Ateismin sisällöllinen rakenne.

Anonyymi

Joskus vaikuttaa siltä, kun seurailee tätä palstaa, että joillekin on jonkin verran jäsentymätöntä millaisia sisällöllisen rakenteita ateismilla on. Ao. linkki hieman valottaa osaa niistä seikoista ja kysymyksistä, joiden puitteissa ateismissa käsitellään asioita. Ateismin ei tarvitse tukahduttaa ketään, myös ateismin sisällä ihminen voi uskoa monella eri tavalla omaan asiaansa.

https://www.youtube.com/watch?v=cRmX9RVeNkU

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä ei ole mikään youtube roskan mainostamispaikka.

      Tuo rohkeasti tekstinä sisältö esille jos sinulla on jotain sanottavaa.

      Tälläiset epämääräiset aloitukset ovat poikkeuksetta jonkun hörhön oman kanavan mainostamista joka epätoivoisesti pyrkii saamaan klikkauskia, jotta voi ylpeillä katsojamäärällä. Tosin henkilö ei tiedä, että youtuben algorytmi ymmärtää tälläiset huijaukset herkästi.

    • Anonyymi

      mainisemalla
      Uskonnot ja uskomukset - palstalla tosin Lestat ja Luterilaiset ovat ko. linkissä hyvin edustettuina
      Lisään avaukseeni

      • Anonyymi

        Sinä nyt näet niistä untakin.


    • Anonyymi

      Ateismissä ei ole mitään rakennetta. Onko siinä jos et usko liskoihmisten hallitsevan maapalloa jotain rakennetta? Jumaliin ja liskoihmisiin uskomattomuus ovat aivan vertailukelpoinen asia.

      • Anonyymi

        Ateismissa ei ole mitään, kaikki on aina vaan sitä yhtä ja samaa p....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateismissa ei ole mitään, kaikki on aina vaan sitä yhtä ja samaa p....

        Näin se taitaa olla. Miljardit ihmiset uskovat mielikuvitusolentoihin.


      • Anonyymi

        Ateismi on ne syyt miksi ihmiset ovat ateismissa. Ja se aste millä tavalla minkälaiseen ateismin yleiseen ryhmään ateistisen ajattelun päätelmät perustuvat. Jokaisella ihmisellä voi olla oma yksilöateisminsa. Ja ajatukset siitä, miksi ajattelee olevansa ateisti. Mutta se ei ole sama asia kuin ateismi, joka itsessään laajempi monimuotoisempi käsite, kuin ihmisen yksilöllinen ateismi.


    • Anonyymi

      Jumalasi on kuollut ja minä tapoin sen 🤣

    • Anonyymi

      Olen ateisti: jumalia ei ole olemassa. Jumala on olemassa vain uskovan mielen alueella. Ajatuksen, toiveena, kangastuksena, muttei todellisuudessa, ei reaalimaailmassa. Mitään rinnakkaistodellisuutta ei ole, kaikkia on vain uskovan kuvitelmaa.

      • Anonyymi

        Jos joku ei usko ateismiin, onko silloin ateismi vain ateismissa olevan ihmisen mielen alueella?
        Muistelisin, että on olemassa joitain tutkimuksien kuvauksia, joissa kerrottiin samaan suuntaan, että tulkinnat ateistisen ja teistisen koeryhmän välillä tehdyistä aivokuvannuksista osoittivat joissain kysymyksissä eroavaisuuksia, jotka oltiin voitu havaita.
        Todellisuus on rinnakkain monissa asioissa, joiden olemassa olon luonnetta ei tunneta. Pimeä aine, roska dna jne. ovat kaikki olleet kysymyksiä vailla vastauksia. Ja sitä rinnakkaista todellisuutta kutsutaan niiksi asioiksi, joita ei tiedetä.
        Tietämättömien asioiden joukko koostuu jokaisella ihmisyksilöllä omasta henkilökohtaisesta portfoliostaan niitä asioita, joita ei tiedä. Sekä siitä, mitä ihmiset kollektiivisena joukkona eivät vielä tiedä.
        Jos tietää, niin todistaa, että on, ei ole tai on jotain muuta. Ja esittää ne tavat kuinka sitä mikä tai ei ole voidaan käyttää. Jos uskoo, niin uskoo, jos ei, niin ei usko.
        Todistettavat ja toistettavat kokeet eivät osoita sitä mitä on. Vaan sen mikä tunnetaan. On syytä muistaa.


    • Anonyymi

      Ateismissa ei ole mitään pahuuden aineksia, mutta tuoko se vakautta. Voi olla rankasti ilmaistu, monen muunkin ja myös mielestäni se on henkistä kypsymättömyyttä, josta pääsee poikkeen, eli kasvamalla henkiseen todellisuuteen. Kuka siellä vastaa kun ihminen omaa omaatuntoaan kolauttelee omilla kysymyksillään. Kyllä Luoja on aikaansaanut ihmiselle omantunnon. Kun se pelaa, ihminen kykenee rakastamaan.
      Love is the key!

    • Anonyymi

      Tuosta ei ole paljon hyötyä, koska siinä puhutaan ateismista ja agnostismista vastakkaisina, kun ne vastaavat eri kysymyksiin. Uskotko ja tiedätkö. Kysymykseen ”uskotko jumalaan” vastaaminen ”en tiedä, olen agnostikko” ei vastaa kysymykseen.

    • Anonyymi

      "Kyllä Luoja on aikaansaanut ihmiselle omantunnon. "
      Tässä ilmenee ateismin ja uskonnon ero.

      Kysymys on tietoteoriasta. Tuleeko tiedot ihmisen päähän Luojan, Jumalan, Jeesuksen tai jonkun muun ihmeolion toimesta vai toisin. Miten omatunto syntyy?

      Ihminen elää toisten kanssa rinnakkain, hankkii ravintoa, tekee työtä tarvikkeiden tuottamiseksi, opiskelee lapsena perusasiota ja aikuisempana korkeampaa aikaisemmin hankittua tietoa.
      Ihmiset kanssakäymisessä keskenään sopeutuvat paitsi luonnon ehtoihin tietyllä sivistyksen tasolla myös keskinäiseen kanssakäymiseen. Aineellisen elämän muuttuessa muuttuu myös ihmisten väliset suhteet. Kanssakäyminen luo keskinäiset vuorovaikutukset; moraalin, omantunnon ym., Omatunto on olosuhteiden synnyttämä tunne siitä onko toiminut yhteisössä oikein.

      Keskimäärin uskovalla ja ateistilla on samanlainen ihmisyyden näkemys sillä erolla että uskova linkittää aivokopan sisällön tulevan olemattomuudesta.
      Me emme elä enää kivikauden alkeellisen sivistyksen aikaa. Aineellisen tuotannon kehitys on muuttanut maailmankuvaa ja tietoisuustasoa eikä siihen ole tarvittu olemattomia henkiä.
      Ihmisen näkemys henkiolennoista on sekin syntynyt tiedon halun tarpeesta selittää kuinka olevainen toimii mutta rahkeet eivät aikanaan riittäneet.

    • Anonyymi

      Ihmiskunnan historiassa tulee tiedon raja aina vastaan ehditäänpä kuinka pitkälle tahansa tieteissä. Kuka tahansa voi aina sijoittaa luojat ja todellisuuteen vaikuttavat henget tiedon rajan tuolle puolen. Näinhän syntyi alunperin luonnonilmiöiden palvonta ja sitten jumalat, jotka vaikuttaisivat ihmisten jokapäiväiseen elämään.
      Uskonnoille prosessi on ratkaisematon. Sen täytyy luovia ja siirtää aikamääreitä ja muita todellisia seikkoja toisenlaisiksi.
      Ylipäänsä nykyään uskonnot ovat altavastaajia, turhanpäiväisiä kyseenalaistajia tieteelliselle tutkimukselle.

      Muutama sata vuotta sitten kristinuskossa saarnattiin onnettomien tapahtumien johtuvan ihmisten synneistä mutta vastaavasti vaiettiin siitä, kun vierasuskonnon alueella tapahtui hyviä tapahtumia niinkuin tapahtuu edelleenkin.
      Uskontojen syntioppi on pelkkä seli.seli-sepustus.
      Miettikääpä. Vierasuskoisten alueella elää hyvin toimeentulevia ihmisiä. Kristinuskon alueella ihmisiä kuolee nälkään, tauteihin jne.. Miten se on mahdollista? Näkemyksen voi kääntää soitinkin päin.

      Mikä on uskontojen pahin puute?
      Se on epäloogisuus. Uskontojen ideologia on kauttaaltaan epälooginen.
      Jeesus: Rakasta minua niin en aseta sinun sieluasi kuoltuasi kuumavesipataan. Onko tässä logiikkaa!

    • Anonyymi

      Ihmiset kasvavat ja kehittyvät, kulttuurit muuttuvat, elämä kehittyy ja muuttuu... jos se tapahtuu ilman uskonnollisia vaikuttimia, elämä ja maailma nähdään silloin ei niin yllättäen toisella tavalla, ja koetaan luonnollisesta ja myös tieteellisestä näkökulmasta. Uskonnot menettävät asemaansa ohjaavana ja määräävänä tekijänä; elämän arvot rakentuu voimakkaammin järkeen perustuvan kokemuksellisuuden kautta, eikä saneltuna vuosituhansia vanhojen tekstien perusteella. Kun kehitysvaiheessa kaksi erilaista elämäntapaa ja järjestelmää kohtaa, voi syntyä kilpailua ja vastakkainasettelua. Yksi sen kohtaamisen tuloksista on uskovaisten negatiiviset tuntemukset, pelot, oma asema, oma tulevaisuus. Jos esim. uskonnot yhtäkkiä häviäisivät, olisivat uskovaiset tyhjän päällä, uudessa tilanteessa. Ihmisillä, jotka syntyvät ja kasvavat uskonnottomissa ympäristöissä, ei vastaavaa ongelmaa tule. Uskonnottomien elämä ei myöskään ole tyhjää, kuten uskovaiset väittää. Vaikka uskonto ja uskovaisuus ei ole osa omaa minäänsä, ei siellä silti mitään "tyhjää aukkoa" ole. Ihminen on uskonnottomanakin kokonaisuus, jonka minä on rakentunut eri tavalla. Näin ollen "ateismi" ei käytännössä ole puutetta, eikä se toisaalta edes ole uskonnon vastakohta. Ateismi ei ole järjestelmä, liitto, suunnitelma tms., jonka vuoksi sillä ei ole mitään tarkkaa toimintakaavaa tai -suunnitelmaa. Uskovaiset kehittelee siitä tietenkin kaikenlaisia halventavia ja väheksyviä määritelmiään, mutta se on vain uskovaisten epävarmuudesta ja huolista johtuvaa projisointia.

      • Anonyymi

        Vai ei ole? Haiskahtaa salailulle tuollainen, taitaa koko ateismi olla vain salaliitto.


    • Anonyymi

      Video on sekava ja menee osittain metsään.

      Tehdään tämä yksinkertaisella tavalla.

      Ensimmäinen kysymys:
      Uskotko jumalan tai jumalien olevan olemassa?
      -Tätä et voi päättää. Joko uskot tai et.
      Jos uskot niin olet teisti ja jos et usko niin olet ateisti.

      Toinen kysymys: Tiedätkö?
      -Tämä määrittää oletko agnostinen vai gnostinen

      Voimme päästä neljään lopputulokseen näillä kysymyksillä.

      Gnostinen teisti - uskon ja luulen tietäväni
      Agnostinen teisti - uskon mutta en väitä tietäväni
      Agnostinen ateisti - usko puuttuu mutta en väitä tietäväni
      Gnostinen ateisti - usko puuttuu ja luulen tietäväni

      Minusta rehellisin vaihtoehto on olla agnostinen ateisti tai teisti. Ajattelen että loppujen lopuksi kyse on todisteiden hyväksymisestä, oletko vakuuttunut todisteista vai et?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3193
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3026
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2295
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1992
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1805
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1592
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      102
      1302
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe