Sähkön varastointi akkuihin on kuollut ajatus

Anonyymi

Sähkön varastointi merkittävissä määrin on mahdoton taloudellisesti ja teknisesti. Mietitääs, miten paljon akkuja tarvitaan, että saadaan akustosta vaikka 1000 MW teho puolen vuorokauden ajan. Li-akkujen energia tiheys on luokkaa alle 200 Wh/kg. Akuston vaadittava koko olisi 60 milj. kiloa! Vaikka akusto jaettaisiin 1000 paikkaan, yhden akuston koko olisi 60000 kg.

14

720

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Helen rakensi 0,6 MWh sähkövaraston. Siitä ei pitkäksi aikaa energiaa riitä.

  • Aloituksen otsikko on väärin muotoiltu. Ajatus säköakuista ei ole mihinkään kadonnut, päinvastoin. Mutta kustannustehokasta ratkaisua ei vaan ole löytynyt, eikä sellaista näytä olevan lähitulevaisuudessakaan.

   • Anonyymi

    Eikös energiaa jo yritetä varastoida maaperään ja sieltä hyödynnetään maalämmön tapaan ?


  • Anonyymi

   Pienimuotoisia akkuvoima varastoja myydään Tesla home power tai käytetyistä sähköautoista kierrätettyjä akkupaketteja.
   Periaate on sama kuin 12 / 24 / 48 V aurinkosähkölaitteissa.

  • Anonyymi

   Mites jos käännettäisiin yösähköajatus päinvastoin, eli päiväsähkö olisi halvempaa, ja yösähkö kalliimpaa. Se ohjaisi kulutusta enempi valoisaan aikaan, jolloin akkuja tarvittaisiin vähemmän. Nim. Kyntäjän poika

   • Anonyymi

    Mutta miksi koko yösähköhinnoittelu alkujaan otettiin käyttöön? Se tapahtui siksi että yöllä sähköä kulutettiin huomattavasti vähemmän kuin päivällä, siis ohjaisit kulutusta yhä voimakkaammin sinne valoisaan aikaan jolloin sähkönkulutuksen päivä- ja yöaikojen erot ja voimaloiden tehonsäätötarpeet kasvaisivat...
    Esim. voimaloiden/kaukolämpöjärjestelmien akkujen käyttöön vaikuttavat monet seikat, nykyisin kun sähkön tuottajahinnatkin saattavat vaihdella jopa tunneittain, sähkön hintakin on siellä vaikuttamassa. Toista se oli ennen vanhaan kun vielä hevoisilla kynnettiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta miksi koko yösähköhinnoittelu alkujaan otettiin käyttöön? Se tapahtui siksi että yöllä sähköä kulutettiin huomattavasti vähemmän kuin päivällä, siis ohjaisit kulutusta yhä voimakkaammin sinne valoisaan aikaan jolloin sähkönkulutuksen päivä- ja yöaikojen erot ja voimaloiden tehonsäätötarpeet kasvaisivat...
    Esim. voimaloiden/kaukolämpöjärjestelmien akkujen käyttöön vaikuttavat monet seikat, nykyisin kun sähkön tuottajahinnatkin saattavat vaihdella jopa tunneittain, sähkön hintakin on siellä vaikuttamassa. Toista se oli ennen vanhaan kun vielä hevoisilla kynnettiin.

    Aurinkovoimalassa nimenomaan päivisin tulee tuottoa, siksi kulutuskin pitäisi keskittää valoisaan aikaan. Normaalistihan öisin kuluu vähemmän sähköä, joten pienempikin akusto saattaisi riittää.


  • Anonyymi

   QuantumScape on firma, joka ratkaisee akkuongelman. Rajaton latausnopeus, melkein salamalla voi ladata.

   • Anonyymi

    Kerran pari äkkilataus ja sitten se solid state akku on halki. Eivät tule kaupalliseen käyttöön ainakaan tällä vuosikymmenellä jos koskaan.


