Saako tästä hylätä inssin?

Hei,

Inssi oli tosiaan viimeviikolla. Kokeen puolivälissä liikenneympyrässä ryhmityin opasteiden mukaan ensin vasemmalle kaistalle, josta olisi opasteiden perusteella kuulunut päästä ulos kolmannesta liittymästä. Ensimmäisen liittymän jälkeen olisi kuitenkin pitänyt tajuta ryhmittyä liikenneympyrän ulommalle kaistalle, jolle en tajunnut tarpeeksi aikaisin liittyä. Risteystä lähestyessä ihmettelin, että eihän tästä saa kääntyä ja ajoin kaistojen keskiviivan päältä epäröiden kaaren mukana, että käännynkö vai en. Tutvo havaitsi hämmennykseni nopeasti sekä ammattitaitoisesti ja totesti, että tästä ei saa kääntyä samalla, kun hän omalla kädellä varmisti, että en käännä rattia oikealle. Jatkoin matkaa sisäympyrässä ja poistuin alunperin katsoen ensimmäisestä liittymästä kohti järvenpäätä, jonne sisäympyrästä kuitenkin pääsi. Autolla oli liikenneympyrässä vauhtia ehkä max 20km/h eikä liikenneympyrässä tai sen lähettyvillä ollut yhtäkään autoa.

Eli ylitin kaistaviivan, mutta liikenneympyrän lähellä ei ollut yhtäkään autoa eikä minkäänlaista vaaratilannetta varsinaisesti tässä tapahtunut ja vauhti oli todella pieni. Tutvo oli rauhallinen eikä edes maininnut asiasta jälkeen tai lopuksi. Vaikka autoja olisi ollut ei toisen liittymän auto saisi lähteä liikkelle ennenkuin tietää, että ryhmitynkö ensimmäisen liittymän jälkeen sisä-, vai ulkokaistalle.

Loppukeskustelussa otin tilanteen itse puheeksi, mutta en uskonut sen olevan syy hylkäämiselle. Tutvo ei kommentoinut muistaakseni asiaan muuta kuin jotain "Nii joo" ja keksi sitten jotain paranneltavaa mm "Suojateiden havainnointi heikkoa", jota hän ei pystynyt perustella ja joka ei todellakaan ollut totta. Inssi meni muuten todella hyvin.

Tutvo ei myöskään palautteessa kertonut miksi ajokoe hylättiin ja jouduin tätä itse analysoimaan loppuraportista. Mietin valituksen kirjoittamista, koska en tiedä saisiko tuosta varsinaisesti hylätä ajokoetta? Osaisiko joku tulkita tätä paremmin?

5

846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Inssi hän sen päättää yksin. Ei siinä sinun mielipide merkitse mitään.

    • Anonyymi

      Ajovirhe se oli vaikka lähellä ei olisi yhtäkään muuta autoa. Jos vielä on havaittu muita vaikka pieniäkin virheitä, hylkäysraja täyttyy. Ei muuta kuin harjoitusta lisää ja uudelleen inssiin.
      Luultavasti tiedän mitä liikenneympyrää tarkoitat ja olen ajanut siitä hyvin harvoin (ei siis kovin tuttu), silti aina "osunut" oikealle reitille ylittelemättä kaistaviivoja laittomasti.

    • Anonyymi

      Oliko sellainen ärsyttävä "spiraali"-liikenneympyrä missä sisempi kaista muuttuu yhtäkkiä ulommaksi ? Noissa menee kokenutkin kuski sekaisin ellei etukäteen tutustu esim netistä millaisia nuo ovat.

    • Anonyymi

      Muita virheitä ei todellakaan ajossa ollut, se vaan keksi jotain palautetta. Joo, sisempi kaista muuttuu ulommaksi ja molemmat kaistat ajaa ensimmäisestä liittymästä hetken samasta kapeasta kohdasta. Aika sekava ja ikävä paikka, pitää muistaa. Kiitokset teille, niin en lähde turhaan tuota 50e hylkäysmaksua maksamaan. Jännä vaan kun tutvo niin omituisesti hoisi tilanteen. Ei puhunut tilanteesta tai antanut palautetta vaan hylkäsi suoraan eikä kertonut syytä, mutta antoi palautetta muusta.

    • Anonyymi

      Mulla meni ekat 2 inssiä hylsyiksi, ja osasin itse sanoa joka kerran jälkeen, että mistä kiikasti. Mun ymmärryksen mukaan inssi hylätään, jos teet virheen. Itse käännyin vahingossa uloimmalle kaistalle vaikka mun ois pitänyt kääntyä sisemmälle. Olin yksin risteyksessä ja tutvo ei puuttunut, koska vaaraa ei aiheutunut. Mutta, jos viereisellä kaistalla olisi ollut toinen auto, niin olisin kiilannut sen. Toisessa inssissä mokasin ajamalla ylinopeutta yli 10km/h (huomasin nopeusrajoituskyltin vähän turhan myöhään)...
      Jos tutvo käskee kääntymään seuraavasta risteyksestä vaikka vasemmalle, mutta ajatkin vahingossa ohi, ei ole virhe. Tai jos auto sammuu esim. liikennevaloissa, ei pitäisi olla hylsyyn johtava virhe. Mutta jos teet jotain liikennesääntöjen vastaista niin on virhe.
      Itse kysyin tutvolta paljon hän ehdottaisi mun vielä ottavan tunteja ennen seuraavaa inssiä, niin tähän en saanut mitään vastausta. Samaa kysyin autokouluopettajalta, hän sanoi vain, että sinä päätät kun kerran maksat. Tähän olisin itse kaivannut jotain neuvoa, koska mun oli vaikea arvioida omaa ajotaitoa koska ei ollut mitään mihin verrata... Sain kortin sitten onneksi lopulta :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3574
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1978
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1608
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1425
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1139
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1113
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe