Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä hyötyä on uskoa AGW ilmastonmuutokseen

Saako siitä jotain valtavan hyvänolon tunnetta joka mahdollisesti kompensoi ahdistusta ja masennusta joka luonnollisesti liittyy ilmastonmuutokseen kaikkine tuhoskenaarioineen?
Onko suureen joukkoon kuuluminen hienoa kun 98% tiedemiehistä ja lähes kaikki maailman poliitikot ovat kanssa-ajttelijoita, saako kavereita lisää?
Saako kiksejä jos omasta mielestä tekee ilmastoteon ja mitä se sellainen voisi olla eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvilla.
Onko mukavaa saada ilmastonmuutokeskusteluissa voitto vetoamalla kuuluvansa ehdottomaan globaaliin enemmistö ajattelijoiden joukkoon ja kun saa luvan käyttää sanaa denialisti.
Voisiko nyt joku kertoa vastapainoksi mitä hyötyä minulle on uskoa AGW ilmastonmuutokseen jos samalla pitää tulla ilmastoahdistuneeksi.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näin pari päivää sitten T-paidan, jossa luki: " Science doesn't care what you believe."

      Siinä täydellinen vastaus otsikkoosi.

      • Anonyymi

        Onko IPCC ilmastomallit tiedettä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko IPCC ilmastomallit tiedettä?

        Kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä.

        Ok ainakin paljon korjattavaa on, koska kaikki ennusteet ovat menneet pieleen .


    • Anonyymi

      EU haluaa verottaa päästöjä. Tälle haetaan perusteita. Kaikki käy, minkä voi edes jotenkin uskottavasti kipata ilmastomuutoksen piikkiin.

      Kun uskoo ilmastomuutokseen, on helpompi hyväksyä raskaat verot.

      • Anonyymi

        Suunnittelilla on uusi tulonsiirtomekanismi, jossa Suomen kaltaiset "vauraat" maat kustantavat Vetelä-Euroopan veronkiertäjien ja mafiosojen mukavan elämän.


    • Anonyymi

      Kirsi on meidän rokotevastaisten kuningatar. Mutta kuningatar ei näytä karvoitustaan koko kansalle. Ainakaan sen jälkeen kun parasta ennen päiväys on mennyt.

    • Anonyymi

      Kumpi on viisaampi?
      Se joka ottaa huomioon mahdollisen vahingon vai se joka ei varaudu mahdolliseen.
      Minkähän takia esim. ihmiset ottavat vakuutuksia? Jos nyt ehkä joskus mahdollisesti tapahtuu jotain.
      Kasvomaskiakin pidetään nykyisin yleisesti vaikka sen tehoa ei ole 100% todistettu antaa kuitenkin edes jotain suojaa.
      En ota kantaa siihen kuinka suuri uhka on mutta ehkä jos sittenkin mahdollisesti tapahtuu jotain enemmän tai vähemmän ja mahdollista on myös sekin että muutoksille emme mahda mitään.
      Suomi/eurooppa ei voi yksin ratkaista ongelmaa, ainoastaan vain yrittää antaen esimerkkiä muille. EU jossa harvoin ollaan samaa mieltä mistään ja ulostulot usein virallista jagonia josta ei ymmärrä tavallinen ihminen hölkäsen pöläystä. Poliitikot tappelee hiekkalaatikoilla ja me ihmiset jatketaan täällä foorumeilla.
      Prepper on äärimmäinen varautuja, normi ihminen ottaa huomioon mahdollisen ja toimii sen mukaisesti. Kieltäjä ei ottaa huomioon mahdollisia vaihtoehtoja.
      Jos kuitenkin ehkä mahdolisesti, emme täysin tiedä vielä ja kun pehmoset on housussa niin silloin on jo myöhöstä. "Ei se minua kosketa, olen silloin ollut jo pitkän aikaa montussa, mitä väliä."

      • Anonyymi

        Tarkoitat siis että uskovien kansalaisten vastuulla on maailman pelastus ja että ei uskovat väistämättä ovat ilmastonmuutoksen tekijöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitat siis että uskovien kansalaisten vastuulla on maailman pelastus ja että ei uskovat väistämättä ovat ilmastonmuutoksen tekijöitä.

        Sekoile sinä uskontosi kanssa. Et ole vieläkään kertonut, mihin uskonlahkoon kuuluit, kun pääsi sekosi.


      • Anonyymi

        Ei ole mitään "kieltäjää" mihinkään mikä ei ole absoluuttista käsin kosketeltavaa faktaa ei tarvitse kannata uskoa.


    • Anonyymi

      Onkohan aloittaja kuullut sanontaa "Tieto lisää tuskaa"? Se kyllä sopii tähän aiheeseen. Ehkä olet - nimimerkkiinkin viitaten - mielummin onnellisen tietämätön, mutta ei se tosiasioita mihinkään muuta.

      • Anonyymi

        Oletko kuullut "pelolla hallintaa" on aika vanha juttu.


      • Anonyymi

        Tosiasioiden tunnustaminen on ensimmäinen askel ongelmien hoitamiseen. Pää pensaassa ongelmien ohi menemistä odottaminen on taas tyhmintä, mitä voi tehdä.


    • Anonyymi

      Saksan tulvissa yli 150 kuollutta.

      • Anonyymi

        Kuolemiseen kannattaa uskoa.


    • Anonyymi

      Mitä hyötyä on uskoa yleiseen suhteellisuusteoriaan? Tosiasiat eivät riipu ihmisten uskosta.

      • Anonyymi

        AGW muuttui uskomalla tosiasiaksi. Sitten ei sekään enää riipu uskomisesta.


      • Anonyymi

        Poliitikot eivät vaan vielä ole keksineet hyvää rahastuskeinoa suhteellisuusteorian nimissä.


    • Anonyymi

      Mitä hyötyä?

      No, kiihdytetään ongelmia: äsken sähkönkulutus oli ongelma, ei kuulemma enää. Käännetään ihan kaikki sähköllä toimivaksi. Se on kivaa. Tehdään maa täyteen kaivoksia (akkutarpeita varten), tehdään paljon vaikka niitä pienydinvoimaloita - vaikka nyt esim. tulviin hukkumaan ja suoltamaan ydinjätettä, joka muuten normaalioloissa pitää sijoittaa minne? Isketään joka paikka täyteen aurinkopaneelia ja kerätään vielä lisää kuumuutta säteilemään myös ympäristöön. Jokuhan on jo veteenkin pykännyt näitä tehokkaita liesiä, vähän lisää löylyä lyömään. Ihminen kuulemma vaikuttaa ilmastoon, mutta ei silloin, kun se rakentaa lisää lasi- ja betonipintaa keittämään kaupunkialueita. Rakennettu ympäristöhän teineen, kuumuutta keräävine ja heijastavine pintoineen ei vielä ihan joka nelikilometriä täytä, mutta melkein, ainakin dystooppisimmissa täyteenahdetuissa miljöissä ja tieinfroissa. Ainakin todennäköiset kiinalaiset energiateollisuuden kansainvälisen anonyymit kasvot pääsevät omistamaan paljon. Kaivosteollisuus kukoistaa, ydinvoimateollisuus kukoistaa, sähkö- ja ongelmajäteteollisuuus kukoistaa jne. Mitkä alat hyötyy? Järjettömän roinan syytäjät ja luonnonvaroja äärettömästi kuppaavat teollisuudenalat kukoistavat. Pakotetaan koko pallon ihmiset ostamaan uusi raivokallis sähköauto. Siinä meille uusi virkeä innovaatio. Rakennetaan maapallon kuona vielä kertaalleen kokonaan uudestaan. Ja tuotetaan miljardikertaiset määrät uutta vaikeaa jätekuonaa. Anonyymit, kasvottomaksi kätkeytyvät isot rahamiehet kukoistavat. Ja kaikenlisäksi tuhotaan maan monimuotoista, hyvää käyttöä (jota olisi voinut kehittää) kulttuurit, kuten sopivan kokoiseksi tehtävä maaseutukulttuuri. Ehkäpä lehmäkin onnistutaan hävittämään viherkiimassa sukupuuttoon. Ja pääasia on hillittömät kustannukset ja verot, totaalinen väkisin runnova maapallon tuhoaminen, oikein lakien voimin. - Kuulostaa täydelliseltä kommunistiselta unelmalta vai miksi sitä vihervasenta fasismia pitääkään kutsua? Ei olisi ikinä uskonut dystooppisista kuvauksista, mutta siihen suuntaan joku vääjäämättä tätä hullujenhuonetta ohjaa.

      - Mitä Saksan tulviin tulee. Ainakin maaperä on yhtä jauhoa noilla alueilla ja rakennettu väärin. Suomessa on rakennettu nykyihmisen ylivoimaisessa viisaudessa myös paljon aivan jokien partaille. Kyllä täälläkin vielä päästään ulvomaan ilmastonmuutoksen aiheuttamaa kerrostaloalueen romahdusta.

      Tässä oli monta todella harmonista ja kaunista kesää. Ainakin yksi osa ilmastonmuutosta on aivan järkyttävän hysteerinen pakkomielteinen maailmanlopun voilotus. Ihan kaikki on mittausfriikin ihmiskunnan tapahtumissa väärin. Jos on asiat hyvin, sekin on ongelma ja merkki tuhosta. - Ilmaston elämistä ja varmasti myös muuttumista on ja jokin voi olla ihmisen aiheuttamaa. Suuri ongelma on liikaväestö ja suuri onglema on elintavat ja elinympäristöjen kaventaminen, asioita ei osata tehdä. No, ehkä nyt Saksassakin joku uuskeksii, miten ne vedet pitäisi johtaa alueella ja sitä sitten juhlitaan uuden katastrofirakentamisen taidonnäytteenä. Yksi ainakin on varmaa: ihminen pysyy läpityhmänä, tuli mitä tuli. Tulevassa uudessa sähköautounelmassa muuten jos ilmastonmuutos kiihtyy vaan, niin väärämieliset saadaan säppien taakse tai muuta käyttöä, eri mieltä oleviahan on helppo jo nyt isojen valtioiden vahtia sekä eliminoida. Ja historian vääristely on muotia. Vihervasemmalta tulee muuten tällaista isomman luokan historia-aktivismiakin, oletteko sattumoisin huomanneet? Pikkuhiljaa asioita kääritään vähän erinäköiseksi ja häivytetään merkityksiä. Neutralisoidaan käsitteistöä. Neutralisointi ulottuu historiankirjoitukseenkin. Historiaa voi vääristää tosi hienostuneesti hissutellenkin. ---

      Jos taas päätetään, että nyt on normaalia, niin kiitellään tietysti tämän uuden maapallon mittaisen pakkoinnovaation onnistumisesta. No, ihmisikä on niin lyhyt, että joka tapauksessa yksi ihminen ei ehdi muuta kuin tyhmistymään ja toistamaan ihmiskunnan virheet.

      En ole kuullut vieläkään yhtään keskustelua siitä, mitä tapahtuu sähköautojen paratiisissa, kun sähköverkko leviää tai hyydytään pakkasella tai tulee sotatilanne tai esim. pandemiassa ambulanssiruuhka? Miten köyhillä ei ole varaa tehdä alkeellistakaan erikoisautonkorjausta?

      Ongelma ei minusta ole se, että pyritään hakemaan luontoa säästäviä ratkaisuja vaan ongelma on ihmisen totaalinen vieraantuminen kaikesta, varsinkin luonnosta ja inhimillisen kokoisesta, vaatimattommammasta elämästä. Ja järjestä. Ongelma on loputon ahneus; vrt. sairas matkustusrumbapakko pandemiankin aikana. Ongelma on uskonnoksi tehtävien aatteiden perässä täysin kritiikittä vouhottaminen. Ei tässä kaivosteollisuutta tukevassa tuuttauksessa ole sijaa normimediassa keskustelulle. Se vaitaan täysin. Ihminen on helppo johtaa harhaan. Lisäksi päättäjät leijuu täysin kuvitteellisissa sfääreissä, vailla todellisuudentajua. Kuka tahansa, joka onnistuu kiipimään asemiin voi kääntää pallon suunnan ties mihin. Valta keskittyy yhä tyhmempien käsiin.

      • Anonyymi

        "En ole kuullut vieläkään yhtään keskustelua siitä, mitä tapahtuu sähköautojen paratiisissa, kun sähköverkko leviää tai hyydytään pakkasella tai tulee sotatilanne tai esim. pandemiassa ambulanssiruuhka? "

        Entä Nooan tulva? Sekin olisi sähköautoille kohtalokas.
        Missä maassa ambulansseja on ihan ruuhkaksi asti? Ei ainakaan Suomessa. Ja jos tulisi sota, sähköautot taitaisivat olla ongelmista pienimpiä. Sama asia, mikäli sähköverkko leviäisi.

