Aihe

VELJET, MINÄ EN VIELÄ KATSO SITÄ VOITTANEENI. ( Fil. 3:13)

Tässä saatamme nähdä minkälainen sisäisen ihmisen terveys ja voima on! Kuule tässä, kuinka apostoli Paavali sanoo, ettei hän vielä ole sitä voittanut.
Mitä apostoli tarkoittaa? Eikö hän vielä ollut päässyt uskoon, evankeliseen vapauteen, elämään ja autuuteen Kristuksessa? Tiedämme, että hän kirjoitti tämän kirjeen, kun hän jo oli täyttänyt koko maan opillansa.

Kun ajattelemme tätä ja kuulemme hänen kuitenkin tässä sanovan: »En katso sitä vielä voittaneeni», ihmettelemme vielä enemmän ja kysymme: miten oli apostolin sisäisen elämän laita? Tai ehkä hän puhuu toisten puolesta. Ehkä hän ilmaisee vasta-alkavan kristityn tilan - ihmisen, joka ei vielä ole varma armotilastaan eikä ole päässyt ahtaasta portista sisälle?

Mutta niin ei ole asian laita. Hän on tässä luvussa juuri kertonut oman hengellisen kehityksensä, puhunut vain itsestänsä ja sanoo nyt tässä aivan selvästi: »Rakkaat veljet, en voi sanoa vielä sitä saavuttaneeni.»

Nämä sanat lausuu siis mies, joka ei ole mikään vasta-alkaja kristillisyydessä, vaan joka on evankelisen uskonelämän korkeimmalla huipulla. Nämä sanat lausuu sama apostoli, joka saattoi sanoa: »Minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa», sama uskonsankari, joka voitonriemuisena huudahtaa: »Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta?»

Sama pyhä, jossa Kristus on saanut muodon täydellisemmin kuin kenessäkään toisessa, ja joka Jumalan kunniaksi saattoi totuudenmukaisesti kehottaa: »Olkaa minun seuraajani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niin kuin me olemme teille esikuvana.»
Sama mies tunnustaa tässä vapaasti ja avoimesti, ettei hän vielä ollut sitä täysin käsittänyt eikä ollut täydellinen.

Tässä moni ihmetellee ja hämmästynee. Syystäpä niin teettekin, mutta katsokaa samalla, että käsitätte asian oikein. Kun Paavali tässä puhuu epätäydellisyydestä, ei hän puhu siitä, mitä hän Kristuksessa olevana on Jumalan edessä. Kun hän sitä käsittelee, käyttää hän aivan toista kieltä.

Silloin kuuluu: »Kuka voi syyttää?» »Kuka voi tuomita kadotukseen?» Me olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet. »Yhdellä uhrilla on hän iankaikkisesti täydelliseksi tehnyt ne, jotka pyhitetään.»

Paavali oli »täydellinen.» Mutta kun hän puhuu epätäydellisyydestä, silloin hän puhuu sydämensä tilasta, sisäisestä suhteestaan Herraan, uskonelämästään ja siihen nähden hän tunnustaa, ettei hän vielä ole sitä käsittänyt, ei vielä saavuttanut päämääräänsä.

Kristuksen sovituksen salaisuus ei ollut hänelle vielä kirkastunut siinä määrin kuin hän toivoi. Hänellä ei ollut vielä sitä uskon lujuutta ja siitä johtuvaa sydämen lohdutusta, jota hän kaipasi. »No niin», sanot sinä , »mitä ihmettelemistä tässä nöyrässä tunnustuksessa sitten onkaan? Sillä kukapa omaan uskonelämäänsä nähden pitäisi itseänsä täydellisenä tai päämäärään päässeenä?»

Älä sano niin! Tottahan se pitänee itseään täydellisenä ja määrän päähän ennättäneenä, joka ei enää mitään tavoittele, joka on tyytyväinen itseensä ja saavuttamaansa hengelliseen asemaan!

Älkää tästä pahastuko, vaan koetelkaa itseänne Jumalan kasvojen edessä. Meillä on kaikilla turmeltunut ja pahanilkinen sydän. Meillä on kaikilla vihollinen, joka on vannonut tuhoavansa meidät ja aikoo myös niin menetellä.

Kun hän ei enää voi pitää meitä julkisessa synnissä ja epäuskossa, kääntää hän juonensa toisaalle koettaen petolliseen sydämeemme vuodattaa väärää lohdutusta ja rauhaa, joka yhtä varmasti johtaa hänen tarkoitustensa toteutumiseen, nim. tätä lohdutusta:
Sinä olet nyt kokenut ja evankelinen kristitty, sinä et nyt enää mitään tarvitse, nyt on kaikki hyvin.

Ja jollei hän näin selvin ajatuksin sitä meille ilmaisekaan, puhaltaa hän kuitenkin sielumme silmään nukuttavaa henkäystänsä, tehden sen uneliaaksi ja välinpitämättömäksi, josta kaikesta on seurauksena, että sielu on kylläinen ja tilaansa tyytyväinen, eikä enää huolehdi uudistuksesta ja kasvamisesta Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa.

jatkuu...

93

195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ... jatkoa

   Mutta se, joka todella käyttää evankeliumin opetusta, joka ei pidä sitä vain päässänsä ja huulillansa, vaan haluaa sen voimaa uskoksi, rauhaksi, iloksi, rakkaudeksi ja jumalisuudeksi, ei koskaan tule täysinoppineeksi, vaan hän on yhä enemmän tunteva, miten paljon häneltä puuttuu.

   Ja tästä syystä juuri me niin ankarasti tuomitsemme hengellisen kylläisyyden, koska se on ilmaus paikoillaan pysymisestä, itse armoelämän alkaneesta kuolemisesta.

   Sinä ehkä vaellat kristillisesti, sinä harjoitat kotihartautta ja teet hyviä töitä. tunnustat totuudenmukaisesti: minun syntini ovat anteeksiannetut, määrättynä hetkenä sain uskon vakuutuksen siitä - ja niin olet tyytyväinen, kaikki on hyvin, olet saavuttanut päämääräsi.

   »Niin», sanot, »emmekö silloin todella ole määränpäässä?
   Eikö silloin kaikki ole todella hyvin?» Kyllä, jos vain todella elät uskossa ja elät Kristuksessa, silloin on kaikki hyvin mitä tulee vanhurskauttamiseesi Jumalan edessä!

   Huomaa, rakas sielu, Jumalan edessä, Kristuksessa, olet sinä niin täydellinen, ettet koskaan voi sitä kyliin uskoa. Jumala suokoon sinulle armoa voidaksesi aina olla selvillä siitä! Mutta myös silloin, ja juuri silloin, kun armoelämäsi on oikea ja asiasi hyvin Jumalan edessä, on sinun itsesi tunnettava, että sinulta yhä vielä jotakin puuttuu.

   Silloin, sinulla pitää olla Paavalin mieli, joka sanoo: »En vielä katso sitä voittaneeni.» Silloin sinun on huomattava monet puutteet uskonelämässäsi, Herrassa iloitsemisessasi, rakkaudessasi ja jumalisuudessasi. Silloin sinun on joka päivä isottava ja janottava vanhurskautta, kuten tässä huomasimme Paavalin tehneen.

   ( C. O. Rosenius)

  • Anonyymi

   1Aikak.16:32-23 Pauhatkoon meri ja kaikki, mitä siinä on; ihastukoot kedot ja kaikki, mitä siinä on, riemuitkoot silloin metsän puut Herran edessä, sillä hän tulee tuomitsemaan maata. Ps.98:7-9. Ap.t.17:31

  • Anonyymi

   Saviseutulaiselle voi tulla pienoisena järkytyksenä seuraava uutinen, mutta kerrottava se on: Rosenius ei ole maailman Vapahtaja eikä edes pakanoiden apostoli.
   Maailman Vapahtaja - joka siis sovitti jo KOKO maailman ristinkuolemallaan - on Jeesus Kristus, ja pakanoiden apostoli on Paavali, joka tästä koko maailman sovituksesta kirjoittaa.
   Rosenius puolestaan omasta sokeudestaan käsin hämärtää ja sekoittaa apostoli Paavalin peilikirkasta evankeliumeja.
   Maailma ei kaipaa enää yhtä ainutta toraistia, sapatistia, arminiolaista, kalvinistia tai mini-roseniusta julistamaan yhtään mitään vaan vain puhdasta evankeliumia.

   Toisaalta kaipa se on niin, että se, joka on saanut uskon Jeesukseen, rakastaa maailman Vapahtajaa. Onhan "Jumalan rakkaus vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta".

   Eli helvettiuskovainen rakastaa helvettiin ihmisiä tuomitsevaa Jeesusta, annihilaatio-oppiin uskova rakastaa annihilationisti-Jeesusta ja kaikkien pelastumiseen uskova rakastaa universalisti-Jeesusta.

   Kysymys kuuluukin: Kenen Jeesus rakastaa konkreettisesti eli teossa ja totuudessa noista kolmesta uskovasta jokaista? Kenen Jeesuksen ristillä aikaansaama sovitus sulkee sisäänsä nuo kaikki kolme uskovaa?

   Tämä voi kuulostaa julkealta, mutta mitäpä jos vilkaisisimme Raamatusta niitä kohtia, joissa puhutaan sovituksesta? Ja mitäpä jos lukisimme nuo kohdat niin, ettemme lisäile noihin kohtiin mitään emmekä ota niistä mitään pois?

   "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa."

   "Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

   "Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."

   Ymmärrän kyllä, että monet kokevat vastustamatonta tarvetta selittää JUURI NUO KOLME RAAMATUNPAIKKAA olemattomiin ja vieläpä Raamatulla itsellään, mutta sitä minun on hieman vaikea käsittää, että samaiset ihmiset tokaisevat samaan hengenvetoon, että he uskovat Raamatusta kaiken "niin kuin se on kirjoitettu" ja että "Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa".

   Erityisen tragikoominen on tällaisten ihmisten näppikseltä usein ilmoille kirpoava lausahdus "Raamattu ei voi olla ristiriidassa itsensä kanssa", minkä jälkeen he alkavat runnoa, silpoa ja raiskata yllä olevia kohtia ikään kuin ne olisivat huonosti käännettyjä, täysin vertauskuvallista tekstiä tai jollakin tavoin ristiriidassa keskenään. He ilmeisesti kuvittelevat, että Paavali halusi harhauttaa sekä Roomassa, Korintissa että Kolossaissa asuvia uskovia kirjoittamalla sovituksesta, joka kattoi "maailman", "Jumalan viholliset" ja "kaikki maan päällä ja taivaissa", ja hän vieläpä halusi tehdä tämän tilanteessa, jossa noiden paikkakuntien uskovilla ei ollut Raamattua, jonka avulla "oikaista" Paavalin hutiloivaa ja löperöä tekstiä.

   Aniharvassa ovat ne, jotka pitävät Paavalia luotettavana ja täysjärkisenä sovituksen julistajana.

   Tiedän jo jokaisen vasta-argumentin lähtökohdan: ensiksi oksennetaan jonkun tai jokaisen yllä olevan Paavalin lausuman päälle jollakin kierolla raamattusitaatilla, joka on joko käännösvirhe tai Ilmestyskirjan kuvakielinen ilmaus.

  • Anonyymi

   Moni vastustaa kristillistä universalismia perustellen, että kyseistä oppia ei voi muodostaa muutoin kuin irrottamalla jaeryppäitä, jakeita tai jakeiden osia ”asiayhteydestäään”.

   Mitä asiayhteydestä irrottaminen voisi käytännössä olla?

   Jos joku kirjoittaa, että ”natsit ovat tavallisia ihmisiä, mutta heidän aatemaailmansa on sairas ja rikollinen”, ja joku toinen väittää hänen kirjoittaneen ”natsit ovat tavallisia ihmisiä”, tällöin teksti on irrotettu asiayhteydestään, koska kyseisestä virkkeestä on lohkaistu irti olennainen osa.

   Jos joku taas väittää, että Raamatussa sanotaan "ettei ole Jumalaa", tällöinkin väitteen kohde on irrotettu asiayhteydestään, koska virke kokonaisuudessaan kuuluu: "Hullu sanoo sydämessään, ettei ole Jumalaa." Eli virkkeestä, jälleen kerran, on irrotettu osa.

   ”Asiayhteydestä irrottaminen” tarkoittaa näiden esimerkkien valossa sitä, että lause, virkkeen osa, on irrotettu virkkeestä, ei sen kummempaa.

   Vladimir Putin kuulemma väitti, että hänen letkautuksensa "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" "irrotettiin asiayhteydestään". Tämä väite ei kuitenkaan oikein auta hänen asiaansa. Miksei? No siksi, kun Putinin lausuma muodostaa täysin eheän, kokonaisen ja yksiselitteisen virkkeen. Virkkeen merkitys ei muutu, vaikka sen ilmaisisi missä laajemmassa "asiayhteydessä" tai "tekstikokonaisuudessa" hyvänsä – paitsi tietenkin, jos hän on tokaissut sen pelatessaan lautapeliä, jossa yritetään valloittaa alueita Euroopasta.

   Universalismin vastustajien mukaan Paavalin lausumaa

   "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

   ei saa siteerata sellaisenaan. Irrallaan siteerattuna kyseinen lausuma ei heidän mukaansa ilmaise Paavalin ajatusta, koska se on irrotettu ”asiayhteydestään”. Mistä ihmeen ”asiayhteydestä”?

   Toisaalla Paavali vakuuttaa: "Jumalalta saamani armon mukaan olen taitavan rakentajan tavoin laskenut perustuksen, jolle joku toinen rakentaa."

   Mikäli universalismin vastustajat ovat oikeassa, Paavalin taituruus perustuksen laskijana on seuraavanlainen: hän rakentaa perustuksen eli YDINSANOMANSA siten, että tekstikokonaisuus, joka sen ilmaisee, sisältää jakeen, joka

   1) on mahdollistaa IRROTTAA tuosta tekstikokonaisuudesta ja

   2) joka irrotettaessa PIMITTÄÄ tekstikokonaisuuden välittämän ydinsanoman.

   Eli kun Paavali kirjoittaa

   "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

   sellaisenaan tuo jae kuulemma "pimittää" sen, mitä Paavali tosiasiassa haluaa ilmaista "laajemmalla tekstikokonaisuudella".

   Olisi kiva tietää, että kuinka tuo jae tulee lukea ”ei-irrallisena”, "tekstikokonaisuuden osana” - se kun nimittäin pysyy edelleen samana, lukipa sen "irrallaan" tai jonkin laajemman kokonaisuuden ”yhteydessä”. Siinä lukee tismalleen se, mitä siinä lukee.

   "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" muuttaa merkityksensä ainoastaan lautapelin yhteydessä ja samoin on lausuman "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan" laita.

   Universalismin vastustajien mukaan 2 Kor. 5:n tekstikokonaisuuden viesti on se, että sovitus ei kata automaattisesti kaikkia maailman ihmisiä, vaan tuo sovitus on "otettava vastaan" - ihmisen on ”annettava Jumalan sovittaa itsensä Jumalan kanssa” (niin kuin päin prinkkalaa suomennetussa jakeessa 20 sanotaan).

   Herää kysymys: miksi kirjoittaa Jumalan jo sovittaneen maailman (ja pyyhkineen pois eli jättäneen lukematta kaikki rikkomukset), jos kerran niin ei tapahtunut? Miksi ujuttaa tekstiin tällainen "kokonaisviestin" kannalta täysin ristiriitainen väittämä? Millä tavoin tuo jae rakentaa Paavalin sanomaa, jonka hän haluaa (muka) "tekstikokonaisuudella" välittää? Miksi kirjoittaa, että Jumala sovitti maailman, jos Hän ei kerran sitä tehnyt vaan asetti sovituksen pelkästään ”tarjolle”, "vastaanotettavaksi"? Nimittäin jos sovituksen vastaanottamatta jättäminen merkitsee jokaisen henkilön kohdalla sitä, ettei sovitus astu kyseisen henkilön kohdalla voimaan, mitä järkeä on kirjoittaa "sovitti maailman itsensä kanssa"? Miksi Paavali ei tuossa jakeessa tee selväksi, että Jumala nimenomaan ei sovittanut maailmaa vaan asetti sen ainoastaan tarjolle?

   Toisin ilmaistuna: kuinka kukaan voi väittää laskeneensa perustuksen taitavan rakentajan tavoin, jos hän on tuonut perustuksen julki tavalla, jossa perustuksen osasella on mahdollista pimittää ja hämärtää itse perustus? Mita taituruutta tuo tuomoinen on? Minusta tuollainen taituruus on yhtä huteraa taituruutta kuin olisi muurarin, joka saa tehtäväkseen rakentaa neljä metriä leveän ja metrin korkean, kukertavan punaisen tiilimuurin, ja muurin toiseksi ylimmässä varvissa hieman keskeltä vasemmalle olisi punaisten tiilien seassa yksi kukertavan keltainen tiili.

   Jae 20 on suomennettu päin helvettiä (pun intended). Sen tulisi kuulua: ”Hyväksykää se tosiasia, että teidät on jo sovitettu.” Tällöin koko ristiriita purkautuu.

  • Anonyymi

   Monille lienee tuttu sanonta, jonka mukaan "jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset".
   Sen (vanhentunut?) huumori perustuu siihen, että tasa-arvoinen-sanan merkitys tekee kyseisen adjektiivin komparaation mielettömäksi. Vastaavanlaisia ilmauksia ovat vaikkapa suomalainen, kotiutettu, kaksiosainen, eilinen, armahdettu, vanhurskautettu, pyhitetty, syyttömäksi julistettu, lunastettu ja sovitettu.

   Monien kristittyjen mukaan näin ei kuitenkaan ole. Monet kristityt kuvittelevat, että jaeparissa

   5:18 "Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut MEIDÄT itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran."
   5:19 "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan."

   "ME" on näiden teologian tohtorien mielestä sovitetumpi Jumalan kanssa kuin "maailma".

   Tämä on suurin piirtein yhtä fiksua kuin 22-vuotiaan olisi sanoa toiselle 22-vuotiaalle: "Minä olen 22-vuotiaampi kuin sinä."

  • Anonyymi

   Kristus oli ja on Jumalan asettama Karitsa, joka oli ottava pois maailman synnin ja tekevä TYHJÄKSI perkeleen teot. Kristus ei ollut ihmisten valitsema Karitsa, vaan Jumalan kädenojennus ihmiskunnalle. Ei Kristus tullut Jumalan vihaa lepyttämään vaan palauttamaan Jumalasta vieraantuneen, Jumalasta pois poikenneen ja Jumalalle vihamielisen ihmiskunnan Jumalan puoleen. Jumala ei vihannut maailmaa antaessaan Kristuksen keskuuteemme vaan rakasti meitä.

   Ajatus siitä, että Jumalan itse valitsema ja asettama Karitsa, Hänen rakas Poikansa, johon Hän on iankaikkisesti mielistynyt, ei olisi vapaaehtoisella uhrillaan SOVITTANUT maailmaa vaan asettanut sovituksen ainoastaan "tarjolle", pilkkaa Isän Jumalan omaa Poikaansa kohtaan tuntemaa rakkautta ja Hänen arvostustaan tämän antamaa vapaaehtoista uhria kohtaan.

   Väite, jonka mukaan Jumala asetti sovituksen Kristuksessa ainoastaan tarjolle ja että tämä sovitus "on otettava vastaan" astuakseen itse kunkin yksilöihmisen kohdalla voimaan, pilkkaa Jumalaa.

  • Anonyymi

   Uskon tulee kohdistua todellisuuteen eikä mielikuvitusolentoihin. Kun usko ei kohdistu ristiinnaulittuun Kristukseen, jossa Jumala oli ja sovitti maailman itsensä kanssa, vaan mielikuvitus-Jeesukseen, jossa Jumala asetti sovituksen ainoastaan tarjolle, tällöin kaikki heittää häränpyllyä: aidosta Kristus-uskosta tulee harhaoppia, Jumalan koko maailman sovittaneesta ihmisrakkaudesta tulee korvasyyhyilyä, Jumalan kaikkivaltius, joka on kerran pelastava jokaisen ihmisen, hupenee olemattomiin, ja se luodaan uusiksi ja siirretään ihmisen kontolle väittämällä, että ihminen voi tahdollaan kävellä Jumalan tahdon yli. Ja niin lopputulemana on jumala, joka on itse perkele: Olento, jonka on saatava kiduttaa miljardeja ihmisiä loputtomassa liekkimeressä, koska niin on "vanhurskasta ja oikein".
   Ja näin on onnistuttu luomaan oppi, jossa perkele kykenee tekemään Jeesuksen ristinkuoleman tyhjäksi - koskapa lukuisten opillisten kiemuroiden tuloksena Jumala ei sovittanutkaan maailmaa Kristuksessa.

  • Anonyymi

   Helvetillä höystetty "evankeliumi", jota nykyisin enimmäkseen julistetaan, vertautuu fiktiivisen pölvästin väitteeseen, jonka mukaan Sauli Niinistö on ainoastaan niiden suomalaisten presidentti, jotka ovat hyväksyneet Sauli Niinistön presidenttiyden ja "ottaneet sen vastaan" - muut suomalaiset elävät elämäänsä vailla presidenttiä, vaikka asuvatkin Suomessa.

   Näin mielikuvituksellisia tarinoita on keksittävä, jotta tätä nyky-evankeliumia kykenee edes hatarasti kuvailemaan.

   Tällainen fiktiivinen höpsö, joka kuvittelee Suomen presidentin presidenttiyden edellyttävän yksilökansalaisten hyväksyntää astuakseen "kansalainen kerrallaan" voimaan, ei ymmärrettävästi ymmärrä lainkaan, mistä presidenttiydessä on kyse - höpsö on pöljyyksissään tullut luoneeksi mielessään pseudo-presidentti Sauli Niinistön, joka ei vastaa todellisuutta kuin nimeksi.

   Monet vakuuttavat kovasti uskovansa Jeesukseen, ja niin he varmaan uskovatkin, mutta heidän uskonsa kohdistuu Jeesukseen, joka on paitsi pseudo-Pelastaja, myös pseudo-Lunastaja, jossa Jumala pseudo-oli ja pseudo-sovitti maailman itsensä kanssa. Tämä tällainen pseudo-Jeesus ei suinkaan ole ristiinnaulittu ja ylösnoussut Herra Jeesus Kristus, vaan pelkkä pseudo-Kristus, joka saa kyllä aikanaan väistyä ihmisten mielissä syrjään ylösnousseen Kristuksen tieltä - viimeistään sinä päivänä, kun jokainen polvi notkistuu ja jokainen kieli tunnustaa Isän Jumalan kunniaksi (ja omaksi pelastumisekseen eli tervehtymisekseen ja eheytymisekseen), että Jeesus Kristus on ristinkuoleman ja ylösnousemuksen ansiosta koko luomakunnan Herra eikä mikään ihmiskunnan osajoukon Lunastaja.

  • Anonyymi

   Kaksi tuhatta vuotta sitten uskonnollisessa maailmassa olivat vallalla antiikin arvaamattomat jumalat ja juutalaisten Jahve, joka saattoi rankaista kansakuntia väkivaltaisesti ja vaati israelilaisilta kuuliaisuutta Mooseksen laille.
   Jeesuksen Kristuksen ilmestyttyä muutamat juutalaiset alkoivat julistaa, että maailmanhistoriaan oli tullut radikaali käänne: Jumalan yhteyteen pääsikin nyt yhden miehen (Jeesus Nasaretilaisen) kautta hänen ristinkuolemansa ansiosta. Tästä osoituksena oli se, että Jumala oli herättänyt hänet kuolleista.

   Kun Paavali sitten julisti oloissa, joissa antiikin arvaamattomia jumalia palvottiin laajalti ja juutalaisten enemmistö uskoi, että Jumalaa tuli palvoa Mooseksen lain ja isien perinnäissääntöjen kautta, hän kirjoitti seuraavaa:

   "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa" ja

   "Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa KAIKKI, hänen kauttaan KAIKKI sekä maan päällä että taivaissa."

   Näin hän julisti kaikki muut uskonnot pätemättömiksi, koskapa Jumala itse oli tehnyt jo KAIKEN ihmiskunnan puolesta ihmisessä Jeesuksessa Kristuksessa.

   Tätä ilouutista hän julisti kehottaen luonnollisesti kuulijoitaan ja lukijoitaan uskomaan tähän uutiseen, koskapa aiemmat uskonnot osoittautuivat Jeesuksen ylösnousemuksen myötä joko vääriksi (antiikin jumalat) tai vanhentuneiksi (juutalaisten lakiuskonto).

   Kehotus uskoa ja pitäytyä tässä uskossa on täysin ymmärrettävä, koskapa koko yhteiskunta - sen eri kansankerrokset uskomuksineen ja tapoineen ja peräti lakeineen - oli näiden väärien ja vanhentuneiden uskomusten vaikutuspiirissä: uskomusten, jotka olivat siis käyneet hyödyttömiksi. Niihin uskominen olisi ollut kangastuksen eli harhan totena pitämistä. Eikä ihmistä ollut luotu elämään harhan vallassa; sellaisen ihmisen elämä valuisi hukkaan (kr. ἀπολλυμένοις, joka on käännetty virheellisesti 'joutua kadotukseen'), koskapa elämän perussisältö - se, että Jumala oli sovittanut KOKO IHMISKUNNAN - ei tällöin kyseisen ihmisen kohdalla toteutuisi.

   Paavali siis julisti evankeliumia

   "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa" ja

   "Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa KAIKKI, hänen kauttaan KAIKKI sekä maan päällä että taivaissa"

   mitä seurasi hänen kehotuksensa uskoa tähän uuteen ja ihmeelliseen iloUUTISEEN:

   "Hyväksykää se, että teidät on JO sovitettu Jumalan kanssa" (alkukielinen merkitys on tämä)

   ja

   "kunhan te vain pidätte kiinni tästä uskosta, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut".

   Saatana on vuosisatojen varrella onnistunut harhauttamaan kristittyjen enemmistön kuvittelemaan, että nämä uskon rohkaisut ja kehotukset ovat tuon iloUUTISEN voimaan tulon EHTO!!!

   Tämä on yhtä mieletöntä kuin olisi väittää, että uutinen rauhasta toisen maailmansodan päätteeksi koski ainoastaan niitä ihmisiä, jotka uskoivat tuohon uutiseen; muiden kohdalla toinen maailmansota jatkui.
   Uutisia ei esitetä televisiossa sen vuoksi, että ne astuisivat katsojien uskon myötä voimaan, vaan sen vuoksi, että niissä kerrotaan tapahtuneista TOSIASIOISTA.

  • Anonyymi

   Evankeliumi on ilouutinen. Uutinen on yleisölle suunnattu viesti jostakin tapahtumasta, joka on tosi riippumatta siitä, kuinka uutiseen suhtaudutaan - muutenhan uutinen ei olisi mikään uutinen vaan pelkkä tarina, joka on totta niille, jotka sen uskovat, ja valhetta niille, jotka eivät siihen usko.
   Kun Suomi julistautui itsenäiseksi vuonna 1917, siitä viestitetty uutinen oli totta riippumatta siitä, ketkä suomalaisista siihen uskoivat. Epäuskoiset suomalaiset asuivat itsenäistyneessä maassa yhtä lailla kuin uutiseen uskoneetkin.

   Sovitus-sanan sisällönraiskaajat muuntavat ilouutisen pelkäksi tarinaksi, jonka totuudellisuus riippuu uutisen vastaanottajasta. Samalla he muuntavat uutiseen uskomisen taikavoimaksi, joka tekee uutisesta totta - koskapa heidän mukaansa epäuskoisia uutinen koko maailman sovituksesta ei kosketa.

   Tämä mielipuolisuus saa aikaa sen, että tällaiset paviaanit saattavat kysyä: Mitä järkeä on kuuluttaa maailmalle uutista koko maailman sovituksesta, jos SE KOSKEE KAIKKIA riippumatta siitä, kuka siihen uskoo? He toisin sanoen kysyvät: Mitä järkeä on kuuluttaa maailmalle uutista koko maailman sovituksesta, jos SE ON TOTTA?

   • "Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt"

    1 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä että hänen valtakuntansa kautta:
    2 saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.
    3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia
    4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.
    5 Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.
    6 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut.
    7 Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt.
    8 Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.
    ( 2 Tim. 4)


   • 7 Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä,
    8 älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa,
    9 jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta;
    10 sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
    11 ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni.'"
    12 Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta,
    13 vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi;
    14 sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.
    15 Kun sanotaan: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa",
    16 ketkä sitten, vaikka kuulivat, katkeroittivat hänet? Eivätkö kaikki, jotka olivat Mooseksen johdolla lähteneet Egyptistä?
    17 Mutta keihin hän oli vihastunut neljäkymmentä vuotta? Eikö niihin, jotka olivat syntiä tehneet, joiden ruumiit kaatuivat erämaahan?
    18 Ja keille hän vannoi, etteivät he pääse hänen lepoonsa? Eikö tottelemattomille?
    19 Ja niin me näemme, että he epäuskon tähden eivät voineet siihen päästä.
    ( Hebr. 3)


   • Anonyymi

    Paavali julistaa myös sovituksesta seuraavaa evankeliumia:

    >>20 ....Jumala kehoittaa ....antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.>>


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    "Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt"

    1 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä että hänen valtakuntansa kautta:
    2 saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.
    3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia
    4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.
    5 Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.
    6 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut.
    7 Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt.
    8 Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.
    ( 2 Tim. 4)

    Minulle nousi aloituksestasi mieleen juuri tämä vanhan Paavalin todistus:

    6 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut.
    7 Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt.
    8 Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.
    ( 2 Tim. 4)

    Paavali oli nähnyt joidenkin uskon kokeneen haaksirikon ja nähnyt joidenkin luopuneen uskosta Herraan Jeeskseen, mutta vanha Paavali kuolinhetkensä lähestyessä sanoo luottavaisena, "Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt" ja sen vuoksi häntä odottaa Herralta vanhurskauden seppelettä.

    Usko Toivonen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paavali julistaa myös sovituksesta seuraavaa evankeliumia:

    >>20 ....Jumala kehoittaa ....antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.>>

    Tuo on täysin paska ja harhaanjohtava käännös.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on täysin paska ja harhaanjohtava käännös.

    hei sinulle paskanpuhuja...

    Jumalan sanasta ei voi uudestisyntyä..on vain yksi tapa ja se on Jumalan tahdon mukaan voi uudestisyntyä.

    Tuo tarkoittaa , että 2 Kor. 5:20 >>20 ....Jumala kehoittaa ....antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.>>

    on ainoa tapa tulla Jumalan tykö. Pelkkä usko ei tuohon tulemiseen riitä.
    Yksin uskosta on harhaoppi!!! Jumalan sanasta ei voi uudestisyntyä ja vain Jumala yksin uudestisynnyttää ja pelastaa!!!

    On vain yksi tapa uudestisyntyä, EI ole kahta uudestisyntymisen tapaa olemassa!!!

    Teologi Martti Luther toi Suomeen harhaopin ja te kaikki suomalaiset olette tuon oppisanan syöneet ja harhaanmenneet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    hei sinulle paskanpuhuja...

    Jumalan sanasta ei voi uudestisyntyä..on vain yksi tapa ja se on Jumalan tahdon mukaan voi uudestisyntyä.

    Tuo tarkoittaa , että 2 Kor. 5:20 >>20 ....Jumala kehoittaa ....antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.>>

    on ainoa tapa tulla Jumalan tykö. Pelkkä usko ei tuohon tulemiseen riitä.
    Yksin uskosta on harhaoppi!!! Jumalan sanasta ei voi uudestisyntyä ja vain Jumala yksin uudestisynnyttää ja pelastaa!!!

    On vain yksi tapa uudestisyntyä, EI ole kahta uudestisyntymisen tapaa olemassa!!!

    Teologi Martti Luther toi Suomeen harhaopin ja te kaikki suomalaiset olette tuon oppisanan syöneet ja harhaanmenneet.

    Lässynlässyn.


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    "Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt"

    1 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä että hänen valtakuntansa kautta:
    2 saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.
    3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia
    4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.
    5 Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.
    6 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut.
    7 Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt.
    8 Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat.
    ( 2 Tim. 4)

    "Tiedän jo jokaisen vasta-argumentin lähtökohdan: ensiksi oksennetaan jonkun tai jokaisen yllä olevan Paavalin lausuman päälle jollakin kierolla raamattusitaatilla, joka on joko käännösvirhe tai Ilmestyskirjan kuvakielinen ilmaus."


