Antaako kaste mitä sana siinä lupaa?

Anonyymi

Antaako kaste ja ehtoollinen, mitä sana siinä lupaa? Vai onko ne vain symbolisia toimituksia? Raamatussa kerrotaan, että kaste antaa synnit anteeksi. Eikö se olekaan niin? Esim. synnintuntoiselle Saulille sanottiin: (apt.22:16): "Huuda avuksi hänen nimeään, annan kastaa itsesi pestä synnit pois. Toisessa kohtaa (apt. 2:38 ):
Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
2:39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Kolmannessa kohtaa: "Ellei ihminen synny vedestä ja Hengestä, hän ei voi päästä sisälle Jumalan Valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt on liha ja mikä Hengestä, on Henki." (Joh.3:5-6). Jos tätä ei usko, voiko uskoa mitään muutakaan Raamatusta?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmiset, jotka eivät ole uskossa, käsittävät usein tahallaan tai tahattomasti Raamatun sanat väärin.

      Kun Raamattu sanoo, että kasteessa saa syntinsä anteeksi, se koskee joka kerta uskoontulleita ihmisiä. Ei-uskovainen ei siis voi saada syntejään anteeksi vain menemällä kasteelle. Esim. vauvoja on turha kastaa siinä toivossa, että he saisivat syntinsä anteeksi.

    • Anonyymi

      Minä olen uudestisyntynyt vedestä ja Hengestä mutta en kasteesta. Jeesus ei tarkoittanut, että ihminen syntyisi kasteessa.Raamatusta löydämme helposti ihmisiä, jotka ovat syntyneet vedestä ja Hengestä mutta eivät kasteesta aivan niinkuin Jeesus sanoi.

      • Anonyymi

        Väärä tulkinta: " Raamatussa kerrotaan, että kaste antaa synnit anteeksi. "

        Raamattu ei kerro noin, vaan synnit saadaan anteeksi vain uskomalla Herraan Jeesukseen ja pyytämällä syntejä anteeksi:
        Ap 10
        "Ap.t. 10:43 - Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta.' ...

        Tuossa 22:16:ssa sanottiin Paavalille ENSIN: "Huuda avuksesi Herran nimeä..." joten tuo on kokonaisuus, joka pelastaa syntisen.
        "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."

        Lut kirkko harhauttaa ihmisiä, kun se lupaa, että kasteessa ihminen saa synnit anteeksi, ikäänkuin mekaanisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärä tulkinta: " Raamatussa kerrotaan, että kaste antaa synnit anteeksi. "

        Raamattu ei kerro noin, vaan synnit saadaan anteeksi vain uskomalla Herraan Jeesukseen ja pyytämällä syntejä anteeksi:
        Ap 10
        "Ap.t. 10:43 - Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta.' ...

        Tuossa 22:16:ssa sanottiin Paavalille ENSIN: "Huuda avuksesi Herran nimeä..." joten tuo on kokonaisuus, joka pelastaa syntisen.
        "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."

        Lut kirkko harhauttaa ihmisiä, kun se lupaa, että kasteessa ihminen saa synnit anteeksi, ikäänkuin mekaanisesti.

        Uskoon tullut ihminen saa syntinsä anteeksi uskoon tullessaan. Mutta kaste täydentää asian. Lue nämä.

        Ensimmäinen tapaus.
        1 Piet 3:20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,

        Pietari puhuu uskovaislle ihmisille. Nooa oli uskossa ennen vedenpaisumusta. Arkissa ei ollut yhtään pelastumatonta ihmistä tai pikkuvauvaa. Siellä oli vain kahdeksan sielua, Nooa ja hänen vaimonsa sekä kolme Nooan poikaa ja heidän vaimonsa. Nooan tapausta ei voida käyttää esimerkkinä ei-uskovaisten ihmisten pelastumisesta. Kaikki jumalattomat ihmiset pienine vauvoineen hukkuivat.

        Toinen tapaus.
        Apt 22:14 Niin hän sanoi: 'Meidän isiemme Jumala on valinnut sinut tuntemaan hänen tahtonsa ja näkemään Vanhurskaan ja kuulemaan hänen suunsa äänen
        22:15 sillä sinä olet oleva hänen todistajansa kaikkien ihmisten edessä, sen todistaja, mitä olet nähnyt ja kuullut.
        22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

        Tässä Paavalia kehoitetaan menemään kasteelle uskoontulonsa jälkeen. Tätäkään kohtaa ei voida ymmärtää niin, että täysin jumlattomat ihmiset pelastuisivat pelkän kasteen avulla.

        Kolmas tapaus.
        Apt 2:36 Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."
        2:37 Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"
        2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.
        2:39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
        2:40 Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta."
        2:41 Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Tästä käy selvästi ilmi, että Pietarin puheen seurauksena osa kuulijoista otti pelastuksen vastaan ja heidät kastettiin. Pietarin lupaus:"Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.", koski niitä ihmisiä, jotka tekivät parannuksen ja ottivat evankeliumin sanan vastaan.

        Miksi sitten sanotaan, että kaste pesee pois uskovaisen synnit. Koska uudestisyntyneellä ihmisellä on se uusi ihminen ja myös vanha ihminen. Vanha ihminen on tietysti kuollut silloin kun uusi ihminen syntyy. Eihän ketään haudata, ellei hän ole kuollut. Kasteessa vanha ihminen haudataan kasteen hautaan. Samalla kun vanha ihminen haudataan, sen mukana haudataan vanhan ihmisen synnitkin.

        Jos vanhaa ihmistä ei haudata, uuden ihmisen elämä muodostuu hankalaksi vaellukseksi mädäntyvän kuolleen vanhan ihmisen kanssa.

        Vauvoilla ei ole sitä kuollutta vanhaa ihmistä eikä uuttakaan ihmistä. Vauva on vain yksi tavallinen ihminen. Siksi vauvakasteesta ei ole mitään hyötyä sillä vanhaa ihmistä ei voida haudata, kun sitä ei ole.


    • Anonyymi

      Luterilaisen kirkon sisällä on ihmisiä, jotka hyötyvät taloudellisesti vauvakasteesta, sellaiset ihmiset pitävät kynsin ja hampain kiinni vauvakasteesta.

    • Anonyymi

      olen saanut Pyhän Hengen ns. vauvakasteessa !!
      lapsenusko minulla oli jo n. 7 vuotiaana, myöhemmin siinä rippikouluiässä, rukoilin erään uskovan ystävän kanssa, ja: Pyhä Henki oli (jo) minussa:) !!
      en sitä heti ymmärtänyt, vaan vasta, kun uskovien kanssa enemmän yhteydessä.

      Pyhä Henki on AINA "hienotunteinen", on asiota, joita ei välttämättä edes ymmärrä, Jumala on kuitenkin osittain "salattu Jumala", pelastuskaan ei ole meidän YMMÄRRYKSESSÄ (vältämättä), vaan raamatussa:

      Kristityn uskonelämä on salattu. "Te olette kuolleet", sanoo Paavali, "ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa, kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkaudessa"
      Kol: 3: 3-4

    • Anonyymi

      Tämä kohta kumoaa väitteen, että ihminen uudestisyntyisi kasteessa niinkuin vauvakastajat väittävät. Tässä nimittäin ihmiset tulevat selvästi ensin uskoon ja vasta sen jälkeen he menevät kasteelle. Tästä seuraa, että kasteessa ei tapahdu uudestisyntymistä. Eikä Raamatussakaan luvata, että kasteessa tapahtuisi uudestisyntyminen.

      Tuo edellinen kirjoittaja on saattanut tulla uskoon kuunnellessaan evankeliumin julistusta jossain tilanteessa mutta vauvakasteessa hän ei ole uudestisyntynyt. Hän ehkä itse kuvittelee niin tai hänet on suggeroitu kuvittelemaan niin.

      Apt 10:45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
      10:46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
      10:47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"
      10:48 Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

      • Anonyymi

        helluntailaiset ei usko raamattuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaiset ei usko raamattuun.

        Sinähän tässä et usko Raamattuun. Tuo kohta (Apt 10:45-48) todistaa myös sen, että nuo ihmiset "uudestisyntyivät vedestä ja Hengestä" niinkuin Jeesus sanoi jo ennen kasteelle menemistään. Tämä todistaa, että kun Jeesus puhui "uudestisyntymisesta vedestä ja Hengestä" hän ei tarkoittanut "uudestisyntymistä kasteesta ja Hengestä". Luterilaiset ovat vääristäneet tuon kohdan.
        Siis tämän kohdan:
        Johanneksen evankeliumi:
        3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän tässä et usko Raamattuun. Tuo kohta (Apt 10:45-48) todistaa myös sen, että nuo ihmiset "uudestisyntyivät vedestä ja Hengestä" niinkuin Jeesus sanoi jo ennen kasteelle menemistään. Tämä todistaa, että kun Jeesus puhui "uudestisyntymisesta vedestä ja Hengestä" hän ei tarkoittanut "uudestisyntymistä kasteesta ja Hengestä". Luterilaiset ovat vääristäneet tuon kohdan.
        Siis tämän kohdan:
        Johanneksen evankeliumi:
        3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        niinpä niin:)

        "jos joku ei SYNNY vedestä ja Hengestä, EI HÄN VOI päästä sisälle Jumalan valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        eihän helluntailaiset edellistäkään raamatun jaetta; USKO, nimenomaan he EIVÄT USKO !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niinpä niin:)

        "jos joku ei SYNNY vedestä ja Hengestä, EI HÄN VOI päästä sisälle Jumalan valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        eihän helluntailaiset edellistäkään raamatun jaetta; USKO, nimenomaan he EIVÄT USKO !

        Tuo on se vedenpalvojien oppi, mistä he pitävät kiinni kuin hukkuva oljenkorteen. ikäänkuin Jumala tarvitsisi vettä ihmisen pelastamiseksi.
        "Henki on se, joka eläväksi tekee".

        Pakanauskoinnoissa on tuollaisia materiaan perustuvia käsityksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niinpä niin:)

        "jos joku ei SYNNY vedestä ja Hengestä, EI HÄN VOI päästä sisälle Jumalan valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        eihän helluntailaiset edellistäkään raamatun jaetta; USKO, nimenomaan he EIVÄT USKO !

        Luterilaiset jättävät järkensä, kunniansa, omatuntonsa ja sisälukutaitonsa narikkaan, kun he tulevat tänne valehtelemaan, räyhäämään, rienaamaan ja väääristämään Raamattua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niinpä niin:)

        "jos joku ei SYNNY vedestä ja Hengestä, EI HÄN VOI päästä sisälle Jumalan valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        eihän helluntailaiset edellistäkään raamatun jaetta; USKO, nimenomaan he EIVÄT USKO !

        >>>>eihän helluntailaiset edellistäkään raamatun jaetta; USKO, nimenomaan he EIVÄT USKO !<<<<

        Kyllä helluntailaiset uskovat mutta eivät sillä tavalla kuin luterilaiset sen väärentävät.


    • Anonyymi

      Kaste takaa vain sen, jos kastettava aikuistuttuaan maksaa kirkollisveroa hamaan kuolemaansa asti, niin hän on oikeutettu aitiopaikalle ylöstempauksensa jälkeen.

    • Anonyymi

      Vauvakaste ei anna mitään eikä Raamattu lupaakaan sen antavan mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe