Aihe

Kuinka menetellä?

Anonyymi

Minulla on omena. Ja voi millainen tuo omena onkaan. Heti elintarvikeliikkeessä näin sen, että kuinka iso omena se oli. Väriltään se omena on punainen. En minä sitä sen koon takia ostanut. Kaksi pienempää olisi ehkä ollut parempi. Mutta minä vertasin niitä elintarvikeliikkeessä olleita omenoita. Ja sitten minä tein sen valintani. Koska se omena näytti raikkaalta, kun vertasin sitä kokemuksiini omenoista ja muihin liikkeen omenoihin. Sinä oli hieman sellainen vahapintainen kuorikin, joka siihen oli tietenkin tullut siksi, että se todennäköisesti oli siihen laitettu suojakuoreksi jotakin vastaan. Ennen minä muistin miksi omenassa oli ne vahasta laitetut suojat siinä kuoren pinnassa. Mutta nyt minä en enää muista. Varmaan ne ovat siinä kuljetussuojana, kuorensuojana, tuholaissuojana tai jostain muusta syystä.
Olivatpa syyt mitkä tahansa, ei valinta kuitenkaan ollut helppo, koska omena oli ja on vieläkin iso, joutuu sen jakamaan ehkäpä peräti kahteen osaan. Ja osa omenanraikkaudesta aina katoaa, kun sen leikkaa. Varsinkin jäljelle jäävissä omenanpuolikkaissa.
Siksi päätös omenan syömisestä onkin iso sitten, kun sen aika tulee. Mikä voikin tulla periaatteessa ihan pian, koska yön unet ovat vastassa ja tekevät tuloaan. Lisäksi iso omena voi vastata periaatteessa yli kahta ateriaa.
Nyt olen kertonut teille lähes kaiken, mikä minulla on omenastani teille kerrottavana, paitsi sen, että säilytän sitä omenaa jääkaapin kasvistuotteille suunnitellussa lokerossa. Koska pidän omenanraikkaudesta kylmänä tai viileänä.
Mitä tahtoisitte suositella minulle omenan suhteen? Ja kuinka se tulisi nauttia?

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Isot ne on murheet sinullakin... Palstan vakihörhö taasen vauhdissa omenansa kanssa. Osta seuraavan kerran halvempia puolalaisia omenia ja syö kerralla aina yksi omena. Ei ole sitä myrkkyvahaakaan niissä pinnalla!

   • Anonyymi

    Omenoissa ihminen kuitenkin haluaa sitä laadukkuuden tunnetta. Ja monissa elintarvikeliikkeissä on kuitenkin mahdollista ostaa laadukas omena. Hapan ja kirpeä omena eivät ole kaikkien makuun, kuten ei myöskään hapanomenaan kuuluva lisäyssokeri.
    Siksi omenaa, nyt siitä n. 1/6 osaa syöneenä voidaan todeta, että se on laadukas, mutta sen ongelmatiikka koostuu lähinnä sen koosta.

    Omenassa, joka on tämänkaltainen on syytä muistaa myös se, että se sen suojaava vaha pitää pestä pois, ennen kuin omenaa käyttää muutoin valmistamatta ravintotarkoituksiin.

    Hyvin mielin kuitenkin jatkan omenani kanssa tätä meidän yhteistä matkaa. Ja katson mihin kaikkeen se tuleekaan johtamaan. Ja en tiedä pitäisi tai tulenko enää avaamaan tästä omenasta ja siihen liittyvistä kysymyksistä enää uutta otsikkoa. Tai jatkamaan kommentointia tästä omenasta enää tällä palstalla?

    Syy omenasta kirjoittamiseen on siinä, että sen ostaminen on tapahtunut köyhyyden maailmassa operoidessa. Ja nyt se selkeästi on aiheuttanut siinä ongelman ollen liian iso omenan peruskäyttöön syömällä se kerralla. Ja siksi vinkit ja linkin omenaa koskien ovat tervetulleita. Itselläni oli kermavaahtoa. Joka tosin oli huono purkki (ei paineita, ei makua, maistui "kevyelle") jne.

    Yhtenä ajatuksena synty juuri, että omenalohkoihin olisi voinut lisätä kermavaahtoa, jokin pullavaosuus tai peräti kaakkorpohjaan siibut, kermavaahto ja jostain hankittu kaardemummas mauste sokurilla.

    Joka olisikin ollut ensimmäinen innovaatio kaakkormaailmassa, jota tosin en koskaan ole ennen käyttänyt tai käytä. Mutta viimeaikoina idea ja ehkä tämäkin yllättävä nyt syntynyt idea kumpuaa siitä, että hankin yoghurt tuotetta, joissa oli hedelmien ja marjojen kuvia purkeissa. Ja makuna niiden mukaiset esanssit, jotka kuitenkin makutotuudellisuuden mukaisesti olivat ihan ok. Mutta sukurointeineen taas eivät.

    Niin sitten vain jostain syntyi semmmoinen innovatoorinen ajatus kaakkor innovaatiosta.

    Mutta kommentoikaa ja kertokaa lisää vinkkejä, kuinka tässä tilanteessa tulisi juuri nyt edetä?


  • Anonyymi

   Neuroleptiä ja vettä.

   • Anonyymi

    Aikamoinen kapilisi kun hankki omenan ilman tarvetta.
    T
    Itse hankkisin omenan söisin sen enkämätelisi sitä.

    Köyhänduunari jika elättää yritytukiloisetjanaataloustukiloiset. Ja kela nanut ja kauppiaat


  • Anonyymi

   Osta jousipyssy ryhdy robin hoodiksi.

  • Anonyymi

   Tee kiisseli.

   • Anonyymi

    Kiisseli on tietysti vähän vaikea, kun ei muista. Mutta sen muistan, että on osaneste suurustus ja kokoneste suurustus. Ja sitten on sellainen laite, jolla vois suristaa omenaa sellaiseksi pieneksi silpuksi. Mutta en muista mistä se maku siihen kiisseliin tulee? Tarvitseeko siihen oman esanssinsa? En oikeasti muista, mistä se maku tulee siihen kiisseliin.

    Ja, jos laittaa siihen kiisseliin vaikka liivatetta, niin en sitten muista saisiko siitä sellaisen asian, jota kutsutaan joksikin hyydykkeeksi tai muuksi. Vai pitikö se liivatteen kanssa muistaa vielä jotakin?

    Joka tapauksessa on mukava, että on ihmisiä, jotka haluavat auttaa muistamaan, mitä omenalla voi tehdä. Ja, joka tapauksessa, jos sen omenatuotteen laittaa sitten jääkaappiin, niin siitä saa kylmän. Ja siihen voi ostaa kaupasta sellaisen purkin, jossa on kermavaahtoa.
    Ja ne vasta vaikeita valintoja ovatkin, koska on olemassa niitä kevytmakuja, jotka sitten maistuvat todella oikein pahoille.

    Ja sitten, kun niissä ei lue isolla, että kevyt/paha maku, niin voi valita väärin. Parempi olisi, että olisi isolla tekstit, että ei aina vahingossa ottaisi sitä kevytpahaa.


  • Anonyymi

   Kiisselin teko tapahtuu näin: laitat omenaviipaleet veteen ja keitä pari min. Sitten nostat ne pois vedestä ja jäähdytät. Kun vesi on jäähtynyt vispaa maissijauhot, lisää omenat.

  • Anonyymi

   Odota että se on mätä ja syö se sitten niin kaksi samanlaista kohtaavat toisensa .

  • Anonyymi

   Vähemmän päihdyttävää ainetta niin ei tarvi pähkäillä asioita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   5999