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    7 Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä,
    8 älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa,
    9 jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta;
    10 sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
    11 ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni.'"
    12 Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta,
    13 vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi;
    14 sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti.
    15 Kun sanotaan: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa",
    16 ketkä sitten, vaikka kuulivat, katkeroittivat hänet? Eivätkö kaikki, jotka olivat Mooseksen johdolla lähteneet Egyptistä?
    17 Mutta keihin hän oli vihastunut neljäkymmentä vuotta? Eikö niihin, jotka olivat syntiä tehneet, joiden ruumiit kaatuivat erämaahan?
    18 Ja keille hän vannoi, etteivät he pääse hänen lepoonsa? Eikö tottelemattomille?
    19 Ja niin me näemme, että he epäuskon tähden eivät voineet siihen päästä.
    ( Hebr. 3)

    "Tiedän jo jokaisen vasta-argumentin lähtökohdan: ensiksi oksennetaan jonkun tai jokaisen yllä olevan Paavalin lausuman päälle jollakin kierolla raamattusitaatilla, joka on joko käännösvirhe tai Ilmestyskirjan kuvakielinen ilmaus."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    hei sinulle paskanpuhuja...

    Jumalan sanasta ei voi uudestisyntyä..on vain yksi tapa ja se on Jumalan tahdon mukaan voi uudestisyntyä.

    Tuo tarkoittaa , että 2 Kor. 5:20 >>20 ....Jumala kehoittaa ....antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.>>

    on ainoa tapa tulla Jumalan tykö. Pelkkä usko ei tuohon tulemiseen riitä.
    Yksin uskosta on harhaoppi!!! Jumalan sanasta ei voi uudestisyntyä ja vain Jumala yksin uudestisynnyttää ja pelastaa!!!

    On vain yksi tapa uudestisyntyä, EI ole kahta uudestisyntymisen tapaa olemassa!!!

    Teologi Martti Luther toi Suomeen harhaopin ja te kaikki suomalaiset olette tuon oppisanan syöneet ja harhaanmenneet.

    Jos haluat siteerata täysin harhaanjohtavaa suomennosta oppisi ytimessä, se on sinun häpeäsi, EI KENENKÄÄN MUUN. Btw, tuo mielikkijakeesi on on MYÖS saviseutulaisen ja usko t:n mielikkijae!!! :D :D :D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos haluat siteerata täysin harhaanjohtavaa suomennosta oppisi ytimessä, se on sinun häpeäsi, EI KENENKÄÄN MUUN. Btw, tuo mielikkijakeesi on on MYÖS saviseutulaisen ja usko t:n mielikkijae!!! :D :D :D

    ÄLÄ SELITTELE,

    totuus on apostolien opetuksessa eikä sinun ja teologi Martti Lutherin horinoissa!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lässynlässyn.

    Kirjoittajan sanavalinnat kertovat kirjoittajan henkisen tason.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoittajan sanavalinnat kertovat kirjoittajan henkisen tason.

    Oo, miten akateeminen kommentti! OO! :D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ÄLÄ SELITTELE,

    totuus on apostolien opetuksessa eikä sinun ja teologi Martti Lutherin horinoissa!!!

    Hei palikka, opettele pari sanaa kreikkaa tai pakene vuorille.


  • Anonyymi

   On se muuten hieman erikoista, että kun väittää Jumalan olevan meitä ihmisiä parempi ja hyväntahtoisempi (Hänen pelastaessaan kaikki ihmiset) , monet kristityt syyttävät siitä, että silloin tulee tehneeksi Jumalasta "oman kuvansa". Mutta jos väittää (epäsuorasti), että Jumala on koston- ja rankaisunhimossaan meitä ihmisiä paljon huonompi, saakin selälle taputuksia ja hymistelyä siitä, kuinka "Hänen tiensä ovat meidän teitämme korkeammat".
   Ihmiset ovat luonnostaan tuomiohenkisiä. Juuri siksi Jeesuksen täytyi käskeä meitä olemaan armollisia ja olemaan tuomitsematta. Ketään meistä ei ole koskaan tarvinnut kehottaa olemaan tuomiohenkisempiä ja vähemmän armollisia. Jos Jumala olisi tuomiohenkinen, silloin hän tosiaan olisi meidän luomuksemme, jonka olemme tehneet itsemme kaltaiseksi. Mutta jos Hän on koko oolemukseltaan armollinen, silloin Hänen ajatuksensa ja tiensä ovat mittaamattoman paljon korkeammat kuin meidän ajatuksemme ja tiemme.
   - Jacob M. Wright -

   Eli saviseutulainen ja usko toivonen: kun te toivotte sydämenne pohjasta, että helvettji on olemassa ja että Jumala tulee tuomitsemaan sinne suuren joukon ihmisiä, te olette luoneet Jumalasta oman kuvanne.

   Toisin ilmaistuna: Jos te väitätte, että a) helvetti on ja sinne tuomitaan aikanaan suuri jouko ihmisiä ja b) että te ette riemuitse siitä, silloin jotakin on pahasti pielessä, sillä rakkaus AINA iloitsee yhdessä totuuden kanssa. Jos helvetti on totta ja helvetintuomiot ovat totuudellisia, silloin teidän riemuitsemattomuuutenne on rakkaudettomuutta. Mutta tähänkin te mongerratte jotain täysin raamatunvastaista höpinää.

   • Anonyymi

    >>Eli saviseutulainen ja usko toivonen: kun te toivotte sydämenne pohjasta, että helvettji on olemassa ja että Jumala tulee tuomitsemaan sinne suuren joukon ihmisiä, te olette luoneet Jumalasta oman kuvanne.<<

    1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
    2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
    3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
    4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
    5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
    6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
    7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
    8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
    9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
    10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
    12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
    13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."
    14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
    16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
    18 Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin."
    19 Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan."
    20 Ja Esaias on rohkea ja sanoo: "Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet."
    21 Mutta Israelista hän sanoo: "Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden."
    ( Room. 10)

    14 Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
    15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
    16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
    17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
    18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
    ( Joh. 3)

    s-seutulainen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >>Eli saviseutulainen ja usko toivonen: kun te toivotte sydämenne pohjasta, että helvettji on olemassa ja että Jumala tulee tuomitsemaan sinne suuren joukon ihmisiä, te olette luoneet Jumalasta oman kuvanne.<<

    1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
    2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
    3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
    4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
    5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
    6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
    7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
    8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
    9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
    10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
    12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
    13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."
    14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
    16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
    18 Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin."
    19 Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan."
    20 Ja Esaias on rohkea ja sanoo: "Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet."
    21 Mutta Israelista hän sanoo: "Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden."
    ( Room. 10)

    14 Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
    15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
    16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
    17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
    18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
    ( Joh. 3)

    s-seutulainen

    >> helvettji on olemassa>>

    todella helvetti on olemassa uudestisyntymättömiä saviseutulaisia ja usko toivosia ja heidön kaltaisiaan varten!!

    Uudestisyntymä Vanhan ja Uuden liiton Jumalan tahdon mukaan on totuus:

    Vain Vanhan ja Uuden liiton Jumalan tahdon mukaan Uudestisyntyneet uskovat on sovitettuja., pelastettuja, Jumalan lapsia, vanhurskautettuja, pyhiä, uusia luomuksia ja voideltuja ja kelvollisia julistamaan Jumalan tahdon mukaista oppia!!!

    Pelkästään hienolla raamattupaperilla ja mustalla värillä Johanneksen evankeliumissa väkisin tehdyn epäjumalan , Isän, Pojan ja Pyhän Hengen tahdon mukaan uskovaiset , raudanlujasta Yksin uskosta- uskovat ovat lihallisia ja eivät ole antaneet sovittaa itseään Jumalan kanssa eivät ole uudestisyntyneet eivätkä näinollen tule pelastumaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >>Eli saviseutulainen ja usko toivonen: kun te toivotte sydämenne pohjasta, että helvettji on olemassa ja että Jumala tulee tuomitsemaan sinne suuren joukon ihmisiä, te olette luoneet Jumalasta oman kuvanne.<<

    1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
    2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
    3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
    4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
    5 Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
    6 Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
    7 tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
    8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
    9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
    10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."
    12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
    13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."
    14 Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
    15 Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
    16 Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
    17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
    18 Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin."
    19 Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan."
    20 Ja Esaias on rohkea ja sanoo: "Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet."
    21 Mutta Israelista hän sanoo: "Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden."
    ( Room. 10)

    14 Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
    15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
    16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
    17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
    18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
    ( Joh. 3)

    s-seutulainen

    "Tiedän jo jokaisen vasta-argumentin lähtökohdan: ensiksi oksennetaan jonkun tai jokaisen yllä olevan Paavalin lausuman päälle jollakin kierolla raamattusitaatilla, joka on joko käännösvirhe tai Ilmestyskirjan kuvakielinen ilmaus."


   • Anonyymi kirjoitti:

    >> helvettji on olemassa>>

    todella helvetti on olemassa uudestisyntymättömiä saviseutulaisia ja usko toivosia ja heidön kaltaisiaan varten!!

    Uudestisyntymä Vanhan ja Uuden liiton Jumalan tahdon mukaan on totuus:

    Vain Vanhan ja Uuden liiton Jumalan tahdon mukaan Uudestisyntyneet uskovat on sovitettuja., pelastettuja, Jumalan lapsia, vanhurskautettuja, pyhiä, uusia luomuksia ja voideltuja ja kelvollisia julistamaan Jumalan tahdon mukaista oppia!!!

    Pelkästään hienolla raamattupaperilla ja mustalla värillä Johanneksen evankeliumissa väkisin tehdyn epäjumalan , Isän, Pojan ja Pyhän Hengen tahdon mukaan uskovaiset , raudanlujasta Yksin uskosta- uskovat ovat lihallisia ja eivät ole antaneet sovittaa itseään Jumalan kanssa eivät ole uudestisyntyneet eivätkä näinollen tule pelastumaan!

    1 Paavali ja Silvanus ja Timoteus tessalonikalaisten seurakunnalle Jumalassa, meidän Isässämme, ja Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.
    2 Armo teille ja rauha Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!
    3 Me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä,
    4 niin että me itsekin Jumalan seurakunnissa kerskaamme teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissanne ja ahdistuksissa, joita teillä on kestettävänä
    5 ja jotka ovat osoituksena Jumalan vanhurskaasta tuomiosta, että teidät katsottaisiin arvollisiksi Jumalan valtakuntaan, jonka tähden kärsittekin,
    6 koskapa Jumala katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat,
    7 ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa
    8 tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille.
    9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,
    10 kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.
    11 Sitä varten me aina rukoilemmekin teidän puolestanne, että meidän Jumalamme katsoisi teidät kutsumisensa arvoisiksi ja voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken teidän halunne hyvään ja teidän uskonne teot,
    12 että meidän Herramme Jeesuksen nimi teissä kirkastuisi ja te hänessä, meidän Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen armon mukaan.
    ( 2 Tess. 1)

    1 Sitten vielä, veljet, rukoilkaa meidän edestämme, että Herran sana nopeasti leviäisi ja tulisi kirkastetuksi muuallakin niinkuin teidän keskuudessanne,
    2 ja että me pelastuisimme nurjista ja häijyistä ihmisistä; sillä usko ei ole joka miehen.
    3 Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta.
    4 Ja me luotamme teihin Herrassa, että te sekä nyt että vasta teette, mitä me käskemme.
    5 Ja Herra ohjatkoon teidän sydämenne Jumalan rakkauteen ja Kristuksen kärsivällisyyteen.
    6 Mutta Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä me käskemme teitä, veljet, vetäytymään pois jokaisesta veljestä, joka vaeltaa kurittomasti eikä sen opetuksen mukaan, jonka olette meiltä saaneet.
    ( 2 Tess. 3)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> helvettji on olemassa>>

    todella helvetti on olemassa uudestisyntymättömiä saviseutulaisia ja usko toivosia ja heidön kaltaisiaan varten!!

    Uudestisyntymä Vanhan ja Uuden liiton Jumalan tahdon mukaan on totuus:

    Vain Vanhan ja Uuden liiton Jumalan tahdon mukaan Uudestisyntyneet uskovat on sovitettuja., pelastettuja, Jumalan lapsia, vanhurskautettuja, pyhiä, uusia luomuksia ja voideltuja ja kelvollisia julistamaan Jumalan tahdon mukaista oppia!!!

    Pelkästään hienolla raamattupaperilla ja mustalla värillä Johanneksen evankeliumissa väkisin tehdyn epäjumalan , Isän, Pojan ja Pyhän Hengen tahdon mukaan uskovaiset , raudanlujasta Yksin uskosta- uskovat ovat lihallisia ja eivät ole antaneet sovittaa itseään Jumalan kanssa eivät ole uudestisyntyneet eivätkä näinollen tule pelastumaan!

    Yllä olevalla kamelinläjällä lannottaisi jo puolet Siinain erämaasta vanhatestamentillisen vehreäksi...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yllä olevalla kamelinläjällä lannottaisi jo puolet Siinain erämaasta vanhatestamentillisen vehreäksi...

    -
    32 "Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.
    33 Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.
    34 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.
    35 Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan;
    36 ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa.'
    37 Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias;
    38 ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias.
    39 Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.
    40 Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt.
    41 Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan.
    42 Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille."
    ( Matt. 10)


  • Anonyymi

   Matt.25:34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. Ef.1:4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, Ef.5:27

  • Anonyymi

   Kol.1:22-23 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut. Mark.16:15 Ja hän sanoi heille: Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliunia kaikille luoduille. Eläimetkin on luotuja.

   • Anonyymi

    ( 2 Tess. 3)

    >>2...........usko ei ole joka miehen.>>
    kuka teistä on pelastavassa uskossa?


  • Anonyymi

   2Kor.11:2 Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen. Hoos.2:19. Ilm.14:4-5 Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisen kanssa; sillä he ovat niinkuin neitsyet. Nämä ovat ne, jotka seuraavat Karitsaa, mihin ikinä hän menee. Nämä ovat ostetut ihmisistä esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle, eikä heidän suussaan ole valhetta havaittu; he ovat tahrattomat. Ps.32:2 Autuas se ihminen, jolle Herra ei lue hänen pahoja tekojansa ja jonka hengessä ei ole vilppiä! Jes.53:9

  • Anonyymi

   1Kor.15:20-22 Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista. Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläväksi Kristuksessa, Ap.t.26:23 että nimittäin Kristuksen piti kärsimän ja kuolleitten ylösnousemuksen esikoisena julistamaan valkeutta sekä tälle kansalle että pakanoille. Kol.1:18 Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hä olisi kaikesta ensimmäinen. Ilm.1:5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä Ps.89:28 Ja minä asetan hänet esikoiseksi, maan kuninkaista korkeimmaksi. Ps.130:7-8

  • Anonyymi

   Luuk.2:22-24 Ja kun heidän puhdistuspäivänsä, Mooseksen lain mukaan, olivat täyttyneet, veivät he hänet ylös Jerusalemiin asettaaksensa hänet Herran eteen - niinkuin on kirjoitettuna Herran laissa: Jokainen miehenpuoli, joka avaa äidinkohdun, luettakoon Herralle pyhitetyksi - ja uhrataksensa, niinkuin Herran laissa on säädetty, parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysenpoikaa. 2Moos.13:1-2 Ja Herra puhui Mooselselle sanoen: Pyhitä minulle jokainen esikoinen, jokainen, joka israelilaisten seassa, sekä ihmisistä että karjasta, avaa äidinkohdun, se on minun. 2Moos.13:12 niin luovuta Herralle kaikki, mikä avaa äidinkohdun; ja kaikki ensiksisyntyneet karjastasi, urospuolet, olkoon Herran. 2Moos.22:29 Älä viivyttele antamasta antia vilja-ja mehusatosi runsaudesta. Esikoinen pojistasi anna minulle. 4Moos.3:13 Sillä minun omani on jokainen esikoinen. Sinä päivänä, jona minä surmasin kaikki Egyptin maan esikoiset, minä pyhitin itselleni kaikki Israelin esikoiset, sekä ihmisten että karjan; minun omani ne ovat. Minä olen Herra. 2Moos.34:19-20

  • Anonyymi

   3Moos.12:3-8 Ja kahdeksantena päivänä ympärileikattakoon pojan esinahan liha. Mutta vaimo pysyköön kotona kolmekymmentä kolme päivää puhdistavan verenvuotonsa aikana; älköön hän koskeko mihinkään, mikä on pyhää, älköönkä tulko pyhäkköön, ennenkuin hänen puhdistuspäivänsä ovat kuluneet umpeen. Mutta jos hän synnyttää tyttölapsen, olkoon hän saastainen kaksi viikkoa, samoinkuin kuukautisissaan, ja pysyköön kotona kuusikymmentä kuusi päivää puhdistavan verenvuotonsa aikana. Mutta kun hänen puhdistuspäivänsä pojan tai tyttären jälkeen ovat kuluneet umpeen, vieköön hän vuoden vanhan karitsan polttouhriksi ja kyyhkysenpojan tai metsäkyyhkysen syntiuhriksi ilmestysmajan oven eteen papille. Ja tämä tuokoon ne Herran eteen ja toimittakoon hänelle sovituksen, niin hän on puhdas verenvuodostansa. Tämä on laki lapsensynnyttäjästä, olipa hän synnyttänyt poika-tai tyttölapsen. Mutta jos hän ei saa hankituksi lammasta, ottakoon kaksi metsäkyyhkystä tai kaksi kyyhkysenpoikaa, toinen poltouhriksi ja toinen syntiuhriksi; ja pappi toimittakoon hänelle sovituksen, niin hän on puhdas. 3Moos.5:7-8 Mutta jollei hän, saa hankituksi sellaista eläitä, niin tuokoon Herralle hyvitykseksi siitä, mitä on rikkonut, kaksi metsäkyyhkystä tai kaksi kyyhkysenpoikaa, toisen syntiuhriksi ja toisen polttouhriksi, ja vieköön ne papille. Tämä uhratkoon ensiksi sen, joka määrätty syntiuhriksi, vääntäköön siltä niskat poikki, päätä kuitenkin irroittamatta, 3Moos.1:14-15

  • Anonyymi

   3Moos.1:15 Biblia (1776) Ja papin pitää sen alttarille tuoman, ja niskan poikki vääntämän, ja alttarilla poltaman, ja antaman veren vuotaa alttarin seinään. 3Moos.5:8 Ja viekään ne papille: hänen pitää sen ensimäisen uhraaman rikosuhrina ja väätämän sen niskat ja ei kuitenkaan päätä erinänsä repäisemän. Kirjoitetaan: ensimmäisen.

   • 11 Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
    12 meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.
    13 Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen,
    14 kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!
    15 Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.
    16 Sillä missä on testamentti, siinä on sen tekijän kuolema toteennäytettävä;
    17 sillä vasta kuoleman jälkeen testamentti on pitävä, koska se ei milloinkaan ole voimassa tekijänsä eläessä.
    18 Sentähden ei myöskään ensimmäistä liittoa verettä vihitty.
    19 Sillä kun Mooses oli kaikelle kansalle julkilukenut kaikki käskyt, niinkuin ne laissa kuuluvat, otti hän vasikkain ja kauristen veren ynnä vettä ja purppuravillaa ja isopin ja vihmoi sekä itse kirjan että kaiken kansan,
    20 sanoen: "Tämä on sen liiton veri, jonka Jumala on teille säätänyt."
    21 Ja samoin hän verellä vihmoi myös majan ja kaikki palvelukseen kuuluvat esineet.
    22 Niin puhdistetaan lain mukaan miltei kaikki verellä, ja ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista.
    23 On siis välttämätöntä, että taivaallisten kuvat tällä tavalla puhdistetaan, mutta että taivaalliset itse puhdistetaan paremmilla uhreilla kuin nämä.
    24 Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
    25 Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niinkuin ylimmäinen pappi joka vuosi menee kaikkeinpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
    26 sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.
    27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,
    28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat
    ( Hebr. 9)


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    11 Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
    12 meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.
    13 Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen,
    14 kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!
    15 Ja sentähden hän on uuden liiton välimies, että, koska hänen kuolemansa on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikuisista rikkomuksista, ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iankaikkisen perinnön.
    16 Sillä missä on testamentti, siinä on sen tekijän kuolema toteennäytettävä;
    17 sillä vasta kuoleman jälkeen testamentti on pitävä, koska se ei milloinkaan ole voimassa tekijänsä eläessä.
    18 Sentähden ei myöskään ensimmäistä liittoa verettä vihitty.
    19 Sillä kun Mooses oli kaikelle kansalle julkilukenut kaikki käskyt, niinkuin ne laissa kuuluvat, otti hän vasikkain ja kauristen veren ynnä vettä ja purppuravillaa ja isopin ja vihmoi sekä itse kirjan että kaiken kansan,
    20 sanoen: "Tämä on sen liiton veri, jonka Jumala on teille säätänyt."
    21 Ja samoin hän verellä vihmoi myös majan ja kaikki palvelukseen kuuluvat esineet.
    22 Niin puhdistetaan lain mukaan miltei kaikki verellä, ja ilman verenvuodatusta ei tapahdu anteeksiantamista.
    23 On siis välttämätöntä, että taivaallisten kuvat tällä tavalla puhdistetaan, mutta että taivaalliset itse puhdistetaan paremmilla uhreilla kuin nämä.
    24 Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
    25 Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niinkuin ylimmäinen pappi joka vuosi menee kaikkeinpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
    26 sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.
    27 Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio,
    28 samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat
    ( Hebr. 9)

    26"mutta nythän on YHDEN AINOAN kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin, UHRAAMALLA ITSENSÄ"

    ja lahkoissa tehdään "lakia", ruveta ITSE "kiipiin tikkaita" ylöspäin, eivätkä luota, JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.
    (ei tietenkään tarkoita että "elää mielettömästi")


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    26"mutta nythän on YHDEN AINOAN kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin, UHRAAMALLA ITSENSÄ"

    ja lahkoissa tehdään "lakia", ruveta ITSE "kiipiin tikkaita" ylöspäin, eivätkä luota, JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.
    (ei tietenkään tarkoita että "elää mielettömästi")

    Juuri näin! Saviseutulaisen rosenius-logiikka kulkee seuraavia latuja:

    Ota mikä tahansa raamatunpaikka, jossa puhutaan asioista uskovaisen ajallisesta ja suhteellisesta näkökulmasta (esim. "En katso vielä - -") ja KUMOA sillä Jeesuksen Kristuksen aikaansaama iankaikkinen lunastus ja sovitus.

    Älä missään nimessä suostu yhdistämään absoluuttista lunastusta uskovan ajalliseen näkökulmaan siten, että molemmat ovat voimassa - pienen ihmisen ajallisen näkökulman täytyy saada mennen tullen kumota sanoma Kristuksen rististä, jossa iankaikkinen Jumala sovitti maailman itsensä kanssa.

    Eli saviseutulais-rosenius-opin ydinteesi kuuluu:
    Kumoa AINA suhteellisella, vajavaisella ja ajallisella absoluuttinen, täydellinen ja iankaikkinen. Ja saata tämä tuhotyö päätökseensä - KIITTÄMÄLLÄ JUMALAA!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    26"mutta nythän on YHDEN AINOAN kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin, UHRAAMALLA ITSENSÄ"

    ja lahkoissa tehdään "lakia", ruveta ITSE "kiipiin tikkaita" ylöspäin, eivätkä luota, JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.
    (ei tietenkään tarkoita että "elää mielettömästi")

    kyllähän "kiipiä" voi / kunniateologiaa . . . vaan:

    "ei ole KETÄÄN vanhurskasta, ei AINOATAKAAN" Room: 3: 10

    "niinkuin tahrattu vaate, on meidän omavanhurskautemme" Jes: 64: 6

    "KAIKKI ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomaksi käyneet; ei ole KETÄÄN, joka
    tekee sitä mikä hyvä on, ei yhden YHTÄKÄÄN" Room:3:12

    aina voi pönkittää (ihmisten edessä, "omaa paremmuuttaan" , hyviä tekoja, ym.(sitähän kaikki tekee:)
    JUMALAN EDESSÄ: "ei k e t ä ä n "


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kyllähän "kiipiä" voi / kunniateologiaa . . . vaan:

    "ei ole KETÄÄN vanhurskasta, ei AINOATAKAAN" Room: 3: 10

    "niinkuin tahrattu vaate, on meidän omavanhurskautemme" Jes: 64: 6

    "KAIKKI ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomaksi käyneet; ei ole KETÄÄN, joka
    tekee sitä mikä hyvä on, ei yhden YHTÄKÄÄN" Room:3:12

    aina voi pönkittää (ihmisten edessä, "omaa paremmuuttaan" , hyviä tekoja, ym.(sitähän kaikki tekee:)
    JUMALAN EDESSÄ: "ei k e t ä ä n "

    Juuri näin! Ja juuri tästä syystä Jumala itse sovitti maailman itsensä kanssa Kristuksessa Jeesuksessa.


  • Anonyymi

   Fil.3:10-17 tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen karsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta, jos minä ehkä pääsen ylösnosemiseen kuolleista. Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä rienän sitä kohti, että minä sen omaksi voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut. Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unohttaen sen,mikä on takana, ja kurotautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin, minä rienän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumuksella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa. Olkoon siis meillä, niin monta kuin meillä on käydellistä, tämä mieli; ja jos teillä jossakin kohden on toinen mieli, niin Jumala on siitäkin teille ilmoittava, kuinka asia on. Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä! Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka vaeltavat, niinkuin me olemme teille esikuvana. 1Kor.4.16 Hehoitan siis teitä: olkaa minun seuraajiani. 1Kor.11:1 Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja. 1Tess.1:6. 2Tess.3:7-10

  • Anonyymi

   Fil.2:5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli. 1Piet.2:21 Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä. 1Joh.2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi. Joh.13:15-20

  • Anonyymi

   Saviseutulaisen rosenius-logiikka kulkee seuraavia latuja:

   "Ota mikä tahansa raamatunpaikka, jossa puhutaan asioista uskovaisen ajallisesta ja suhteellisesta näkökulmasta (esim. "En katso vielä - -") ja KUMOA sillä Jeesuksen Kristuksen aikaansaama iankaikkinen lunastus ja sovitus.

   Älä missään nimessä suostu yhdistämään absoluuttista lunastusta uskovan ajalliseen näkökulmaan siten, että molemmat ovat voimassa - ihmisen ajallisen näkökulman täytyy saada mennen tullen kumota sanoma Kristuksen rististä, jossa iankaikkinen Jumala sovitti maailman itsensä kanssa."

   Eli saviseutulais-rosenius-opin ydinteesi kuuluu:

   "Kumoa AINA suhteellisella, vajavaisella ja ajallisella näkökulmalla absoluuttinen, täydellinen ja iankaikkinen näkökulma. Ja saata tämä tuhotyö päätökseensä - KIITTÄMÄLLÄ JUMALAA!!!"

   • >"Kumoa AINA suhteellisella, vajavaisella ja ajallisella näkökulmalla absoluuttinen, täydellinen ja iankaikkinen näkökulma. Ja saata tämä tuhotyö päätökseensä - KIITTÄMÄLLÄ JUMALAA!!!"<<

    Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle.
    ( 2 Kor. 10:5)

    6 Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
    7 juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
    8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
    ( Kol. 2)


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    >"Kumoa AINA suhteellisella, vajavaisella ja ajallisella näkökulmalla absoluuttinen, täydellinen ja iankaikkinen näkökulma. Ja saata tämä tuhotyö päätökseensä - KIITTÄMÄLLÄ JUMALAA!!!"<<

    Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle.
    ( 2 Kor. 10:5)

    6 Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
    7 juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
    8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
    ( Kol. 2)

    Onko mitään niin surkuhupaisaa kuin ihminen, joka on itse järjenpäätelmien ja järkeisoppien perillinen ja joka kuvittelee copy-paste-komennoilla sanoutuvansa irti omasta järkeisorjuudestaan? Ihminen, joka ei juuri koskaan sana yhtään mitään itse, vaan vain liimaa ja läiskii täällä muiden aatoksia?

    "Lapsi ei missään kohden eroa ORJASTA."


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    >"Kumoa AINA suhteellisella, vajavaisella ja ajallisella näkökulmalla absoluuttinen, täydellinen ja iankaikkinen näkökulma. Ja saata tämä tuhotyö päätökseensä - KIITTÄMÄLLÄ JUMALAA!!!"<<

    Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle.
    ( 2 Kor. 10:5)

    6 Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä,
    7 juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.
    8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
    ( Kol. 2)

    Sinä saviseutulainen et hajota maahan mitään muuta kuin Paavalin evankeliumin. Sen sinä uskollisesti ja toistuvasti näillä avauksillasi ja kommenteillasi pyrit tekemään tyhjäksi. Ja ilmeisesti kuvittelet tekeväsi jonkin sortin uhripalveluksen jumalallesi.


  • Anonyymi

   Rooman kirkon lanseeraama helvettioppi on tehnyt Jumalasta jakomielitautisen Poikansa halveksijan.

   Ensiksi Hän käskee pakanain apostolia kirjoittamaan roomalaisille, galatalaisille ja kolossialaisille sovittaneensa jo koko maailman/vihollisensa/kaikki maan päällä ja taivaissa

   "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa."

   "Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

   "Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."

   minkä jälkeen hän paljastuukin huijariksi ja oman Poikansa uhrin päälle kusekelijaksi ja paskojaksi tuomitessaan suurimman osan ITSE SOVITTAMASTAAN MAAILMASTA HELVETTIIN.

   • >>"Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."<<

    Yllä olevia jakeita 10 ja 11 edeltää tämä Room.5:n alkuosa ( jakeet 1 - 9):

    1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
    2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
    3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
    4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
    5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
    6 Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä.
    7 Tuskinpa kukaan käy kuolemaan jonkun vanhurskaan edestä; hyvän edestä joku mahdollisesti uskaltaa kuolla.
    8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
    9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet -
    ( Room. 5)

    -

    " Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."<<

    JA JATKUU:

    21 Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    22 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    23 jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    ( Kol. 1)


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    >>"Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."<<

    Yllä olevia jakeita 10 ja 11 edeltää tämä Room.5:n alkuosa ( jakeet 1 - 9):

    1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
    2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
    3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
    4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
    5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
    6 Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä.
    7 Tuskinpa kukaan käy kuolemaan jonkun vanhurskaan edestä; hyvän edestä joku mahdollisesti uskaltaa kuolla.
    8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
    9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet -
    ( Room. 5)

    -

    " Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."<<

    JA JATKUU:

    21 Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    22 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    23 jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    ( Kol. 1)

    Korjaus:

    Room. 5:9 siis näin:

    Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.

    Eikä näin:

    >>Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet -<<

    s-seutulainen


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    >>"Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."<<

    Yllä olevia jakeita 10 ja 11 edeltää tämä Room.5:n alkuosa ( jakeet 1 - 9):

    1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
    2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
    3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
    4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
    5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
    6 Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä.
    7 Tuskinpa kukaan käy kuolemaan jonkun vanhurskaan edestä; hyvän edestä joku mahdollisesti uskaltaa kuolla.
    8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
    9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet -
    ( Room. 5)

    -

    " Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."<<

    JA JATKUU:

    21 Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    22 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    23 jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    ( Kol. 1)

    Sinä ja usko t kykenette täysin vaivattomasti ulostamaan Paavalin evankeliumin päälle Paavalia itseään siteeraamalla. Se on kyky ja taito, johon ei ihminen ulotu muutoin kuin täydelllisen sokeuden valllassa.

    Niin kauan kuin taivas ja maa ovat olemassa, pysyvät voimassa nämä Paavalin sanat, vaikka siat eivät helmiä arvostaisikaaan vaan sotkevat ne ulostyeensa sekaan:

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa."

    "Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

    "Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinä ja usko t kykenette täysin vaivattomasti ulostamaan Paavalin evankeliumin päälle Paavalia itseään siteeraamalla. Se on kyky ja taito, johon ei ihminen ulotu muutoin kuin täydelllisen sokeuden valllassa.

    Niin kauan kuin taivas ja maa ovat olemassa, pysyvät voimassa nämä Paavalin sanat, vaikka siat eivät helmiä arvostaisikaaan vaan sotkevat ne ulostyeensa sekaan:

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa."

    "Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

    "Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."

    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi
    ( 2 Kor. 5)

    1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
    2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
    3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
    4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
    5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
    6 Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä.
    7 Tuskinpa kukaan käy kuolemaan jonkun vanhurskaan edestä; hyvän edestä joku mahdollisesti uskaltaa kuolla.
    8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
    9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    10 Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut;
    11 emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet.
    ( Room. 5)

    19 Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
    20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.
    21 Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    22 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    23 jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    24 Nyt minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne, ja mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista, sen minä täytän lihassani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta,
    25 jonka palvelijaksi minä olen tullut Jumalan armotalouden mukaan, joka minulle on annettu teitä varten, täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan,
    26 sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä,
    27 joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.
    28 Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.
    29 Sitä varten minä vaivaa näenkin, taistellen hänen vaikutuksensa mukaan, joka minussa voimallisesti vaikuttaa.
    ( Kol. 1)

    s-seutulainen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi
    ( 2 Kor. 5)

    1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
    2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
    3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
    4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
    5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
    6 Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä.
    7 Tuskinpa kukaan käy kuolemaan jonkun vanhurskaan edestä; hyvän edestä joku mahdollisesti uskaltaa kuolla.
    8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
    9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    10 Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut;
    11 emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet.
    ( Room. 5)

    19 Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
    20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.
    21 Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    22 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    23 jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    24 Nyt minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne, ja mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista, sen minä täytän lihassani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta,
    25 jonka palvelijaksi minä olen tullut Jumalan armotalouden mukaan, joka minulle on annettu teitä varten, täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan,
    26 sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä,
    27 joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.
    28 Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.
    29 Sitä varten minä vaivaa näenkin, taistellen hänen vaikutuksensa mukaan, joka minussa voimallisesti vaikuttaa.
    ( Kol. 1)

    s-seutulainen

    Eli kun sinä LISÄÄT noiden jakeiden ympärillä muita jakeita, noiden nimenomaisten jakeiden merkitys MUUTTUU??? Nuo ympärillä olevat jakeet siis mmieletäsi MUUTTAVAT noiden jakeiden merkityksen? Oletkohan sinä aivan järjissäsi?

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti MAAILMAN itsensä kanssa."

    "Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

    "Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi
    ( 2 Kor. 5)

    1 Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
    2 jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
    3 Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,
    4 mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;
    5 mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.
    6 Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä.
    7 Tuskinpa kukaan käy kuolemaan jonkun vanhurskaan edestä; hyvän edestä joku mahdollisesti uskaltaa kuolla.
    8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
    9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
    10 Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut;
    11 emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet.
    ( Room. 5)

    19 Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi
    20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.
    21 Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut
    22 Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä,
    23 jos te vain pysytte uskossa, siihen perustuneina ja siinä lujina, horjahtamatta pois sen evankeliumin toivosta, jonka olette kuulleet, jota on julistettu kaikessa luomakunnassa taivaan alla ja jonka palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.
    24 Nyt minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne, ja mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista, sen minä täytän lihassani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta,
    25 jonka palvelijaksi minä olen tullut Jumalan armotalouden mukaan, joka minulle on annettu teitä varten, täydellisesti julistaakseni Jumalan sanan,
    26 sen salaisuuden, joka on ollut kätkettynä ikuisista ajoista ja polvesta polveen, mutta joka nyt on ilmoitettu hänen pyhillensä,
    27 joille Jumala tahtoi tehdä tiettäväksi, kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.
    28 Ja häntä me julistamme, neuvoen jokaista ihmistä ja opettaen jokaista ihmistä kaikella viisaudella, asettaaksemme esiin jokaisen ihmisen täydellisenä Kristuksessa.
    29 Sitä varten minä vaivaa näenkin, taistellen hänen vaikutuksensa mukaan, joka minussa voimallisesti vaikuttaa.
    ( Kol. 1)

    s-seutulainen

    Hei savikikkare! Jätät toista korinttilaiskirjettä siteeratessasi AINA pois kohdan

    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut KAIKKIEN edestä, siis myös KAIKKIEN ovat kuolleet; 15 ja hän on kuollut KAIKKIEN edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut. 16 Sentähden me emme tästä lähtien tunne KETÄÄN lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.

    Teet sen siksi, jotta voisit livahtaa salaa jakeeseen 17 väittämällä, että Kristuksessa ovat muka ainoastaan Häneen uskovat. Tämä saatanallinen ja omavanhurskas huiputuksesi paljastuu nimenomaan yllä olevissa jakeissa. Mutta tokihan sinä et sokeudessasi tätä tajua, vaan jatkat sianp***aoppisi julistamista ja ihmisten hämmentämistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei savikikkare! Jätät toista korinttilaiskirjettä siteeratessasi AINA pois kohdan

    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut KAIKKIEN edestä, siis myös KAIKKIEN ovat kuolleet; 15 ja hän on kuollut KAIKKIEN edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut. 16 Sentähden me emme tästä lähtien tunne KETÄÄN lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.

    Teet sen siksi, jotta voisit livahtaa salaa jakeeseen 17 väittämällä, että Kristuksessa ovat muka ainoastaan Häneen uskovat. Tämä saatanallinen ja omavanhurskas huiputuksesi paljastuu nimenomaan yllä olevissa jakeissa. Mutta tokihan sinä et sokeudessasi tätä tajua, vaan jatkat sianp***aoppisi julistamista ja ihmisten hämmentämistä.

    1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.
    2 Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme,
    3 sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.
    4 Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista.
    5 Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.
    6 Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta;
    7 sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.
    8 Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö.
    9 Sentähden me, olimmepa kotona tai olimmepa poissa, ahkeroitsemme olla hänelle mieliksi.
    10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.
    11 Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon, että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette.
    12 Emme nyt taas suosittele itseämme teille, vaan tahdomme antaa teille aihetta kerskata meistä, että teillä olisi mitä vastata niille, jotka kerskaavat siitä, mikä silmään näkyy, eikä siitä, mikä sydämessä on.
    13 Sillä jos me olemme olleet suunniltamme, niin olemme olleet Jumalan tähden; jos taas maltamme mielemme, teemme sen teidän tähtenne.
    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
    15 ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.
    16 Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.
    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
    ( 2 Kor. 5)


   • Saviseutulainen kirjoitti:

    1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.
    2 Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme,
    3 sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.
    4 Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista.
    5 Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.
    6 Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta;
    7 sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.
    8 Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö.
    9 Sentähden me, olimmepa kotona tai olimmepa poissa, ahkeroitsemme olla hänelle mieliksi.
    10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.
    11 Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon, että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette.
    12 Emme nyt taas suosittele itseämme teille, vaan tahdomme antaa teille aihetta kerskata meistä, että teillä olisi mitä vastata niille, jotka kerskaavat siitä, mikä silmään näkyy, eikä siitä, mikä sydämessä on.
    13 Sillä jos me olemme olleet suunniltamme, niin olemme olleet Jumalan tähden; jos taas maltamme mielemme, teemme sen teidän tähtenne.
    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
    15 ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.
    16 Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.
    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
    ( 2 Kor. 5)

    1 Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
    2 Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut." Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
    3 Me emme missään kohden anna aihetta pahennukseen, ettei virkaamme moitittaisi,
    4 vaan kaikessa me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädissä, ahdistuksissa,
    5 ruoskittaessa, vankeudessa, meteleissä, vaivannäöissä, valvomisissa, paastoissa;
    6 puhtaudessa, tiedossa, pitkämielisyydessä, ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa,
    7 totuuden sanassa, Jumalan voimassa, vanhurskauden sota-aseet oikeassa kädessä ja vasemmassa;
    8 kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina,
    9 tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina; kuolemaisillamme, ja katso, me elämme, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina,
    10 murheellisina, mutta aina iloisina, köyhinä, mutta kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken.
    11 Suumme on auennut puhumaan teille, korinttolaiset, sydämemme on avartunut.
    12 Ei ole teillä ahdasta meidän sydämessämme, mutta ahdas on teidän oma sydämenne.
    13 Antakaa verta verrasta - puhun kuin lapsilleni - avartukaa tekin.
    14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
    15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?
    16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani."
    17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani
    18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias."
    ( 2 Kor. 6)


   • Anonyymi
    Saviseutulainen kirjoitti:

    1 Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
    2 Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut." Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
    3 Me emme missään kohden anna aihetta pahennukseen, ettei virkaamme moitittaisi,
    4 vaan kaikessa me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädissä, ahdistuksissa,
    5 ruoskittaessa, vankeudessa, meteleissä, vaivannäöissä, valvomisissa, paastoissa;
    6 puhtaudessa, tiedossa, pitkämielisyydessä, ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa,
    7 totuuden sanassa, Jumalan voimassa, vanhurskauden sota-aseet oikeassa kädessä ja vasemmassa;
    8 kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina,
    9 tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina; kuolemaisillamme, ja katso, me elämme, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina,
    10 murheellisina, mutta aina iloisina, köyhinä, mutta kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken.
    11 Suumme on auennut puhumaan teille, korinttolaiset, sydämemme on avartunut.
    12 Ei ole teillä ahdasta meidän sydämessämme, mutta ahdas on teidän oma sydämenne.
    13 Antakaa verta verrasta - puhun kuin lapsilleni - avartukaa tekin.
    14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
    15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?
    16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani."
    17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani
    18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias."
    ( 2 Kor. 6)

    Koko maailman sovittanut Jumalan armo jää turhaksi aina silloin, kun se typistetään ja vääristetään joksikin muuksi kuin mitä se on.

    Surullista tässä on se, että sinä siteeraat tässa raamatunpaikkaa suunnaten sen pois itsestäsi, kun se nimenomaan kertoo sinusta itsestäsi ja sinun sianoksennusopistasi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koko maailman sovittanut Jumalan armo jää turhaksi aina silloin, kun se typistetään ja vääristetään joksikin muuksi kuin mitä se on.

    Surullista tässä on se, että sinä siteeraat tässa raamatunpaikkaa suunnaten sen pois itsestäsi, kun se nimenomaan kertoo sinusta itsestäsi ja sinun sianoksennusopistasi.

    Niin, siteerasin KOKONAISUUDESSAAN Paavalin Korintolaiskirjeen viidettä ja kuudetta lukua. Ehkä havaitsit, että "postasin" molemmat luvut lyhentämättöminä jae jakeelta.
    No, se on sinun ongelmasi, että kutsut apostoli Paavalin Korintolaiskirjeen kahta lukua sianoksennusopiksi.

    s-seutulainen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, siteerasin KOKONAISUUDESSAAN Paavalin Korintolaiskirjeen viidettä ja kuudetta lukua. Ehkä havaitsit, että "postasin" molemmat luvut lyhentämättöminä jae jakeelta.
    No, se on sinun ongelmasi, että kutsut apostoli Paavalin Korintolaiskirjeen kahta lukua sianoksennusopiksi.

    s-seutulainen

    Sinun oppisi on sianoksennusta, ei Paavalin.
    Sinä siteeraat kuin joku vajaaälyinen usko t:n siunaamia kohtia, ja kun sinulle huomautin kierosta tavastasi aloittaa 2 kor. 5 vasta 17:nnestä jakeesta, yhtäkkiä sinä siteeraatkin KOKO LUVUN.

    Kun sinun evankeliumin pimietys-sianoksennuksesi paljastetaan, sinä vaihdat puheenaihetta. Aina. Ja olet ilmeisesti sitten niin uskomattoman tyhmä, että kuvittelet tuollaisella rimanalituksellasi pääseväsi pälkähästä. Mutta luistele aivan vapaasti tuossa oppioksennuksessasi; se on sian luonto.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinun oppisi on sianoksennusta, ei Paavalin.
    Sinä siteeraat kuin joku vajaaälyinen usko t:n siunaamia kohtia, ja kun sinulle huomautin kierosta tavastasi aloittaa 2 kor. 5 vasta 17:nnestä jakeesta, yhtäkkiä sinä siteeraatkin KOKO LUVUN.

    Kun sinun evankeliumin pimietys-sianoksennuksesi paljastetaan, sinä vaihdat puheenaihetta. Aina. Ja olet ilmeisesti sitten niin uskomattoman tyhmä, että kuvittelet tuollaisella rimanalituksellasi pääseväsi pälkähästä. Mutta luistele aivan vapaasti tuossa oppioksennuksessasi; se on sian luonto.

    Tuosta pitää kyllä kiireen vilkkaa perua tuo "sian luonto", koskapa kukaan meistä ei ole luontojaan "sika".

    Oppia minä kritisoin. Saviseutulainen et ole ihmisenä sen parempi tai huonompi kuin minäkään. Mutta sinun oppisi on kyllä kammottava.


   • UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuosta pitää kyllä kiireen vilkkaa perua tuo "sian luonto", koskapa kukaan meistä ei ole luontojaan "sika".

    Oppia minä kritisoin. Saviseutulainen et ole ihmisenä sen parempi tai huonompi kuin minäkään. Mutta sinun oppisi on kyllä kammottava.

    Koko luvun/lukujen siteeraamisen tarkoitus on tietenkin tuoda esille konteksti -
    luvun/lukujen ASIAYHTEYS.


   • UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuosta pitää kyllä kiireen vilkkaa perua tuo "sian luonto", koskapa kukaan meistä ei ole luontojaan "sika".

    Oppia minä kritisoin. Saviseutulainen et ole ihmisenä sen parempi tai huonompi kuin minäkään. Mutta sinun oppisi on kyllä kammottava.

    "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan"

    Yllä olevaa 2.Kor.5:19 jaetta sinä siteeraat oppisi tueksi, yleensä jättäen vielä pois jakeen loppuosan: "ja hän uskoi meille sovituksen sanan"

    Ja olet julistamalla julistanut, että Paavalin ( julistama) evankeliumi sisältyy kaikkineen tuohon jakeeseen 19 ( mieluummin loppuosa poistettuna)

    Tässä KOKO LUKU:

    1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.
    2 Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme,
    3 sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.
    4 Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista.
    5 Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.
    6 Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta;
    7 sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.
    8 Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö.
    9 Sentähden me, olimmepa kotona tai olimmepa poissa, ahkeroitsemme olla hänelle mieliksi.
    10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.
    11 Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon, että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette.
    12 Emme nyt taas suosittele itseämme teille, vaan tahdomme antaa teille aihetta kerskata meistä, että teillä olisi mitä vastata niille, jotka kerskaavat siitä, mikä silmään näkyy, eikä siitä, mikä sydämessä on.
    13 Sillä jos me olemme olleet suunniltamme, niin olemme olleet Jumalan tähden; jos taas maltamme mielemme, teemme sen teidän tähtenne.
    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
    15 ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.
    16 Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.
    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
    ( 2 Kor. 5)


   • Anonyymi
    UUSI
    Saviseutulainen kirjoitti:

    "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan"

    Yllä olevaa 2.Kor.5:19 jaetta sinä siteeraat oppisi tueksi, yleensä jättäen vielä pois jakeen loppuosan: "ja hän uskoi meille sovituksen sanan"

    Ja olet julistamalla julistanut, että Paavalin ( julistama) evankeliumi sisältyy kaikkineen tuohon jakeeseen 19 ( mieluummin loppuosa poistettuna)

    Tässä KOKO LUKU:

    1 Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty.
    2 Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme,
    3 sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi.
    4 Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista.
    5 Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.
    6 Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta;
    7 sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.
    8 Mutta me olemme turvallisella mielellä ja haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö.
    9 Sentähden me, olimmepa kotona tai olimmepa poissa, ahkeroitsemme olla hänelle mieliksi.
    10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.
    11 Kun siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon, että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette.
    12 Emme nyt taas suosittele itseämme teille, vaan tahdomme antaa teille aihetta kerskata meistä, että teillä olisi mitä vastata niille, jotka kerskaavat siitä, mikä silmään näkyy, eikä siitä, mikä sydämessä on.
    13 Sillä jos me olemme olleet suunniltamme, niin olemme olleet Jumalan tähden; jos taas maltamme mielemme, teemme sen teidän tähtenne.
    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet;
    15 ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.
    16 Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan nyt enää tunne.
    17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.
    18 Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
    20 Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.
    ( 2 Kor. 5)

    Tämä juuri on sinun ja usko t:n ajattelussa minusta täysin käsittämätöntä.

    Minkään muun asian kohdalla te ETTE murjo Paavalin sanomisia Paavalilla itsellään olemattomiin. Ette minkään muun. Mutta TÄMÄN ja vain tämän asian kohdalla

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa."

    "Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan"

    "tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."

    teidän ymmärrykseenne tunkee ikään kuin jonkin pahan voiman vaikutuksesta musta aukko. Ja tuo musta aukko saa teidät kauko-ohjattujen robottien tavoin täysin mielipuolisesti vastustamaan sitä, mitä Paavali yllä kirjoittaa.

    Te ette kykene samanlaiseen saatanalliseen mielettömyyteen MINKÄÄN MUUN ASIAN KOHDALLA.

    Anna minulle esimerkkejä.

    Osoita väitteeni vääräksi.

    Jos Paavalille (tai Pietarille tai Johannekselle) on tyypillistä kirjoittaa äärimmäisen tärkeistä asioita siten, että SELLAISENAAN LUETTUNA NE JOHTAVAT LUKIJAN HARHAAN ja että varsinainen ydinajatus paljastuu vasta "asiayhteyden" kautta, niin näitä tällaisia esimerkkejä on oltava muitakin.

    Näytä minulle ne. Osoita minulle lisää tällaisia asioita, aiheita tai teemoja. Ei VOI olla niin, että ainoastaan TÄSSÄ ASIASSA (ja ainoastaan) Paavali on niin lepsu kirjoittamisessaan että hänen on itse kumottava itsensä A) KOLMESSA ERI KIRJEESSÄ B) YHDEN JA SAMAN ASIAN TIIMOILTA.

    Jos sinä ja usko t. olette oikeassa, teillä on oltava esittää muitakin esimerkkejä vastaavanlaisesta kirjoitustavasta (jossa väitetäään jotain ja siten kumotaan tuo väittämä).
    Mutta teillä ei ole. Miksi? No tietenkin siksi, että tämä teidän asiayhteysjorinanne on saatanallinen valhe, johon te olette langenneet ja joka on ottanut teidät valtaansa. Te olette kuin hypnotisoidut; totuus ei teitä saavuta eikä se merkitse teille mitään. On kuin te olisitte täysin paatuneita.

    Sinun ajattelusi kummallisuus ja järjettömyys paljastuu jo siinä, että ilmeisesti mielestäsi jakeen loppuosa "ja hän uskoi meille sovituksen sanan" riittää kumoamaan jakeen alkuosan "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa". Milläköhän logiikalla sinä tämän(kin) aivopierusi perustelet?


   • Anonyymi
    UUSI
    Saviseutulainen kirjoitti:

    Koko luvun/lukujen siteeraamisen tarkoitus on tietenkin tuoda esille konteksti -
    luvun/lukujen ASIAYHTEYS.

    Mun pitää taas kerran siteerata itseäni.

    KOMMENTOIPA KONTEKSTINERO TÄTÄ:

    Moni vastustaa kristillistä universalismia perustellen, että kyseistä oppia ei voi muodostaa muutoin kuin irrottamalla jaeryppäitä, jakeita tai jakeiden osia ”asiayhteydestään”.

    Mitä asiayhteydestä irrottaminen voisi käytännössä olla?

    Jos joku kirjoittaa, että ”natsit ovat tavallisia ihmisiä, mutta heidän aatemaailmansa on sairas ja rikollinen”, ja joku toinen väittää hänen kirjoittaneen ”natsit ovat tavallisia ihmisiä”, tällöin teksti on irrotettu asiayhteydestään, koska kyseisestä VIRKKEESTÄ on lohkaistu irti olennainen osa.

    Jos joku taas väittää, että Raamatussa sanotaan "ettei ole Jumalaa", tällöinkin väitteen kohde on irrotettu asiayhteydestään, koska virke kokonaisuudessaan kuuluu: "Hullu sanoo sydämessään, ettei ole Jumalaa." Eli VIRKKEESTÄ, jälleen kerran, on irrotettu osa.

    ”Asiayhteydestä irrottaminen” tarkoittaa näiden esimerkkien valossa sitä, että LAUSE, virkkeen osa, ON IRROTETTU VIRKKEESTÄ, ei sen kummempaa.

    Vladimir Putin kuulemma väitti, että hänen letkautuksensa "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" "irrotettiin asiayhteydestään. Tällainen puolustelu ei kuitenkaan oikein auta hänen asiaansa. Miksei? No siksi, kun Putinin lausuma muodostaa täysin eheän, kokonaisen ja yksiselitteisen virkkeen. Virkkeen merkitys ei muutu, vaikka sen ilmaisisi missä laajemmassa "asiayhteydessä" tai "tekstikokonaisuudessa" hyvänsä – paitsi tietenkin, jos hän on tokaissut sen pelatessaan lautapeliä, jossa yritetään valloittaa alueita Euroopasta.

    Universalismin vastustajien mukaan Paavalin lausumaa

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

    ei saa siteerata sellaisenaan. Irrallaan siteerattuna kyseinen lausuma ei heidän mukaansa ilmaise Paavalin ajatusta, koska se on irrotettu ”asiayhteydestään”. Mistä ihmeen ”asiayhteydestä”?

    2 Kor. 5:21:n todellinen alkukielinen merkitys kuuluu: "Hyväksykää se, että teidät on JO sovitettu." Tämä on edellisiin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    2 Kor. 5:14-16 pohjustavat täysin yksiselitteisesti sen, että kaikki ovat Kristuksessa.
    Tämä on seuraaviin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    Jakeen 17 alun "Sentähden jos joku - -" koineekreikankielinen ilmaus EI MUODOSTA EHTOA EIKÄ RAJAA edellä esitettyä faktaa, että Kristuksen kuolemassa kuolivat kaikki, joten kaikki ovat Kristuksessa.

    Mikä on näin ollen SE ASIAYHTEYS, JOHON TE VETOATTE?


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Mun pitää taas kerran siteerata itseäni.

    KOMMENTOIPA KONTEKSTINERO TÄTÄ:

    Moni vastustaa kristillistä universalismia perustellen, että kyseistä oppia ei voi muodostaa muutoin kuin irrottamalla jaeryppäitä, jakeita tai jakeiden osia ”asiayhteydestään”.

    Mitä asiayhteydestä irrottaminen voisi käytännössä olla?

    Jos joku kirjoittaa, että ”natsit ovat tavallisia ihmisiä, mutta heidän aatemaailmansa on sairas ja rikollinen”, ja joku toinen väittää hänen kirjoittaneen ”natsit ovat tavallisia ihmisiä”, tällöin teksti on irrotettu asiayhteydestään, koska kyseisestä VIRKKEESTÄ on lohkaistu irti olennainen osa.

    Jos joku taas väittää, että Raamatussa sanotaan "ettei ole Jumalaa", tällöinkin väitteen kohde on irrotettu asiayhteydestään, koska virke kokonaisuudessaan kuuluu: "Hullu sanoo sydämessään, ettei ole Jumalaa." Eli VIRKKEESTÄ, jälleen kerran, on irrotettu osa.

    ”Asiayhteydestä irrottaminen” tarkoittaa näiden esimerkkien valossa sitä, että LAUSE, virkkeen osa, ON IRROTETTU VIRKKEESTÄ, ei sen kummempaa.

    Vladimir Putin kuulemma väitti, että hänen letkautuksensa "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" "irrotettiin asiayhteydestään. Tällainen puolustelu ei kuitenkaan oikein auta hänen asiaansa. Miksei? No siksi, kun Putinin lausuma muodostaa täysin eheän, kokonaisen ja yksiselitteisen virkkeen. Virkkeen merkitys ei muutu, vaikka sen ilmaisisi missä laajemmassa "asiayhteydessä" tai "tekstikokonaisuudessa" hyvänsä – paitsi tietenkin, jos hän on tokaissut sen pelatessaan lautapeliä, jossa yritetään valloittaa alueita Euroopasta.

    Universalismin vastustajien mukaan Paavalin lausumaa

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

    ei saa siteerata sellaisenaan. Irrallaan siteerattuna kyseinen lausuma ei heidän mukaansa ilmaise Paavalin ajatusta, koska se on irrotettu ”asiayhteydestään”. Mistä ihmeen ”asiayhteydestä”?

    2 Kor. 5:21:n todellinen alkukielinen merkitys kuuluu: "Hyväksykää se, että teidät on JO sovitettu." Tämä on edellisiin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    2 Kor. 5:14-16 pohjustavat täysin yksiselitteisesti sen, että kaikki ovat Kristuksessa.
    Tämä on seuraaviin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    Jakeen 17 alun "Sentähden jos joku - -" koineekreikankielinen ilmaus EI MUODOSTA EHTOA EIKÄ RAJAA edellä esitettyä faktaa, että Kristuksen kuolemassa kuolivat kaikki, joten kaikki ovat Kristuksessa.

    Mikä on näin ollen SE ASIAYHTEYS, JOHON TE VETOATTE?

    2.Kor. 5.luku:

    Paavali haluaa vaihtaa maallisen majansa taivaalliseen ja tätä odottaessaan olla Jumalalle mieliksi 1 – 10, vakuuttaa toimivansa Herran pelossa voittaakseen sieluja Herralle 11 – 13. Kristuksen rakkauden vaatimana ja hänen lähettiläänänsä hän toimittaa sovituksen virkaa, jonka Jumala on hänelle uskonut 14 – 21.
    ( KR 33/38 Finbible)

    s-seutulainen


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    2.Kor. 5.luku:

    Paavali haluaa vaihtaa maallisen majansa taivaalliseen ja tätä odottaessaan olla Jumalalle mieliksi 1 – 10, vakuuttaa toimivansa Herran pelossa voittaakseen sieluja Herralle 11 – 13. Kristuksen rakkauden vaatimana ja hänen lähettiläänänsä hän toimittaa sovituksen virkaa, jonka Jumala on hänelle uskonut 14 – 21.
    ( KR 33/38 Finbible)

    s-seutulainen

    Vastaa kysymykseen äläkä kiertele. (Paitsi tietenkin JOS haluat tehdä kielen tasolla samaa kuin mitä käärme tekee fyysisesti.)

    Sinä teet itsestäsi tuommoisilla halpahintaisilla copypasteiluilla täydellisen pellen.


  • Anonyymi

   Room.4:13-15 niinkuin kirjoitettu on: Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta minä vihasin. Mitä siis sanomme? Ei kaiketi Jumalassa ole vääryytä? Pois se! Sillä Moosekselle hän sanoo: Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen, ja armahdan, ketä armahdan. 2Moos.4:21-23. 2Moos.33:19

   • Anonyymi

    Aivan. Ja tuo jakso PÄÄTTYY SANOIHIN:

    Samoin kuin te ennen olitte Jumalalle tottelemattomia, mutta nyt olette saaneet laupeuden näiden tottelemattomuuden kautta, 31samoin nämäkin nyt ovat olleet tottelemattomia, että myös he teille tulleen armahtamisen kautta nyt saisivat laupeuden. 32 Sillä Jumala on sulkenut KAIKKI tottelemattomuuteen, että hän KAIKKIA armahtaisi. 33 Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä! 34 Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa? 35 Tai kuka on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava? 36 Sillä hänestä ja hänen kauttaan ja häneen on kaikki; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti. Aamen.


   • Anonyymi

    "Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen ja armahdan, ketä armahdan"

    "Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta minä vihasin"

    sitten vielä "evankelioitte", että ihmisellä olisi, "vapaa tahto / oma ratkaisu, eihän
    Eesaullakaan ollut mahdollisuutta "oma valinta" . . .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Minä olen armollinen, kenelle olen armollinen ja armahdan, ketä armahdan"

    "Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta minä vihasin"

    sitten vielä "evankelioitte", että ihmisellä olisi, "vapaa tahto / oma ratkaisu, eihän
    Eesaullakaan ollut mahdollisuutta "oma valinta" . . .

    Oliks tää jotenkin järkevä kommentti tuohon? Osaatko sinä lukea?


  • Anonyymi

   Luuk.24:21 Mutta me toivoimme hänen olevan se, joka oli lunastava Israelin. Ja onhan kaiken lisäksi nyt jo kolmas päivä siitä, kuin nämä tapahtuivat. Hebr.11:13 Uskossa nämä kaikki kuolivat eivätkä luvattua saavuttaneen, vaan kaukaa he olivat sen nähneet ja sitä tervehtineet ja tunnustaneet olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä. 1Moos.23:4. 1Aikak.29:15. Ps.39:13. 119:19

   • Anonyymi

    Luuk: 24: 21, niin luterilaisuudessakin me laitamme toivomme VAIN , ja AINOASTAAN Kristukseen:

    Minä USKON Isään Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan,
    JA
    Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, jne , (uskontunnustus)

    meidän toivomme on YLÖSNOUSSUT Kristus !!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luuk: 24: 21, niin luterilaisuudessakin me laitamme toivomme VAIN , ja AINOASTAAN Kristukseen:

    Minä USKON Isään Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan,
    JA
    Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, jne , (uskontunnustus)

    meidän toivomme on YLÖSNOUSSUT Kristus !!

    ( 2 Tess. 3)

    >>2...........usko ei ole joka miehen.>>

    kuka teistä on pelastavassa uskossa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luuk: 24: 21, niin luterilaisuudessakin me laitamme toivomme VAIN , ja AINOASTAAN Kristukseen:

    Minä USKON Isään Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan,
    JA
    Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, jne , (uskontunnustus)

    meidän toivomme on YLÖSNOUSSUT Kristus !!

    Tuolla antamallasi Suun tunnustuksella aukeaa kadotuspaikka ja saatte menolipun helvettiin tuosta hyvästä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuolla antamallasi Suun tunnustuksella aukeaa kadotuspaikka ja saatte menolipun helvettiin tuosta hyvästä.

    raamatussa JEESUS sanoo:
    "Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää KADOTUSTUOMIOTA lausuko, NIIN ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Luuk: 6: 37


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    raamatussa JEESUS sanoo:
    "Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää KADOTUSTUOMIOTA lausuko, NIIN ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Luuk: 6: 37

    tuo oli pelkkä varoitus,kuten Paavali Tiitukselle kirjoittaa, noudatan tuotta ohjetta,

    Tiit. 3:10

    Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,


  • Anonyymi

   Kol.1:23 Biblia (1776) Jos te muutoin uskossa pysytte perustettuna ja vahvana ja horjumattomana evankeliumin toivossa, jonka te kuulette, joka on saarnattu kaikkien luotokappaleitten edessä, jotka taivaan alla ovat; jonka palveliaksi minä Paavali tullut olen. Kirjoitetaan: palvelijaksi. Room.10:17-18

  • Anonyymi

   Kol.1:15 Biblia. Joka näkymättömän Jumalan kuva on, esikoinen ennen kaikkia luontokappaleita. Joh.1:18. Room.8:29. 2Kor.4:4. Fil.2:5-7

   • Anonyymi

    ( 2 Tess. 3 : 2 )

    >>.......usko ei ole joka miehen.>>

    kuka teistä on pelastavassa uskossa?


  • Anonyymi
   UUSI

   Hei, sinä Asiayhteyspaviaanien piiripäällikkö Saviseutulainen!
   (Vai oliko se Kontekstimarakatit?)

   Paavali siteeraa kohdassa Room. 15:9-10 kohtia Ps. 18:41–49 ja 5 Moos. 32:43 jättäen tietoisesti pois siteeraamiensa kohtien väkivaa huokuvat tuomiokohdat.

   Tismalleen samoin tekee Jeesus kohdassa Luuk. 4:17-21 Jesaja-sitaatissaan.

   Oi Suuri ja Ihmeellinen Raamatunselittäjä Saviseutulainen!

   Ollos ylistetty, sillä sinä toimit hieman samalla tavoin kuin Paavali ja Jeesus - tosin päinvastaiseen suuntaan.

   Sinä LISÄÄT Paavalin 2 Kor. 5:een. Room. 5:een ja Kol. 1:een tuomiota ja väkivaltaa, joita siellä ei ole.

   Onneksi olkoon!

   • UUSI

    TULKAA!

    Tulkaa, sillä kaikki on jo valmiina ( Luuk. 14:17)

    "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.
    Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."
    ( Joh. 7:37-38)

    "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.
    Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt.
    Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne Poikaa kuin Isä, eikä Isää tunne kukaan muu kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.
    Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.
    Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
    Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."
    ( Matt. 11:25-30)


   • UUSI

    Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    ( 2 Kor. 5:19-20)

    Näin Raamattu puhuu. Siinä siis sanotaan nimenomaan, että Jumala Kristuksessa sovitti itsensä kanssa ei ainoastaan uskovaiset, vaan maailman, ja että se sovitus sisälsi ja vaikutti sen, ettei hän lukenut heille heidän syntejänsä: ja tämä tapahtui Kristuksessa, ei silloin kun me käännyimme.

    Ja nyt hän kehottaa ihmisiä: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa – tämä ainoa vielä puuttuu. Siinä sanotaan, että me tulimme sovitetuiksi Jumalan kanssa hänen Poikansa kuoleman kautta, mutta emme katumuksemme, parannuksemme, vakavuutemme, rukouksemme tahi uskomme kautta – mitä kaikkea ei tarvita armon lisäksi, vaan ainoastaan vastaanottaaksemme jo olemassa olevan armon.

    Ei, sanotaan, että tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan, kun me vielä olimme hänen vihollisiansa. Sanotaan, että lunastus, joka tapahtui Kristuksen veressä, oli sama kuin syntien anteeksiantamus ja että synnit otettiin pois yhtenä päivänä, nimittäin silloin, kun kallis kivi ”kulmakivi”, hakattiin.

    Sanotaan, että Kristus lunasti meidät lain kirouksesta sinä päivänä ja sinä hetkenä, jolloin hän tuli kiroukseksi meidän edestämme, ja siksi hän tuli riippuessaan ristinpuussa. Voi, ettei maailma tiedä, mitä on tapahtunut! Ettei se tunne meidän sukumme historiaa, ei tiedä, että ihmissuku on kerran myös ostettu, lunastettu, puhdistettu, ja vapautettu kaikista synneistä, kuoleman ja perkeleen vallasta yhtä varmasti kuin se kerran lankesi syntiin!

     
    Katso sitten tätä: tämä syntien anteeksiantamus, tämä lunastus, josta nyt on ollut puhetta, se kuuluu jokaiselle ihmiselle, hurskaalle ja jumalattomalle, uskovaiselle ja epäuskoiselle. Olitpa sinä millainen tahansa, niin sinun syntisi ovat kuitenkin pois otetut, pois pyyhityt, anteeksiannetut, meren syvyyteen heitetyt – tämä tapahtui Kristuksen kuoleman hetkenä.

    Sinä et koskaan tule tuomituksi syntiesi, vaan epäuskosi tähden, sen tähden, että jäät pois armon häistä. Jos taasen tahdot palata Jumalan luo, tulla hänen omaksensa ja omistaa hänen armonsa, ei ole mitään estettä, olet joka hetki tervetullut, niin kuin Herra itse sanoo: ”Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” 

    Tästä ei ole yhtään poikkeusta, vaan jokainen, joka avuksi huutaa Herran nimeä, pelastuu. Kuka tahansa – joka tahtoo – jokainen – ”vaikka sinun syntisi olisivat veriruskeat” – näin kuuluvat suuren, laupiaan Herran omat sanat. Tästä ei ole yhtään poikkeusta, ja se johtuu siitä, että kaikki syntivelat on maksettu, koko maailma on sovitettu.

    Kun siis joku on hädässä syntiensä tähden, eikä koskaan voi saada varmuutta anteeksiantamuksesta, on vika siinä ettei hän usko Jumalaa, ei pidä Jumalaa todellisena, ei katso sitä mitä Kristus on tehnyt  tai mitä Jumala sanoo sanassaan. Vika on siinä, että hän ”tekee Jumalan valehtelijaksi”, mikä on aivan kauheata.

    Mutta, jos joku tahtoo uskoa Jumalan sanan, mutta ei vain voi saada sitä sydämeensä, on Jumala hänelle antava suuren uskon lahjan, ja hän on saava todistuksen siitä, että hänen syntinsä todellakin ovat poistetut ja että hänet on puettu koko Kristuksen ansioon ja hän on Jumalan rakas lapsi.

    ( C. O. Rosenius!/Elämän Leipää)


   • Anonyymi
    UUSI
    Saviseutulainen kirjoitti:

    Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.
    ( 2 Kor. 5:19-20)

    Näin Raamattu puhuu. Siinä siis sanotaan nimenomaan, että Jumala Kristuksessa sovitti itsensä kanssa ei ainoastaan uskovaiset, vaan maailman, ja että se sovitus sisälsi ja vaikutti sen, ettei hän lukenut heille heidän syntejänsä: ja tämä tapahtui Kristuksessa, ei silloin kun me käännyimme.

    Ja nyt hän kehottaa ihmisiä: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa – tämä ainoa vielä puuttuu. Siinä sanotaan, että me tulimme sovitetuiksi Jumalan kanssa hänen Poikansa kuoleman kautta, mutta emme katumuksemme, parannuksemme, vakavuutemme, rukouksemme tahi uskomme kautta – mitä kaikkea ei tarvita armon lisäksi, vaan ainoastaan vastaanottaaksemme jo olemassa olevan armon.

    Ei, sanotaan, että tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan, kun me vielä olimme hänen vihollisiansa. Sanotaan, että lunastus, joka tapahtui Kristuksen veressä, oli sama kuin syntien anteeksiantamus ja että synnit otettiin pois yhtenä päivänä, nimittäin silloin, kun kallis kivi ”kulmakivi”, hakattiin.

    Sanotaan, että Kristus lunasti meidät lain kirouksesta sinä päivänä ja sinä hetkenä, jolloin hän tuli kiroukseksi meidän edestämme, ja siksi hän tuli riippuessaan ristinpuussa. Voi, ettei maailma tiedä, mitä on tapahtunut! Ettei se tunne meidän sukumme historiaa, ei tiedä, että ihmissuku on kerran myös ostettu, lunastettu, puhdistettu, ja vapautettu kaikista synneistä, kuoleman ja perkeleen vallasta yhtä varmasti kuin se kerran lankesi syntiin!

     
    Katso sitten tätä: tämä syntien anteeksiantamus, tämä lunastus, josta nyt on ollut puhetta, se kuuluu jokaiselle ihmiselle, hurskaalle ja jumalattomalle, uskovaiselle ja epäuskoiselle. Olitpa sinä millainen tahansa, niin sinun syntisi ovat kuitenkin pois otetut, pois pyyhityt, anteeksiannetut, meren syvyyteen heitetyt – tämä tapahtui Kristuksen kuoleman hetkenä.

    Sinä et koskaan tule tuomituksi syntiesi, vaan epäuskosi tähden, sen tähden, että jäät pois armon häistä. Jos taasen tahdot palata Jumalan luo, tulla hänen omaksensa ja omistaa hänen armonsa, ei ole mitään estettä, olet joka hetki tervetullut, niin kuin Herra itse sanoo: ”Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.” 

    Tästä ei ole yhtään poikkeusta, vaan jokainen, joka avuksi huutaa Herran nimeä, pelastuu. Kuka tahansa – joka tahtoo – jokainen – ”vaikka sinun syntisi olisivat veriruskeat” – näin kuuluvat suuren, laupiaan Herran omat sanat. Tästä ei ole yhtään poikkeusta, ja se johtuu siitä, että kaikki syntivelat on maksettu, koko maailma on sovitettu.

    Kun siis joku on hädässä syntiensä tähden, eikä koskaan voi saada varmuutta anteeksiantamuksesta, on vika siinä ettei hän usko Jumalaa, ei pidä Jumalaa todellisena, ei katso sitä mitä Kristus on tehnyt  tai mitä Jumala sanoo sanassaan. Vika on siinä, että hän ”tekee Jumalan valehtelijaksi”, mikä on aivan kauheata.

    Mutta, jos joku tahtoo uskoa Jumalan sanan, mutta ei vain voi saada sitä sydämeensä, on Jumala hänelle antava suuren uskon lahjan, ja hän on saava todistuksen siitä, että hänen syntinsä todellakin ovat poistetut ja että hänet on puettu koko Kristuksen ansioon ja hän on Jumalan rakas lapsi.

    ( C. O. Rosenius!/Elämän Leipää)

    Kommentoipa sitaattirobotti KONTEKSTINERO TÄTÄ:

    Moni vastustaa kristillistä universalismia perustellen, että kyseistä oppia ei voi muodostaa muutoin kuin irrottamalla jaeryppäitä, jakeita tai jakeiden osia ”asiayhteydestään”.

    Mitä asiayhteydestä irrottaminen voisi käytännössä olla?

    Jos joku kirjoittaa, että ”natsit ovat tavallisia ihmisiä, mutta heidän aatemaailmansa on sairas ja rikollinen”, ja joku toinen väittää hänen kirjoittaneen ”natsit ovat tavallisia ihmisiä”, tällöin teksti on irrotettu asiayhteydestään, koska kyseisestä VIRKKEESTÄ on lohkaistu irti olennainen osa.

    Jos joku taas väittää, että Raamatussa sanotaan "ettei ole Jumalaa", tällöinkin väitteen kohde on irrotettu asiayhteydestään, koska virke kokonaisuudessaan kuuluu: "Hullu sanoo sydämessään, ettei ole Jumalaa." Eli VIRKKEESTÄ, jälleen kerran, on irrotettu osa.

    ”Asiayhteydestä irrottaminen” tarkoittaa näiden esimerkkien valossa sitä, että LAUSE, virkkeen osa, ON IRROTETTU VIRKKEESTÄ, ei sen kummempaa.

    Vladimir Putin kuulemma väitti, että hänen letkautuksensa "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" "irrotettiin asiayhteydestään. Tällainen puolustelu ei kuitenkaan oikein auta hänen asiaansa. Miksei? No siksi, kun Putinin lausuma muodostaa täysin eheän, kokonaisen ja yksiselitteisen virkkeen. Virkkeen merkitys ei muutu, vaikka sen ilmaisisi missä laajemmassa "asiayhteydessä" tai "tekstikokonaisuudessa" hyvänsä – paitsi tietenkin, jos hän on tokaissut sen pelatessaan lautapeliä, jossa yritetään valloittaa alueita Euroopasta.

    Universalismin vastustajien mukaan Paavalin lausumaa

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

    ei saa siteerata sellaisenaan. Irrallaan siteerattuna kyseinen lausuma ei heidän mukaansa ilmaise Paavalin ajatusta, koska se on irrotettu ”asiayhteydestään”. Mistä ihmeen ”asiayhteydestä”?

    2 Kor. 5:21:n todellinen alkukielinen merkitys kuuluu: "Hyväksykää se, että teidät on JO sovitettu." Tämä on edellisiin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    2 Kor. 5:14-16 pohjustavat täysin yksiselitteisesti sen, että kaikki ovat Kristuksessa.
    Tämä on seuraaviin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    Jakeen 17 alun "Sentähden jos joku - -" koineekreikankielinen ilmaus EI MUODOSTA EHTOA EIKÄ RAJAA edellä esitettyä faktaa, että Kristuksen kuolemassa kuolivat kaikki, joten kaikki ovat Kristuksessa.

    Mikä on näin ollen SE ASIAYHTEYS, JOHON TE VETOATTE?

    TOKI JOS ET OSAA VASTATA TÄHÄN MITÄÄN, NIIN KOPIOI IHMEESSÄ JOSTAKIN JOTAKIN, NIIN SINUN ITSESI EI TARVITSE VASTATA.


   • UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommentoipa sitaattirobotti KONTEKSTINERO TÄTÄ:

    Moni vastustaa kristillistä universalismia perustellen, että kyseistä oppia ei voi muodostaa muutoin kuin irrottamalla jaeryppäitä, jakeita tai jakeiden osia ”asiayhteydestään”.

    Mitä asiayhteydestä irrottaminen voisi käytännössä olla?

    Jos joku kirjoittaa, että ”natsit ovat tavallisia ihmisiä, mutta heidän aatemaailmansa on sairas ja rikollinen”, ja joku toinen väittää hänen kirjoittaneen ”natsit ovat tavallisia ihmisiä”, tällöin teksti on irrotettu asiayhteydestään, koska kyseisestä VIRKKEESTÄ on lohkaistu irti olennainen osa.

    Jos joku taas väittää, että Raamatussa sanotaan "ettei ole Jumalaa", tällöinkin väitteen kohde on irrotettu asiayhteydestään, koska virke kokonaisuudessaan kuuluu: "Hullu sanoo sydämessään, ettei ole Jumalaa." Eli VIRKKEESTÄ, jälleen kerran, on irrotettu osa.

    ”Asiayhteydestä irrottaminen” tarkoittaa näiden esimerkkien valossa sitä, että LAUSE, virkkeen osa, ON IRROTETTU VIRKKEESTÄ, ei sen kummempaa.

    Vladimir Putin kuulemma väitti, että hänen letkautuksensa "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" "irrotettiin asiayhteydestään. Tällainen puolustelu ei kuitenkaan oikein auta hänen asiaansa. Miksei? No siksi, kun Putinin lausuma muodostaa täysin eheän, kokonaisen ja yksiselitteisen virkkeen. Virkkeen merkitys ei muutu, vaikka sen ilmaisisi missä laajemmassa "asiayhteydessä" tai "tekstikokonaisuudessa" hyvänsä – paitsi tietenkin, jos hän on tokaissut sen pelatessaan lautapeliä, jossa yritetään valloittaa alueita Euroopasta.

    Universalismin vastustajien mukaan Paavalin lausumaa

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

    ei saa siteerata sellaisenaan. Irrallaan siteerattuna kyseinen lausuma ei heidän mukaansa ilmaise Paavalin ajatusta, koska se on irrotettu ”asiayhteydestään”. Mistä ihmeen ”asiayhteydestä”?

    2 Kor. 5:21:n todellinen alkukielinen merkitys kuuluu: "Hyväksykää se, että teidät on JO sovitettu." Tämä on edellisiin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    2 Kor. 5:14-16 pohjustavat täysin yksiselitteisesti sen, että kaikki ovat Kristuksessa.
    Tämä on seuraaviin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    Jakeen 17 alun "Sentähden jos joku - -" koineekreikankielinen ilmaus EI MUODOSTA EHTOA EIKÄ RAJAA edellä esitettyä faktaa, että Kristuksen kuolemassa kuolivat kaikki, joten kaikki ovat Kristuksessa.

    Mikä on näin ollen SE ASIAYHTEYS, JOHON TE VETOATTE?

    TOKI JOS ET OSAA VASTATA TÄHÄN MITÄÄN, NIIN KOPIOI IHMEESSÄ JOSTAKIN JOTAKIN, NIIN SINUN ITSESI EI TARVITSE VASTATA.

    1 Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?
    2 Niin vaimo vastasi käärmeelle: Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,
    3 mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.'
    4 Niin käärme sanoi vaimolle: Ette suinkaan kuole;
    5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan.
    ( 1 Moos. 3)

    1 Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi.
    2 Ja kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, tuli hänen lopulta nälkä.
    3 Silloin kiusaaja tuli hänen luoksensa ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi."
    4 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.'"
    5 Silloin perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle
    6 ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.'"
    7 Jeesus sanoi hänelle: "Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi.'"
    8 Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston
    9 ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua."
    10 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman.'"
    11 Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta.
    ( Matt. 4)

    8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.
    9 Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.
    10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
    11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.
    ( 1 Piet. 5)


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommentoipa sitaattirobotti KONTEKSTINERO TÄTÄ:

    Moni vastustaa kristillistä universalismia perustellen, että kyseistä oppia ei voi muodostaa muutoin kuin irrottamalla jaeryppäitä, jakeita tai jakeiden osia ”asiayhteydestään”.

    Mitä asiayhteydestä irrottaminen voisi käytännössä olla?

    Jos joku kirjoittaa, että ”natsit ovat tavallisia ihmisiä, mutta heidän aatemaailmansa on sairas ja rikollinen”, ja joku toinen väittää hänen kirjoittaneen ”natsit ovat tavallisia ihmisiä”, tällöin teksti on irrotettu asiayhteydestään, koska kyseisestä VIRKKEESTÄ on lohkaistu irti olennainen osa.

    Jos joku taas väittää, että Raamatussa sanotaan "ettei ole Jumalaa", tällöinkin väitteen kohde on irrotettu asiayhteydestään, koska virke kokonaisuudessaan kuuluu: "Hullu sanoo sydämessään, ettei ole Jumalaa." Eli VIRKKEESTÄ, jälleen kerran, on irrotettu osa.

    ”Asiayhteydestä irrottaminen” tarkoittaa näiden esimerkkien valossa sitä, että LAUSE, virkkeen osa, ON IRROTETTU VIRKKEESTÄ, ei sen kummempaa.

    Vladimir Putin kuulemma väitti, että hänen letkautuksensa "Jos haluan, voin vallata Kiovan kahdessa viikossa" "irrotettiin asiayhteydestään. Tällainen puolustelu ei kuitenkaan oikein auta hänen asiaansa. Miksei? No siksi, kun Putinin lausuma muodostaa täysin eheän, kokonaisen ja yksiselitteisen virkkeen. Virkkeen merkitys ei muutu, vaikka sen ilmaisisi missä laajemmassa "asiayhteydessä" tai "tekstikokonaisuudessa" hyvänsä – paitsi tietenkin, jos hän on tokaissut sen pelatessaan lautapeliä, jossa yritetään valloittaa alueita Euroopasta.

    Universalismin vastustajien mukaan Paavalin lausumaa

    "Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan"

    ei saa siteerata sellaisenaan. Irrallaan siteerattuna kyseinen lausuma ei heidän mukaansa ilmaise Paavalin ajatusta, koska se on irrotettu ”asiayhteydestään”. Mistä ihmeen ”asiayhteydestä”?

    2 Kor. 5:21:n todellinen alkukielinen merkitys kuuluu: "Hyväksykää se, että teidät on JO sovitettu." Tämä on edellisiin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    2 Kor. 5:14-16 pohjustavat täysin yksiselitteisesti sen, että kaikki ovat Kristuksessa.
    Tämä on seuraaviin jakeisiin (17-20) liittyvä ASIAYHTEYS.

    Jakeen 17 alun "Sentähden jos joku - -" koineekreikankielinen ilmaus EI MUODOSTA EHTOA EIKÄ RAJAA edellä esitettyä faktaa, että Kristuksen kuolemassa kuolivat kaikki, joten kaikki ovat Kristuksessa.

    Mikä on näin ollen SE ASIAYHTEYS, JOHON TE VETOATTE?

    TOKI JOS ET OSAA VASTATA TÄHÄN MITÄÄN, NIIN KOPIOI IHMEESSÄ JOSTAKIN JOTAKIN, NIIN SINUN ITSESI EI TARVITSE VASTATA.

    tämä käännös on vuoden 1776 Bibliassa.

    2 Kor. 5:

    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä,
    15 Että me sen niin pidämme, että jos yksi on kuollut kaikkein edestä, niin he kaikki ovat kuolleet, ja hän on sentähden kaikkein edestä kuollut, että ne, jotka elävät, ei nyt enään eläisi itsellensä, vaan hänelle, joka heidän edestänsä kuollut ja noussut on ylös.
    16 Sentähden emme tästedes lihan puolesta ketään tunne. Ja jos me olemme Kristuksen lihan puolesta tunteneet, niin emme kuitenkaan silleen tunne.
    17 Sentähden jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luontokappale; sillä vanhat ovat kadonneet, katso, kaikki ovat uudeksi tulleet.
    18 Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
    20 Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
    21 Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

    Ymmärrättekö tuosta yhtään paremmin sovituksen ja Jumalan käskyn: Hän kehottaa......"antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa"

    Tuolla on asiayhteys 2 Kor. 5:18-21 ja vielä 6 luvun jae 1 on mukana.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    tämä käännös on vuoden 1776 Bibliassa.

    2 Kor. 5:

    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä,
    15 Että me sen niin pidämme, että jos yksi on kuollut kaikkein edestä, niin he kaikki ovat kuolleet, ja hän on sentähden kaikkein edestä kuollut, että ne, jotka elävät, ei nyt enään eläisi itsellensä, vaan hänelle, joka heidän edestänsä kuollut ja noussut on ylös.
    16 Sentähden emme tästedes lihan puolesta ketään tunne. Ja jos me olemme Kristuksen lihan puolesta tunteneet, niin emme kuitenkaan silleen tunne.
    17 Sentähden jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luontokappale; sillä vanhat ovat kadonneet, katso, kaikki ovat uudeksi tulleet.
    18 Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
    20 Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
    21 Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

    Ymmärrättekö tuosta yhtään paremmin sovituksen ja Jumalan käskyn: Hän kehottaa......"antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa"

    Tuolla on asiayhteys 2 Kor. 5:18-21 ja vielä 6 luvun jae 1 on mukana.

    tässä on 2 Kor. 5 käännös arameasta suomeen,

    Paavalin Toinen Kirje Korinttolaisille Aramea-suomi. Critical text. ”Kirjoitettu Makedonian Filippistä, ja lähetetty Tiituksen käsien kautta”. Suomennos huhti-toukokuu 2015

    ̅ חלָ ף 14
    puolesta yksi että tämä järkeilemme jota meille ahdistaa Messiaan sillä rakkautensa .
    ̅ כ לנָׁש מִ ית ̅מָ דֵ ̅ ין כ לנָׁש מִ ית לֵ ה֖ ׃
    hänelle kuollut jokainen silloin kuollut jokainen
    Sillä Messiaan rakkaus pakottaa meitä ajattelemaan, että tämä yksi on kuollut jokaisen puolesta; silloin
    jokainen on hänelle kuollut.
    ̅ ו חלָ ף ̅ כ לנָׁש ה ו מִ ית ̅ ד אילֵ ין דח יִין לָ א לנ פׁשה ון נִ ח ון֑ 15
    eläisivät sieluilleen ei elävät jotka ne että kuoli hän jokainen puolesta ja .
    ̅ אֵ לָ א לה ו א ינָ א דע ל א פ יה ון֞ מִ ית וקָ ם֖ ׃
    nousi ja kuoli kasvojensa ylle joka sellainen hänelle vaan
    Ja hän kuoli jokaisen puolesta, että ne, jotka elävät, eivät eläisi omia sielujaan varten, vaan häntä
    varten, sellaista, joka heidän tähtensä kuoli,

    16
    Ja me emme siis tunne ketään ruumiin kautta, ja jos olemme Messiaan tunteneet ruumiissa, tästä lähtien
    emme tunne.

    17
    sen tähden, jokainen, joka on Messiaassa, on se uusi luomus; se vanha on mennyt pois.

    18
    Ja joka asia on sitä uutta, Jumalasta, joka ajatteli meitä häntä, Messiasta varten, ja antoi meille sen
    uudelleen liittoutumisen palvelutyön.
    Kreikassa diakonia, on laitettu suomalaiseen ”virka”. Sovitus tarkemmin rikkoutuneen liiton
    palauttamista.

    19
    Sillä Jumala oi Messiaassa, hän, joka ajatteli maailmaa hänen suuruutensa kanssa, eikä lukenut heille
    heidän syntejään, ja hän asetti meihin sen meidän uudelleen liittoutumisen sanan.

    20
    Sen tähden me olemme lähettejä, Messiaan puolesta, ja sen mukaan, mitä Jumala meidän kauttamme
    teiltä pyytää; sen tähden, Messiaan puolesta me pyydämme, liittoutukaa Jumalaan!

    21
    Sillä hän, joka ei tuntenut syntiä, hänet hän teki synniksi teidän tähtenne, että me olisimme hänen
    kauttaan puhtaat Jumalalle.

    Alkaako teille avautua sovituksen sanoma.????


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    tässä on 2 Kor. 5 käännös arameasta suomeen,

    Paavalin Toinen Kirje Korinttolaisille Aramea-suomi. Critical text. ”Kirjoitettu Makedonian Filippistä, ja lähetetty Tiituksen käsien kautta”. Suomennos huhti-toukokuu 2015

    ̅ חלָ ף 14
    puolesta yksi että tämä järkeilemme jota meille ahdistaa Messiaan sillä rakkautensa .
    ̅ כ לנָׁש מִ ית ̅מָ דֵ ̅ ין כ לנָׁש מִ ית לֵ ה֖ ׃
    hänelle kuollut jokainen silloin kuollut jokainen
    Sillä Messiaan rakkaus pakottaa meitä ajattelemaan, että tämä yksi on kuollut jokaisen puolesta; silloin
    jokainen on hänelle kuollut.
    ̅ ו חלָ ף ̅ כ לנָׁש ה ו מִ ית ̅ ד אילֵ ין דח יִין לָ א לנ פׁשה ון נִ ח ון֑ 15
    eläisivät sieluilleen ei elävät jotka ne että kuoli hän jokainen puolesta ja .
    ̅ אֵ לָ א לה ו א ינָ א דע ל א פ יה ון֞ מִ ית וקָ ם֖ ׃
    nousi ja kuoli kasvojensa ylle joka sellainen hänelle vaan
    Ja hän kuoli jokaisen puolesta, että ne, jotka elävät, eivät eläisi omia sielujaan varten, vaan häntä
    varten, sellaista, joka heidän tähtensä kuoli,

    16
    Ja me emme siis tunne ketään ruumiin kautta, ja jos olemme Messiaan tunteneet ruumiissa, tästä lähtien
    emme tunne.

    17
    sen tähden, jokainen, joka on Messiaassa, on se uusi luomus; se vanha on mennyt pois.

    18
    Ja joka asia on sitä uutta, Jumalasta, joka ajatteli meitä häntä, Messiasta varten, ja antoi meille sen
    uudelleen liittoutumisen palvelutyön.
    Kreikassa diakonia, on laitettu suomalaiseen ”virka”. Sovitus tarkemmin rikkoutuneen liiton
    palauttamista.

    19
    Sillä Jumala oi Messiaassa, hän, joka ajatteli maailmaa hänen suuruutensa kanssa, eikä lukenut heille
    heidän syntejään, ja hän asetti meihin sen meidän uudelleen liittoutumisen sanan.

    20
    Sen tähden me olemme lähettejä, Messiaan puolesta, ja sen mukaan, mitä Jumala meidän kauttamme
    teiltä pyytää; sen tähden, Messiaan puolesta me pyydämme, liittoutukaa Jumalaan!

    21
    Sillä hän, joka ei tuntenut syntiä, hänet hän teki synniksi teidän tähtenne, että me olisimme hänen
    kauttaan puhtaat Jumalalle.

    Alkaako teille avautua sovituksen sanoma.????

    tässä tuo rosenberg , Lutherin oppilas, sekoittaa tuon umalan tahdon..

    >>Ja nyt hän kehottaa ihmisiä: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa – tämä ainoa vielä puuttuu. Siinä sanotaan, että me tulimme sovitetuiksi Jumalan kanssa hänen Poikansa kuoleman kautta, mutta emme katumuksemme, parannuksemme, vakavuutemme, rukouksemme tahi uskomme kautta – mitä kaikkea ei tarvita armon lisäksi, vaan ainoastaan vastaanottaaksemme jo olemassa olevan armon.>>

    ymmärrättekö tuon roseniuksen ja lutherin selitykset harhaoppisen selityksiksi!!!!


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    tässä on 2 Kor. 5 käännös arameasta suomeen,

    Paavalin Toinen Kirje Korinttolaisille Aramea-suomi. Critical text. ”Kirjoitettu Makedonian Filippistä, ja lähetetty Tiituksen käsien kautta”. Suomennos huhti-toukokuu 2015

    ̅ חלָ ף 14
    puolesta yksi että tämä järkeilemme jota meille ahdistaa Messiaan sillä rakkautensa .
    ̅ כ לנָׁש מִ ית ̅מָ דֵ ̅ ין כ לנָׁש מִ ית לֵ ה֖ ׃
    hänelle kuollut jokainen silloin kuollut jokainen
    Sillä Messiaan rakkaus pakottaa meitä ajattelemaan, että tämä yksi on kuollut jokaisen puolesta; silloin
    jokainen on hänelle kuollut.
    ̅ ו חלָ ף ̅ כ לנָׁש ה ו מִ ית ̅ ד אילֵ ין דח יִין לָ א לנ פׁשה ון נִ ח ון֑ 15
    eläisivät sieluilleen ei elävät jotka ne että kuoli hän jokainen puolesta ja .
    ̅ אֵ לָ א לה ו א ינָ א דע ל א פ יה ון֞ מִ ית וקָ ם֖ ׃
    nousi ja kuoli kasvojensa ylle joka sellainen hänelle vaan
    Ja hän kuoli jokaisen puolesta, että ne, jotka elävät, eivät eläisi omia sielujaan varten, vaan häntä
    varten, sellaista, joka heidän tähtensä kuoli,

    16
    Ja me emme siis tunne ketään ruumiin kautta, ja jos olemme Messiaan tunteneet ruumiissa, tästä lähtien
    emme tunne.

    17
    sen tähden, jokainen, joka on Messiaassa, on se uusi luomus; se vanha on mennyt pois.

    18
    Ja joka asia on sitä uutta, Jumalasta, joka ajatteli meitä häntä, Messiasta varten, ja antoi meille sen
    uudelleen liittoutumisen palvelutyön.
    Kreikassa diakonia, on laitettu suomalaiseen ”virka”. Sovitus tarkemmin rikkoutuneen liiton
    palauttamista.

    19
    Sillä Jumala oi Messiaassa, hän, joka ajatteli maailmaa hänen suuruutensa kanssa, eikä lukenut heille
    heidän syntejään, ja hän asetti meihin sen meidän uudelleen liittoutumisen sanan.

    20
    Sen tähden me olemme lähettejä, Messiaan puolesta, ja sen mukaan, mitä Jumala meidän kauttamme
    teiltä pyytää; sen tähden, Messiaan puolesta me pyydämme, liittoutukaa Jumalaan!

    21
    Sillä hän, joka ei tuntenut syntiä, hänet hän teki synniksi teidän tähtenne, että me olisimme hänen
    kauttaan puhtaat Jumalalle.

    Alkaako teille avautua sovituksen sanoma.????

    Arameasta???????????????????????? Kirjoittiko Paavali arameaksi???????????? Tsiisus mitä paskaa....


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    tämä käännös on vuoden 1776 Bibliassa.

    2 Kor. 5:

    14 Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä,
    15 Että me sen niin pidämme, että jos yksi on kuollut kaikkein edestä, niin he kaikki ovat kuolleet, ja hän on sentähden kaikkein edestä kuollut, että ne, jotka elävät, ei nyt enään eläisi itsellensä, vaan hänelle, joka heidän edestänsä kuollut ja noussut on ylös.
    16 Sentähden emme tästedes lihan puolesta ketään tunne. Ja jos me olemme Kristuksen lihan puolesta tunteneet, niin emme kuitenkaan silleen tunne.
    17 Sentähden jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luontokappale; sillä vanhat ovat kadonneet, katso, kaikki ovat uudeksi tulleet.
    18 Mutta ne kaikki ovat Jumalasta, joka meitä on itse kanssansa sovittanut Jesuksen Kristuksen kautta, ja antoi meille viran sovinnosta saarnata.
    19 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itse kanssansa, ja ei lukenut heille heidän syntiänsä, ja on meissä sovintosaarnan säätänyt.
    20 Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
    21 Sillä hän on sen, joka ei mitään synnistä tietänyt, meidän edestämme synniksi tehnyt, että me hänessä tulisimme siksi vanhurskaudeksi, joka Jumalan edessä kelpaa.

    Ymmärrättekö tuosta yhtään paremmin sovituksen ja Jumalan käskyn: Hän kehottaa......"antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa"

    Tuolla on asiayhteys 2 Kor. 5:18-21 ja vielä 6 luvun jae 1 on mukana.

    Uskomatonta ääliömäistä skeidaa.


   • Anonyymi
    UUSI
    Saviseutulainen kirjoitti:

    1 Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?
    2 Niin vaimo vastasi käärmeelle: Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,
    3 mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi.'
    4 Niin käärme sanoi vaimolle: Ette suinkaan kuole;
    5 vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan.
    ( 1 Moos. 3)

    1 Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi.
    2 Ja kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, tuli hänen lopulta nälkä.
    3 Silloin kiusaaja tuli hänen luoksensa ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi."
    4 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.'"
    5 Silloin perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle
    6 ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.'"
    7 Jeesus sanoi hänelle: "Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi.'"
    8 Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston
    9 ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua."
    10 Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman.'"
    11 Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta.
    ( Matt. 4)

    8 Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä.
    9 Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.
    10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
    11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.
    ( 1 Piet. 5)

    Miltä tuntuu viskoa kolme TÄYSIN IRRELEVANTTIA raamatunpaikkaa "vastaukseksi" käsiteltävään aiheeseen?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   236
   6183