Aikalisä kurtturuusun poistamiselle

Anonyymi

Ilmaston lämpenemisen seurauksista ei vielä tiedetä kuinka se tulee vaikuttamaan kasvien selviämiseen.
Kurtturuusun hävittämisessä nopealla aikataululla ei ole mitään mieltä. Suomen oma alkuperäinen kasvusto ei tule menestymään jatkuvasti lisääntyvien hellekesien kasvustolle aiheutuville vaurioille.
Kurtturuusu on sopeutunut karuihinkin olosuhteisiin, kuten teiden reunuskasviksi. Se kestää saasteita joita tulee esim. teiden suolauksesta ja erilaisten kemikaliliuottimien ruiskuttamisen liukkauden poistamiseen, jotka sitten lumen ja sohjon aurauksessa siirtyvät pientareelle. Luonnon omat kasvit eivät kestä myrkkykuormaa vaan kuihtuvat pois.
Rannoilta ja muilta herkiltä alueilta toki ruusut voi poistaa, mutta noin järeitä keinoja, että koko maasta tulee ruusut hävittää, ei tule ottaa missään tapauksessa käyttöön, koska sillä ei ole tarveydelle vaarallista perustetta.

21

251

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   miten otatte ruusun kauniin olemuksen, tuoksun eskä rikkaruohomäisyyden?

   kauneudesta hyötyä
   nopealeviämisestä haittaa

   lisäksi kestokasvi

  • Anonyymi

   etelämaissa yleisin kasvi on piikkipensas

  • Anonyymi

   kurtturuusut ovat pörriöisten suosiossa, ja kurtturuusuista saa ruusunmarjoja sosetta varten ja terälehdistä voi tehdä marmeladia tai kuivata teen mausteeksi,, eli hyötykasji joka suhteessa

  • Anonyymi

   Talven pakkaset ja kylmä toukokuu olivat säätä. Kesän helteet ilmastonmuutosta... no, uskokoon ken haluaa...

   Ainakin minä hävitin kurtturuusut pihalta ja toivon muidenkin tekevän niin. Kurtturuusu on meren rannoilla samanlainen syöpä kuin merimetsotkin. - Valtaavat kaikki rannat ja saaret.

   • Anonyymi

    meren rantaan on 300 km, joten tuskin ruusuni sinnerannikolle tällä vuostuhannella ehtivät kävellä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    meren rantaan on 300 km, joten tuskin ruusuni sinnerannikolle tällä vuostuhannella ehtivät kävellä

    Linnut kantaa siemeniä, eikä saaristossa pystytä valvomaan leviämistä. Toisaalta jää herkkä saaristoluonto rauhaan jatkuvasti lisääntyvältä veneilyn aiheuttamalta kulutukselta.

    Ja onhan se niinkin, että luonnossa toisen kuolema on aina toisen elämä. Mikä ihminen on sanomaan, mitkä lajit täällä saavat elää.


  • Anonyymi

   Veikkaan, että kurtturuusun poistaminen on sen verran kallis operaatio, että tarvitaan monta aikalisää..

   Se vaan kasvaa vaikka sitä kuinka leikkelisi.

   Jos veikkaisi, että jokaista suomalaista kohti on yksi ruusupuska ja ruusupuskan poistaminen vaatii hieman yli konetyötunnin, eli noin 100 eur, niin kustannus olisi:

   6 miljoonaa x 100 eur = 600 miljoonaa.

   Sitten tuo kurtturuusu on kova säilymään ja sikiämää, niin tuo 600 miljoonaa on vaan alkusatsaus. Veikkaan, että rahaa kurtturuusun kunnolliseen poistoon palaisi suomessa noin miljardi.

   • Anonyymi

    Hyvä huomio. Tässähän on oiva työllistämiskeino myöskin. Jokainen kunta Suomessa, noin 300, joutuu palkkaamaan henkilökuntaa kiertämään pihasta pihaan tarkistamaan kurtturuusutilanteen ja antamaan hävityskäskyn mikäli pihan omistaja ei ole pensaita poistanut. Uusi tarkistuskierros tehdään niihin kohteisiin joihin on annettu poistamismääräys ja mikäli käskyä ei ole toteltu pyydetään poliisi sakottamaan tottelematonta kansalaista.
    Varovaisesti arvioiden tämä operaatio työllistää tuhansia tarkastajia ja puutarhatyöntekijöitä ja kaivinkoneyrittäjiä. Myöskin kasvien geenitutkinta työllistää väkeä. Nimittäin täytyyhän varmistaa lehdettömistä pensaista, että kyseessä on kurtturuusu. Tässä on myös lakimiehille oiva tilaisuus tienesteihin, kun tuntien suomalaisen sisun ja jääräpäisyyden, niin varmasti tulee pitkällisiä oikeusjuttuja, valtio- vastaan kansalainen.


