Venäjä teki raskaan virheen tammikuussa 1918

Anonyymi

Leninin 31.12.1917 antaman itsenäisyystunnustuksen b kohdassa sanotaan että maat perustavat yhteisen komission neuvottelemaan käytännön toimista mitä Suomen eroaminen Venäjästä vaatii. Kuten venäläisjoukkojen poistamisen maasta.

Venäjän ei kuitenkaan nimennyt edustajiaan komissioon vaan painosti Suomen sosiaalidemokraatteja tekemään vallankumouksen jota maahan jätetty venäläinen sotaväki avustaisi.

Niin tapahtuikin tammikuun lopulla 1918.

Jos Venäjä olisi heti nimennyt edustajansa komissioon ja se olisi neuvotellut Suomen lopullisen eroamisen Venäjästä olisi punaisten vallankumous ja sota vältetty.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tätä tunnustuksen kohtaa Venäjä ei koskaan noudattanut millä oli traagiset seuraukset.

   https://histdoc.net/historia/itsen.html

   "sekä b/ että asetetaan Suomen hallituksen kanssa sopien erityinen Komitea kummankin puolen edustajista valmistelemaan niitä käytännöllisiä toimenpiteitä, jotka ovat seurausta Suomen eroamisesta Venäjästä. "

  • Anonyymi

   tunnustus jäi tyhjäksi puheeksi kun toinen osapuoli ei noudattanut mitä siinä sanottiin.

  • Anonyymi

   Ja mitähän seuraavaksi?

  • Anonyymi

   Ei Lenin tietenkään halunnut hajottaa Venäjää itsenäisiksi porvarillisiksi pikkumaiksi. Hän ei nimittänyt venäläisiä jäseniä komissioon, tunnustuksensa b kohdan mukaan, koska silloin Suomesta olisi todella tullut porvarillinen itsenäinen maa.

   Lenin halusi että Suomessa alkaa sosialistinen vallankumous jota maassa oleva Venäjän sotaväki avustaa ja jonka onnistumisen jälkeen sosialistinen Suomi liittyy takaisin Venäjään.

   Näin Lenin uskoi tapahtuvan tavatessaan tammikuun puolivälissä 1918 Tukholman sosialistisen pormestarin Carl Lindhagenin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   6142
  Aihe