Aihe

Outo autiotalo keskellä kaupunkia

Anonyymi

Lönnrotinkadun ja Abrahaminkadun kulmassa on Säteilyturvakeskuksen vanha rakennus. Se on ollut kauan tyhjillään.
Onko talo saanut uuden omistajan? Minkäänlaista elonmerkkiä ei näy, mutta pölyisessä lasiovessa luki varoitus häirinnästä ja nimi Sputnik. Nyt ei ovessa lue mitään, mutta valvontakamerat sojottavat seinällä.
Mikä tämä rakennus nyt on? Kuka omistaa sen?
Paraneeko edes kysyä?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mietin pitäisikö lisäksi ilmoittaa poliisille ja Supolle. Vai pitäisikö vihjaista pankkitarkastukselle. Ehkä rahanpesijä on taas ollut asialla ostamalla yhden kivitalon lisää Helsingistä.

  • Anonyymi

   Googlasin osoitteen Lönnrotinkatu 37 - Abrahaminkatu 2.
   Tulos: "Server unavailable"

   Miksi? Kaikki muut Helsingin osoitteet varmaan löytyvät googlesta.

  • Anonyymi

   Sivu esittää rakennuksen Kaartin lasaretin osana. Se on rakennettu 1800-luvun alussa, mutta tämä Sputnik-talo on melko uusi. Olen lukenut, että se on Säteilyturvakeskuksen ensimmäinen oma talo, sen tarpeisiin rakennettu.

  • Anonyymi

   Kommentoinnin poiston aiheutti ilmeisesti arkkitehdin nimen maininta. Kalevankadun puoleisen takaoven osoitteella hän löytyy: monen sairaalan suunnittelija Lääkintöhallituksen rakennusosaston johtajana, Metsätalon, Tampereen vanhan pääkirjaston ja Haarlan palatsin suunnittelija, ym. ym. sekä tämän Lönnrotinkatu 37:n, joka alun perin rakennettiin Valtion teknilliseksi tutkimuslaitokseksi.

   Nyt sitä ei mainita lainkaan, vain Kaartin lasarettia mainostetaan osoitteessa, mutta lasaretti onkin itsensä Engelin piirtämä. Kortteli näyttää olevan myynnissä.

   Vastapäätä muutetaan entistä Teknillistä korkeakoulua hotelliksi. Omistaja on Kojamo.
   Pelkään todella Hietalahden seudun pilaamista. Helsingin päättäjien historian tuntemisen ja sivistyksen puute on kamala.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   267
   5911
  2. Miksi rokotekriittisiä syyllistetään?

   Yhtä asiaa en tajua. Miksi niitä, jotka suhtautuvat kriittisesti koronarokotteeseen eivätkä halua ottaa sitä ainakaan seuraamatta ensin tilanteen kehi
   Maailman menoa
   742
   5576
  3. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   4314