Auton pakoputken paikkaus

Moi osaisko joku antaa hyödyllisiä lisäohjeita.
Pakoputken ja äänenvaimentimen liittymäkohdassa on reikä, jonka aion yrittää itse paikata. Ostin Motonetista paikkausteippiä ja varmuuden vuoksi myös paikkaustahnaa. Teippipakkauksen ohjeissa käsketään puhdistaa paikattava alue liasta ja ruosteesta ja antaa moottorin käydä hetken aikaa jotta pakoputkisto lämpiää. Sitten pitäisi sijoittaa paikattavalle kohdalle kuumuudelta suojaava alumiinifolio jonka päälle sitten nähtävästi teippi tulee. Paikkaa kehoitetaan vielä vahvistamaan paikkaustahnalla, ja koko homman pitäisi kovettua kun pakoputki kuumenee moottorin käydessä.
En ole koskaan ennen yrittänyt tehdä mitään tällaista, ja epäilyttää monikin asia. Ensinnäkin - millä lika kannattaa puhdistaa pakoputkesta? Mitään herkästi syttyvää ainetta tuskin voi käyttää kohteessa, jota kuumennetaan jatkuvasti?
Kaipaisin myös käytännön vinkkejä siitä miten teipin saa tarpeeksi tiiviisti ja mitä tahansa muita neuvoja pakoputkia itse paikanneilta ihmisiltä. Kiitos jo etukäteen.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niinkuin ohjeessa sanotaan: Puhdista ensin irtoruoste pakoputken pinnalta teräsharjalla, teräsvillalla, tai hiomapaperilla. Sitten tahnaa reiän päälle ja ympärille.
   sen jälkeen kiedot alumiinifolion putken ympäri, ja folion päälle se musta bitumiteippi. Moottori käyntiin muutamaksi minuutiksi että bitumiteippi kuumentuu alumiiniin kiinni.

   Ilmeisesti se ostamasi paikkausteippi oli tollasta ??
   https://img.karkkainen.com/images/f_auto,q_auto/v1/tuotekuvat/5412386545917_4/crc-exhaust-bandage-130-cm-pakoputken-paikkanauha.jpg

   itse olen joskus varmistanut (vanhaan kesäutooni) vielä rautalangalla että koko viritelmä pysyy kiinni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4809
  2. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   98
   4259
  3. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   108
   2858
  Aihe