Vaalivilppi Suomessa

Anonyymi

Sisältö: Voiko suomalaiseen demokratiaan luottaa, kysyy Helsingin yliopiston dosentti Johan Bäckman ja vastaa: Suomessa äänestäjä ei koskaan voi olla varma siitä, että hänen äänensä tulee rehellisesti lasketuksi. Syitä on paljon: ääntenlaskennan epäselvyydet, vaalitarkkailun puute, lipukkeiden ja uurnien leväperäinen säilytys ja saatavuus, lyijykynällä äänestäminen, numeroiden 1 ja 7 käyttäminen jne. Vaalitoimitsijoilta ei edellytetä poliittista riippumattomuutta. Vaalikoneet väärentävät mielipiteitä. Yleisradion tiedotus on puolueellista ja ehdokkaista esitetään vääriä tietoja. Ruotsalaisella kansanpuolueella on etuoikeuksia, mutta kansallismielisiä mustamaalataan. Ehdokkaista julkaistaan yksityisyyttä loukkaavia henkilötietoja. Suomalainen vaalivilppi on täydellinen rikos: riski jäädä kiinni on olematon ja onnistumisen mahdollisuus täydellinen. Johan Bäckmanin mielestä kuntavaalit 2021 siirrettiin tekaistuin perustein, kun suhdanteet eivät suosineet valtapuolueita. Valtamedia uhkailee Venäjällä ja lobbaa Nato-jäsenyyttä, vaikka 70-80 % suomalaisista ei sitä kannata. Vastuuviranomainen oikeusministeriö näyttää petokselle vihreää valoa estämällä vaalitarkkailun ja oikeudelliset mekanismit vaalivilpin tutkimiselle, sallimalla vääristelevät vaalikoneet, jarruttamalla sähköisen äänestyksen käyttöönottoa ja hyväksymällä poliittiset oikeudenkäynnit. Suomalaiset ansaitsevat parempaa, dosentti Bäckman sanoo.

Oletteko lukeneet?

Tuli vain mieleen että kuka omistaa Tieto vaalijärjestelmän, joka pyörittää vaalien äänimäärätietoa? Voihan äänestyslippuja rukata hävittää, tuoda valmiiksi täytettynä lisää koska mallipohja löytyy netistä, muuttaa numeroita, hieman jos äänestäjällä on ollut käytössä kuulakörkikynä, enemmän, mikäli käytössä oli vain lyijykynä. Mutta Tieto vaalijärjestelmän hallinta mahdollistaa suuremman manipulaation, kaikki paikalliset äänestyslippuäänethännsiirretään tähän digitaaliseen järjestelmään.
Erikoista on se että tietyn vaalipaikan äänten uusintalaskenta on johtanut eri äänimääriin. Eikö ihmiset oikeasti osaa laskea? Myöskään vaalipaikan äänestyslippujen ja tunnistettujen äänestämässä käyneiden määrät eivät aina täsmää. Ääniä on annettu enemmän tai vähemmän, mitä äänestäneitä on ko. paikassa käynyt. Suomessa ei myöskään ole vaalitarkkailijoita.

Miksei vaaleissa käytetä tunnistussarjanumeroita sisältäviä vaalilippuja, joista jää ns. hiilikopiotosite itselle? Lippuja tulee siis riittävä määrä jokaiseen vaalipaikkaan, joissa jokaisessa lipussa tietyn merkkivälin sarjanumerot, sekä äänestyspaikan tunnus. Äänestäjä kirjoittaa niiden perään ehdokkaan numeron kuulakärkikynällä. Toinen osa menee leimattuna vaaliuurnaan ja hiilikopiotosite jää äänestäjälle.
Koko maan osalta nettiin vaalisuvistolle tulee tarkastuksen jälkeen virallinen vaalitulostiedosto josta voi onlinena etsiä listalta oman tunnistenumerosarjansa ja katsoa sen perästä ehdokkaan numeron. Tai sitten voi valita onlinena tietyn vaalipaikan jolloin näytölle tulostuvat kaikki ko. vaalipaikan tarkastusnumerot äänestusnumeroineen. Tai sitten vaalisivulta voi valita tietyn ehdokkaan ja alle listautuu kaikki häntä äänestäneiden tarkastusnumerot, josta voi etsiä onko oma ääni tullut perille. Tämän lisäksi koko täydellisen vaalitulostiedoston voi ladata itselleen offline HASH-tiivistetunnisteilla varmistetuksi tiedostoksi ja kotikoneeltaan tarkistaa listauksesta että ääni on mennyt perille ja juuri sille henkilölle jolle se oli tarkoitettu. Lisäksi voi itse laskea kaikki vaalien tulostiedot mm. tietyn vaalipaikan äänimäärät ja kuinka paljon kukakin ehdokas sai vaalipaikkakohtaisesti tai koko maan tasolla. Myös vaalipaikkoihin jaettujen tyhjäksi jääneiden tietyn merkkivälin äänestyslippujen määrä jaetaan, jotta tiedetään ettei lippuja täytetty enemmän kuin äänestuspaikalla kävi äänestäjiä, eikä lippuja hävinnyt tai lisääntynyt. Koko vaalien tulos on siis jokaisen täysin tarkastettavissa.

Joku kritisoi että hiilikopiokuitti mahdollistaa äänen myymisen. No onhan meillä nykyään kännykätkin joilla voidaan vaalipaikalla kuvata, jopa videokuvata salaa äänestustapahtuma "tositteeksi". Toinen asia on sähköinen äänestäminen, jota kovin osa väestä haikailee, äänestäminen pankkitunnuksilla. Väittääkö joku ettei ääntään muka voi myydä ja tositetta näyttää esim. kotona pankkitunnuksilla äänestäessä?
Kaiken lisäksi sähköinen nettiäänestys pankkitunnuksella on äärimmäisen epäturvallinen ja manipuloitava äänestustapa. Eihän pankki huijaa tililtäsi rahaa koska saatat olla merkannut saldosi ja tiliotteesi talteen, mutta pankkitunnuksilla tapahtuvan tunnistautumisen jälkeen ei ole yhtään varma minne ja kenelle äänesi menee. Voit toki tarkistaa äänesi yhteydessä pankkitunnistautumisen jälkeen olevan nimen, mutta mistä tiedät ettei se mäy muille esim. Tieto vaalijärjestelmälle eri nimellä? Sähköisestä äänestämisestä ei jää edes tositetta jota ei voitaisi digitaalisesti manipuloida.

71

1409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Toinen asia on sähköinen äänestäminen, jota kovin osa väestä haikailee, äänestäminen pankkitunnuksilla. Väittääkö joku ettei ääntään muka voi myydä ja tositetta näyttää esim. kotona pankkitunnuksilla äänestäessä?
      Kaiken lisäksi sähköinen nettiäänestys pankkitunnuksella on äärimmäisen epäturvallinen ja manipuloitava äänestustapa. Eihän pankki huijaa tililtäsi rahaa koska saatat olla merkannut saldosi ja tiliotteesi talteen, mutta pankkitunnuksilla tapahtuvan tunnistautumisen jälkeen ei ole yhtään varma minne ja kenelle äänesi menee. Voit toki tarkistaa äänesi yhteydessä pankkitunnistautumisen jälkeen olevan nimen, mutta mistä tiedät ettei se mäy muille esim. Tieto vaalijärjestelmälle eri nimellä? Sähköisestä äänestämisestä ei jää edes tositetta jota ei voitaisi digitaalisesti manipuloida."

      Mikäli kehitetään pomminvarma tapa lohkoketjujen avulla äänestää digitaalisesti 100% luotettavasti asia saattaa muuttua, silloin tosin jokaisen äänestäjän pitäisi ymmärtää lohkoketjutekniikka, niin että tajuaa miksei huijaaminen eli äänten manipulointi digitaalisesti olisi tällä tekniikalla mahdollista. Sähköisten vaalijärjestelmien guru tietoturvallisuusasiantuntija Harri Hursti ei ole vielä tällaista pomminvarmaa digitaalista äänestystapaa löytänyt, vaan kaikki sähköiset äänestysjärjestelmät USA:ssa, Virossa, Ranskassa ovat olleet manipuloitavissa, usein vieläpä helposti. Tunnetusti sähköisiä/digitaalisia äänestusjärjestelmiä haluavat eivät ole olleet tyytyväisiä Hurstin löytöihin, vaan ovat jopa tätä syytelleet. Onhan selvä että marginaalivähemmistön asiaa ajava eliitti haluaa järjestelmän, jonka tuloksia voi manipuloida huomaamatta ilman että tarkastuslaskenta voi antaa sen sen varmempia tuloksia, digitaalista tositetta kun on yhtä helppo väärentää kuin alkuperäistä digitaalista ääntä. Pahvisten äänestuslippujen jossa kynällä ehdokasnumero uudelleentarkistus on varmempaa, eikä niihin pääse väkisin käsiksi edes eliitti rahan kanssa. Tarkastusnumerolla varistettuna ja äänestäneen saamalla hiilikopiokuitilla sekä HASHatulla vaalitulostiedostolla vaalivilppi olisi vielä monta kertaluokkaa vaikeampaa. Ei siis ihme, ettei tällaista lähes pomminvarmaa vaalijärjestelmää haluta. Kansahan voi äänestää väärin jossain tärkeässä asiassa: massamaahanmuutto, EU-fiskaaliunioni, yhteisvelat jne. jonka takia pitää olla mahdollisuus korjata väärää tulosta.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Suomi tarvitsee vaalilipun tarkastusnumerot, vaalilippukuittitositteet ja hashatut vaalituloslistat maan sisäistä ja ulkoista vaalimanipulaatiota vastaan. Suurella rahalla on intressit, raha ja tahto muuttaa vaalitulosta.


      • Anonyymi

        En haluaisi että vaalien rehellisyys on kiinni vaalitoimitsijoiden tai Tieto Oy:n suljettua järjestelmää hallinnoivien tahojen rehellisyydestä, joten maahan olisi luotava järjestelmä jota ei edes halutessaan voi vaalien järjestäjätahot manipuloida. Siksi tunnistenumerolla varustetut äänestysliput, vaalilippukuittikopio äänestäjälle ja hashattu online/offline-vaalituloslista olisivat varmin tapa estää kaikenlainen maan sisäinen (myös deep state) ja maan ulkoinen vaalivilppi.

        Kaikenlainen sähköinen äänestäminen on taas tie nykyistäkin helpompaan vaalivilppiin ja äänien myymiseen. Suomalainen vaaliturvallisuusasiantuntija ja tietotekniikkaguru Harri Hursti murtautui esim. Yhdysvaltain sähköiseen vaalijärjestelmään sitä tutkiessaan vain muutamissa minuuteissa pystyen manipuloimaan tulosta. Samoin on käynyt mm. Viron ja Ranskan sähköisten vaalijärjestelmien kanssa. Sähköisen äänestysjärjestelmän uudelleenlasku ei paranna tilannetta, koska sekin voidaan manipuloida yhtä helposti, koska mitään vaalilippujen tapaista fyysistä tositetta ei ole.


      • Anonyymi

        "Eipä tuossa olisi juuri muuta mahdollisuuta huijata, kuin lisätä äänestämättä jättäneiden verran tekaistuja ääniä sekaan. Toki 100%:n äänestysaktiivisuus aiheuttaisi taas epäilyjä."

        Ei voitaisi huijata edes näin.

        Koska vaalilautakunta julkaisisi listat tarkastusnumeroilla varustetuista vaalilipuista numeroineen.

        Näin nähtäisiin vaalilippujen kokonaismäärä ja kaikkien tarkistusnumero, tietyn vaalipaikan lippujen kokonaismäärä koska tarkistusnumerosta kävisi ilmi myös vaalipaikka, jossa se on vaaleissa äänestuslippuna.

        Koska vaaleissa jokaisessa äänestyspaikassa tarkistetaan ja ruksataan äänestämässä käyneet, nähtäisiin että tietylle äänestyspaikalle vietyjen vaalilippujen määrä ja äänestettyjen sekä tyhjinä vaalilautakuntiin palautettujen määrä täsmää.

        Sekä vaalipaikka että vaalilautakunta antaisivat kuittaamansa tarkistuslistat ja HASH-tunnisteen sisältävästä vaalitulostiedostosta voisi tarkistaa että nämä vaalipaikkojen ja valilautakunnan listaukset täsmäävät.


      • Anonyymi

        Voiko eliitteihin yleensäkään luottaa? Heillä on aina suurimmat intressit saada mieleisensä vaalitulos. Suomen kansan enemmistön tahdon ja kansanvallan sekä demokratian toteutumiseksi äänestys- ja vaalijärjestelmä pitää muuttaa sellaiseksi etteivät hallintoon, elinkeinoelämään ja poliittisiin puolueisiin eli eliitteihin kuuluvat voi manipuloida vaalitulosta mieleisekseen. Suurten kansanrivien vastaisen politiikan voitot valeissa herättävät aina vahvan epäilyksen gallup- ja vaalivilpistä.


      • Anonyymi

        Tämän lisäksi äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi eli kansanvallan paremmin toteuttamiseksi äänestyspaikoilla saisi pullakahvit tai vaihtoehtoisesti ämpärin. Lisäksi kaikkien äänestäneiden kesken arvottaisiin jokusen miljoonan arpajaisvoitot, siis henkilöautoa ja vastaavaa pienempää voittoa.
        Tämä saisi muuten nukkuvista äänestäjistä osan raahustamaan äänestyspaikoille toteuttamaan kansanvaltaa.

        Äänestysikärajaa sen sijaan ei pidä missään nimessä laskea. Täysi-ikäinen on vastuussa muutenkin tekemisistään, ja heiltä voi odottaa edes jonkinlaista käsitystä elämän realiteeteista, jota ei alaikäisiltä voi odottaa senkään vertaa, kun asutaan vielä yleensä vanhempien helmoissa täysylläpidon alla täysin epärealistisissa luuloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän lisäksi äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi eli kansanvallan paremmin toteuttamiseksi äänestyspaikoilla saisi pullakahvit tai vaihtoehtoisesti ämpärin. Lisäksi kaikkien äänestäneiden kesken arvottaisiin jokusen miljoonan arpajaisvoitot, siis henkilöautoa ja vastaavaa pienempää voittoa.
        Tämä saisi muuten nukkuvista äänestäjistä osan raahustamaan äänestyspaikoille toteuttamaan kansanvaltaa.

        Äänestysikärajaa sen sijaan ei pidä missään nimessä laskea. Täysi-ikäinen on vastuussa muutenkin tekemisistään, ja heiltä voi odottaa edes jonkinlaista käsitystä elämän realiteeteista, jota ei alaikäisiltä voi odottaa senkään vertaa, kun asutaan vielä yleensä vanhempien helmoissa täysylläpidon alla täysin epärealistisissa luuloissa.

        Ämpäreitä vaalikarjalle!


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Sähköinen järjestelmä epäilytti jopa persujen puoluekokouksessa 14.-15.8.2021 koska sen tulokset olivat epämääräiset. Kuka hallitsi järjestelmää? Oliko tällä taholla agenda manipuloida tulosta? Miksi noin 1 300 äänestäjän takia tehtiin sähköinen äänestysjärjestelmä? Eikö 1 300 vaalilippua, kuulakärkikynä, leimauslaite sekä äänestyslaatikko olisi ollut luotettavampi ja uudelleenlaskentakin mahdollista?

        1 300 äänestäjän takia PS teki Seinäjoen kokoukseen sähköisen vaalijärjestelmän, jonka toimivuutta ja rehellisyyttä epäilevät itse persutkin. Ilmeisesti 100 ääntä katosi tai hylättiin eikä kukaan tiedä miten järjestelmä toimi. Tämä viimein todistaa ettei sähköistä vaalijärjestelmää kannata ottaa käyttöön, sen luotettavuutta ei voi todentaa. Kuten persujen 1 300 hengen puoluejohtajavaaleissa myös valtakunnanvaaleissa vaalilippu, kuulakärkikynä ja leima ovat varmin ja luotettavin tapa äänestää nyt ja tulevaisuudessa. Uudelleenlaskentakin on mahdollista.

        https://youtube.com/watch?v=M96zqFzAJ08


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Onhan vaalivilpistä kirjoittaneet muutkin kuin Bäckman:

        Yle MOT - Arvausvaalit
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/01/31/arvausvaalit
        Ääniä uurnassa enemmän kuin äänestäjiä! Tai joku kävi äänestyspaikalla turhaan, koska laskennassa äänilippuja oli vähemmän kuin vaaliluetteloon merkittyjä äänestäjiä. Eivätkä heitot suuntaan tai toiseen ole vain marginaalisia vaan täsmäämättömyys on kymmeniä ääniä.

        Yle MOT - Haamuäänet
        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/02/03/haamuaanet
        Vaalilaskennan vähän puhuttu ongelma - uurnista löytyy runsaasti enemmän ääniä kuin äänestäjien määrä edellyttäisi.


    • Anonyymi

      Kremlin luottopakki ei ehkä ole uskottavin taho arvioimaan Suomen vaalikoneiston luotettavuutta.
      Äijältä pitäisi ottaa passi pois ja luovuttaa Venäjälle maksamatta jääneen sotakorvauksen muodossa.

    • Anonyymi

      Voiko Johan Bäcmaniin luottaa? No aivan taatusti ei, eikä tietenään ole mitään syytäkään luottaa tunnettuun Venäjän palkkaamaan trolliin ja maksettuun disinformaation levittäjään.

      • Anonyymi

        Ja koska Böckmaniin ei voi luottaa Suomen vaalijärjestelmään voi, joka on tehty naiiviuden kaudella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja koska Böckmaniin ei voi luottaa Suomen vaalijärjestelmään voi, joka on tehty naiiviuden kaudella?

        Jos tuo Putinin marionetti väittää jotain, voidaan melko turvallisesti todeta asian olevan koko lailla päin vastoin.


    • Anonyymi

      Venäjän agenda on aina ollut epävakauden ja epäluottamuksen lietsominen länsimaissa. Bäckman toteuttaa hyödyllisenä idioottina tätä agendaa. Etyj on tarkkailut myös Suomen vaaleja ja todennut ne demokraattisiksi.

      • Anonyymi

        Huijausvapaa vaalijärjestelmähän nimenomaan estäisi epäluottamuksen syntymistä, joka kasvoi esim. Yhdysvalloissa huippuunsa viime presidentinvaaleissa. Jos jokainen voi tarkastusnumerokuitin avulla tarkistaa oman äänensä perillemenon, epäluuloisuus vaalien luotettavuuteen vähenisi.


    • Anonyymi

      Saddamin kannatus oli aina yli 100 rosenttia. Äänestämättä jättäminen oli rikos. Siksi monet äänestivät varmuuden vuoksi useampaankin kertaan. Henkensä pitimiksi.

    • Anonyymi

      Kuka jaksaa länkyttää ryssäkorttia vieläkin?

      • Anonyymi

        Brysselin EU rakkipiskit -trollit


    • Anonyymi

      Saipa oikein ryöpsähdyksen aikaan tämä aloitus. Mistähän trollitehtaalta hälytettiin apuun?

    • Anonyymi

      Onkohan viimekertaisen Presidentinvaalin tulos rehellinen?

      • Anonyymi

        Eikös se hävinnyt vain joitakin prosentteja Putinin voitosta, ja vastaehdokkaita oli kuitenkin kuusi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se hävinnyt vain joitakin prosentteja Putinin voitosta, ja vastaehdokkaita oli kuitenkin kuusi.

        Voisi sanoa että venäläinen, valko-venäläinen tai turkkilainen voitto Suomessakin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisi sanoa että venäläinen, valko-venäläinen tai turkkilainen voitto Suomessakin!

        Melko erikoista tuollainen jytky (62,6 %), kun istuvan presidentin vastaehdokkaita oli kaikkiaan kahdeksan.

        Suomen presidentinvaali 2018 järjestettiin 28. tammikuuta 2018.

        Vaaleissa valittiin Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 2018–2024.

        Ehdolla olivat valitsijayhdistyksen kautta ehdokkaana ollut, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien tukema istuva presidentti Sauli Niinistö sekä Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen (sit.).

        Nykylainsäädännön mukaisesti presidentinvaali järjestettiin vaalivuoden tammikuun neljäntenä sunnuntaina eli 28. tammikuuta 2018. Vaalin ennakkoäänestys oli 17.−23. tammikuuta 2018.

        Istuva presidentti Sauli Niinistö sai ensimmäisellä kierroksella yli puolet äänistä, joten hänet valittiin jatkokaudelle ilman toista kierrosta.

        Tämä oli ensimmäinen kerta suoran kansanvaalin historiassa, kun ehdokas on valittu jo ensimmäisellä äänestyskierroksella.

        Jopa Putinin voitto 9 ehdokkaan vaaleissa 62,6 % ääniosuudella herättäisi naureskelua vaalien rehellisyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melko erikoista tuollainen jytky (62,6 %), kun istuvan presidentin vastaehdokkaita oli kaikkiaan kahdeksan.

        Suomen presidentinvaali 2018 järjestettiin 28. tammikuuta 2018.

        Vaaleissa valittiin Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 2018–2024.

        Ehdolla olivat valitsijayhdistyksen kautta ehdokkaana ollut, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien tukema istuva presidentti Sauli Niinistö sekä Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen (sit.).

        Nykylainsäädännön mukaisesti presidentinvaali järjestettiin vaalivuoden tammikuun neljäntenä sunnuntaina eli 28. tammikuuta 2018. Vaalin ennakkoäänestys oli 17.−23. tammikuuta 2018.

        Istuva presidentti Sauli Niinistö sai ensimmäisellä kierroksella yli puolet äänistä, joten hänet valittiin jatkokaudelle ilman toista kierrosta.

        Tämä oli ensimmäinen kerta suoran kansanvaalin historiassa, kun ehdokas on valittu jo ensimmäisellä äänestyskierroksella.

        Jopa Putinin voitto 9 ehdokkaan vaaleissa 62,6 % ääniosuudella herättäisi naureskelua vaalien rehellisyydestä.

        Kahdeksan ehdokkaan vaaleissa 👌


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kahdeksan ehdokkaan vaaleissa 👌

        Eihän se nyt Niinistön syy ole että muut ehdokkaat olivat tasoa Laura Huhtasaari.


    • Anonyymi

      Voisiko postin jakelulinjaa hyödyntää äänten laskennassa.

    • Anonyymi

      ”Syitä on paljon: ääntenlaskennan epäselvyydet, vaalitarkkailun puute, lipukkeiden ja uurnien leväperäinen säilytys ja saatavuus, lyijykynällä äänestäminen, numeroiden 1 ja 7 käyttäminen jne. ”

      Mitähän nämä ääntenlaskennan epäselvyydet ja vaalitarkkailun puutteet ovat.

      Äänestyspaikoilla on kaikkien niiden puolueiden edustajat joilla on ehdokkaita vaaleissa.

      Jos laskennassa on pieni kiire että tulokset saadaan jo muutaman tunnin sisällä on luonnollista että virheitä sattuu mutta äänestysliput tarkistetaan vielä toistamiseen ajan kanssa.

      Ja miksiköhän mikään puolue ole epäillyt vaalivilppiä. En ole lukenut yhtäkään juttua että jossain olisi epäilty vaalivilppiä.

      Ja vielä, provomies Batman on kyllä aivan väärä henkilö väittämään tuollaista, mies joka ei muka huomaa venäjän vaalien vilppejä.
      No ei venäjällä ehkä ole vilppiä kun käytännössä ainoa joka pääsee presidentiksi on Putin, muille ehdokkaaksi yrittäminenenkin käy terveyten päälle eli kuten tupakkiaskeissa on varoitus sen voi muotoilla venäjällä, erimieltä oleminen vaarantaa terveytesi.

    • Anonyymi

      Suomessa äänien laskenta on ollut kautta aikojen aivan täydellistä kusetusta, koska laskijoiden keskuudessa pätee aina tämä sopuisa" hyväveli" yhteishenki.

    • Anonyymi

      J. B on jonkinlainen asiantuntija Venäjän valtionmedian palstoilla, muka Suomi tietämyksen vuoksi.
      Hyvin kuvaa valtionmedian tilaa Venäjällä. Puolueettoman tiedon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Tärkeintä on saada länsi näyttämään huonossa valossa.

    • Anonyymi

      Se, mitä dosentti Bäckman sanoo, sen voi jättää omaan arvoonsa, Hän hoitelee vain Putinin propagandaa, ei tehoa meihin suomalaisiin joutava valehtelu.

      Hän voi kirjoitella siellä Venäjän maalla noita tarinoitansa, mutta jättäköön meidät suomalaiset rauhaan.

      Meillä on rehelliset vaalit, sitä on turha käydä sorkkimaan, varsinkin sellaisen kuin tuo Bäckman on, luopio, venäjän kätyri.

      • Anonyymi

        Uskot varmasti senkin ettei Suomessa ole korruptiota, sitähän on vain Venäjällä.


    • Anonyymi

      "Olennaistahan ei ole se ketkä äänestävät, vaan se ketkä laskevat äänet." (Stalin)

      "Älkää ikinä aliarvioiko kansan typeryyttä." ( J.K.Paasikivi )

      "Mikäli äänestämällä voisi vaikuttaa, niin se olisi kiellettyä." ( Mark Twain )

      • Anonyymi

        Kun yhdeksän henkilön vaaleissa yhden kannatus ylittää 60%, tarvitaan maahan varmempaa ja luotettavampaa äänestys- ja vaalijärjestelmää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun yhdeksän henkilön vaaleissa yhden kannatus ylittää 60%, tarvitaan maahan varmempaa ja luotettavampaa äänestys- ja vaalijärjestelmää.

        Kahdeksan ehdokkaan 👌


    • Anonyymi

      Ketjusta poistettu kolme viestiä, onko aihe jollekin ehkä kiisallinen?

      • Anonyymi

        Joko äärioikeiston valehtelu on epätoivoista, persujen laskusuhdanteen takia. Oikeistopopulistien peli on pelattu, hyvästi!


    • Anonyymi

      Kun vaalilakia valmisteltiin sata vuotta sitten niin tehtiin huolellista ja hyvää tötä. Suurin oivallus oli se että puolueet saivat nimetä valilautakuntiin omat edustajansa. Näin lautakuntien jäsenet vahtivat toistensa tekemisiä ja vilppi ei ole mahdollista. Paljon puhuttu kumittaminenkaan ei ole mahdollista. Kukapa nyt sallisi oman puolueen ääniä antaa toisille.

      • Anonyymi

        Silti vaaleissa on ollut epäselvyyksiä. Eräs vihreiden ääntenlaskija kertoi jopa netissä että olisi pystyessään vaihtanut persujen äänet, ehkä jossain toisessa paikassa pystyy. Onko jokaisessa ääntenlaskentapaikassa kaikkien puolueiden tarkastajia, vai ainoastaan muutaman vastakkaisen. Voidaanko sopia että Lokan ääniä pois? Monellako on pääsy huoneisiin, jossa äänestyslippuja säilytetään uusintalaskentaa varten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti vaaleissa on ollut epäselvyyksiä. Eräs vihreiden ääntenlaskija kertoi jopa netissä että olisi pystyessään vaihtanut persujen äänet, ehkä jossain toisessa paikassa pystyy. Onko jokaisessa ääntenlaskentapaikassa kaikkien puolueiden tarkastajia, vai ainoastaan muutaman vastakkaisen. Voidaanko sopia että Lokan ääniä pois? Monellako on pääsy huoneisiin, jossa äänestyslippuja säilytetään uusintalaskentaa varten?

        Miten vihreä olisi hoitanut puuttuvat käyttämättömät äänestysliput mikäli olisi tehnyt uusia ja salakavalasti vaithtanut? Entä miten ajatteli leimat saada lipukkeisiin? Lisäksi vilpistä kiinni jääminen olisi imagokatastrofi hänet nimittäneelle puolueelle ja henkilökohtaisesti vielä tuomio tulisi käräjillä.

        Puolueet eivät nimeä tarkastajia vaan vaalitoimitsijat. Samoin varajäsenet. Katso tarkempi menettely netistä.

        Äänestysliput säilytetään paikassa, jonne yleisöllä ole pääsyä sinetöidyssä laatikossa. Pahvilaatikkokin käy. Pääasia että sinetistä voidaan todeta ettei laatikkoa ole avattu.


    • Anonyymi

      Bäckman voisi perehtyä Venäjän vaaleihin.

    • Anonyymi

      Kun ihmiset ovat asialla, on aina väärinkäytön mahdollisuus. Mikään järjestelmä ei ole täysin varma.
      Eriasia on kun valtiojärjestelmä on luotu peittelemään epämieluisaa tulosta, tai edes ehdokkaaksi ei pääse toisinajattelija.
      Venäjällähän tätä on nähty aina, niin vaaleissa kuin urheiludopingissa.

    • Anonyymi

      Vaalivilppiä koskevan äärimmäisen arkaluontoisen kysymyksen on ylläpito poistanut yhteiskuntarauhaa uhkaavana kysymyksenä. T. Sheriffi.

    • Anonyymi

      Höpö höpö älä pietarin trolli sekoita venäjän vaalivilppejä suomeen.

      • Anonyymi

        Venejällä vaalit menevät vielä suhteellisen sivistyneesti kun vertaa amerikkalaisten vaalisirkukseen.


    • Anonyymi

      Epäilyttävän hiljaa on valtamedia aiheesta. Onhan Johan Backman Kremlin äänikello, se on ihan selvä asia. Mutta Backman kumminkin Venäjään liittyvissä asioissa sen intressien ajossa nostetaan usein valtamedioissamme esille, vaan miksi ei nyt, vaikka kyse on meitä ihan kaikki suomalaisia koskettavasta, näemmä jo vuosia jatkuneesta vaalivilpistä ja suoranaisista vaalirikoksista?

      - Niimpä. Miettikääpä sitä.

      • Anonyymi

        Aina on näitä vilppiä, ja salaliittoja jokapaikassa näkeviä.
        Suomessa vilppiä jos huomataan, riippumaton media viimeistään kaivaa kaiken esiin, jos ennen ei ole paljastunut.
        Lähes kaikki kohut on paljastanut media. Niin aamupalat, kuin tarkastusviraston epäselvyydet.
        Itänaapurissa on valtio jossa median tehtävä on salata väärinkäytöksiä. Siksi siellä valtiovallan toimesta on vapaa media tukehdutettu, kun alkoi liiaksi paljastella rötöksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina on näitä vilppiä, ja salaliittoja jokapaikassa näkeviä.
        Suomessa vilppiä jos huomataan, riippumaton media viimeistään kaivaa kaiken esiin, jos ennen ei ole paljastunut.
        Lähes kaikki kohut on paljastanut media. Niin aamupalat, kuin tarkastusviraston epäselvyydet.
        Itänaapurissa on valtio jossa median tehtävä on salata väärinkäytöksiä. Siksi siellä valtiovallan toimesta on vapaa media tukehdutettu, kun alkoi liiaksi paljastella rötöksiä.

        Juuri näin. Hirmu lapsellista joku vaalivilpistä jankutus Suomessa. Täällä on kaikki niin byrokraattista, että ei varmasti onnistuisi.

        Bäckman voisi koettaa vaikkapa tehdä puolueettoman tutkimuksen Venäjän demokratiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina on näitä vilppiä, ja salaliittoja jokapaikassa näkeviä.
        Suomessa vilppiä jos huomataan, riippumaton media viimeistään kaivaa kaiken esiin, jos ennen ei ole paljastunut.
        Lähes kaikki kohut on paljastanut media. Niin aamupalat, kuin tarkastusviraston epäselvyydet.
        Itänaapurissa on valtio jossa median tehtävä on salata väärinkäytöksiä. Siksi siellä valtiovallan toimesta on vapaa media tukehdutettu, kun alkoi liiaksi paljastella rötöksiä.

        Juu, no ne on selviä seikkoja ne. Ei mitää epäselvää. Mutta kysymyshän kuuluikin, miksi valtamediamme ei edes uutisoi Johan Backmanin raskaista vaalivilppiväitteistä, jonka selvittämiseen hän on nähnyt selkeästikkin paljon vaivaa ja suhteiden käyttämistä.

        Kirjassa on mm. kerrottu seikkaperäisesti vaaleista toiseen toistuvien suoranaisten vaalirikosten ja -vilpin toteutus Suomessa.

        Tämä on vakava asia. Motissakin oli aiheesta taannoin juttua. Löytyy netistä googlailemalla.

        Ei siis mikään ensimmäinen kerta, eikä pelkkä Backmanin esille tuoma asia. PS:n Ossi Tiihonen muuten toi myös tuoreen epäilyn Kainuun vaslipiirissä tapahtuneesta vilpistä.

        Huomion arvoista on myös että Backman itse tulee varakkaasta suomenruotsalaisesta perheestä/suvusta, silti syyttää kirjassa hyvinkin suoraan mm. RKP:n perusteetonta hallituksissa riiputtamista vuosikymmenestä toiseen aina 60-luvulta saakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina on näitä vilppiä, ja salaliittoja jokapaikassa näkeviä.
        Suomessa vilppiä jos huomataan, riippumaton media viimeistään kaivaa kaiken esiin, jos ennen ei ole paljastunut.
        Lähes kaikki kohut on paljastanut media. Niin aamupalat, kuin tarkastusviraston epäselvyydet.
        Itänaapurissa on valtio jossa median tehtävä on salata väärinkäytöksiä. Siksi siellä valtiovallan toimesta on vapaa media tukehdutettu, kun alkoi liiaksi paljastella rötöksiä.

        Viesti 04.07 2021 13:38

        Näinhän asia oikeasti on. Dos. Backman voi olla presidentti Vladimir Putinin kamu.
        Hän ei ole kuitenkaan luotettavan toimittajan maineessa suomalaisessa mediassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viesti 04.07 2021 13:38

        Näinhän asia oikeasti on. Dos. Backman voi olla presidentti Vladimir Putinin kamu.
        Hän ei ole kuitenkaan luotettavan toimittajan maineessa suomalaisessa mediassa.

        Oltiimpa itse asian esilletuojasta mitä mieltä tahansa, niin varmasti rehellisin ja asiallisin kirja jonka Backman on koskaan kirjoittanut. Vaalivilppi ja vaalirikos tapahtuivat ja valtamedimme on turvallisesti valtaeliittimme käsissä, joka sanelee riippuvaisen median edustajille hämyklubillaan mitä milloinkin kirjoitetaan ja mistä ei saa hiiskua ollenkaan.


    • Anonyymi

      Suomessa ei ole koskaan ollut vaalivilppiä, eikä koskaan tule olemaankaan. Tuollaiset jutut vaalivilpistä Suomessa ovat ihan höpöhöpö-tason juttuja.

    • Anonyymi

      Sähköinen äänestäminen esim. nettiäänestys on aina järjestelmän hallinnoijan ja ylläpitäjän manipuloitavissa. Edes tarkistuslaskenta ei tuo helpotusta asiaan, sähköisessä järjestelmässä se on aivan yhtä helposti manipuloitavissa. Sähköisiä äänestysjärjestelmiä tutkivat maailman huiput mm. Harri Hursti ovat tämän todenneet. Jopa F-Securen Hyppönen vastustaa ehdottomasti sähköisiä vaalijärjestelmiä.

      • Anonyymi

        No suomessahan lähinnä äänestetään puolueita. Ja mikäli kaikilla puolueilla on samat mahdollisuudet huijjata ääntenlaskennassa niin silloinhan tulos on aina ihan ok?
        Jos on niin luuseri puolue ettei kykene edes järjestämään mieleistään äänestystulosta niin se kertoo jo sellaisesta osaamattomuudesta ettei kyseisen puolueen ehdokkaita tule mihinkään tehtäviin valitakkaan.


    • Anonyymi

      Kylläpä Bäkmannin poika jokeltaa sen verran sekavaa settiä että kannattaisi heti paikalla tarkistaa lääkitys tosin enpä ole varma voiko tuon tason hulluuteen saada apua.

    • Anonyymi

      Jokaiseen äänenstyslippuun sarjanumero, joka jää äänestäjän tietoon. Sarjanumeron perusteella äänestäjä voi tarkistaa, että hänen äänensä on laskettu ja että se on mennyt hänen äänestämälleen ehdokkaalle.

    • Anonyymi

      Näin vaalitulokset hakkeroidaan maailmalla: https://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2023/09/breakingt-patrick-byrne-biggest-news-since-nov-3rd-2020-a-must-video-3673645.html
      Vyyhti alkoi purkautumaan Filippinien vaaleista 2016 ja siihen liittyvistä rahansiirroista.
      Kaikkien äänestyskoneiden sisällä on sama ääntenlaskentaohjelma, jonka USA:n järjestelmäasiantuntijat olivat todeneet aikaisemmin, aukkoja täynnä olevaksi roskaksi ja hyjänneet sen. Onneksi Floridan syyttäjä ja valamiehostö on viimein nostanut syytteen paikallista oikeusministeriötä vastaan.
      Mitä 100% äänestysaktiivisuuteen tulee, niin olihan Jenkeissä äänestyspiirejä, joissa tuo prosentti oli yli 100%.
      Suomessa nuo ennakkoääniliput ovat se kohta, jossa manipulointia on varmasti tehty. HVA-aluevaalit olivat hyvä esimerkki. Katsokaa, mitä Sanna, Petteri ja Annika puhuvat studiossa ennen tulosten julistamista. Kaksi tiesi tuloksen ja yksi ei. Katsokaa heidän naamojaan, kun tulos tulee julki.

    • Anonyymi

      Tässä on yksi todistus vaalien väärentämisistä eli vallankaappauksista:
      https://t.me/DonaldTrumpOfficeTV/604
      Italian and US intelligence testimony that the 2020 U.S. Election was stolen from President Donald Trump.
      Nuo todistamiset on tehty valan velvoittamina.
      Sama koskee kaikkia maita ja erityisesti EU:ta. Eikä tuota EU:n johtoa ole kukaan kansalainen päässyt valitsemaan, vaan se puhdas hyvä velikerho. Ja muutaman siskokin on otettu mukanaan. Sama pätee kaikkii YK:n toimielimiin, joiden jäsenet nauttivat diplomaattisesta koskemattomuudesta. Siksi huumeet kulkevat heidän kauttaan tai lähettäminä, koska diplomaattikonttia ei tulli tutki. Eikä taidelähetyksiä.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe