notAllMen ja feministit

Pitästä aikaa kunnon feminististä ajattelu MeNaisissa. Olen ihmetellyt, mikä #notAllMen:ssä triggeröi feministejä, nyt siihen tuli tutkijan selitys.

https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000008025285.html

Väite 1 : #notAllMen hästäggääjät esittävät olevansa hyviksiä, eivätkä ole seksistisiä sikoja kuten muut. Patriarkaalisessa yhteiskunnassa JOKAINEN on sisäistänyt misogyynisiä ja seksistisiä ajatuksia.

Vastaväite : entä jos mies todellakaan ei ole seksistinen sika. Jotkut miehet on homoseksuaaleja, toisten seksuaalinen aktiviteetti on alhainen ja jotkut saaneet hyvän kotikasvatuksen. Tutkijalta melkoinen veto väittää, että "jokaisella" on misogyynisiä ajatuksia. Siis : naisillakinko?

Väite 2 : #notAllMen pyrkii kritisoimaan naista / vaimentamaan naisen

Vastaväite : tämä on lähes humoristinen, onko tämä juttu läpällä kirjoitettu :-) Naistako siis ei saa kritisoida? No, pitänee paikkansa! Vaikeneminen tarkoittaa käytännössä, että väittelytilanteessa loppuu argumentit. Olen huomannut, että feministit vetää herneen nenään juuri silloin kun sanottava loppuu ja ei-feministinen väittelykumppani on niskanpäällä.

Väite 3 : #notAllMen ajattelu siis pyrkisi osoittamaan, että mies on luotettava ja pyrkii suojaamaan naista väkivallalta joka taas tarkoittaisi että mies väittäisi ettei nainen pärjää ilman tätä miehen suojelua.

Vastaväite : se, että mies ei ole väkivaltainen, voidaan loogisesti päätellä se ettei hän tee väkivaltaa. Mutta siitä ei voida päätellä, että mies suojelisi naista väkivallalta (hän ei välttämättä siihen fyysisesti kykene), eikä varsinkaan sitä että hän väittäisi jotain naisen kyvykkyydestä.

Yhteenveto : #notAllMen iskee feministisen ajattelun ytimeen, ja on totta. Siksi se ärsyttää.

3

80

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minua ärsyttää tuo hashtag. Sehän on pelkästään puolustuksellinen ja siten femakkoja nuoleskeleva.

   Mieheydessä ei ole mitään hävettävää eikä sitä siten pidä sortua puolustelemaan hyökkääjien edessä.

   Tietysti kaikissa ihmisryhmissä on hyviä ja huonoja yksilöitä ja suurin osa siltä väliltä.

  • Anonyymi

   Feministiseen vihapuheeseen kuuluu kiinteänä osana yleistäminen kun kyse on miehestä, miesyksilön tekemisistä, tekemättä jättämisistä ja miehen ominaisuuksista. Se ei ole siitä mihinkään muuttunut, vaikka suht sama jengi toisella kädellä nuhtelee yleistämisestä ja nimeää siihen hairahtuneita mm. misogyneiksi ja toisessa yhteydessä rasisteiksi yms.

   Toisaalta vaahdotaan tasa-arvosta ja kuten tässä ja monessa muussa asiassa, suoraan tai epäsuorasti vaaditaan naisille etuoikeuksia, etenkin suhteessa mieheen.

   Femujen tasa-arvo manifesteissä esiintyy entistä vähemmän sukupuolten välistä vertailua. Tässäpä päivän pähkylä eli mistähän se voisi johtua?

  • Anonyymi

   #notallmen on siis misogyyninen hästäg. Siis naisvihamielinen.

   On siis naisvihamilistä väittää, etteivät kaikki miehet ole naisvihamielisiä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   7304
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   191
   6177
  3. Sofia haukkuu Martinaa

   Jaaha.. Nyt Sofia haukkuu Martinaa, että M on hänelle niin kamala. Ja jutun mukaan S aloitti kuvauksien aikana myös terapian, johon tietenkin myös kam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   359
   3517
  4. Kauhea kuva Stefun instassa

   Onko itse piru sarvineen? Saa aikaan kylmiä väreitä.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   3231
  5. Äänestysaktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä - demokratia kärsii

   Äänestys­aktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä: ”Alkaa olla demokratian kannalta kriisitasolla”, sanoo tutkija. https://www.hs.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   194
   2224
  Aihe