Honda Civic 2004 lämpöongelma

Anonyymi

Moi, olen yrittänyt tässä kuukauden selvittää autossa olevaa lämpöongelmaa ja netistäkään ei löydä hyvää vastausta. Auton lämmöt siis nousevat ja samalla loppuu lämpimän ilman tuleminen sisälle. Nämä piikit ovat siis ihan ihan hetkellisiä noin 15km ajoon lähdön jälkeen ja häviävät aika nopeasti toistuen! Eli neste ei kierrä ja alaletkukin on tällöin viileä. Käytin autoni korjaamolla ja korjaaja sanoi ettei kansipahvi ole mennyt eikä nesteet vuoda mistään. Korjaaja alipaine täytti järjestelmän uudelleen ja auto toimi noin 200-400km ihan normaalisti kunnes taas ongelmat alkoivat ilmenemään. Autoon on vaihettu omasta toimesta termostaatti ja kaikki mahdolliset anturit. Kerran ilmasin korkki auki autoa ja tämä auttoi noin 100km matkalle. Mikä vielä voisi olla pielessä?

4

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vesipumpun siipipyörä ei ole kunnolla kiinni käyttöakselissa.

   Kaukaa haettu ajatus, todennäköisempää on se, että se kannentiiviste vuotaa kaikesta diagnosoinnista huolimatta.

   • Anonyymi

    Hmm. Nesteet ei vain häviä mihinkään, pakoputkesta ei tule valkoista savua ja öljyyn ole sekoittunut jäähdytysnesteettä. Pitää vielä kattoa uudestaan kuitenki!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hmm. Nesteet ei vain häviä mihinkään, pakoputkesta ei tule valkoista savua ja öljyyn ole sekoittunut jäähdytysnesteettä. Pitää vielä kattoa uudestaan kuitenki!

    Jos siinä on paisuntasäiliö, silloinhan jäähdytysjärjestelmä on aina ilmanpaineessa.

    Jos kansipahvi vuotaa jäähdytysjärjestelmän ja pakokanavan välistä, on pakoputkessa korkeampi paine kuin jäähdytysjärjestelmässä, jolloin neste ei mene pakoputkeen vaan pakokaasu pyrkii jäähdytysjärjestelmään.

    Kun pakokaasua on tarpeeksi kertynyt jäähdytysjärjestelmään, neste ei enää kierrä. Kun kaasukupla pulpahtaa letkussa eteenpäin, neste kiertää taas hetken.

    Sen vuoksi se toimii sen 100km kun ilmaat järjestelmän. Sieltä poistuu se pakokaasu-kupla.

    Vuoto lienee marginaalisen pieni, mutta vuoto kuitenkin.


  • Anonyymi

   Kun termostaati alle tulee ilmakupla, se ei toimi enää. Joskus olen taistellut samanlaiset ongelman kanssa. Olethan jo itsekin törmännyt näköjään samaan. Se kerää jostain syystä ilmaa termostaatille ja sitten on tilanne valmis. Ei avaa termostaattia kuten pitäisi, koska ei tunnista lämpöä, kun ei ole nestettä.
   Mahdollisesti sitä pitää ilmata kunnolla ja laittaa joku jäähdytysjärjestelmän paikkausaine (kaadetaan /laitetaan suljetun nestetilan joukkoon, eli ei paisuntasäiliöön vaan suoraan joko putkeen tai syyläriin). Ajat lämpöiseksi -kuumaksi ja katsot että paisuntasäiliössä on nestettä riittävästi. Muuten tuon ongelmasi saattaisi tehdä sekin, että paisuntasäiliön letkussa on reikä. Näin se aina puskee paineet säiliöön mutta jäähtyessä imee takasin päin - ilmakuplia. Kun tämä toistuu useasti niin ongelma on valmis.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4807
  2. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   98
   4254
  3. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   108
   2856
  Aihe