Varastettua sähköä Bitcoinin louhintaan

Anonyymi

Bitcoinin louhintaa käytetään varastettua sähköä. Voimalinjoista vedetään omat johdot louhintaan. Bitcoinin todellinen sähkönkulutus on paljon aiempaa luultua suurempaa.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Bitcoinissa liikkuu paljon suuremmat rahat mitä huumekaupassa.

  • Anonyymi

   No nytpä saatiin vertailu: “Bitcoin kuluttaa puolet vähemmän energiaa kuin pankkiala”

   Janne Laakso18.5.202114:48DIGITALOUSKRYPTOVALUUTATENERGIASÄHKÖ
   Erikoisia vertauksia käyttävä raportti koettaa hahmottaa bitcoinin energiankulutuksen suuruusluokkaa.

   THIAGO PRUDENCIO
   @
   Kryptovaluutta-alan finanssipalveluja tarjoava Galaxy Digital on julkaissut raportin bitcoinin energiankulutuksesta. Raportti tulee ulos hieman sen jälkeen, kun Elon Musk nosti tapetille bitcoin-louhinnan energiankulutuksen, huomauttaa raportista uutisoinut Independent.

   Raportin mukaan bitcoinin energiankulutus on alle puolet pankkialan kulutuksesta ja vastaavasti noin puolet kultateollisuuden energiankulutuksesta.

   Lue myös: Musk sätti bitcoinin ympäristövaikutuksia ja ilmoitti kehittävänsä dogecoinia – välitön ja raju kurssinousu
   Lue myös: "Bitcoin-louhinta jäihin kolmeksi vuodeksi” – tiukka lakiehdotus
   Galaxy Digitalin raportissa bitcoinin energiankulutukseksi on arvioitu 113,89 terawattituntia vuodessa, ja siitä 99 prosenttia kuluu louhimiseen. Lukema on hieman alhaisempi kuin Digiconomistin arvelema 118,52 terawattituntia tai Cambridgen yliopiston arvelema 140,25 terawattituntia vuodessa.

   Pankkialan kulutusta on vaikea määritellä, sillä pankit eivät juuri lukuja ilmoita, mutta raportissa pankkien, niiden datakeskusten, korttiautomaattien ja korttiyhtiöiden verkkojen yhteiskulutukseksi maailmanlaajuisesti arvioitiin 263,72 terawattituntia vuodessa.

   Kultateollisuudessa, mukaan lukien louhinta, sulattaminen, jalostus ja muu, yhteiskulutukseksi arvioitiin 240,61 terawattituntia vuodessa.

   Raportti sai somessa ihmettelevää palautetta osuuksista. Koko maailman pankkijärjestelmien vertaaminen suhteellisen pienen porukan bitcoin-toimintaan on huono rinnastus, ja kullan markkina-arvokin on tällä hetkellä lähemmäs 10 biljoonaa euroa, kun bitcoinin markkina-arvo tätä kirjoitettaessa on vajaat 700 miljardia euroa. Ero suuruusluokissa on siis valtaisa.

   Toki raportti tarjoaa muitakin näkökulmia. Maailmanlaajuisesti sähköverkoissa siirrossa ja jakelussa pelkästään häviöihin hukkuu noin 2200 terawattituntia vuodessa, eli lähes 20-kertaisesti bitcoinin kulutukseen verrattuna.

  • Anonyymi

   Onneksi Kiina pistää ahneet kusipäät vankilaan ja elinluovutukseen, sama vaan joka maassa.

  • Anonyymi

   Aika paljon hiiltä täytyy puskea ilmakehään, että taskun pohjalle saa bitcoineilla edes mukavan summan. Ja tämä "kasvu" ei ole edes mitään todellista kasvua vaan muualta resursseja imevää loisimista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   9817
  2. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   56
   1106
  3. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   941
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   50
   912
  5. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   61
   805
  Aihe