Peruskoulun oppikirjoja ei enää tarkasteta

Anonyymi

”Peruskoulussa, lukiossa tai muissa koulumuodoissa ei ole nykyisin oppimateriaalin ennakkotarkastusta, sillä opetushallituksen suorittama oppikirjojen tarkastus poistui vuonna 1992. Opetuksen järjestäjät päättävät, mitä materiaalia ne käyttävät. Materiaalien tuottajat voivat näin ollen markkinoida tuotteitaan suoraan opetuksen järjestäjille.”

Jean-Michel Kalmbach
Kielten laitos, Jyväskylän yliopisto, Kieliskooppi verkkolehti, Lokakuu 2012
---
Itselle tämä oli ihan uusi ja yllättävä tieto. Mielestäni olisi hyvä, että kirjat tarkastettaisiin etukäteen, ettei sekaan pääse putkahtamaan politiikkaa, ideologaa tai mielipiteitä esitetä tietona tai mitään olennaista faktaa jätetä pois (tällaisesta olen kuullut).

2

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Myös erityisesti kielten oppikirjoissa on hakemistojen sisältö ylimalkainen, eräiden oppikirjojen rakenteet ovat hajanaisia, eikä kieliopin pääkohtia löydä hakemistosta, sanastojenkin hajautuessa lukemattomille sivuille.
   Yksittäisten kappaleiden sanastojen ja verbitaivususten yms. tulisi löytyä kappaleiden läheisyydestä ilman loputonta hakemista, näiden puuttuessa hakemistoista tai viitteistä .
   Kirjojen rakenteissa on joskus eroja, sisällön ja luettavuuden kannalta, se luettavuus on myös oleellista.
   Sisältö on kirjoisssa joskus ongelmallisempi, ehkä ongelmia on eräänlainen siilomaisuus ja kokonaisuuksien hajanaisuus, joka on nykyisin yleistä.

  • Anonyymi

   Minusta tuo on ihan ok, ei ne teinit niitä kirjoja lue kuitenkaan. Koulua vihaavat pakosta siellä ovat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   224
   10013
  2. 55
   2590
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   1423
  4. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1108
  5. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1075
  6. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1037
  7. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   46
   1021
  8. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   965
  Aihe