Turkistarhauksen lopettaminen

Anonyymi

Nyt löytyi sopu seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ja vaikka turveala sai tukipaketin, se ei suurta kuvaa muuta. Turvetuotanto loppuu ja asiaa ei tarvitse erityisemmin edes edesauttaa. Päästömaksumekanismi hoitaa kyllä asian.

Nyt pitäisi puristaa turkistuotanto pois, mahdollisesti jollain lopetuspaketilla.

Turkisala on taloudellisesti heikoilla ja kutistumassa kovaa vauhtia mutta armonisku olisi nyt helppo tehdä.

Alan merkitys on taloudellisesti lähes nolla, vaikka yrittävätkin pullistella. Tappiolliset yritykset eivät voitoista veroja maksa, vientikaupasta ei arvonlisäveroa synny, yrittäjätuloa ei juuri ole ja ulkomaiset sesonkityöntekijätkään eivät verotuloja mainittavasti jätä.

Tukea ei juuri löydy kun taloudellista merkitystä ei enää ole, tai sitä joka tapauksessa ei ole kuin pieni murto-osa turvealan koosta.

Vaikka tilamäärää keinotekoisesti suurennellaan, määrä on merkittävästi pienempi, tuskin yli 400 yrittäjää. Monella vaan on useampi tila tai eivät tuota mutta näkyvät tilastoissa eri syistä.

Poliittisestikin aika olisi paras mahdollinen, hallituspohja on hyvä. Vaikka Keskusta ja RKP kitisevät, RKP on pieni ja Keskusta ostettavissa halvalla.

Turkisalan lobbausvoimakin on hyvin heikko, Tiura & Harkimo tuntevat monia mutta poliittisesta urasta on pitkä aika ja arvostus ei liene kovin suurta yli puoluerajojen, ei välttämättä edes omassa puolueessaan. Kokoomus on myös niin kriisiytynyt sisäisesti että sillä ei puolueena ole juuri merkitystä asiassa.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

    He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
    Maailman menoa
    521
    10741
   2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

    Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    56
    9766
   Aihe