Aihe

Ekstremistinen puhe verkossa ja uutismediassa

Anonyymi

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/162949/2021_V...

sivu 38/102
Nykyanarkistit esittävät yhteiskunnallista muutosta hahmottelevissa keskusteluissaan erilaisia perusteluita järjestelmän ja sen edustajien vastaiselle väkivallalle. Niin sanot-tuj en insurrektionalistien mukaan anarkismi ei tavoittele valtiopohjaisen yhteiskunta-järjestelmän reformia vaan pyrkii pikemminkin lakkauttamaan sen. Nykyjärjestelmää ei näin ollen kannata uudistaa rauhanomaisesti, vaan se on revittävä alas kokonaisuu-dessaan uuden, valtahierarkioista vapaan yhteiskuntajärjestyksen tieltä. Väkivallan-käyttöä puoltavat anarkistit mieltävät voimatoimet välttämättömyydeksi myös sen ta-kia, että valtaapitävät eivät tule luopumaan osastaan vapaaehtoisesti, jolloin se on otettava väkisin.40 Järjestelmänvastaista voimankäyttöä perustellaan tämän lisäksi ar-gumentilla, jonka mukaan valtion harjoittama rakenteellinen väkivalta on huomatta-vasti laajamittaisempaa ja luonteeltaan vakavampaa kuin anarkistien järjestelmään kohdistamat voimatoimet.41 Samoin aineellisen omaisuuden tuhoamista puolustellaan toteamalla, että kapitalistisen järjestelmän ihmiskunnalle tuottama materiaalinen haitta on huomattavasti laajamittaisempaa kuin anarkistien aiheuttama tuho.42

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ModerniHumaaniFasisti

   Aidon fasismin kannattajana olen yllättynyt, kuinka samaa mieltä olen anarkistien kanssa monessa kohdassa!

   Nämä länsimaiden näennäisdemokratiat ovat elitokratioita, jotka haluavat vain pitää vallan pienen eliitin sisällä ja vastoin kansan tahtoa ja ennenkaikkea etua.

   Suurkapitalismi on nykyään oudossa ja paljastavasa liitossa äärivasemmiston kanssa. Tuo globalismi- aate tulee varmasti tuhoamaan eurooppalaisen sivilisaation , ainakin länsimaista.

   Siksi valkoisten kansojen tulee turvautua siihen ainoaan pelastavaan aatteeseen ja yhteiskuntajärjestelmään eli fasismiin. Mikään muu ei enää auta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   6283