  • Anonyymi

   ja hetken päästä joku huomaa, että kurtturuusun biomassa ja siten sidotun hiilen määrä on suurempi kuin vastaavassa tilassa perinteisillä niittykasveilla... siis pienennämme hiilinieluja motarin keskipöheikössä.

   • Anonyymi

    Kymmenen vuoden, kuluttua kun kurtturuusu on saatu onnistuneesti poistettua Suomen maanperästä, joku kasvitieteilijä matkallaan Turkissa huomaakin upean ruusulajikkeen, kurtturuusun, ja tuo sieltä ruusun siemeniä ja kurtturuusun kasvatus alkaa jälleen, kun huomataan kuinka pienellä hoidolla ne selviävät.
    Nejäkymmentä vuotta sitten Saimaan kanavan varteen istutettin Japanin happomarjaa, piikikästä pensasta, joka osoittautui hyvin leviäväksi ja vaikeahoitoiseksi.Se poistettiin parinkymmenen vuoden kuluttua myrkyttämällä. Samoihin aikoihin Saimaan kanavan suluille istutettiin kurtturuusua, upeita hoidettuja kasvustoja, joista moni kävi syksyisin keräämässä kiulukoita soseeksi. Luultavasti nekin on nyt poistettu.
    Suomeen on tulossa nyt lähes 1000 uutta puu-ja pensaslajia joiden on todettu menestyvän näissä olosuhteissa. Kuka huolehtii siitä, etteikö niistä aikoinaan koidu haittaa Suomen alkuperäisille kasveille?


  • Anonyymi

   Saattaa myös kulttuuriperinnön suojelijat pian pillastua kun suomalaista kulttuuriperintöä aletaan kitkemään teiden varsilta. Vaikka vieraslajista onkin kysymys, menettää esimerkiksi J.Karjalaisen Villejä Lupiineja kohta koko merkityksensä, mikäli joku ei kohta innostu suojelemaan villejä lupiineja. Kurtturuususta en tiedä lauluja, mutta saaristossa piktkään liikkuneena 50+vuotta, olen niitä aina pitänyt sinne kuuluvina, kunnes kuulin vasta jokunen vuosi sitten, etteivät ne sinne kuuluisikaan...

   • Anonyymi

    Kun tällaiset hellekesät yleistyvät niin alkaa olla kurtturuusujen poistajilla ikävä kasvia, joka menestyi sielläkin missä perinnekasvit olivat menehtyneet kuumuuteen ja rantakin näytti kovin karulta.
    Kuten tässäkin ketjussa on todettu, kurtturuususta on upean ja kestävän kukinnan lisäksi myös monelle hyötyä vitamiinipitoisten marjojensa ja kukkien terälehtien hyödyntämisessä.
    Miksi meidän suomalaisten pitää poistaa tämä kasvi, joka on monelle vähävaraiselle ollut ilmainen vitamiinipommi.
    Yritetäänkö tällä poistamisella suosia ulkomailta tuotuja ruusunmarjatuotteita joiden kasvatuspaikoista ei ole mitään tietoa?


  • Anonyymi

   Joillekin tahoille tämä kurtturuusun ja lupiinin hävittäminen on tullut arvovaltakysymykseksi ja asiaa ajetaan härskisti kansalaisia kuulematta lyhytnäköisen tiedon perusteella, eikä oteta huomioon näitten kasvien erinomaisia ominaisuuksia, joista ei juurikaan puhuta julkisesti.

  • Anonyymi

   Suomessa on päässeet valtaan yhden asian liikkeet joiden näkemykset julistetaan ainoiksi oikeiksi ja koko valtakunnan täytyy taipua heidän totuuksiinsa. Toisinajattelijat julistetaan häiriköiksi ja heidän puheilleen ei anneta palstatilaa lehdistössä ja radiossa ja tv myöskään ei tee kriittisiä ohjelmia näitä "virallisia" tutkijoita ja heidän tutkimusväitteistään, jotka ovat vain lyhyen ajan havaintoja.

  • Anonyymi

   Poistetaan kaikki kasvit, niin saadaan Suomeen oma Sahara.

  • Anonyymi

   Voikukkaset kun sais poistettua, olis paljon parempi.
   Ruusut ovat kauniita pitkin tien varsia. Ne kun poistetaan tilalle tulee
   ohdakkeita ja maitohorsmia. koiranputkia. Juu ne ovatkin kauniita...

   • Anonyymi

    Löytyy varmasti kasveja jotka ovat kauniita mutta eivät uhkaa luonnon monimuotoisuutta tai siihen liittyviä ekosysteemipalveluita. Haitallinen vieraslaji tekee juuri niin ja siksi ne on hävitettävä.


  • Anonyymi

   Antaa kaikkien kukkien kukkia, myös voikukkien. Tämä kurtturuusujen ja lupiinien hävittäminen on käsittämättömintä mitä valtiovallan taholta on tullut.
   Onko kurtturuusu tai lupiini tappanut yhtäkään ihmistä maailmassa?
   Käsittääkseni niistä ei voi saada edes myrkytystä.
   Tämä mielivalta on saatava loppumaan, olemmeko me suomalaiset jotenkin hallituksen mielestä niin vähä-älyistä kansaa ettemme osaa itse hoitaa pihojamme ja kasvattaa omalla maallamme niitä pensaita ja kukkia joista pidämme.

   • Anonyymi

    Ei niiden tarvitse olla ihmisille vaarallisia ollakseen haitallisia.

    Haitallinen vieraslaji - Haitallisella vieraslajilla tarkoitetaan vieraslajia, jonka on todettu uhkaavan luonnon monimuotoisuutta tai siihen liittyviä ekosysteemipalveluita.

    Lähde: vieraslajit.fi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei niiden tarvitse olla ihmisille vaarallisia ollakseen haitallisia.

    Haitallinen vieraslaji - Haitallisella vieraslajilla tarkoitetaan vieraslajia, jonka on todettu uhkaavan luonnon monimuotoisuutta tai siihen liittyviä ekosysteemipalveluita.

    Lähde: vieraslajit.fi

    Tätä vauhtia kuin ilmasto lämpenee, alkaa uusi pohdinta vieraslajin haitallisuudesta.
    Vuorokauden keskilämpötila on useana päivänä ollut yli hellerajan, edes yöllä ei ole päästy alle 20 asteen. Pitkään jatkuessaan kuivuuden lisäksi monet vanhat kasvimme eivät tule menestymään ja silloin tulevat arvoon arvaamattomaan kauniit kurtturuusut, jotka reheväkasvuisina ottavat ilmasta hiilidioksidia josta kasvi tuottaa hengityksemme tarvitsemaa happea. Joten miten ihmeessä rehevä kasvusto voi olla haitallista?
    Kurtturuusu vie teiden varsilta tilaa luonnossa kasvavilta pujoilta, ohdakkeilta koiranputkilta, vuohenputkilta ym. jotka eivät ole Suomessa mitenkään uhanalaisia kasvilajeja, eivätkä ruohovartisina edes mitään hiilinieluja.


  • Anonyymi

   Helle on kuivattanut pihaltani jaloruusut kun en ole pystynyt niitä kastelemaan. Kurtturuusu sinnittelee vielä vihreänä ja kukinta on ohi tuntuu pahalta kun pitää se ylöskaivaa, bobcatti tulee elokuussa ja pitää maksaa satoja euroja kun se tuodaan kuormaautolla tänne 30 km päähän. Myisin tämän mökin pois kun ei rahat riitä kaikkeen mitä käsketään tekemään, mutta ei ole kiinnostuneita ostajia vaikka lähes ilmaiseksi antaisin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesäloman loppuminen ahdistaa

   Töihin paluu huomenna ahdistaa ihan helkutisti vaikka olen etätöissä. Työskentelen insinöörinä ja työt on välillä todella vaikeita ja joutuu tekemään
   Ahdistus
   47
   2133
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   165
   2085
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   1889
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   109
   1704
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1470
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1364
  7. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1286
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   82
   1195
  9. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1183
  Aihe