        On kaikille selvää, että käyt henkilökohtaista taistelua sähköautoja vastaan, mutta ei tuolla tavalla kenekään mieltä käännetä. Pitäisi olla edes ripaus järkeä argumentoinnissa.
        Kas tässä sinulle mietittävää:

        https://www.google.com/imgres?imgurl=https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/1ab2d8faa13e408682268511d321b752.jpg&imgrefurl=http://www.rautalankapori.fi/2019/02/don-quijote-fingerpori-rautalangasta.html&tbnid=eMZ2Zn3SvDvOSM&vet=12ahUKEwjS1ubh0-nxAhUVvSoKHRtjBeYQMyhHegUIARDOAQ..i&docid=ZyPVuGInqn57wM&w=1920&h=608&q=don quijote&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwjS1ubh0-nxAhUVvSoKHRtjBeYQMyhHegUIARDOAQ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "En ole kuullut vieläkään yhtään keskustelua siitä, mitä tapahtuu sähköautojen paratiisissa, kun sähköverkko leviää tai hyydytään pakkasella tai tulee sotatilanne tai esim. pandemiassa ambulanssiruuhka? "

        Entä Nooan tulva? Sekin olisi sähköautoille kohtalokas.
        Missä maassa ambulansseja on ihan ruuhkaksi asti? Ei ainakaan Suomessa. Ja jos tulisi sota, sähköautot taitaisivat olla ongelmista pienimpiä. Sama asia, mikäli sähköverkko leviäisi.

        On kaikille selvää, että käyt henkilökohtaista taistelua sähköautoja vastaan, mutta ei tuolla tavalla kenekään mieltä käännetä. Pitäisi olla edes ripaus järkeä argumentoinnissa.
        Kas tässä sinulle mietittävää:

        https://www.google.com/imgres?imgurl=https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/1ab2d8faa13e408682268511d321b752.jpg&imgrefurl=http://www.rautalankapori.fi/2019/02/don-quijote-fingerpori-rautalangasta.html&tbnid=eMZ2Zn3SvDvOSM&vet=12ahUKEwjS1ubh0-nxAhUVvSoKHRtjBeYQMyhHegUIARDOAQ..i&docid=ZyPVuGInqn57wM&w=1920&h=608&q=don quijote&client=firefox-b-d&ved=2ahUKEwjS1ubh0-nxAhUVvSoKHRtjBeYQMyhHegUIARDOAQ

        Lyhyemmin itse pilapiirros:

        https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/1ab2d8faa13e408682268511d321b752.jpg


    • Anonyymi

      "Tehdään maa täyteen kaivoksia (akkutarpeita varten), "

      Osaatko arvioida, paljonko akkumateriaalia tarvitaan esimerkiksi teräkseen tai vaikka vain kupariin nähden? Ovatko maailman maat täynnä rauta- ja kuparikaivoksia?

      Argumenttisi saattaisivat olla himpun verran uskottavammpia, jos et liioittelisi räävittömästi. Kun koroa on oikein paljon, kranaattikin putoaa omaan päähäön.

      • Anonyymi

        Jokainen tajuaa järjellään katukuvaa katsellessa että ei ne akkuautot ihan heti vanhoja korvaa. Pitäisi näkyä jo enemmän kuin pari parkkilaturia siellä täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen tajuaa järjellään katukuvaa katsellessa että ei ne akkuautot ihan heti vanhoja korvaa. Pitäisi näkyä jo enemmän kuin pari parkkilaturia siellä täällä.

        Ei tietenkään. Bensa ja dieselautojen myyntikin loppuu vasta vuosien kuluttua ja silloin myydyillä ajettan pitkään. Vuosisadan puolivälissä fossiilisilla toimivia polttomoottorikäyttöisiä henkilöautoja ei liikenteessä enää juuri näe.

        Oletko huomannut, että kaikissa isoissa kauppakeskuksissa on lukuisia pikalatureita rivissä ja taukopaikkoina toimiville huoltoasemille ollaan asentamassa koko ajan lisää? Ei tämän suuruista muutosta voi kerrasta polkasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään. Bensa ja dieselautojen myyntikin loppuu vasta vuosien kuluttua ja silloin myydyillä ajettan pitkään. Vuosisadan puolivälissä fossiilisilla toimivia polttomoottorikäyttöisiä henkilöautoja ei liikenteessä enää juuri näe.

        Oletko huomannut, että kaikissa isoissa kauppakeskuksissa on lukuisia pikalatureita rivissä ja taukopaikkoina toimiville huoltoasemille ollaan asentamassa koko ajan lisää? Ei tämän suuruista muutosta voi kerrasta polkasta.

        Ennustaminen on tärkeää. Ei meille ihmisen aiheuttamaa ilmastonlämpenemistä muuten tule.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään. Bensa ja dieselautojen myyntikin loppuu vasta vuosien kuluttua ja silloin myydyillä ajettan pitkään. Vuosisadan puolivälissä fossiilisilla toimivia polttomoottorikäyttöisiä henkilöautoja ei liikenteessä enää juuri näe.

        Oletko huomannut, että kaikissa isoissa kauppakeskuksissa on lukuisia pikalatureita rivissä ja taukopaikkoina toimiville huoltoasemille ollaan asentamassa koko ajan lisää? Ei tämän suuruista muutosta voi kerrasta polkasta.

        Ja kun tämä eka rumba on rahastettu, autonvalmistajat päättävät siirtyä standardoituhin vaihdettaviin akkuihin. Joka tapauksessa kyllä tässä tavalla tai toisella pari kieppiä rahastetaan kunnes tekniikka vakiintuu, ellei se sitten jo vaihdu kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään. Bensa ja dieselautojen myyntikin loppuu vasta vuosien kuluttua ja silloin myydyillä ajettan pitkään. Vuosisadan puolivälissä fossiilisilla toimivia polttomoottorikäyttöisiä henkilöautoja ei liikenteessä enää juuri näe.

        Oletko huomannut, että kaikissa isoissa kauppakeskuksissa on lukuisia pikalatureita rivissä ja taukopaikkoina toimiville huoltoasemille ollaan asentamassa koko ajan lisää? Ei tämän suuruista muutosta voi kerrasta polkasta.

        Juu mutta poliitikkojen päämäärät ovat kaukana kaukan todellisuudesta, mutta he voi aina heittää mitä lakeja vaan,koska aina voi perua ja muuttaa jos realismi hyökkää päälle, eikä mistään t6arvitse olla vastuussa.
        Ilman muuta polttikset vaan lisääntyy kun nestemäisiä vetyvalmisteita alkaa tulemaan, siinä on realismia josta esm ST1 ja Wärtsiläå ovat julkaisset tutkimuksen. poliitikot pysyy tästä vivusti hiljaa koska säköauto sopii kiristykseen .


    • Anonyymi

      Käytät lyhennettä (AGW) selittämättä, mitä ko. lyhenne merkitsee.
      Tuollainen on asiatonta touhua.
      Tuo lyhenne ei ole yleisessä tiedossa, joten jos silti käytät ko. lyhennettä, olisi asiallista selittää, mitä ko. lyhenne tarkoittaa.

      EGW = Ellen G. White.

      Onko AWG ehkä hänen aviomiehensä (Allan G. White ?)

      • Anonyymi

        No KVG.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No KVG.

        Tuonkin merkitys löytyy googlaamalla helposti.


    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos manipulaatio käy nyt täysillä. Sen arvaa koska viime talvena ei istuttu manskulla eikä istuta tulevinakaan talvina. Ilmestyskirjan 4 ratsua laukaa lujaa vielä hetken., toisaalta AGW uskonto läytää aina todisteita uskolleen koska aina voi väittää mitä tahansa, kuten uskonnoissa yleensä ja hyvin aihella tienaavia todistelevia apostolija alkaa olla pilvin pimein.
      Kahdella sanalla manipoulaatio ja propaganda ja vain uskovat taputtaa käsiä.

    • Anonyymi

      ilmastonmuutoksesta rummuttavat kirjailijat, poliitikot ja uutiskyhääjät tienaa ilmeisesti melko hyvin, ehkä myös maksetut nettitrollit. varmaan tässä olisi paikka tehdä tiliä kelle vaan jos keksii superhyvän AGW ilmastojutun. pitääpä harkita.

      • Anonyymi

        Jokainen tutkija toki kytkee AGW:n tutkimukseensa jotenkin ja apurahahakemuksen läpimeno on varmistettu.


      • Anonyymi

        Maksetut nettitrollit ilmastonmuutosta mainostamassa? Taas taitaa realismin taju heittää pahasti. Kun ilmastonmuutos huomioidaan nykyään läpi koko yhteiskunnan, miksi joku maksaisi nettitrolleille sen mainostamisesta?

        Denialistia riipii, kun kukaan ei enää ota hänen juttujaan tosissaan. Pelisi on pelattu jo ajat sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe