Miten pettäminen muutti sinua?

Anonyymi

Muuttiko pettäminen sinua ihmisenä? Säilyikö samat elämänarvot kuin ennen pettämistä? Voiko suhde parantua pettämisen jälkeen? Olisi kiva kuulla petetyiltä ja pettäjiltä kommentteja.

24

2054

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Teki minusta 👻🖤.

    • Anonyymi

      No kerropa aloittaja omakohtaisia kokemuksia .

    • Anonyymi

      Ensireaktio pettämisestä ja sen käsittely:
      Järkytys, sitä seurasi suunnaton tiedonjano ja avoimet keskustelut puolison kanssa. Koin suunnatonta alemmuudentunnetta itsestäni puolison vakuutteluista huolimatta. Tärkeää oli puolison osoittama katumus ja tieto siitä, ettei pettämisessä olleet tunteet pelissä
      - pelkkä hetkellinen fyysinen tyydytys.

      Parempi parisuhde:
      Asioiden käsittelyn jälkeen tunneyhteys puolisoon parani, samoin seksi. Voin sanoa, että löysimme toisemme uudestaan ja teemme yhdessä töitä parisuhteen eteen. Haluamme molemmat rauhallisen yhteisen loppuelämän.

      Syiden ymmärtäminen:
      Pettämisen aikainen arjen pyörittäminen ja padotut syvimmät tunteet, niin halut ja pelotkin, johtivat pettämiseen. Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Meidän välinen rakkaus ei kuitenkaan koskaan ollut kuollut, oli vain seksitön vaihe.

      Miten muutuin?
      En voi sanoa tulleeni vahvemmaksi, mutta jollain tapaa elämä on kovettanut sisintä. Välillä rakkauden täyteiset elokuvat ja sosiaalisen median onnen hehkuttamiset ärsyttävät. Puhdas ikuinen rakkaus tuntuu tekopyhältä. Katkeruutta? Vain sinä ja minä -ajattelu on kadonnut. Olen myös itse avoin tulevaisuudelle ja mahdollisille ihastuksille.

      - Ap

    • Anonyymi

      Niin kyllä sen pettämisen muistaa ,En valitettavasti
      Voi tajuta miksi kaksoiselämää voi ihminen elää
      mutta näitä riittää .Minua on petetty ja se jätti haavat
      toipuminen kesti oman aikansa.

    • Anonyymi

      No kyllä se pettäminen on ollut kaikin puolin antoisaa ja omasta mielestäni olen saanut elämääni uusia tuttavuuksia, sekä hauskoja hetkiä. Se miltä se minun vaimosta tuntuu, niin ei vaikuta minun päätökseen pettää millään tavalla. Eikä minun syyt pettämiseen liity vaimooni millään tavalla, vaikka usein ajatellaan että syy johtuu automaattisesti joko suhteen huonosta vuorovaikutukseen liittyvistä asioista, tai että vaimo ei anna, tai että vaimo ei miellytä. Tollaset väitteet ei todellakaan pidä paikkaansa minun kohdallani. Minun syyt pettämiseen on useimmiten se että minusta on kiva pettää ja näyttää kavereille kuinka helposti naisia saa niihin hetkiin. Ja joskus olen halunnut tehdä jotain muuta mitä ei vaimon kanssa voi tehdä ja joskus syy on ollut että minusta on hauska nähdä miten vaimoni reagoi milloin milläkin eleellä, teolla tai jotain vastaavaa. Hauskaa kuitenkin on ollut joka kerta kun olen ollut pettäjä

      • Anonyymi

        Osaat hienosti imitoida psykopaattia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaat hienosti imitoida psykopaattia.

        😘😘💋🌹💘😘😘😘❤️💕❤️Rakastan sinua ikuisesti ja minun oot ikuisesti. Lopeta jo tollanen epäily mistään pettämisestä kun haluan sut ja vain sinut. Sinulle kuulun ikuisesti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        😘😘💋🌹💘😘😘😘❤️💕❤️Rakastan sinua ikuisesti ja minun oot ikuisesti. Lopeta jo tollanen epäily mistään pettämisestä kun haluan sut ja vain sinut. Sinulle kuulun ikuisesti

        Pask




        Paska


    • Ei muuttanut, samat elämänarvot edelleen. Elämä vie eteenpäin.

    • Anonyymi

      Muutti, rikkoi, loukkasi, satutti, tuhosi ja harjoitti kaiken.. Minut, lapset, perheen.. Perheellä tarkoitan lasten isovanhempia ja muita sukulaisia. Vuosien salaisuuksien, valheiden ja kaksoiselämän jälkeen mikään ei tule olemaan enää edes eroperheenä lähelläkään sitä mitä ennen.

      Puhumalla asioita ei saa enää selvitettyä riittävälle tasolle koska luottamusta on rikottu toistuvasti ja toinen jää edelleen jatkuvasti salaisuuksista ja valheista kiinni vaikkei ole enää muuta menetettävää kuin loputkin rippeet luottamuksesta ja yhteyksistä "perheeseen". Yhteys on myös ollut jo vuosia poikki, asioista olisi ehkä ollut syytä keskustella oman "perheen" kanssa, ei niiden lukemattomien toisten naisten kanssa. Ratkesiko ongelma exän keinoin? Vai aiheuttiko lisää ongelmia?

      Omat arvot ja moraali on vahvistunut entisestään. Ajatus siitä, etten ikinä itse haluaisi aiheittaa itselleni tai läheisilleni vastaavaa kipua ja tuskaa. Rajat suojelevat itseäni ja muita tarpeettomalta kivulta.

      Toinen osapuoli on yrittänyt oikeuttaa tekoaan "huonolla parisuhteella". EI, se ei oikeuta tekoja. Kuka tahansa on vapaa lähtemään, sen voi tehdä muita arvostaen ja kunnioittaen. Toisella on myös oikeus elää omaa elämää haluamallaan tavalla, mutta hyväksyttävä, että se on tehtävä jossain toisessa suhteessa, jos toinen osapuoli saati lapset on alusta saakka tehnyt selväksi ettei kyseinen elämä ole sellaista, jota he itselleen haluavat.

      Yritän luottaa muihin ihmisiin ja kohdistaa luottamuspulan vain siihen, joka sen rikkoi. Valitettavasti naisia on haettu myös lähipiiristä, se rikkoo uskoa ihmisiin. En tiedä pystyisinkö enää jatkamaan yhtään suhdetta yhdenkään pettämisen jälkeen, toivon että asioista, ongelmista ja ajatuksista voisi keskustella aiemmin. Toivon että tulisin kuulluksi suhteessa, ja kuuntelemaan rajojani. Todennäköisesti tulen myös päättämään tulevia suhteitani liian heppoisin perustein, koska olen myös saanut kantapään kautta oppia ettei yrittäminen ja sopeutuminen kannata. Parasta erossa silti on, että jatkossa tulen olemaan suhteessa omasta halustani, omia toiveitani kuunnellen, enkä siedä ja sopeudu kaikkeen muita varten, siis pitääkseni lasteni perheen kasassa.

      Ja suhde ei ollut kamala ja huono, ongelmat olivat lähinnä kahden hyvin erilaisen ihmisen erimielisyyksiä pienistä asioista. Toisen rakentama kaunis kulissi, todellisuuden paljastuttua kaikki yhteiset vuodet muuttuivat toisenlaisiksi. Hyvät muistot haihtuivat savuna ilmaan ja jäljelle jäi vain selitykset jatkuvasta ikävästä ilmapiiristä ja taustalla pyörivästä salatusta elämästä. En enää tunne koko ihmistä, eikä tuo ihminen ole enää edes sellainen johon haluaisinkaan tutustua, en edes lasten vuoksi. Kenelläkään ei ole oikeutta kohdella minua tai lapsia kuten tuo ihminen ja hänen naisensa kohtelivat.

    • Anonyymi

      Kiitos jakamistanne ajatuksista.

      Olen unohtanut mainita, miten petetyksi tuleminen kaiken pohjamudissa rypemisen jälkeen sai minut panostamaan itseeni ihan uudella voimalla. Tavallaan annoin luvan itselleni olla itsekkäämpi ja on luja tahto näyttää, että pääsen tavoitteisiini. Tämä on osa vielä käynnissä olevaa eheytymisprosessiani.

    • Anonyymi

      Ei säily arvo. Rehellisesti tunnet itsesi huonoksi siitä eteenpäin kun olet kuviossa. En suosittele. Menee kuukausia ja mustut sisältä.

    • Anonyymi

      Vaimon käynti vieraissa muutti minun suhtautumista naisiin, mutta vaimon elämää enemmän, kun joutui avioehdon takia lähtemään tyhjin käsin maailmalle.

    • Anonyymi

      Ei minun pettämiset ole muuttaneet elämänarvojani mitenkään. Olen ikään kuin hyväksynyt, että petän. Syy ei ole parisuhteessa, vaan omassa vaihtelunhalussa ja ehkä osittain oman egon kohotuksessa.

      Peitän pettämiseni niin hyvin kuin pystyn, joten en petä esimerkiksi tuttujen/kaverien seurassa, enkä omalla paikkakunnalla. Siksi tilaisuuksia pettämiseen tarjoutuu olemattoman vähän.

      Olen jäänyt kiinni pari kertaa pettämisestä, ja siitä seuranneessa sopassa esittänyt katuvaa ja sillä hetkellä katunutkin (lähinnä tuottamaani tuskaa), mutta syvällä sisimmässäni kuitenkin tiennyt, että asia tulee toistumaan.

      • Anonyymi

        Miksi et vaan eroa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi et vaan eroa?

        Ei se tarkoita, jos joskus harvoin käy vieraissa, ettei haluaisi parisuhdetta.

        Seksi on kuitenkin vain ehkä prosentin elämästä ja 99% on jotain muuta. Arvostan siis toimivaa parisuhdetta ja sen mukana tuomia etuja

        Kuulostaa ehkä typerältä, mutta vanha vertaus avioseksin osalta on se makaronilaatikko. Vaikka makaronilaatikko on herkkuruokaani, niin jos joutuisin syömään loppuelämäni pelkästään sitä, niin kyllästyisin nopeastikin.

        Olisin myös valmis vaimolleni antamaan mahdollisuuden muuhunkin kuin avioseksiin, mutta hän ei halua.


      • Anonyymi

        Someoraakkeli teki diagnoosin sekunneissa

        DSM-IV kriteereistä minulla täyttyy ehkä yksi eli muiden hyväksikäyttö ja empatiavajettakin voi ehkä vähän olla. Tämä ei kuitenkaan ole lähelläkään viiden kriteerin täyttymistä.


    • Anonyymi

      Opetti ettei ollut hyvä juttu. En enään pettäisi. Tuli paska olo.

    • Oma erheeni aikanaan, yli sukupolvi sitten opetti sen, että en halua tehdä sitä ikinä enää toiselle, ennemmin eroan. Ja tuo toinen ei sitä erhettä saanut ikinä tietää, mutta itselleni se virhe oli tuskallinen läpi kahlattava, vaan ihan oikein se.

      Sitten olen ollut ottavana osapuolena, pariinkin otteeseen, karma ilmeisesti tasaa tilejä, ja niistä olen oppinut pari asiaa:

      -Ihmisen kyky anteeksi antamiseen on valtava
      -Ihmisen kyky itsepetokseen on sitäkin suurempi
      -Ihmisen kyky typeryyteen on loputon

      No sinällään mitään noista en kadu, kaikki on opettanut paljon ja osaltaan tehneet minusta sen olion joka nyt olen, niin hyvässä kuin pahassakin, toivottavasti enemmän edellistä olisi nyt käytettävissä.

      Great Whitea lainatakseni "once bitten, twice shy"

    • Anonyymi

      Hyvä opetus oli ja muuttui kyllä arvot elämän.

    • Anonyymi

      Aika perusteellisesti. En muuttunut vahvemmaksi, enkä paremmaksi. Siten kun yleensä sanotaan, "läheisten tuki ja välittäminen" iski naamaan tosi myrkyllisesti. Kärsin valtavasti, koska menetin työn, parisuhteen, kotini, mökkin, kotipaikkakuntani, yhteyden lapseeni, anoppinippivanhemmat ja terveyteni samanaikaisesti, samaan aikaan kun luottopuolisoni talutti hehkuvin poskin entiseen kotiini uuden morsiamensa kuin sovitusti. Lähes vieläkin vaikea uskoa, että niin voi vaan käydä.

      Kävin itkemään missä sattui, kuten kuullessani lastenlauluja. Leikkisyys ja iloisuus, jota olin tuntenut nuorten teini,-ikäisten kanssa vaihtui ahdistukseen ja ikuisuuteen, mutta esiin aina muuta, niin etten syyllistäisi expuolisoani ja ettei lapsi kärsisi. Aloin vihaamaan tuttaviani ja halveksitaan heidän pysyviä parisuhteita ja naiviutta nykyisestä elämäni tilasta, - heidän mukaansa minun piti näyttää ja plaa plaa plaa, mutta tunsin olevani vain surullinen. Jos menetyksiä ei olisi ollut yhtäaikaa niin paljon, olisin voinut jaksaa paremmin. Sellaisen sikailupettämisen jälkeen se oli heille tärkeää, mutta minä en jaksanut. Minusta tuli kyyninen ja katkera, mutta edelleenkin tuen läheisiäni ja esitän muuta. Ihan mitä vaan odottavat ollakseen onnellisia.

    • Anonyymi

      Mitä kivaa siinä on, pervo?

    • Anonyymi

      Mielestäni pettäminen pelasti nykyisen suhteeni lasteni isään. Olisin muuten jo lähtenyt..

    • Anonyymi

      Tulin kyyniseksi. Tuoreen avioparin nähdessäni tiedän jommankumman pettävän toisen ennemmin tai myöhemmin. En suosittele ketään luottamaan kehenkään. Luota vain itseesi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      332
      1526
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      780
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      731
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe