75% riittää laumasuojan muodostumiseen

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c8d83393-0a33-4ea4-983f-87807777d2db

"Serranassa Kaakkois-Brasiliassa tehtiin koe, jossa 45.000 asukkaan kaupungin lähes koko aikuisväestö sai Kiinassa kehitetyn Sinovac-rokotteen. Rokotettuja oli helmi-huhtikuussa noin 30.000.
Koetta varten kaupunki jaettiin neljään alueeseen, jotta saatiin selville kuinka suuri osa väestöstä täytyy olla rokotettu, jotta tauti saadaan käytännössä häviämään.

Tutkijoiden mukaan raja oli noin 75 %. Kun 3/4 kaupungin 18 vuotta täyttäneistä asukkaista oli saanut kummankin rokoteannoksen, koko kaupunki oli ”terve”.
Dramaattisin havainto oli, että COVID-19-taudista johtuvat kuoleman putosivat 95 %.

– Kaikkein tärkein tulos kokeesta oli se, että koko väestöä ei tarvitse rokottaa. Noin 75 % kattavuus riittää taudin leviämisen estämiseen, kertoo koetta johtanut Ricardo Palacios BBC:lle.
Hänen mukaan koronatartuntojen määrä laski merkittävästi myös lasten ja teini-ikäisten keskuudessa, vaikka heitä ei rokotettu."

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On täysin ei-tieteellinen ja ympäripyöreä tuo BBC:n kautta tullut selostus 45.000 asukkaan kaupungin rokotustestauksista.

   Kaupunki jaettiin rokotuksia varten 4 osaan, ja kaikissa 4:ssä osassa annettiin eri määrä rokotteita. Sitä ei kerrota mikä määrä rokotteita 3:lle kaupunginosalle annettiin. Raportoidaan vain yhdestä kaupunginosasta, jossa oli rokotettu 75% asukkaista, ja kuulemma korona oli pysähtynyt, ja tuo kaupunginosa oli "terve" sen jälkeen.

   Kyllähän ihmiset liikkuu kaupunginosien välillä, töissä käydään toisella puolen kaupunkia jne. En kovin varmoja lopputuloksia vetäisi tuon testauksen perusteella.

   Lyhytaikaista suojausta korona-rokotteet tuovat, mutta kuinka kestävää se on. Koronarokote ei yritä tuhota elimistössä olevaa koronavirusta, vaan se jää tartyntakykyisenä rokotetun ihmisen elimistöön lillumaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   59
   2361
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   55
   2236
  3. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1888
  4. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   29
   1823
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   186
   1789
  Aihe