikealla tavalla että olen valkoinen ja mies ja cis "-hörhöt

      Dawkins on evoluutionbiologi ja taas Vaparililiitto luonnontieteenvastainen amatöörien  uussosialistiviritelmä, joka elää testamenteilla saadulla kiinteistöomaisuudella punavihreässä kuplassa

      • Anonyymi

        Miten tuokaan mitenkään liittyy kirkosta eroamiseen? Avasit taas korkin, vai olet syntymä-ääliö?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe