YLE automatisoi - TV-uutiset jo nykyisin makkelia

Anonyymi

Journalisti -lehdessä kanneaan huolta YLEn yt-neuvotteluista, jotka vähentävät kymmeniä ihmisiä. ”Jo nykyisin nähdään välillä kuva-alan poikki erehdyksessä vaeltavia robottikameroita. Onko työnantaja ihan perillä siitä, mitä kaikkea voi tapahtua ja mihin kaikkeen täytyy varautua? Heillä on liian vahva usko, että kaikki voidaan hoitaa automaatiolla," kirjoitti Journalisti" Ja näin näyttää olevan sillä nykyisin YLEn Tv-uutiset ovat teknisesti makkelia monena päivänä. Viimeksi toimittaja Rönkän (t.Röngän) spiikatessa ilmestyi ruutuun vieraan haastattelun tekstitys (tg) ja sen päälle ilmeiseti kuulovammaisille teksitys. Kyllä oli puuroa ja sotkua. Ja juuri nämä tekstitykset, puhekanavat ja mikrofonit eivät toimi ja sitten voivotellaan, kun ei kuulu/näy. Ja nyt siis väkeä pannaan ulos ja että automatiikka hoitaa "uutimet". Ja samaan aikaan YLEssä tarvitaan muka tasa-arvokoulutusta. EX-Yleläisenä sanon, että YLEssä tasa-arvo ja naisten ääni ylimpänä on huomioitu. Ei tarvita "moniäänisyyttä" yhtään enempää. Nyt on jo "Pillupäiväkirjaa" muuta outoa! Höttöä on ja se ei kuulu YLEn toimilupaan.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Journalisti 29.3.2021 "Löperö Yle-laki sallii valtion rahoittaa ohjelmia, jotka markkinatkin hoitaisivat. Siksi Ylen rahoitusta pitäisi leikata, kirjoittaa toimittaja Ivan Puopolo". Oikea päätelmä!

      • Anonyymi

        Maikkari haluaisi uutisten monopolin itselleen.

        Puoppololle: no way!


    • Anonyymi

      Newsflash: YLE ”osaa”! :/

    • Anonyymi

      Koko Ylen voi lopettaa nykyisellä systeemillä eikä mitään pakkoveroja kenenkään pidä ns. vapaassa maksaa joten varokaa sitä Kiurua sote uudistuksineen koska hän se tämä pakkoveronkin sai aikaan josta ei sitten mitään hyvää ole seurannut.

    • Anonyymi

      Eihän tässä Journalistilehden kannanotossa ole oikeastaan kyse YLE:stä. Siellä halutaan olla solidaarisia toimittajien ammattikunnalle, ei ole muusta kyse.
      Oma lehmä on ojassa.

    • Anonyymi

      Sunnuntaisin tulee ensimmäiset Tv-uutiset vasta klo 17, seuraavat sitten heti perään klo18. Huipputason uutispalvelua verorahoillamme saadaan siis.

      Eikö sieltä palkkalistoilla löydy yhtään lukutaitoista, joka olisi valmis sunnuntaiaamuna vaikkapa klo 10 lukemaan TVssä ne samat uutiset, joita radiossa toistetaan tunnin välein alkaen klo 6 tai 7 ? Kuvituksena voisi olla still-kuvia tai jotain aiheeseen liittymätöntä mössöä, ihan kuin arkisinkin.

      Ylen uutiset pysyvät nykyään koko päivän muuttumattomina. Kun kuuntelee aamun ensimmäisen uutislähetyksen radiosta, niin tietää mitä koko loppupäivän tullaan kuulemaan Ylen "uutisissa". Ehkäpä jokin tsunamin tai Tsernobylin suuruusluokkaa oleva tapahtuma sentään voisi mahtua päivän mittaan uutena asiana niihin "uutisiin".

    • Anonyymi

      Onhan tuolla Ylellä karsittavaa, paljonkin.

    • Anonyymi

      Aiemmin TV-uutsia tuli sunnuntaisin aamulla klo 8, 9, ja 10. Toimittaja Ivan Puapolo kirjoittaa Journalistissa nasevasti mm. "Yleensä kun Ylen rahoitukseen ehdottaa leikkauksia, alkaa perinteisten vastaväitteiden rummutus.

      ”Yle lisää moniäänisyyttä!”

      Tämä on totta vain, jos Yle tuottaa sisältöjä, joita ei muuten olisi saatavilla. Jos Yleltä tulee ohjelmia, joita olisi tarjolla muutenkin, Yle ei lisää moniäänisyyttä, vaan syö markkinaosuuksia. .....

      ”Yle takaa laadun!”

      Laadun tae eivät ole verot vaan tekijät.

      ”Ylellä on tärkeä rooli kotimaisen kulttuurin tuottamisessa!”

      Ei tarvitse olla. Mikäli aikomuksena on tuottaa kulttuuria, jolla ylipäänsä on yleisöä, se syntyisi kaupallisen intressin takia ilman Yleäkin.

      • Anonyymi

        "Jos Yleltä tulee ohjelmia, joita olisi tarjolla muutenkin, Yle ei lisää moniäänisyyttä, vaan syö markkinaosuuksia"

        Ei vaan YLE lisää kilpailua, joka parantaa laatua. Maikkarin ajautuminen ulkomaiseen omistukseen ja kansainvälisen rahan tuottovaatimuksiin on johtanut siihen, että resursseja ei riitä kilpailla edes Yleä vastaan. Se on sitten voi voi. Ei entisiä suomalaisia omistajia kukaan pakottanut myymään. Mutta kun kerran tuli myytyä, niin itkee sitten, mutta kustantaa nenäliinansa itse.


    • Anonyymi

      Korj. Tietysti Ivan Puopolo!

    • Anonyymi

      Kyllä joku Max Headroom koneääni voi lukea uutiset.
      Eikä sillä ole ongelmia muistaa isäntien agendaa ja muita talking pointteja.

      Tosin kyllähän se tekoälykin sekoaa joskus, jos inputti johtaa harhaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=8rRo5CHFxAI

    • Anonyymi

      Kyllä vi*uttaa maksaa tällaista pakkoveroa, joka takaa "tulosvastuullisen" isoherran (-rouvan) käsittämättömän bonuksen??? Ei voi ymmärtää.

      Miten voi tämän veron kiertää laillisesti ( tai yleensäkin kiertää)?
      Sehän on pakkomaksu suhteutettuna tuloihin. Aivan sairasta!!

    • Anonyymi

      Ylen uutiset ovat muuttuneet kummalliseksi catwalk-tepasteluksi Maikkarin lailla. Hankkikaa lukijalle tuoli ja suunnatkaa kamera tarpeeksi lähelle naamaa. Videoiden aikana ei tarvitse näyttää lukijaa. Säähenkilöä ei tarvitse haastatella eikä myöskään urheilutoimittajaa. Uutisissa ei tarvitse viitata nettiin.

      • Anonyymi

        "Videoiden aikana ei tarvitse näyttää lukijaa"

        Miten niin ei tarvitse? Osa kuulovammaisista saattaa pystyä lukemaan huulilta.


    • Anonyymi

      Enpä ole ennen kuullut tuota makkeli-sanaa , hävikkimateriaali...

    • Anonyymi

      Ovat mannekiineja kun tepastelevat "uutisasuissaan" ja viittovat lappusineen ruutuun päin. Lapsellista. Nyt pääsiäisenä keltaista aina akkojen hiuspantoja myöten. Kyllä on koreografiaa harjoiteltu.

    • Anonyymi

      YLE-uutisten "tehtävä" tuntuu olevan yhä enemmän naisten "huolien, kuukautisvaivojen, aborttivääryyksien, toisten kanssasiskojen vihan ja pahojen puheiden setviminen sekä erilaiset päänsäryt. Näin siksi, että YLEssä on laumoittain toimittajina naisia, miehiä joitakin, ja niiltä suut tukittu! Annas olla jos tarvittaisiin puhua miesten vaivoista, mm. eturauhasen syövistä jne. , ei kuulu mitään. Voin kuvitella millainen työilmapiiri "isoissa pajoissa" vallitsee, kun joukko punoo juonia toisiaan vastaan. Tosin nythän YLE-väki on ollut jo vuoden etätyössä, että siitäkin varmaan koituu naisväelle taas harmia, josta pian kuullaan.

    • Anonyymi

      YLE on hukassa uutislinjauksineen ja priorisointineen. Pikku asioita ja usein kaverin hommista tehty mainosspotteja! Ei ole YLEn ohjelmatoiminnan säännöstön mukaisia!

      • Anonyymi

        Tuo, että toimittajat mainostavat toistensa ohjelmia Ylellä jatkuvasti, ottaa kyllä todella pattiin.On siinä tietenkin se etu että kun etukäteen kerrotaan ohjelman sisältö, voi hakea parempaa luettavaa tai katseltavaa.


      • Anonyymi

        Kuka Ylen tai Maikkarin uutisia muka katsoo? Tampereen toimittajakoulun piiri pieni pyörii koko suomalaisessa mediassa, eihän niitä viitsi seurata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe