Eksytyksen harhoja ( Osa 13) Raamatun kanta harhoihin ja eksytyksiin?

Anonyymi

Tämä on Osa 13 sarjassa, jossa esillä ja analysoitavina on Julkisten Eksytystekstien asia.

Miten totisen uskovan on viisasta suhtautua ”harhaoppeihin” ja niiden levitykseen? Raamattu sisältää selkeät opetukset näihinkin kysymyksiin! Lyhyesti koottuna ohjeet ovat nämä:

• Väittelyihin, saati riitelyyn ei pidä antautua! (Herran palvelijan ei sovi riidellä! 2 Tim 2:24)

• On otettava etäisyys, ”pesäero, hajurako” harhaoppien saarnaajista! ( 2. Joh 2:9-11)

• Ei pidä ”seurustella” mm. pilkkaa harjoittavien (uskovien?) kanssa! ( 1.Kor 5:11)

• Harhaoppista on ”kartettava” - kuin tartuttavaa viruksen kantajaa! ( Tiit 3:10)

• On pidettävä oma ”reviiri” puhtaana ja nuhteettomana! ( Gal 6:1)

• On vastustettava, nuhdeltava ankarastikin! (Tiit.1:13)

On esitetty sellainenkin ”ohje” että miksi ruokitte narsistia?

Esityksessä on kyllä viisauttakin?
• Juuri sitä, ettei pidä haksahtaa typeriin väittelyihin!
• Ei pidä ryhtyä varsinkaan osallisiksi herjoihin?
• Eikä antaa siis harhaoppien eksytysvoimille sijaa!

Tulee mieleen eräs viisas lause?

• Kun katsot kuiluun, myös kuilu katsoo sinua!
• Varo, ettei kuilu niele sinua itseäsi syvyyteen!

On juurikin niin, miten siis Raamatun viisaus opastaa! Kun harhaoppista on varoitettu kerran, pari, hänet on JÄTETTÄVÄ Jumalan käsiin! Ei tule antaa sijaa ”riitelyn ja väittelyn himolle”, joka asuu jokaisen (uskovankin) olemuksessa; vanhan aatamin perintönä!

Tietenkin vaatii SUURTA kärsivällisyyttä kestää, kun harhaopettajat riehuvat kuin sudet lammasten keskellä! Rienaavat toisten uskon Pyhimpiäkin asioita! Tulee mieleen psalmi 37? Jumala on määrännyt päivän ja hetken, jolloin eksytysten, pilkan ja rienaamisen LOPPU on käsillä!

Miten siis on? On ”vastustettava – on nuhdeltava – julkisestikin!
---------------------------------------------------------------------------------

Kaikki eivät ole ”ruokkineet” mitään narsismia. Itse en ole koskaan ryhtynyt dialogiin tämän tietyn Eksyttäjän kanssa. En edes kauan sitten, kun hänestä tuli kuuluisuus, ja aiheena oli osaava riitelyn taito!

Sitten on näkynyt rietas rienaamisen agenda. Hirvittäväksi äitynyt, jopa Raamatun Sanan ”kieroon vääntäminen” - Jeesuksen, Jeesuksen ristin työn, Pyhän sovintoverenkin häpäiseminen!

Eli? 100% Majesteettirikos Jumalaa vastaan? Siitä on JULKINEN ja laaja todisteaineisto. ( Tuhansia sivuja…) Jumala tulee antamaan ratkaisun siihen!

Nyt? Mitä Raamattu opettaa?
--------------------------------------------
Sehän on auktoriteettimme. Raamatun neuvon mukaan en ryhtynyt ”väittelemään” tämän tahon kanssa, kun hän julkisti Aloituksen otsikolla: MIKSI TE MINUA VIHAATTE? https://keskustelu.suomi24.fi/t/16963192/miksi-te-minua-vihaatte

Raamattu kun opettaa, että ”vältä tyhmiä ja taitamattomia väittelyitä...”
(2 Tim 2:23-24).

Sen sijaan sain tehtäväksi nuhdella ja varoittaa häntä, sekä ilmoitin saadun tiedon siitä, että hänen on joutuminen Jumalan tilinteon paikalle herjauksistaan ja rienauksistaan, Pyhien Asioiden häpäisystä. (Nuo kehotuksen ja tiedon sanat ovat luettavissa em:ssa ketjussa.)

Raamattu opettaa: ”Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen..” ( 1 Tim 5:20)

Jumala on ainoa Vanhurskas ja suvereeni Tuomari. Emme me ihmiset!
Mutta syntiä ja vääryyttä on vastustettava. Julkista syntiä, harhaoppeja ja eksytyksiä on nuhdeltava JULKISESTI!

(aloitus jatkuu)

15

131

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   (jatkoa aloitukseen, Osa 13)

   SELKEÄ ja julkinen irtisanoutuminen harhoista ja eksytyksistä!
   ------------------------------------------------------------------------------

   On siis otettava selkeä pesäero, etäisyys kaikkeen eksytykseen ja harhaoppeihin! Raamatun viisaus on auktoriteetti tässäkin:

   • ”Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.”

   • ”Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi; sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa. ” ( 2. Joh, jakeet 9-11)

   • ”Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti, sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut. ” (Tiitus 3:10)

   • ”Tämä todistus on tosi; sentähden nuhtele heitä ankarasti, että tulisivat uskossa terveiksi.” (Tiit 1:13)

   • ”Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee. ” ( Jaak 4:7)

   Seurustelu syntiä harjoittavan (uskovan?) kanssa on lopetettava!
   --------------------------------------------------------------------------------

   • ”Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai PILKKAAJA tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.” ( 1 Kor 5: 11)

   Tämä tarkoittaa myös että totisen uskovan on LOPETETTAVA kaikki keskustelu (netissä) harhaoppisen kanssa! Ei tule vastata, ei kommentoida, ei väitellä!
   Kun pahuuden "nuotioon" ei heitetä uusia puita, se SAMMUU! Lopuksi!

   Paavalin, Jeesuksen valitseman apostolin viisaat neuvot!
   -----------------------------------------------------------------------

   Paavali, Jumalan hänelle antaman viisauden avulla, antoi erittäin selkeitä opetuksia, monessa asiassa! Kun jotkut hylkäävät ja jopa pilkkaavat Paavalia ( ”Jumalan kurittama Paavali!”) he ovat riskeissä eksyä ja sortua petolliseen ”omien korvien välistä nouseviin” harhaoppeihinsa.

   Paavali oli Jumalan kutsuma ja valitsema ”apostoli”. Hänet Jeesus valitsi Juudaksen tilalle, joka kavalsi Jeesuksen. Jumala ei tehnyt virheitä, valitessaan hänet.

   • ” Mutta kun hän, joka äitini kohdusta saakka on minut erottanut ja kutsunut armonsa kautta, näki hyväksi ilmaista minussa Poikansa, että minä julistaisin evankeliumia hänestä pakanain seassa, niin minä heti alunpitäenkään en kysynyt neuvoa lihalta ja vereltä.”

   Kaikki totiset kristityt ymmärtävät, että Paavali oli valittu, äitinsä kohdusta saakka!

   Paavalin elämä, tehtävät ja ”hedelmä” sen todistavat. Kun Paavali puhui tiukkojakin sanoja, hänessä vaikutti Kristuksen Rakkaus! Hän oli puhdistunut Vihan voimasta, Jeesuksen Kristuksen ristillä saaman VOITON ansiosta! Hän oli parantunut ”uskonnollisesta kiihkosta” jossa ennen kääntymystään toimi. Hänessä näkyy ”hyvä hedelmä”! Ja se on todistus.

   ( Kun jotkut tässä ajassa sepittävät, että ”jumala valitsi äidin kohdusta” saakka? Ja kun sitten elämän ja tekojen ”hedelmä” on täynnä Vihan, herjauksen, solvauksen, pilkaamisen ja rienauksen myrkyllistä ainesta? Voi julkisesti todeta etttä tuollainen ”oma todistus” itsestä on 100 % valhetta! Jumala ei ole sellaisen takana. Se on noussut "kuvittelun ja harhahenkien syvyydestä!)

   (Aloitus jatkuu)

   • Anonyymi

    Itse en ole mennyt kyseisen HERJAAJAN aloituksiin ollenkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse en ole mennyt kyseisen HERJAAJAN aloituksiin ollenkaan.

    Hyvä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse en ole mennyt kyseisen HERJAAJAN aloituksiin ollenkaan.

    Se on oikein.


  • Anonyymi

   (jatkoa aloitukseen, Osa 13)

   Mistä syvimmiltään on kysymys?
   -----------------------------------------

   Taistelun tasot? (Efe 6:11-18)

   • ”Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. ”

   • ” Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.

   • ”Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. ”

   • ”Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.”

   • ”Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta..”

   Jeesuksen VOITTO on meidän voittomme!

   Jeesus Kristus, Vapahtajamme ja Herramme on JO saanut VOITON. Golgatalla Hän sen teki. Rististä tulu VOITON symboli, koska Jeesus oli ensimmäinen kuolleista nousseitten joukossa!

   • ”Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista. ( 1 Kor 15:20)

   • ”Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta.” ( 1 Piet 1:3)

   • ”... ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä.” (Ilm 1:5)

   * "Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta, ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti." (Ilm 12:11)

   Niinkuin virressäkin sanotaan: (Jumala ompi linnamme)

   2.
   On turha oma voimamme vääryyden valtaa vastaan.
   Me turman vallat voitamme Herrassa ainoastaan.
   Hän, Kristus, kuningas, on voitonruhtinas,
   lyö joukot helvetin, ne tallaa jalkoihin ja voiton meille saattaa.
   3.
   Jos täyttyisikin maailma nyt valheen enkeleistä,
   niin pimeys ei voittoa kuitenkaan saisi meistä.
   Ne olkoot raivoissaan ja syöskööt kiukkuaan.
   Nyt valheen vallat on jo saaneet tuomion.
   Ne yksi sana kaataa.

  • Anonyymi

   Tulee mieleen lisätä vielä aloitukseeni se varoitus, että JOS ei tee selkeää PESÄEROA harhaoppisen, eksyttäjän kanssa ( myös nettipalstoilla) on vaarassa joutua mihin?

   Sitä kutsutaan juridisesti "asiassa osallisuudeksi". Rikosoikeudessa se tarkoittaa, että joku on "asiassa osallinen" - ja hän voi joutua saman "tuomion" osallisuuteen, josta Päätekijä, Syytetty tuomitaan.

   Tätä tarkoittaa 2. Johanneksen kirje jae 11:

   "Jos joku sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hän pahoihin tekoihinsa."

   Tämän ajan netti-ja sometasolla se on sitä, että "osallistuu" harhaoppisen kanssa yhteiselle palsta-areenalle! Siitä pitää sanoutua irti! Silloin Jumala suojelee!

   Tällainen erittäin vakava esimerkki on myös VT:n tapauksissa, mutta siitä toisellla kertaa.

  • Anonyymi

   Viisasta on tosiaan on, ettei oleskele samoissa "nettiketjuissa" joissa rienaaja riehuu.
   Niissä vallitsee pahojen eksytyshenkien vaikutus, ovat kuin "viruslinkoja" hengelliselle ihmiselle.

   • Anonyymi

    Totta! Tartunnan voi saada. Siksi pysykäämme myös Jeesuksen veren suojissa!


  • Anonyymi

   Kyllä Teuvoa on nuhdeltu.

   • Anonyymi

    Niin on, ja nyt Jumalan "mitta" alkaa olla kypsynyt RATKAISUN aikaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin on, ja nyt Jumalan "mitta" alkaa olla kypsynyt RATKAISUN aikaan!

    En oikein jaksa uskoa, että Teuvo enää parannukseen taipuu…


  • Anonyymi

   On aika kaikelle, sanoo viisaus Raamatussa. Ja Jumala valvoo näitä aikoja!
   Saarnaajan Kirja 3. luku

  • Anonyymi

   • Karmaisevan riipivä Hohto on yksi kaikkien aikojen kauhuleffoista - Älä katso tätä yksin kotona…
   PARAS LEFFA IKIN

   • 15.10.2020 klo 7:07

  • Anonyymi

   Raamattuun kannattaa luottaa.

  • Anonyymi

   Teuvo on jättänyt ylpeydessään todisteet nettiin mm. Jeesuksen sovitustyön pilkkaamisesta.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oulun mellakoitsijat matuja? Kaasuakin tarvittiin

   Kantaväestö harvoin parveilee seurueittain. https://yle.fi/uutiset/3-12042173 "Poliisi: Väkijoukko vastusti aggressiivisesti miehen kiinniottoa Oulu
   Maailman menoa
   131
   3448
  2. Sofia ja Stefu onnellisesti festareilla.

   En halua juoruta enemmän kun on pakko mutta ihana oli nähdä kaunis Sofia ja komea Stefu festareilla Karjaalla.Ihan eri meno kun Martinan kanssa.Stefu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   2472
  3. Ässillä on taas vauhti päällä

   Somehiljaisuus ostosten kuvaamisen jälkeen ja viime yönä on taas Stefun instassa kerrottu totuuksia https://aijaa.com/DvaDp0
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1731
  4. Mikä on jäänyt parhaiten mieleen kaivatustasi?

   Laita vielä loppuun onko mies vai nainen. Älkää laittako negatiivisia juttuja.
   Ikävä
   60
   1156
  5. En vain pidä Martinasta.

   En tiedä mikä siinä on..en tiedä mitä on totta, mitä valetta enkä tunne Martinaa ollenkaan ihmisenä. Silti hän vain vaikuttaa kaikin tavoin niin kylm
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   1031
  6. 83
   1004
  7. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   125
   966
  8. YLEkin ihmettelee Päivin paniikkia

   Ylen haastattelemat oikeusoppineet ihmettelevät Päivin aktiivista rikossyytteistään kirjoittelua ennen oikeudenkäyntejä. Pyrkiikö heikentämään oikeud
   Luterilaisuus
   427
   905
  9. Mä tiiän, et oon ilkee

   Mutta, rakastan sinua! ❤️.. Niin kuin oikeasti! se on vähän niin kuin kielletty rakkaus ja sitähän se on, yrität taistella tunnetta vastaan, mutta taa
   Ikävä
   91
   856
  Aihe