Vanhauskoisten ortodoksien Pääsiäinen

Anonyymi

.... Venäjällä, eilen, sunnuntaina. Venäjän nk. vanhauskoiset ortodoksit käyttävät juliaanista kalenteria (meillä Lännessä gregoriaaninen). Siksi heidän viettämänsä Pääsiäinen osui nyt toukokuun alkuun.

Pääsiäisyön palvelus (toissayö) Laatokan Valamon luostarissa:

https://youtu.be/1SsV5icPkwk

(Laulavat venäjäksi:) "Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!"

Kaunista, iloista, samalla harrasta.🌿🌹☦️
~

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Juliaaninen kalenteri on käytännössä Julius Caesarin keksimä, sillä hän oli aikanaan valtakunnan virallisena ajanlaskijana. Kyllä, se oli ihan oikea titteli jollekin korkea-arvoiselle henkilölle.
   Miksi juliaaninen kalenteri on oikeampi kuin gregoriaainen? Koska se oli varhaisempi?

   • Anonyymi

    Hmmm. En tiedä. Ortodoksinen, eli bysanttilainen kirkko on se alkuperäisin Katolinen kirkko ja sen oppi ja perinteet tuon alkuajan kristillisen kirkon perinteiden mukaiset. Tähän tietenkin liittyy myös tuo juliaanisesta kalenterista kiinnipitäminen.

    Room.katolilaisuus erkani siitä omaksi kirkokseen, "lahkokseen", eli Katolinen kirkko jakaantui vasta vajaat 1000 vuotta sitten. Aloittiko Rooman kirkko sitten vasta gregoriaanisen kalenterin käytön Lännessä?

    Venäjän kaksoiskotka kuvaa yhtä, mutta jakaantunutta Katolista kirkkoa: vas. kotka katsoo kohti länttä, Rooman katolista kirkkoa. Oik.puoleinen kotka katsoo kohti itää, eli Bysanttia = Kreikkalaiskatolinen / Ortodoksinen kirkko.

    Tykkään katsella erilaisia, venäläisiä videoita, mm. juurikin näitä hengellisiä. Myös eläinvideot ovat hauskoja ja perinnemusiikki komeaa katseltavaa.


  • Anonyymi

   Kaunista ja rauhoittavaa...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   26
   3485
  Aihe