Ihmiset ovat pettäneet luottamukseni. Miten voin luottaa Jumalaan?

https://www.youtube.com/watch?v=zXo5Db2-zWg&t=1s

Luottamus rakentuu todistukseen, varmuuteen siitä että voi luottaa.

Raamatun Sana todistaa monin kertomuksin, että ihmiset ovat ailahtelevia, erehtyväisiä, ja monesti epäluotettavia, pettävät, valehtelevat, ajavat omaa tahtoaan ja toimivat kaikin puolin epätäydellisesti.

Et voi panna 100% luottamustasi ihmiseen. Luotettavin, paras ystäväsikin voi sinut pettää, tai hän ei jostain syystä pääse apuun hätäsi hetkellä.

Jumalan Sana todistaa että Jumalaan voi luottaa. Kun lukee Raamatun kertomuksia kokonaan, ja ymmärtää ne kokonaisuuksina, vahvistavat ne aina Jumalan raamatussa lauseita jotka kertovat Jumalan ominaisuuksista.

Jos sinulla ei ole aikaa juuri nyt lukea raamatun tarinoita kokonaan ja pureskella niitä niin että todella käsität ne sisimmässäsi, suosittelen katsomaan youtubekanavaa BIBLEPROJECT. Kanavalla on englannin kieltä osaaville aivan mahtavat animoidut tiivistetyt kertomukset tärkeimmistä raamatun asioista ja tarinoista, viihdyttävässä audiovisuaalisessa muodossa, kiehtovasti kerrottuna.

Nämä raamatun kertomukset huokuvat sitä että Jumala täyttää aina lupauksensa, ja Hänen tahtonsa on auttaa meitä, ja antaa meille viisauttaan. Jos Hän vie meidät koettelemuksiin, Hän tuo meidät aina niiden läpi, onnistujina ja voittajina. Jumalaan voit luottaa.

Jumala sanoo sanassaan, että Hän on Kaikkivaltias, kaikkivoipa, ja kaikkiviisas. Jos Hän tahtoo jotain, se toteutuu!

Ihmisten älykkyys on todella rajallinen, ja tämä maailma on kompleksi ja ihmeellinen paikka. Voimme tehdä tutkimuksia ja löytää lainalaisuuksia, muttemme elinaikanamme kerkeä edes opettelemaan pientäkään osaa kaikista mahdollisista lainaalaisuuksista ja yksityiskohdista, mitä maailmassa on. Meillä ei edes ole keinoja omassa älykkyydessämme tutkia pienintäkään osaa ympäröivästä elämästämme, kaikessa tulee jonkin raja vastaan. Rajoja voidaan toki rikkoa, mutta uusi raja tulee aina vastaan.

Jumala todistaa olevansa kaikkiviisas. Eikä Hänelle ole mikään mahdotonta. Vaikka yhdistäisimme kaikkien ihmisten aivot kollektiiviseksi aivokkeeksi ja lisäisimme siihen järjestelmään huippuluokkan tekoälyn, jää ihmisviisaus ja älykkyys aina kakkoseksi Jumalan viisaudelle ja älykkyydelle.

Ihmisviisauden alla on hyvä miettiä aina hetki, analysoida tilannetta ja mahdollisuuksia, ennen kuin tekee ratkaisun ja päätöksen. Mahdollisuus tehdä parempi päätös toimitettavasta asiasta paranee, kun miettimään tulee mukaan toinen ihminen. Puhumattakaan toteuttamisesta. Mutta tässä tulee taakkana myös kommunikaatioon käytettävä aika, ja silti riippuen ongelmanratkaisun ja toimeksiannon vaikeusasteesta, on olemassa siihen suhteellinen “virhemahdollisuus”.

Kun lisäämme ihmisiä, “viive” päätöksen teossa lisääntyy, ja mahdollisuus ihmisten ajaa omia agendojaan päätöksen teossa nousee. On mahdollista syntyä taisteluja tahtotilojen välillä ja jo on soppa syntymässä.

Mitä enemmän ihmisiä tutkii asioita ja tuo viisauttaan ja näkökulmiaan pöytään, sitä suurempi mahdollisuus on ajan kanssa tehdä viisas ratkaisu, jos ihmiset ovat omistautuneet samalle päämärälle vilpittömästi. Mutta tämäkin päätöksen teko vie enemmän ja enemmän aikaa riippuen sen vaikeusasteesta, ja kun aika kuluu, on riski että ympäröivän maailman tilanne muuttuu niin, että jotkut näkökulmat, joita on päätöksen teon rakennuksessa otettu huomioon, ovat vanhentuneet.

Kaikki tämä tekee ihmisviisaudessa tapahtuvan päätöksenteon monimutkaisissa asioissa todella vaikeaksi. Mitä vaikeampi ongelma on ratkaistavana, sitä enemmän se vie aikaa, ja exponentiaalisesti sitä suurempi mahdollisuus on tehdä negatiivisesti kokonaiskuvaan vaikuttava päätös.

Ihminen yksilönä pystyy hahmottamaan vain rajallisen määrän yksityiskohtia, ja osakokonaisuuksia.

Jumala tietää, tuntee ja hallitsee JOKAISEN YKSITYISKOHDAN, sekä KOKO KOKONAISUUDEN OSAKOKONAISUUKSINEEN. Hän on Sanallaan, Voimastaan ja Viisaudestaan luonut kaiken, ja Hänen täydellinen valtansa sitä ylläpitää ja siihen kokonaisuuteen luo uutta, ja antaa vanhan kuolla.

Jumala sanoo Sanassaan että Jeesuksen Kristuksen omille, on luvattu Pyhä Henki. Tuo Pyhä Henki joka tuo ihmiselle koko totuuden. Tämä Pyhän Hengen yhteys on yhteys, jossa avulla Jumala toimii oman rajallisen ihmisviisautemme, ja älykkyytemme sijasta.

Jumalaan voit siis luottaa, koska Hän todistaa sinulle Pyhässä Hengessä, olevansa Kaikkivaltias Jumala. Jeesuksen Kristuksen kautta on sinulle luvattu tämä Pyhä Henki, ja pelastus, tästä korruption ja kapinan maailmasta.

Jumala loi meidät ihmiset kuvakseen, ja Pyhän Hengen temppeleiksi, jolloin meillä on suora yhteys Jumalan itsensä kanssa.

Jeesus Kristus on tuo tie tähän yhteyteen. Jeesus Kristus on Jumalan Sana, eli totuus, ja ainoa pelastus kaikelta pahalta, eli ELÄMÄ.

Viisas on siis se, joka Kolmiyhteistä Kaikkivaltiasta Jumalaa pelkää, sillä Hän on Kaikkiviisas, ja Hän hallitsee kaikkea. Ja viisas on se, joka ei luota omiin aivoituksiinsa, vaan Kaiken Luojaan.

Jeesus Kristus on Kuningasten Kuningas

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamatun Sana todistaa monin kertomuksin, että jumalat ovat ailahtelevia, erehtyväisiä, ja monesti epäluotettavia, pettävät, valehtelevat, ajavat omaa tahtoaan ja toimivat kaikin puolin epätäydellisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe