Sähkön varastointi akkuihin on kuollut ajatus

Anonyymi

Sähkön varastointi merkittävissä määrin on mahdoton taloudellisesti ja teknisesti. Mietitääs, miten paljon akkuja tarvitaan, että saadaan akustosta vaikka 1000 MW teho puolen vuorokauden ajan. Li-akkujen energia tiheys on luokkaa alle 200 Wh/kg. Akuston vaadittava koko olisi 60 milj. kiloa! Vaikka akusto jaettaisiin 1000 paikkaan, yhden akuston koko olisi 60000 kg.

14

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Helen rakensi 0,6 MWh sähkövaraston. Siitä ei pitkäksi aikaa energiaa riitä.

    • Aloituksen otsikko on väärin muotoiltu. Ajatus säköakuista ei ole mihinkään kadonnut, päinvastoin. Mutta kustannustehokasta ratkaisua ei vaan ole löytynyt, eikä sellaista näytä olevan lähitulevaisuudessakaan.

      • Anonyymi

        Eikös energiaa jo yritetä varastoida maaperään ja sieltä hyödynnetään maalämmön tapaan ?


    • Anonyymi

      Pienimuotoisia akkuvoima varastoja myydään Tesla home power tai käytetyistä sähköautoista kierrätettyjä akkupaketteja.
      Periaate on sama kuin 12 / 24 / 48 V aurinkosähkölaitteissa.

    • Anonyymi

      Mites jos käännettäisiin yösähköajatus päinvastoin, eli päiväsähkö olisi halvempaa, ja yösähkö kalliimpaa. Se ohjaisi kulutusta enempi valoisaan aikaan, jolloin akkuja tarvittaisiin vähemmän. Nim. Kyntäjän poika

      • Anonyymi

        Mutta miksi koko yösähköhinnoittelu alkujaan otettiin käyttöön? Se tapahtui siksi että yöllä sähköä kulutettiin huomattavasti vähemmän kuin päivällä, siis ohjaisit kulutusta yhä voimakkaammin sinne valoisaan aikaan jolloin sähkönkulutuksen päivä- ja yöaikojen erot ja voimaloiden tehonsäätötarpeet kasvaisivat...
        Esim. voimaloiden/kaukolämpöjärjestelmien akkujen käyttöön vaikuttavat monet seikat, nykyisin kun sähkön tuottajahinnatkin saattavat vaihdella jopa tunneittain, sähkön hintakin on siellä vaikuttamassa. Toista se oli ennen vanhaan kun vielä hevoisilla kynnettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksi koko yösähköhinnoittelu alkujaan otettiin käyttöön? Se tapahtui siksi että yöllä sähköä kulutettiin huomattavasti vähemmän kuin päivällä, siis ohjaisit kulutusta yhä voimakkaammin sinne valoisaan aikaan jolloin sähkönkulutuksen päivä- ja yöaikojen erot ja voimaloiden tehonsäätötarpeet kasvaisivat...
        Esim. voimaloiden/kaukolämpöjärjestelmien akkujen käyttöön vaikuttavat monet seikat, nykyisin kun sähkön tuottajahinnatkin saattavat vaihdella jopa tunneittain, sähkön hintakin on siellä vaikuttamassa. Toista se oli ennen vanhaan kun vielä hevoisilla kynnettiin.

        Aurinkovoimalassa nimenomaan päivisin tulee tuottoa, siksi kulutuskin pitäisi keskittää valoisaan aikaan. Normaalistihan öisin kuluu vähemmän sähköä, joten pienempikin akusto saattaisi riittää.


    • Anonyymi

      QuantumScape on firma, joka ratkaisee akkuongelman. Rajaton latausnopeus, melkein salamalla voi ladata.

      • Anonyymi

        Kerran pari äkkilataus ja sitten se solid state akku on halki. Eivät tule kaupalliseen käyttöön ainakaan tällä vuosikymmenellä jos koskaan.


    • Anonyymi

      Sähkön varastoinnissa on huono hyötysuhde mutta lämpöakuissa saattaisi olla ideaa. Aurinkolämpöä voi hyödyntää lämminvesivaraajassa ja lisäksi siihen voisi varastoida autojen polttomoottoreiden hukkalämpöä jota syntyy lyhyelläkin ajolla valtavat määrät. Polttomoottori käy usein vain 1/3 hyötysuhteella ja loppu energia muuttuu vain lämmöksi,esim. tunnin ajolla saa jo monta, jopa kymmeniä kilowatteja energiaa. Tämä energia pitäisi vaan säilöä esim suolalämpöakkuun ja käyttää sitten esim.talonsa lämmitykseen tai jos ei itse tarvitse lämmön voisi myydä sitä tarvitsevalle. Hyöty olisi moninkertainen nykymenoon verrattuna jossa kaikki tuotettu hukkalämpö valuu hukkaan kun sitä ei varastoida mitenkään.

      Ja mitä suurempi ajoneuvo ,sitä enemmän se tuottaa hukkalämpöä,esim isossa rekassa ja laivoissa hukkalämpöä syntyy valtavat määrät joka käyttötunti,vain sen varastointia ei ole vielä suunniteltu ollenkaan.
      Lentokoneiden suihkumoottorit tuottaa myös valtavat määrät hukkaenergia mutta sen varastointi on suurempi ongelma koska ne ei pysty kantamaan yhtään nykyistä enempää ylimääräistä painoa mutta planeetan pinta kulkuneuvot kyllä.

      Ydinkäyttöisistä laivoista ja sukellusveneistä saisi myös valtavat määrät hukkaenergiaa,nekin voisi purkaa lämpöakkuja aina satamiin ajaessaan.

      Sekin ihmetyttää kyllä miksi ydinvoimaloista ei samalla systeemillä oteta kaikkea hukkalämpöä talteen vaan yleensä se johdetaan vaan lähivesistöihin eikä kaukolämpöön mutta voimalan tuottamaa sähköä käytetään kyllä lämmitykseen hyvin paljon?
      Paljon tuntuu olevan vielä lämpö tehostamisvaraa myös sillä saralla.

      Ja vielä jos kaikki polttomoottorit kävisi fossiilittomilla polttoaineilla,päästöongelmat olisi aika pitkälle jo ratkaistu maailmassa.

      • Anonyymi

        Lämpöakut ovat esim. Helsingin kaukolämpöjärjestelmässä olleet käytössä vuosikymmeniä!

        Muistaakseni suomessa kehitettiin aikanaan autokäyttöä ajatellen autonmoottorin hukkalämmöllä lämpiävä lämpöakku, ajatuksena saattoi olla mm. hyödyntää lämpöä kun kylmillä ilmoilla lähdettiin jäähtyneellä autolla liikkeelle, eli akusta olisi otettu lämpöä joka nyt tehdään mm. ns. lohkolämmittimillä tms, en muista tarkemmin. Tuo ei sitten tullut käyttöön, oliko siinä kustannuskysymystä ja mitä oli, ei se lyönyt läpi kuitenkaan.

        Mutta mitä tarkoitat "fossiilittomilla" polttoaineilla, polttomoottorihan on polttomoottori nimen omaan toimiessaan fossiilisilla polttoaineilla?


    • Anonyymi

      Autossa lämpöakku korvasi webaston, eli lyhyillä tauoilla jäähdytysneste pysyi pitempään lämpimänä. Aikaansa edellä ollut keksintö, samoinkuin lämmitettävä ratti muistaakseni -90 luvun volvoissa lisävarusteena, naurettiin kuoliaaksi. Itse pidin maailman parhaana keksintönä, en tykkää käyttää hanskoja ajaessa.

    • Anonyymi

      Ettekö ymmärrä miksi ihmisillä ostatellaan sähköautoja. Ne ovat tulevaisuuden akku, joka joustaa tarjonnan mukaan.

      • Anonyymi

        Eli lataat kun tuulee ja pakkasella ajat dieselillä?

        Sähkön hinta tulee olemaan tulevaisuudessa olla niin korkea, että sähköautoilu ei ole halpaa, vaikka sellaisen pystyisit jollain ihmeellä hankkimaankin. Tämä vihreä siirtymä kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Ei himisillä ole siihen varaa. Se jää pienen vihreän eliitin unelmaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe