Mikä voisi estää Bidenin ja Putinin tapaamisen Suomen Rovaniemellä?

YLE: "Venäjän Lavrov ja Yhdysvaltain Blinken tapaavat Reykjavikissa ensi viikolla
Yhdysvaltojen ja Venjän väliset suhteet ovat huonoimmillaan vuosiin."

~ https://yle.fi/uutiset/3-11929838 -
..
Islanti on Nato-valtio, mutta (Ronald) Reagan & (Mihail) Gorbatsov session kunniaksi tämä esivalmistelu toteutetaan näin ilmaistuna Reykjavikissa, jossa hyvin kokenut ja "kaiken nähnyt" Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaa suurvaltapeliin kokemattoman US-ulkoministeri Antony Blinken' in.
--

Suomen mahdollisuutta saada suurvaltajohtajien yhteistapaaminen Suomeen ja Rovaniemelle |1 - "arktiseen kaupunkiimme" hankaloitui Moskovan silmissä, koska Suomi kutsuu tai USAF itse itsensä kutsuttaen saapuu poikkeavan suurin ilmasotavoimin - jälleen Kuopion Rissalaan |2 harjoittelemaan tuohon Venäjän viereen taistelua ja ohjushyökkäyksiä ...

Tämän viimeisen vieraiden sotavoimien siirron presidentti Sauli Niinistö olisi voinut siirtää tai peruuttaa. Ei tehnyt näin, vaan luo lisää jännitteitä mutkistamaan maamme sitä oikeaa ja ainoaa ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaamme, olla puolueeton täällä idän ja lännen vedenjakajalla, varsinkin, kun kansakuntamme vakaasti vastustaa suurena enemmistönä Natoon liittymistä |3 - ymmärtäen erikoisen geopolitiikkamme.
--

Mutta! Kremlissä on havaittu presidentti Niinistön 'hyvät palvelut' ajatus |4, jossa Suomen tulee tarjota puolueetonta, diplomaattista ja muiden sisäisiin asioihin sekaantumatonta liennytyspolitiikkaa -neuvottelupöydän kattajana kaikille halukkaille, jotka kokevat konfliktoitumista.

Venäjä on kohta Arktisen neuvoston puheenjohtaja ja tällöin tänne meidän nurkille avautuu mahdollisuus olla se puolueeton "hyvien palveluksien tarjoaja" us-presidentti Joe Biden' lle ja venäläiselle kollegalleen Vladimir Putinille.

Nyt täytyy olla vain syvällinen ymmärrys miten omia askelmerkkejä sovitellaan -

Tuo USAF-taisteluharjoitus Rissalaan ei ole sitä, se on huono askelmerkki ja presidenttimme pitäisikin käyttää nyt vaikutevaltaansa Puolustusvoimien ylipäällikkönä, ja perua tuo sotakoneen tulo Venäjän viereen.

Onhan US Venäjän ohella se toinen ja toistaiseksi ainoa toinen ydinasesuurvalta maailmassamme ja meidän Suomen ei ole syytä sotkeutua tuohon välimaastoon - pahan kohtaloksi kansalaisillemme. Tässä kohdin vielä moni muistaa raskaat virheet, kun 1941 Saksan kolmasvaltakunta kutsuttiin - päästettiin maahamme isännän ottein, sitten syttyi hyökkäyssota nimeltä Jatkosota.

Tänään viisaus saa asettua juuri maamme ylimpiin kerroksiin, ja olla estämässä kansallista hätätilaa myöhempien mahdollisten idän ja lännen välisten yhteenottomahdollisuuksien Suomi-nimisenä taistelukenttänä.

Ulkopolitiikassa ja varsinkin pienen halutessa "hyvien palveluksien tarjoajaksi", on oltava viisas, kuten aiemman maailmamme kauas nähnyt presidentti J.K. Paasikivi näki viisauden alkavan tosiasioiden tunnustamisesta.

Meidän erittäin tärkeä tosiasia on Kuolan niemimaa |5 Venäjällä kaikkine niine vastavoimineen (strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat - Borei-aluksille ja niiden Bulava mannertenvälisille monikärkiydinohjuksille), jotka patoavat lännen halua aloittaa ydinsota - lännellä, lähinnä US' lla on omat vastaavat vastavoimat samoin tavoittein.

Kuola on aivan meidän vieressä ja aiemmin ovelasti ohi eduskunnan ja kansakuntamme Suomesta allekirjoitettiin Nato-Isäntämaa pöytäkirja |6, joka nyt tuottaa näitä amerikkalaisia taisteluoperaatioharjoituksia Venäjän viereen. Tässä kohdin viisautta olisi kaukonäköisesti ja välittömästi irtisanoa tuo pöytäkirja.


Kun Nato-Isäntämaa pöytäkirja on irtisanottu -

Muuttuu meidän rooli maailmallisesti ja näin saamme parhaimmillaan kaikki kolme suurvaltaa presidenttimme 'hyvien palveluksien pöytään' - Kiinan, Venäjä ja Yhdysvallat - |7

- tämä olisi sitä viisautta, jolle Paasikivikin presidentti Urho Kekkosen ohella tuolta iäisyydestä nyökyttelisivät päätään.
.

.. ja näin Sauli Niinistö pääsisi suurien joukkoon, ehkä jopa pokkaamaan todellisesti Rauhan Nobelin palkinnon ja ennen kaikkia Suomi saisi verrattoman aseman ja turvan itselleen maana, jota tarvitaan neuvottelupöydän kattajana, kun ihmiskunta kuitenkin käy aina nuo tarvitsemansa sodat - valitettavasti tarvitsevat, kun harmoninen tapa nähdä kilpailu ja elintila ovat ainakin toistaiseksi kadoksissa.
...
29913

50

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   hallituksemme tukee venäjän oppositiota

   • Anonyymi

    Suomen pitää tukea puolueettomuuspolitiikkaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomen pitää tukea puolueettomuuspolitiikkaa.

    Ilmasto muuttuu sittenkin, myös Yhdysvaltojen mielestä
    ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006096919.html -

    Kommentti 8.5.2019 - 15:38:


    Ei näyttänyt Venäjä kovinkaan paljon, jos lainkaan protestoineen US' n "käskyä" olla kommunikeoimatta mitään ilmastonmuutoksesta. Timo Soinikin myhäili tietämättömyydessään (?) - olihan tämä Case Rovaniemi hänelle "komea päätös pitkälle poliitikon uralle". Kummallakin ydinasesuurvallalla on omat mörkönsä. Suurista vain Kiina ja EU ovat sitoutuneet laajasti ympäristöongelmien ratkaisuhalukkaiksi. Kiina on jopa ilmaissut, että se voi ottaa johtavan roolin ympäristönkorjauksessa. Kiina on saanut tuloksia myös omasta konkreatiasta ~ https://yle.fi/uutiset/3-10114264 - .

    US on maailman suurin ympäristökuluttaja ja -päästäjä. Varsinkin kun kumuloimme amerikkalaisten päästöt viimeiseltä 100 vuodelta. Esimerkiksi osa ilmakehäkaasuista ovat pitkäkestoisia ja näin kumuloituvuus on oleellinen osa ymmärtää mistä päästöt ja ongelmat johtuvat. Oikeudenmukaisuuden nimissä olisi myös tutkittava päästöt per capita periaatteella, sillä se kertoo ihmisten välisen tasa-arvon tai tasa-arvottomuuden.

    Lopulta on hyvä muistaa, ettei ilmastonmuutos ole ainoa ongelma. Meidän olisi opittava puhumaan ympäristöongelmista, joihin liittyy puhtaan veden niukkuus, saastuvat pohjavedet ja maaperä sekä luonnoton maaperämateriaalien käyttö ja elokerroskiertävyyden luontaisen mekanismin rikkoutuminen. Olemme kaiken tuon edelläolevan sijasta kasvuhokemallisia ja talous edellä ajattelijoita - ymmärtämättä, ettei loputonta kasvua voida saavuttaa rajallisesta ympäristöstämme.

    US näkee maailman paljolti sen omien intressien turvaamisena - myös sotilaallisesti. Tämä merkitsee suurvaltapolitiikkaa, jossa pienet vikisevät - kuten kävi Rovaniemellä. Miksi Venäjä ei protestoinut, johtui sen omista ympäristöllisistä "helmasynneistä". US haluaa ulottaa omat valvontansa nyt näin jopa Venäjän rannikolle - Koillisväylälle, jonka osalta Kiina ja Venäjä saattavat pelata hyvinkin läheistä (kauppa)politiikkaa - ainakin niin, että Venäjä on luvannut Kiinalle turvata tuon lyhimmän merireitin Kiinasta Eurooppaan!


  • Anonyymi

   Samoja paskakirjoituksia on yht´aikaisesti avattu 4 kpl

   • Anonyymi

    HS-otsikko: ”Presidentti Niinistö ehdottaa Helsinkiin huippu­kokousta Etykin hengessä”
    ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007884725.html

    .

    Presidentti Niinistö voisi jatkaa presidentti Kekkosen aloittamaa puolueettomuuden rakentamista – juuri suurvalloilta, kansakuntamme antaessa sille enemmistöllisen tukensa

    II

    HS-kirjoituksen kuvaan nähden, tuo ETYK 1975 oli hieno (loppu)huipennus ehkä Suomen arvostetuimman presidentin, Urho Kekkosen uralle, saavuttaen näin toisen tavoitteensa: tunnustuksen Suomen puolueettomuudesta, kaikilta ilmansuunnilta (Max Jakobson kirjassaan).

    Nyt eletään uutta aikaa, jolloin meneillään on tiukka, lähinnä lännestä käsin ohjattu idän uhkaaminen, kiristäminen ja pakottaminen - tämä vastakkainasettelu johtaa huonoimmillaan vyöryvänä lumipallona kohden suurkonfliktia.    Suomella on vielä suotuisa maine suurvaltojen näkökulmasta

    Presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut olevansa suomalainen ja ymmärtävänsä sen, että suomalaiset eivät halua olla lännen sotakoneessa - Natossa. Tämä tiedetään tarkasti Venäjällä, Kiinassa ja Yhdysvalloissa, jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! |10

    Arktinen neuvosto on osuva paikka, josta käsin presidenttimme voi tarjota "hyviä palveluksia - suurvaltapuolueettomana" - joka on samalla meille se paras ulko- ja turvallisuuspolitiikan maamerkki - täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

    Niinistö on nyt kiihtyvien uhkakuvien virrasta oivaltanut erinomaisesti mahdollisen roolimme olla juuri se paikka, jossa Venäjän Arktisen puheenjohtajuuskokouksen 'kolmen suuren' sivutapaaminen voisi olla Rovaniemi, onhan Suomi tunnetusti sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio, jota erityisesti arvostetaan yhä enemmän voimakaksikon Kiina-Venäjän suunnalta |11.    Nyt tilanne on aivan toinen kuin kylmän sodan aikana, jolle saatiin yllättävä esipäättöpiste, jo tuolloin 1975!

    Presidentti Urho Kekkosen puheenjohtama ETYK 1975 oli aikana jolloin oli kaksi ydinasesuurvaltaa ja se toinen - Neuvostoliitto alimittaisena US' han nähden. Myöhemmin Neuvostoliitto us-markkinoituna "pahan valtakuntana" |12 romahti ja tilalle tuli Venäjä, joka aallonpohjansa kautta on nyt noussut 'jotenkin' parivaljakoksi Kiinan kanssa (?) |13

    Niinistöllä on nyt oiva mahdollisuus jatkaa Kekkosen perintöä.

    1. ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy? -


  • Anonyymi

   Ilkka Luoma taas aktiivisena. Kaksi terävyyttä vaativaa avausaihetta.

   • Anonyymi

    Samalta kirjoittajalta syntyi tällainen teksti - vuosia sitten (copipeistattu):

    HS: USA:n ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Rovaniemellä maanantaina alkavassa kokouksessa

    Ilkka Luoma 3.5.2019 - 11:21:


    Ulkoministeri Sergei Lavrov on kokenut kehäkettu - ikään kuin uuden ajan Andrei Gromyko - eräs suurvaltojen pitkäaikaisimmista ulkoministereistä. Lavrov hätyyttelee jo Gromykon Neuvostoliiton aikaisia palvelusvuosia ulkoministerinä.

    Suomi pääsee jälleen maailman keskipisteeksi ja nyt ansaitusti Rovaniemi - Lapin helmi ja kiinalaisten matkailijoiden lemmikki. Arktinen neuvosto on tärkeä foorumi, sillä pohjoinen maapallo lämpeneee nopeimmin - siellä ympäristöasiat ovat nyt oleellisempia kuin koskaan. Silti kahden ydinasesuurvallan ulkoministerit taittavat yhteisesti ja salaisesti sopien tiukasti peistä - Venezuelasta, ja näin ministereiden yhteydet ovat Rovaniemeltä tiiviit molempien esimiehiin.

    Saattoi olla lähellä, että presidentit Putin ja Trump olisivat tulleet Rovaniemelle - tätä suunniteltiin jo Washingtonissa ja Moskovassa - syy oli selvä - Kiina haluaa mukaan Arktiseen neuvostoon - varsinaiseksi jäseneksi ja Kreml tukee tuota tavoitetta - jo vähintäänkin Koillisväylän vuoksi, joka voisi generoida meille Petsamon Liinahamarin satamaoperoinnit ja rataalustan vuokrauksen Venäjältä!

    Nyt kuitenkin pääsasian ottaa ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimus, jotka US haluaa poistaa Rovaniemen kokouksen loppukommunikeasta! Toisaalta Venezuela, Syyrian Golan ja Korean niemimaa kuin Krimkin saatetaan niputtaa yhteen ja palauttaa sopu kahden ydinasesuurvallan välille - ja jos tuo tapahtuisi Rovaniemellä - olisi se meille jälleen puolueettomuutemme ja sotilaspoliittisen sitoutumattomuutemme "lottovoitto"!
    ...
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006091520.html -

    ...
    ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/81029/ydinasesuurvaltojen-ulkoministerit-rovaniemelle?changed=1556873767 -


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samalta kirjoittajalta syntyi tällainen teksti - vuosia sitten (copipeistattu):

    HS: USA:n ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Rovaniemellä maanantaina alkavassa kokouksessa

    Ilkka Luoma 3.5.2019 - 11:21:


    Ulkoministeri Sergei Lavrov on kokenut kehäkettu - ikään kuin uuden ajan Andrei Gromyko - eräs suurvaltojen pitkäaikaisimmista ulkoministereistä. Lavrov hätyyttelee jo Gromykon Neuvostoliiton aikaisia palvelusvuosia ulkoministerinä.

