Husu Hussein ei ehdolla kuntavaaleissa. hänet on tuomittu kolmesta petoksesta

Anonyymi

”Husu” Husseinille rasistisesti rähissyt asiakas syyllistyi kunnianloukkaukseen – näistä puheista 1440 euron sakko
Tänään klo 12:45
Helsingin käräjäoikeuden mukaan asiakas haukkui Abdirahim ”Husu” Husseinia raiskariksi ja pelkuriksi.

Abdirahim ”Husu” Hussein kertoi IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa pelkäävänsä lastensa puolesta. IL-TV
Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa Helsingin kaupunginvaltuutettua Abdirahim ”Husu” Husseinia (sd) koskevassa kunnianloukkaustapauksessa. Asiakas haukkui 3.11.2019 taksia kuljettanutta Husseinia rasistisella motiivilla.

Hussein oli ottanut kyytiin ainakin kolmen henkilön seurueen. Solvaajan kaverin mukaan tilanne oli lähtenyt siitä, että mies oli kysynyt Husseinilta, mistä tämä oli kotoisin. Vastauksen kuultuaan tilanne meni kaverin mukaan ”yli”.

Mies oli puhunut, kuinka Suomen poliisi puolustaa ulkomaalaistaustaisia ja kohtelee kantasuomalaisia huonosti. Hän oli kysellyt, miksi Hussein ja hänen kaltaisensa eivät lähde Suomesta pois.

Hän kyseli, miksi somalit eivät suojele kotimaataan nimittäen heitä pelkureiksi. Sen sijaan he saapuvat miehen mukaan Suomeen tekemään rikoksia ja raiskaamaan suomalaisia.

Husseinin mukaan kyse ei ollut ystävällisestä kyselemisestä tai uteliaisuudesta, vaan rasististen stereotypioiden esittämisestä. Hän oli kokenut tilanteen ahdistavana ja turhauttavana.

Poliittinen asema merkityksetön
Miehen kaveri kertoi pitäneensä tilannetta vaivaannuttavana yrittäen saada häntä lopettamaan. Kyydin jälkeen kaveri jäi pyytämään Husseinilta anteeksi, koska ei pitänyt miehen käytöstä asiallisena.

Syytetty ei saapunut käräjäoikeuden käsittelyyn. Sen sijaan hän oli antanut kirjallisen vastauksen, jossa myönsi käyttäneensä sanaa ”raiskari”. Hänen mukaansa se liittyi uutiseen, jonka mukaan ei-valkoinen taksinkuljettaja oli raiskannut asiakkaansa.

Syytetty myös myönsi kysyneensä, eikö Husseinin pitäisi olla puolustamassa isänmaataan Somaliaa. Hänen mukaansa kielenkäyttö ei ollut rasistista ja Husseinin olisi pitänyt poliittisen asemansa vuoksi sietää kritiikkiä.

Abdirahim ”Husu” Husseinille räyhännyt asiakas sai tuomion kunnianloukkauksesta.Abdirahim ”Husu” Husseinille räyhännyt asiakas sai tuomion kunnianloukkauksesta.
Abdirahim ”Husu” Husseinille räyhännyt asiakas sai tuomion kunnianloukkauksesta. PETE ANIKARI
Oikeuden mukaan Hussein oli kuitenkin työtehtävissä, eikä tilanne liittynyt hänen poliittiseen asemaansa mitenkään. Oikeus selvensi erikseen, että korkeakaan poliittinen asema ei oikeuttaisi rasistista nimittelyä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kunnianloukkauksesta 40 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 1440 euroa. Tuomio on lainvoimainen.

Suuri julkisuus
Tapaus sai huomattavaa valtakunnallista julkisuutta. Abdirahim Hussein kertoi asiasta itse tuoreeltaan Twitterissä.

– Eilen taksikyydissäni ollut haukkui minut pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaatani. Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin häntä poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahansa. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa, Hussein tviittasi.

Myöhemmin Taksi Helsingin selvityksessä kävi ilmi, että Hussein valehteli tviitissään. Yhtiön mukaan Hussein ei jättänyt ketään kyydistä, eikä heitteillejättöä tapahtunut. Yhtiö ei ottanut kantaa siihen, mitä taksissa on mahdollisesti puhuttu.

Hussein myönsi asian Helsingin Sanomille. Hän kertoi lehdelle kuitenkin uhanneensa rasistista asiakasta pois jättämisellä. Husseinin mukaan tviitin tarkoitus oli herättää keskustelua ulkomaalaistaustaisten taksikuskien rasistisesta kohtelusta.

Husseinin poliittisen aseman vuoksi valehtelu nosti esiin hänen aiemmat rikostuomionsa. Hussein on tuomittu kolmesta petosrikoksesta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuosina 2001, 2002 ja 2006. Hän huijasi Kelaa ja sosiaalitoimea.

Hussein on ollut lukuisissa kohuissa muun muassa kärkkäiden ja loukkaavien some-päivitystensä sekä saamansa vihapalautteen vuoksi. Hänet on muun muassa väliaikaisesti erotettu SDP:n valtuustoryhmästä. Hussein ei ole kuntavaaleissa ehdolla.

Ahkera on ollut tekemään rikoksia!

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Husseinin kuuluu kaikkien uskonto kirjojen mukaan jordanilta itään ismailit ei kuulu länteen .

  • Anonyymi

   Oikeesti uskontojen mukaan ne kuuluu tonne tigrisvirta Jordanista itään mesopotaniaan kaldeaan Egyptiin eikä tänne yhtään. Osaatteko katsoa karttoja .

  • Anonyymi

   Tottunut elämään maissa. jossa ei ole talvea eikä ´pakkasia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   55
   2162
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   45
   1788
  3. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1751
  4. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   1649
  5. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   1369
  Aihe