Olkiluoto 3 testiajan tehontuotanto kootusti

Anonyymi

8

74

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuolla sivulla on siis esitetty käyrä siitä miten reaktoriin liitetyn generaattorin tuottama sähköntehon taso on tarkoitus testata ja taulukko, jossa on kerrottu kulloinenkin tehotaso. Kun koekäyttö päättyy ja siirrytään tuotantokäyttöön niin tuo sivu poistuu.

   Tällä hetkellä tietenkin vielä pukkaa nollaa ja laitteisto syö enemmän energiaa kuin tuottaa sitä..

  • Anonyymi

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1372702

   Olkiluodon OL3 ydinvoimalan kaikki polttoaineniput saatiin ladattua 1.4.202 mennessa paikalleen reaktoriin. Seuraavana vuorossa reaktorin kannen sulkeminen.

   Uutisessa ei kerrottu minä päivänä OL3 reaktori ensimmäisen kerran ajetaan kriittiseksi ja se alkaa tuottaa neutroneita ja lämpöä. Sitä ennen testattaneen miten putkistoissa aiemmin ongelmia aiheuttaneet mekaaniset värinät muuttuivat latauksen seurauksena ja miten laitteisto käyttäytyy kuumaksi lämmitettynä nyt kun se vielä ei ole neutronisäteilyn tietyiltä osin radioaktiiviseksi muuttama.

   Jos värinäongelma nousee taas esille niin sitten on odotettavissa aikatauluihin viivästymiä.

  • Anonyymi

   TVO:n omat tiedotteet myös OL3 töiden edistymisestä tulevat tälle sivulle:

   https://www.tvo.fi/ajankohtaista.html

   Viimeisin on 16.4.2021 liittyen polttoaineen latauksen saamiseen päätökseen.

  • Anonyymi

   Olkiluoto 3 piti olla kaupallisessa käytössä jo vuonna 2009 miten ihmeessä laitos on voinut jo myöhästyä 12 vuodella?

   • Anonyymi

    Mitäs jos lukisit ihan itse?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitäs jos lukisit ihan itse?

    Nyt sen purkaminen tulisi halvaksi.


  • Anonyymi

   Isolta teholta tulee pikasulkukokeita ym. Valmistelujen pitää olla hyvät kun 1500 MW poistuu tuotannosta.

  • Anonyymi

   Tähän mennessä julkista tietoa on se, että polttoaine on ladattu. Ei siis ole vielä tietoa siitä että reaktoria olisi ajettu kriittiseksi. Se lienee uutisen arvoinen tapahtuma, kun siinä vaiheessa ydinpolttoaine muuttuu vaarallisen radioaktiiviseksi reaktiotuotteiden vuoksi. Tähän mennessähän se on vain lievästi säteilevää materiaalia ja helposti käsiteltävissä.

   https://www.stuk.fi/aiheet/ydinlaitoshankkeet/olkiluoto-3

   "Laitoksen käytön katsotaan alkavan ydinpolttoaineen lataamisesta reaktoriin. Ydinpolttoaineen lataamisen jälkeen tehdään esikriittisyyskokeet.

   Esikriittisyyskokeissa testataan ne toiminnot ja ominaisuudet, joita ei voi testata ilman, että polttoaine on ladattu, mutta jotka eivät edellytä reaktorin kriittisyyttä. Tämän jälkeen reaktori tehdään ensimmäistä kertaa kriittiseksi, jota seuraa laitokset pientehokokeet.

   Pientehokokeilla varmistetaan, että reaktorisydän käyttäytyy ennakoidusti ja laitos sekä sen järjestelmät toimivat suunnitellusti myös silloin, kun reaktori on tehokäytöllä. Pientehokokeiden jälkeen laitoksen tehoa nostetaan portaittain.

   Tehokokeilla varmistetaan, että laitos toimii suunnitellusti eri tehotasoilla ja mahdollisuuksien mukaan testataan myös laitoksen käyttäytymistä käyttöhäiriöissä. Laitoksen ydinteknisen koekäytön jälkeen alkaa laitoksen säännöllinen sähköntuotanto ja kaupallinen käyttö."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   10808
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   707
   8813
  3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

   Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
   Big Brother
   46
   4844
  4. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   57
   4337
  5. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   235
   3129
  Aihe