    Suomi pääsee jälleen maailman keskipisteeksi ja nyt ansaitusti Rovaniemi - Lapin helmi ja kiinalaisten matkailijoiden lemmikki. Arktinen neuvosto on tärkeä foorumi, sillä pohjoinen maapallo lämpeneee nopeimmin - siellä ympäristöasiat ovat nyt oleellisempia kuin koskaan. Silti kahden ydinasesuurvallan ulkoministerit taittavat yhteisesti ja salaisesti sopien tiukasti peistä - Venezuelasta, ja näin ministereiden yhteydet ovat Rovaniemeltä tiiviit molempien esimiehiin.

    Saattoi olla lähellä, että presidentit Putin ja Trump olisivat tulleet Rovaniemelle - tätä suunniteltiin jo Washingtonissa ja Moskovassa - syy oli selvä - Kiina haluaa mukaan Arktiseen neuvostoon - varsinaiseksi jäseneksi ja Kreml tukee tuota tavoitetta - jo vähintäänkin Koillisväylän vuoksi, joka voisi generoida meille Petsamon Liinahamarin satamaoperoinnit ja rataalustan vuokrauksen Venäjältä!

    Nyt kuitenkin pääsasian ottaa ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimus, jotka US haluaa poistaa Rovaniemen kokouksen loppukommunikeasta! Toisaalta Venezuela, Syyrian Golan ja Korean niemimaa kuin Krimkin saatetaan niputtaa yhteen ja palauttaa sopu kahden ydinasesuurvallan välille - ja jos tuo tapahtuisi Rovaniemellä - olisi se meille jälleen puolueettomuutemme ja sotilaspoliittisen sitoutumattomuutemme "lottovoitto"!
    ...
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006091520.html -

    ...
    ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/81029/ydinasesuurvaltojen-ulkoministerit-rovaniemelle?changed=1556873767 -

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samalta kirjoittajalta syntyi tällainen teksti - vuosia sitten (copipeistattu):

    HS: USA:n ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Rovaniemellä maanantaina alkavassa kokouksessa

    Ilkka Luoma 3.5.2019 - 11:21:


    Ulkoministeri Sergei Lavrov on kokenut kehäkettu - ikään kuin uuden ajan Andrei Gromyko - eräs suurvaltojen pitkäaikaisimmista ulkoministereistä. Lavrov hätyyttelee jo Gromykon Neuvostoliiton aikaisia palvelusvuosia ulkoministerinä.

    Suomi pääsee jälleen maailman keskipisteeksi ja nyt ansaitusti Rovaniemi - Lapin helmi ja kiinalaisten matkailijoiden lemmikki. Arktinen neuvosto on tärkeä foorumi, sillä pohjoinen maapallo lämpeneee nopeimmin - siellä ympäristöasiat ovat nyt oleellisempia kuin koskaan. Silti kahden ydinasesuurvallan ulkoministerit taittavat yhteisesti ja salaisesti sopien tiukasti peistä - Venezuelasta, ja näin ministereiden yhteydet ovat Rovaniemeltä tiiviit molempien esimiehiin.

    Saattoi olla lähellä, että presidentit Putin ja Trump olisivat tulleet Rovaniemelle - tätä suunniteltiin jo Washingtonissa ja Moskovassa - syy oli selvä - Kiina haluaa mukaan Arktiseen neuvostoon - varsinaiseksi jäseneksi ja Kreml tukee tuota tavoitetta - jo vähintäänkin Koillisväylän vuoksi, joka voisi generoida meille Petsamon Liinahamarin satamaoperoinnit ja rataalustan vuokrauksen Venäjältä!

    Nyt kuitenkin pääsasian ottaa ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimus, jotka US haluaa poistaa Rovaniemen kokouksen loppukommunikeasta! Toisaalta Venezuela, Syyrian Golan ja Korean niemimaa kuin Krimkin saatetaan niputtaa yhteen ja palauttaa sopu kahden ydinasesuurvallan välille - ja jos tuo tapahtuisi Rovaniemellä - olisi se meille jälleen puolueettomuutemme ja sotilaspoliittisen sitoutumattomuutemme "lottovoitto"!
    ...
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006091520.html -

    ...
    ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/81029/ydinasesuurvaltojen-ulkoministerit-rovaniemelle?changed=1556873767 -

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samalta kirjoittajalta syntyi tällainen teksti - vuosia sitten (copipeistattu):

    HS: USA:n ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Rovaniemellä maanantaina alkavassa kokouksessa

    Ilkka Luoma 3.5.2019 - 11:21:


    Ulkoministeri Sergei Lavrov on kokenut kehäkettu - ikään kuin uuden ajan Andrei Gromyko - eräs suurvaltojen pitkäaikaisimmista ulkoministereistä. Lavrov hätyyttelee jo Gromykon Neuvostoliiton aikaisia palvelusvuosia ulkoministerinä.

    Suomi pääsee jälleen maailman keskipisteeksi ja nyt ansaitusti Rovaniemi - Lapin helmi ja kiinalaisten matkailijoiden lemmikki. Arktinen neuvosto on tärkeä foorumi, sillä pohjoinen maapallo lämpeneee nopeimmin - siellä ympäristöasiat ovat nyt oleellisempia kuin koskaan. Silti kahden ydinasesuurvallan ulkoministerit taittavat yhteisesti ja salaisesti sopien tiukasti peistä - Venezuelasta, ja näin ministereiden yhteydet ovat Rovaniemeltä tiiviit molempien esimiehiin.

    Saattoi olla lähellä, että presidentit Putin ja Trump olisivat tulleet Rovaniemelle - tätä suunniteltiin jo Washingtonissa ja Moskovassa - syy oli selvä - Kiina haluaa mukaan Arktiseen neuvostoon - varsinaiseksi jäseneksi ja Kreml tukee tuota tavoitetta - jo vähintäänkin Koillisväylän vuoksi, joka voisi generoida meille Petsamon Liinahamarin satamaoperoinnit ja rataalustan vuokrauksen Venäjältä!

    Nyt kuitenkin pääsasian ottaa ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimus, jotka US haluaa poistaa Rovaniemen kokouksen loppukommunikeasta! Toisaalta Venezuela, Syyrian Golan ja Korean niemimaa kuin Krimkin saatetaan niputtaa yhteen ja palauttaa sopu kahden ydinasesuurvallan välille - ja jos tuo tapahtuisi Rovaniemellä - olisi se meille jälleen puolueettomuutemme ja sotilaspoliittisen sitoutumattomuutemme "lottovoitto"!
    ...
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006091520.html -

    ...
    ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/81029/ydinasesuurvaltojen-ulkoministerit-rovaniemelle?changed=1556873767 -

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Katso, älykkyys riemastuksissaan riitti tällä kertaa näinkin pitkälle 🤣🤪🤯


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Katso, älykkyys riemastuksissaan riitti tällä kertaa näinkin pitkälle 🤣🤪🤯

    Avaaja ei oikein hallitse kirjallista esitystapaa.
    Ehkä hän tarkoitti jotain muuta, mutta hölmöltähän tuo näyttää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Newsweek kysyi Niinistöltä suomalaisten natovastaisuutta ja hänen omaa näkemystä aiheeseen johon Sale aika osuvasti totesi - olen suomalainen, se riitti The Newsweekille.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Niinistöltä nokkela vastaus yksinkertaisille amerikkalaisille ;-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samalta kirjoittajalta syntyi tällainen teksti - vuosia sitten (copipeistattu):

    HS: USA:n ja Venäjän ulkoministerit tapaavat Rovaniemellä maanantaina alkavassa kokouksessa

    Ilkka Luoma 3.5.2019 - 11:21:


    Ulkoministeri Sergei Lavrov on kokenut kehäkettu - ikään kuin uuden ajan Andrei Gromyko - eräs suurvaltojen pitkäaikaisimmista ulkoministereistä. Lavrov hätyyttelee jo Gromykon Neuvostoliiton aikaisia palvelusvuosia ulkoministerinä.

    Suomi pääsee jälleen maailman keskipisteeksi ja nyt ansaitusti Rovaniemi - Lapin helmi ja kiinalaisten matkailijoiden lemmikki. Arktinen neuvosto on tärkeä foorumi, sillä pohjoinen maapallo lämpeneee nopeimmin - siellä ympäristöasiat ovat nyt oleellisempia kuin koskaan. Silti kahden ydinasesuurvallan ulkoministerit taittavat yhteisesti ja salaisesti sopien tiukasti peistä - Venezuelasta, ja näin ministereiden yhteydet ovat Rovaniemeltä tiiviit molempien esimiehiin.

    Saattoi olla lähellä, että presidentit Putin ja Trump olisivat tulleet Rovaniemelle - tätä suunniteltiin jo Washingtonissa ja Moskovassa - syy oli selvä - Kiina haluaa mukaan Arktiseen neuvostoon - varsinaiseksi jäseneksi ja Kreml tukee tuota tavoitetta - jo vähintäänkin Koillisväylän vuoksi, joka voisi generoida meille Petsamon Liinahamarin satamaoperoinnit ja rataalustan vuokrauksen Venäjältä!

    Nyt kuitenkin pääsasian ottaa ilmastonmuutos ja Pariisin ilmastosopimus, jotka US haluaa poistaa Rovaniemen kokouksen loppukommunikeasta! Toisaalta Venezuela, Syyrian Golan ja Korean niemimaa kuin Krimkin saatetaan niputtaa yhteen ja palauttaa sopu kahden ydinasesuurvallan välille - ja jos tuo tapahtuisi Rovaniemellä - olisi se meille jälleen puolueettomuutemme ja sotilaspoliittisen sitoutumattomuutemme "lottovoitto"!
    ...
    ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006091520.html -

    ...
    ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/81029/ydinasesuurvaltojen-ulkoministerit-rovaniemelle?changed=1556873767 -

    Asiapohdintaa! Varsinkin nyt kun Geneve on takana!


   • Anonyymi kirjoitti:

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    VARSINAINEN AIVOPIERU:
    "jopa niin, että juuri amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times -lehdelle Niinistö kertoi olevansa suomalainen! "

    EPÄILIKÖ JOKU, ETTÄ NIINISTÖ EI OLISI SUOMALAINEN?

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Varsinainen Turmiolan Tomi! ;-) Siirrytäänkö asiakommentointiin?


  • Anonyymi

   Kansakuntamme laajasti kannattaa presidentti Niinistön ajamaa hyvien palvelusten puolueettomuuden linjausta suurvaltoja kohtaan

   I

   Oli odotettua, että näin idän ja lännen välisen vastakkain asettumisen |1 kasvavassa virrassa presidentti Sauli Niinistö otti esille keinovalikoimastaan "hyvät palvelukset" |2. Kansalaistenkin voimalla kannattama hyvien palveluksien tarjous tässä kolmelle suurelle on juuri ajassa!

   Venäjä on kohta Arktisen neuvoston puheenjohtaja ja Kiinan tiedetään olevan kiinnostunut täysjäsenyydestä omien maailmallisten meriväyliensä vuoksi |3 - yhtenä niistä Koillisväylä |4, jolle Venäjä antaa täyden tukensa.   Presidenttimme tuo työkalupakistaan juuri oikeaan aikaan unelmansa

   On hetki, jossa kolme suurta: Kiinan Xi Jinping, Venäjän Vladimir Putin ja USA' n Joe Biden voivat paiskata kättä ja keskittyä kaikkia koskettavaan ympäristöongelmaan, osoittelematta enää sormia toinen toisiinsa - vaan keskittyen sinne missä lämpeneminen on suurimmillaan - Arktisen neuvoston pelilaudalla |5.   Kansalaistenkin kannattama suurvaltapuolueeton suomiajattelu on nyt paikallaan ja kohta Venäjä on Arktisen neuvoston puheenjohtaja

   Ekstranumerona on luonnollinen ja puolueeton kokouspaikka Rovaniemi – Moskovan jälkeen, kolmen suuren tapaamiselle. Emme ole missään sotilasliitossa ja tunnetusti kansakuntamme on sitä voimakkaasti tukemassa |6 - tämän tietävät kaikki kolme suurta.   Meille Rovaniemi-yllätyssessio olisi unelmien voitto

   ETYK 1975 oli myös voitto, jossa presidentti Urho Kekkonen sai uransa täyttymyksen; saimme puolueettomuustunnustukset kaikilta ilmansuunnilta (toteaa Max Jakobsson kirjassaan).

   Niinistö saisi myös oman täyttymyksensä, kun hänen "hyvät palvelukset" noteerataan kaikilta ilmansuunnilta ja Suomi saisi 'sveitsittymisen hyväksynnän' |7 muinoisen suomettumisen sijasta.

   Olemme idän ja lännen vedenjakajalla |8. Olemme myös kiinni ydinasesuurvalta Venäjän maailmallisen suurydinsodan viimeisen estojärjestelmän ja uhkatasapainotekijän - Kuolan niemimaan Borei-ydinsukellusveneiden |9 kalliotukikohdissa.

   .

   Presidentti Niinistö on puhunut pitkään hyvistä palveluksista; ne ovat huomisen turvaamista suomalaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan luontina sekä tienä kohden Rauhan Nobelia!

   ..

   |5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli.html -

   .

   HS-Vieraskynä: ”Arktista viileyttä ja Helsingin henkeä”
   ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007886291.html   HS-otsikko: ”Presidentti Niinistö ehdottaa Helsinkiin huippu­kokousta Etykin hengessä”
   ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007884725.html

   .

   Presidentti Niinistö voisi jatkaa presidentti Kekkosen aloittamaa puolueettomuuden rakentamista – juuri suurvalloilta, kansakuntamme antaessa sille enemmistöllisen tukensa

   • Anonyymi

    PATOLOGISTA VALEHTELUA
    "
    Olemme idän ja lännen vedenjakajalla |8. Olemme myös kiinni ydinasesuurvalta Venäjän maailmallisen suurydinsodan viimeisen estojärjestelmän ja uhkatasapainotekijän - Kuolan niemimaan Borei-ydinsukellusveneiden |9 kalliotukikohdissa.
    "
    EI KUOLASSA OLE MITÄÄN KALLIOTUKIKOHTIA


   • Anonyymi

    Tyhjentävästi kerrottu kansakuntamme laaja enemmistöinen yksimielisyys.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    PATOLOGISTA VALEHTELUA
    "
    Olemme idän ja lännen vedenjakajalla |8. Olemme myös kiinni ydinasesuurvalta Venäjän maailmallisen suurydinsodan viimeisen estojärjestelmän ja uhkatasapainotekijän - Kuolan niemimaan Borei-ydinsukellusveneiden |9 kalliotukikohdissa.
    "
    EI KUOLASSA OLE MITÄÄN KALLIOTUKIKOHTIA

    Strategiset ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat. Tiedätkö Borei-sukellusveneet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Strategiset ydinsukellusveneiden kalliotukikohdat. Tiedätkö Borei-sukellusveneet?

    Putin vihjaisi meneillään olevista Naton ja jenkkien taisteluharjoituksista (Suomessa) omassa lehdistötilaisuudessaan. Aivan kuin Ilkka olisi tiennyt jo etukäteen tuon ulostulon - katsohan piruuttasi tämän avauksen kirjoituspäivää! Onko Luoma Kremlin lähettiläs??


   • Anonyymi kirjoitti:

    PATOLOGISTA VALEHTELUA
    "
    Olemme idän ja lännen vedenjakajalla |8. Olemme myös kiinni ydinasesuurvalta Venäjän maailmallisen suurydinsodan viimeisen estojärjestelmän ja uhkatasapainotekijän - Kuolan niemimaan Borei-ydinsukellusveneiden |9 kalliotukikohdissa.
    "
    EI KUOLASSA OLE MITÄÄN KALLIOTUKIKOHTIA

    Löytynee jokin todiste?


  • Anonyymi

   MIksi heidän tulisi tavata juuri Suomessa? Bidenille matka Rovaniemelle olisi yhtä pitkä kuin vaikka matka Moskovaan, tai siis hieman pitempikin, siis miksi? Eikä loogisinta olisi että he tapaisivat jossain suunnilleen puolimatkan krouvissa?

  • Nyt katsotaan TP Niinistön kyky - onko osaamista ja perusteltua syytä soittaa Putinille ja Bidenille pyytäen heitä Rovaniemelle?

   VINKKI! Arktinen pääkaupunki puolueettomasti!

   • Anonyymi

    Venäjä on kohta Arktisen neuvoston puheenjohtaja.


   • Anonyymi

    Tiedoksi: Suomen pääkaupunki on Helsinki - ei Rovaniemi.


  • Anonyymi

   "Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tapaaminen voi tapahtua Sveitsissä - hänen keskustelukumppaninsa kutsuvat Kommersantia " todennäköisimmäksi" huippukokouksen paikaksi. Samaan aikaan lopullista päätöstä ei ole vielä tehty".

  • Anonyymi

   Ehkä suurimpana esteenä on Putinin koronaan sairastumisen tai myrkytetyksi tulemisen pelko.
   Putin ei varmaan uskalla edes alushousujaan vaihtaa.

  • Suomessa on liikaa vihamielisiä natottaja nasseja. Emme ole enää neutraali valtio.

   • Anonyymi

    Hienoa - liitymme siis NATOon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa - liitymme siis NATOon.

    Olet siis natottaja, sieltä suomalaisten pienestä vähemmistöstä. Oletko sotainen, haluatko suur-suomen vai oletko muutoin militaristi?


   • Onneksemme natottajia on hyvin pieni vähemmistö - ehkä vain millimetriliike.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hienoa - liitymme siis NATOon.

    Emme liity - kansa vastustaa enemmistönä - MTS 11/2021


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Emme liity - kansa vastustaa enemmistönä - MTS 11/2021

    Jos UTVA suosittelee, niin tutkitusti enemmistö suomalaisista kannattaa NATOa.

    Muutenkin NATOn vastustus on vähentynyt: noin 40 % vastustaa.

    Puolueista NATOa kannattavat kokkarit, RKP, Vihreät, SDP on kääntymässä NATOn puolelle Sanna Marinin ohjauksessa ja Keskusta on jakautunut. Änkyräpuolueet PS ja VS vastustavat.


  • Anonyymi

   Biden tulee Rovaniemelle ja Putinille järjestetään etäyhteys Rovaniemelle sieltä jostakin bunkkeristaan.

  • Anonyymi

   Melkoinen ennustus! Joka toteutui ...

   • Anonyymi

    Valehtelua

    "
    Olemme idän ja lännen vedenjakajalla |8. Olemme myös kiinni ydinasesuurvalta Venäjän maailmallisen suurydinsodan viimeisen estojärjestelmän ja uhkatasapainotekijän - Kuolan niemimaan Borei-ydinsukellusveneiden |9 kalliotukikohdissa.
    "
    EI KUOLASSA OLE MITÄÄN KALLIOTUKIKOHTIA


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Valehtelua

    "
    Olemme idän ja lännen vedenjakajalla |8. Olemme myös kiinni ydinasesuurvalta Venäjän maailmallisen suurydinsodan viimeisen estojärjestelmän ja uhkatasapainotekijän - Kuolan niemimaan Borei-ydinsukellusveneiden |9 kalliotukikohdissa.
    "
    EI KUOLASSA OLE MITÄÄN KALLIOTUKIKOHTIA

    Kävin Kuolassa ja näin (minulle esiteltiin) nuo kallioluolastot. Tosin luovutin kamerani ja kännykkäni tukikohdan portilla, joka oli arviolta 5 kilometrin päässä itse tukikohdasta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kävin Kuolassa ja näin (minulle esiteltiin) nuo kallioluolastot. Tosin luovutin kamerani ja kännykkäni tukikohdan portilla, joka oli arviolta 5 kilometrin päässä itse tukikohdasta!

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Ihan varmasti - ei muuten uskottaisi, mutta kun SINÄ ne kerrot, niin ilman muuta asia on totta. Itätrollin sanaan voi aina luottaa.


  • Anonyymi

   Rupla siellä Luoma.

  • Anonyymi

   Ehdottomasti näin jälkikäteen luettava!

  • Emme ole saaneet "aikoihin" enää kahden suuren tapaamisiä järjestettäväksemme, miksi?

   • Anonyymi

    Yksilötasolla luulisi olevan selvää, että tapausten järjestäminen näyttää todeksi järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja.
    Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että tapausten järjestäminen on kiteytetty aatteeseen, jossa pohditaan laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia viestintämenetelmiä.


  • Anonyymi

   Joo mietitään tätä täälää. Joo

  • Anonyymi

   "tämä olisi sitä viisautta, jolle Paasikivikin presidentti Urho Kekkosen ohella tuolta iäisyydestä nyökyttelisivät päätään."


   Ilkka Luoma on noin sanoessaan oikeassa. Paasikivi ja Kekkonen kannattivat Suomen turvatumista Saksaan 1941. Paasikivi piti Saksan etupiiriin jäämistä kuolemana Suomelle.

   https://www.kaleva.fi/suomen-piti-valita-pirun-ja-belsebubin-valilta/212894877

   Minulla ei ole mitään ennakkoluuloja Nliittoa ja Venäjää kohtaan Mutta jos me tämän valtakunnan intressipiiriin jäämme, on se meille kuolema. Siitä ei ole pienintäkään epäilystä." Näin järkeili monien mielestä liiaksikin venäläisten tavoitteita ymmärtänyt J. K. Paasikivi silloiselle pääministerille Risto Rytille syksyllä 1940.

   • Anonyymi

    Korjaus: Paasikivi piti Neuvostoliiton etupiriin jäämistä kuolemana Suomelle


  • Anonyymi

   https://www.kaleva.fi/suomen-piti-valita-pirun-ja-belsebubin-valilta/2128948

   Minulla ei ole mitään ennakkoluuloja Nliittoa ja Venäjää kohtaan Mutta jos me tämän valtakunnan intressipiiriin jäämme, on se meille kuolema. Siitä ei ole pienintäkään epäilystä." Näin järkeili monien mielestä liiaksikin venäläisten tavoitteita ymmärtänyt J. K. Paasikivi silloiselle pääministerille Risto Rytille syksyllä 1940.

   • Anonyymi

    Paasikiven suurena ihailijana Ilkka Luoma taatusti on täysin samaa mieltä tuosta Paasikiven kanssa.

    Vain Saksaan turvautumalla Suomi saattoi pelastua kuolemalta ja pelastuikin.

    Nykyään Suomen paras turva on Nato-jäsenyys jota Paasikivikin varmasti kannattaisi jos eläisi.


  • Anonyymi

   Luoma on Kremlin palvelija joko tyhmyyttään tai palkattuna.

   • Anonyymi

    Sairas mytomaanikko - väittää esim tällaista:

    "Kävin Kuolassa ja näin (minulle esiteltiin) nuo kallioluolastot. Tosin luovutin kamerani ja kännykkäni tukikohdan portilla, joka oli arviolta 5 kilometrin päässä itse tukikohdasta!"


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä haluaisit sanoa kaivatullesi

   tällä hetkellä?
   Ikävä
   288
   3511
  2. Luulen etten kelvannut sulle nainen

   Tiedän että käyt täällä
   Ikävä
   62
   1894
  3. Kuinka paljon teillä on ikäeroa?

   Ja kuinka ison ikäeron olisit valmis hyväksymään?
   Ikävä
   108
   1709
  4. Sullahan on nainen

   Varmasti kaikki mitä tarvitset, ei sinulta puutu kaiketi mitään?
   Ikävä
   100
   1692
  5. Ei mee kauaa ni saa

   Pimperoo naapurin rouvalta :D
   Ikävä
   84
   1640
  6. Kuinka vanha olet?

   Ite olen 35-vuotias. Kiinnostaa että onko se paljon vai vähän palstalaiseksi? Nyt ikiä pöytään :)
   Sinkut
   215
   1262
  7. Olen nainen sairaalassa

   Musta ei kuulu tänään. Yöllä iski rytmihäiriöt.
   Ikävä
   63
   1199
  8. Miten abortin tekemisestä kieltäytyminen on "ihmisvihaa"?

   Kertokaapa minulle tyhmälle, miten se on "ihmisvihaa", jos joku terveydenhuollon ammattilainen ei halua vakaumuksensa ja
   Luterilaisuus
   369
   1164
  9. Epävakaan persoonallisuuden kera "ihana" olla

   Se on mulla ainakin niin, että päivästä toiseen mieliala heittelee mitä ilosimmasta mitä matalimpaan. Ja se vaihtelu tap
   Tunteet
   253
   1090
  10. Kyynel vierähtää silmäkulmaan

   Ku mietin kaikkea mitä meillä oli, vaikkei se paljoo ollut oli se enemmän ku mitä olen ikinä kokenut. Ehkä se ei ikinä r
   Ikävä
   42
   1069
  Aihe