  • Anonyymi

   Sähkön varastoinnissa on huono hyötysuhde mutta lämpöakuissa saattaisi olla ideaa. Aurinkolämpöä voi hyödyntää lämminvesivaraajassa ja lisäksi siihen voisi varastoida autojen polttomoottoreiden hukkalämpöä jota syntyy lyhyelläkin ajolla valtavat määrät. Polttomoottori käy usein vain 1/3 hyötysuhteella ja loppu energia muuttuu vain lämmöksi,esim. tunnin ajolla saa jo monta, jopa kymmeniä kilowatteja energiaa. Tämä energia pitäisi vaan säilöä esim suolalämpöakkuun ja käyttää sitten esim.talonsa lämmitykseen tai jos ei itse tarvitse lämmön voisi myydä sitä tarvitsevalle. Hyöty olisi moninkertainen nykymenoon verrattuna jossa kaikki tuotettu hukkalämpö valuu hukkaan kun sitä ei varastoida mitenkään.

   Ja mitä suurempi ajoneuvo ,sitä enemmän se tuottaa hukkalämpöä,esim isossa rekassa ja laivoissa hukkalämpöä syntyy valtavat määrät joka käyttötunti,vain sen varastointia ei ole vielä suunniteltu ollenkaan.
   Lentokoneiden suihkumoottorit tuottaa myös valtavat määrät hukkaenergia mutta sen varastointi on suurempi ongelma koska ne ei pysty kantamaan yhtään nykyistä enempää ylimääräistä painoa mutta planeetan pinta kulkuneuvot kyllä.

   Ydinkäyttöisistä laivoista ja sukellusveneistä saisi myös valtavat määrät hukkaenergiaa,nekin voisi purkaa lämpöakkuja aina satamiin ajaessaan.

   Sekin ihmetyttää kyllä miksi ydinvoimaloista ei samalla systeemillä oteta kaikkea hukkalämpöä talteen vaan yleensä se johdetaan vaan lähivesistöihin eikä kaukolämpöön mutta voimalan tuottamaa sähköä käytetään kyllä lämmitykseen hyvin paljon?
   Paljon tuntuu olevan vielä lämpö tehostamisvaraa myös sillä saralla.

   Ja vielä jos kaikki polttomoottorit kävisi fossiilittomilla polttoaineilla,päästöongelmat olisi aika pitkälle jo ratkaistu maailmassa.

   • Anonyymi

    Lämpöakut ovat esim. Helsingin kaukolämpöjärjestelmässä olleet käytössä vuosikymmeniä!

    Muistaakseni suomessa kehitettiin aikanaan autokäyttöä ajatellen autonmoottorin hukkalämmöllä lämpiävä lämpöakku, ajatuksena saattoi olla mm. hyödyntää lämpöä kun kylmillä ilmoilla lähdettiin jäähtyneellä autolla liikkeelle, eli akusta olisi otettu lämpöä joka nyt tehdään mm. ns. lohkolämmittimillä tms, en muista tarkemmin. Tuo ei sitten tullut käyttöön, oliko siinä kustannuskysymystä ja mitä oli, ei se lyönyt läpi kuitenkaan.

    Mutta mitä tarkoitat "fossiilittomilla" polttoaineilla, polttomoottorihan on polttomoottori nimen omaan toimiessaan fossiilisilla polttoaineilla?


  • Anonyymi

   Autossa lämpöakku korvasi webaston, eli lyhyillä tauoilla jäähdytysneste pysyi pitempään lämpimänä. Aikaansa edellä ollut keksintö, samoinkuin lämmitettävä ratti muistaakseni -90 luvun volvoissa lisävarusteena, naurettiin kuoliaaksi. Itse pidin maailman parhaana keksintönä, en tykkää käyttää hanskoja ajaessa.

  • Anonyymi

   Ettekö ymmärrä miksi ihmisillä ostatellaan sähköautoja. Ne ovat tulevaisuuden akku, joka joustaa tarjonnan mukaan.

   • Anonyymi

    Eli lataat kun tuulee ja pakkasella ajat dieselillä?

    Sähkön hinta tulee olemaan tulevaisuudessa olla niin korkea, että sähköautoilu ei ole halpaa, vaikka sellaisen pystyisit jollain ihmeellä hankkimaankin. Tämä vihreä siirtymä kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Ei himisillä ole siihen varaa. Se jää pienen vihreän eliitin unelmaksi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   36
   3528
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   3329
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   366
   3009
  4. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   61
   1482
  5. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   97
   1254
  6. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   1221
  7. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1198
  8. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   90
   1114
  9. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   282
   971
  Aihe