Uudet Vanhan Liiton Säännöt Paperilla

Anonyymi

𝐔𝐔𝐃𝐄𝐓 𝐋𝐈𝐈𝐓𝐎𝐍 𝐒ÄÄ𝐍𝐍Ö𝐓
Koska Vanhan Liiton sääntöjä ei ole koskaan kirjoitettu ylös, on mahdollista että ihmiset keksivät omia, uusia sääntöjään. Tästä johtuen säännöt ovat saattaneet vääristyä reilustikin aikojen kuluessa.
Vanhempani olivat vanhoja hippejä ja noudattivat Vanhan Liiton sääntöjä varmasti tarkemmin kuin monet nuoret nykyään. En tiedä pohjautuivatko nämä säännöt alkuperäisen vankiporukan luomiin sääntoihin, mutta mielestäni ne toimivat hyvänä elämänohjeena toimiessasi alamaailmassa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Oman käsitykseni mukaan Vanhan Liiton säännöissä on kysymys reilusta pelistä ja eräänlaisesta toiminnallisesta karman laista tietynlaisten ihmisten kesken. Uuden Liiton säännöt pohjaavat melko suoraan niihin Vanhan Liiton sääntöihin joista olen kuullut puhuttavan ja joiden mukaan olen suurimmaksi osaksi elänyt. Olen myös muokannut joitain sääntöjä noudattamaan selkeämmin tätä reilun pelin filosofiaa.
𝟏. 𝐊𝐚𝐯𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐞𝐢 𝐣ä𝐭𝐞𝐭ä 𝐦𝐢𝐬𝐬ää𝐧 𝐭𝐢𝐥𝐚𝐧𝐭𝐞𝐞𝐬𝐬𝐚.
Jos kaverin kimppuun hyökätään, häntä täytyy puolustaa. Tilanteen ollessa todella vaarallinen, käytä kaikkia käsillä olevia keinoja suojellaksesi ystävääsi. Järjen käyttö on sallittua. Kaveria ei myöskään jätetä sekavassa tilassa mihinkään tuntemattomaan paikkaan tai ulos.
Huolehdi myös sekakäytön tuloksena yllättäen sammuneesta kaveristasi asianmukaisin tavoin, esimerkiksi kääntämällä hänet kylkiasentoon ja tarkkailemalla hengitystä ja ihon väriä.
𝟐. Ä𝐥ä 𝐯𝐚𝐫𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐲𝐤𝐬𝐢𝐭𝐲𝐢𝐬𝐡𝐞𝐧𝐤𝐢𝐥ö𝐢𝐥𝐭ä.
Tämä on rottaamista, ja erittäin halveksuttavaa ja epäkunnioittavaa toimintaa. Yksityishenkilö voi olla ystäväsi tai joku satunnainen henkilö kenen luo menet vaikka jatkoille.
Jos sinulta sattuu jäämään jonkun tupakan sytytin tai vastaava yleisessä käytössä oleva pikkuesine taskuun vahingossa, tätä ei lasketa rottaamiseksi. Sitä sattuu kaikille.
𝟑. 𝐓𝐚𝐫𝐣𝐨𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐣𝐚 𝐥𝐚𝐢𝐧𝐚𝐚𝐦𝐢𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐢 𝐨𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐚 𝐚𝐬𝐢𝐚.
Et siis voi periä velkoja joltain jolle olet jotain tarjonnut ilman puheita maksusta.
𝟒. 𝐌𝐚𝐤𝐬𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐤𝐚𝐬𝐢 𝐬𝐨𝐯𝐢𝐭𝐭𝐮𝐧𝐚 𝐚𝐢𝐤𝐚𝐧𝐚.
Jos et pysty maksamaan velkaasi kokonaisuudessaan ilman että "kuolet nälkään," selitä tilanteesi rehellisesti. Tällaisessa tilanteessa voit sopia velkojasi kanssa erinäisistä tavoista maksaa, joko maksamalla erissä tai ääritapauksissa omaisuuden luovuttamisena velan määrään suhteutettuna. Sekä velallisen että velkojan tulisi käyttää järkeään tällaisissa tilanteissa, ja suhteuttaa hommat rahamääriin ja velallisen yleiseen tilanteeseen. Ketään ei siis lähdetä mukiloimaan jonkun kympin velan takia.
𝟓. 𝐊𝐮𝐧𝐧𝐢𝐨𝐢𝐭𝐚 𝐭𝐨𝐢𝐬𝐞𝐧 𝐢𝐡𝐦𝐢𝐬𝐞𝐧 𝐚𝐬𝐮𝐧𝐭𝐨𝐚.
Jos sotket, olisi suotavaa siivota jälkesi. Kohtele asunnon omistajaa hyvin ja kunnioittavasti kun olet hänen asunnossaan. Jos asunnon omistaja pyytää sinua lähtemään, kerää tavarasi ja tee se viivyttelemättä.
Poikkeustapauksessa, jos asunnon omistaja on asiattoman töykeä sinua kohtaan, häivy paikalta. Voit myös vastata töykeyteen suullisesti ennen lähtöäsi.
Jos asunnon omistaja käy väkivaltaisesti kimppuusi, haasta hänet pihalle ja opeta nöyryyttä. Jos sen sijaan käyt itse ystävällisen asunnon haltijan kimppuun ilman syytä, olet rikkonut tätä sääntöä ja asunnon haltijalla on oikeus poistaa sinut paikalta millä keinolla tahansa, väkivalta ja poliisi mukaan lukien, riippuen tilanteesta.
𝟔. 𝐘𝐫𝐢𝐭ä 𝐡𝐨𝐢𝐭𝐚𝐚 𝐚𝐬𝐢𝐚𝐬𝐢 𝐢𝐥𝐦𝐚𝐧 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐢𝐬𝐢𝐚.
Ainoastaan tietyissä tapauksissa poliisista voi olla apua. Tällainen voisi olla esimerkiksi tilanne jossa mies kävisi nuoren naisen kimppuun esimerkiksi raiskaus mielessä. Jos nainen pääsisi pakoon mutta ei onnistuisi puhelimitse tavoittamaan suojelevia ystäviään ajoissa, hänellä olisi oikeus soittaa poliisi paetessaan.
Poliisin kanssa tekemisissä oleminen on joustava sääntö, mutta useimmiten heidän sekoittamistaan asioihin tulisi välttää. Hommat tulisi hoitaa karman lain mukaisesti, jopa kaksinkertaisesti jos haluat. Jos joku lyö sinua, lyö takaisin kerran tai kaksi. Jos joku varastaa sinulta, anna hänelle opetus joko suullisesti, kevyttä väkivaltaa käyttäen tai viemällä vastavuoroisesti häneltä jotain.
Tietenkään sinun ei ole pakko ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin esimerkiksi syyllistä kotirottaa tai vasikkaa vastaan, jos et halua. Kysymys on lopulta omasta päätöksestäsi siitä miten haluat asiasi hoitaa. Rottien, vasikoiden ja vastaavien poistaminen ystäväpiiristäsi olisi kuitenkin suotavaa vähimmäisenä toimenpiteenä, jos et halua joutua ongelmiin heidän takiaan.
𝟕. Ä𝐥ä 𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐤𝐞𝐧𝐞𝐧𝐤ää𝐧 𝐚𝐬𝐭𝐮𝐚 𝐯𝐚𝐫𝐩𝐚𝐢𝐥𝐥𝐞𝐬𝐢.
Älä myöskään osoita pelkoa kohdatessasi tukalia tilanteita tai vaarallisia ja arvaamattomia ihmisiä, jotka eivät noudata mitään sääntöjä. Yritä säilyttää ylpeytesi ja tilanteen vaatiessa taistele rohkeasti pahuutta vastaan, vaikka kriminaali olisit itsekin. Muista että aina on olemassa ihmisiä...-> jatkuu

7

2645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      jotka eivät kunnioita mitään tai ketään, ja saavat voimaa ja jännitystä aiheuttamastaan pelosta tai väkivallasta. Tämän tyylisten anti-sosiaalisten ihmisten kanssa sinun ei kannattaisi olla missään tekemisissä, sillä he ovat kykeneviä rikkomaan ja korruptoimaan muuten hyvin toimeentulevia ryhmiä.
      Jos tällainen ihminen on vihollisesi, vältä suoraa konfliktia ellei sinulla ole voimakasta tai vaikutusvaltaista ystäväpiiriä ympärilläsi. One-on-One anti-sosiaalia vastaan ei todennäköisesti pääty hyvin sinun kannaltasi, sillä he eivät tunne juurikaan pelkoa; päinvastoin, heillä on ns. "soturin sielu" ja taistelu viihdyttää usein heitä kovin. Kuitenkin jos taistelutilanne on pakollinen etkä pääse pakoon, sinun on parasta joko tappaa tai rampauttaa vastustajasi vaikka joutuisitkin kiven sisään, sillä muutoin voit päästä itse hengestäsi.
      Jos ystäväpiiriisi tai tuttaviisi kuuluu tällaisia henkilöitä ja välinne ovat kunnossa, kohtele heitä asiallisesti ja kunnioittavasti kuten muitakin ystäviäsi. Hoida asiasi heidän kanssaan käytännöllisesti ja ilman turhia kommervenkkejä.
      𝟖. Ä𝐥ä 𝐯𝐚𝐬𝐢𝐤𝐨𝐢 𝐤𝐞𝐭ää𝐧 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐢𝐬𝐢𝐥𝐥𝐞.
      Jos joku satuttaa sinua tai ystävääsi jollain tapaa, yritä hoitaa asia itse tai ystäviesi kanssa. Joissain ääritapauksissa vasikointi voi olla kuitenkin mahdollista. Tällainen voisi olla esimerkiksi tilanne jossa tuntemasi henkilö olisi raiskannut jonkun, etkä jostain syystä onnistuisi tavoittamaan häntä kostaaksesi. Tällöin voisit antaa poliisin hoitaa asian viimeisenä keinona.
      𝟗. Ä𝐥ä 𝐩𝐮𝐡𝐮 𝐩𝐚𝐬𝐤𝐚𝐚 𝐢𝐡𝐦𝐢𝐬𝐢𝐬𝐭ä 𝐡𝐞𝐢𝐝ä𝐧 𝐬𝐞𝐥𝐤ä𝐧𝐬ä 𝐭𝐚𝐤𝐚𝐧𝐚 𝐭𝐚𝐢 𝐣𝐮𝐥𝐤𝐢𝐬𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐞𝐬𝐢𝐦. 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤𝐢𝐬𝐬𝐚.
      Jos sinulla on jotain asiaa ihmiselle josta et pidä, sano hänelle suoraan mikä sinua häiritsee. Asia on loppujen lopuksi sinun ja hänen välinen, eikä kuulu muille. Jos joku puhuu valheita sinusta julkisesti, voit kostaa asian hänelle parhaaksi katsomallasi tavalla. Rangaistuksen suuruus tulisi olla suhteessa paskanpuhujan asiaan. Jos sinua esim. haukutaan raiskaajaksi tai pedofiiliksi ilman todisteita, vakava rangaistus seuraa ellei henkilö peru perusteettomia puheitaan julkisesti ja pyydä anteeksi. Pieni rahallinen korvaus hetkellisestä maineen mustaamisesta voi myös olla paikallaan.
      Jos sinua taas sanotaan vaikka "kusipääksi" Facebookissa, asia ei ole kovinkaan vakava. Voit sivuuttaa koko jutun halutessasi, tai vastata samalla mitalla Facebookissa.
      Paskapuhe tulisi kuitenkin erottaa negatiivisten faktojen lausumisesta. Jos joku tuntemasi henkilö on esimerkiksi oikea pedofiili, voit ilmoittaa asiasta yleisesti jotta tämä sairas ali-ihminen saadaan kiinni. Pedofiilit, jotka toimivat lapsia vastaan, ovat ehkä kaikkein halveksutuin ihmisryhmä ja syystä. Heitä kohtaan voit olla julma ja armoton, tai hyödyntää poikkeuksellisesti poliisia tarpeen vaatiessa.

      • Anonyymi

        𝟏𝟎. Ä𝐥ä 𝐤𝐨𝐬𝐤𝐞 𝐤𝐚𝐯𝐞𝐫𝐢𝐬𝐢 𝐧𝐚𝐢𝐬𝐞𝐞𝐧 (𝐭𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐞𝐡𝐞𝐞𝐧.)
        Yksi tärkeimmistä säännöistä, jonka rikkominen on historiassa johtanut useisiin sotiin. Vältä myös sekaantumasta ystäväsi Exään, koska eronneella pariskunnalla voi vielä olla tunteita toisiaan kohtaan.
        Jos olet parisuhteessa, älä ole turhaan mustasukkainen kumppanistasi. Jos taas saat todisteita sille että kumppanisi on pettänyt sinua, voit opettaa tapoja eri osapuolille riippuen sukupuolestasi. Miehet miehiä ja naiset naisia vastaan. Jos kuitenkaan mitään ei ole tapahtunut ja silti kostat olemattoman rikoksen, syyllistyt itse rikokseen ja sinä itse ansaitset rangaistuksen tekoosi nähden.
        Jos olet mies, sinun tulisi olla suhteen johtavassa asemassa ja "viedä naista" eikä päinvastoin. Kukaan ei halua tossukkamiestä pitkään. Tietysti täysin tasa-arvoinen suhde olisi ihanteellinen mutta semmoinen on melko harvinaista.
        Meri on täynnä kalaa mistä valita, ja lähes jokaiselle tulisi kyllä löytyä oma seuralainen. Jos parisuhteesi loppuu sillä tavalla että tulet jätetyksi, älä jää roikkumaan entiseen kumppaniisi jos jo tiedät ettei se mitään hyödytä. Huuhdo murheesi alas vaikka kaljalla tai työnteolla.
        𝟏𝟏. 𝐍𝐚𝐢𝐬𝐢𝐚, 𝐥𝐚𝐩𝐬𝐢𝐚 𝐭𝐚𝐢 𝐞𝐥ä𝐢𝐦𝐢ä 𝐞𝐢 𝐥𝐲ö𝐝ä.
        Jos nainen käy sinuun kiinni, lähde pois sen sijaan että alkaisit tappelemaan. Jos et pääse pois ja nainen käy kimppuusi toistuvin lyönnein tai potkuin, sinulla on oikeus laittaa hänet maahan ja pitää siinä kunnes hän rauhoittuu. Vältä ylimääräistä voimankäyttöä.
        Asiassa voi kuitenkin joustaa ääritapauksissa. Jos satut olemaan poikkeuksellisen heikko mies (fyysisesti) ja kimppuusi hyökkää esim. todella vahva ja kamppailutaitoinen nainen, sinulla on oikeus taltuttaa hänet, jos hän käy sinuun kiinni. Käytä mahdolisimman vähän voimaa ja yritä välttää lyöntejä, mutta jos nainen on tuntematon/ heiluttaa puukkoa tms. sinulla on oikeus tainnuttaa hänet miten parhaaksi näet.
        Mitä lapsiin ja kotieläimiin tulee, heitä kohtaan ei käytetä väkivaltaa yleisesti ottaen ikinä. Kuitenkin, jotkut harvat lapset ja eläimet voivat vaatia kovempaa kuria kuin toiset. Jos lapsellasi on anti-sosiaalinen persoonallisuushäiriö tai joku vastaava, sinun täytyy pitää kovaa kuria ja äärimmäinen kontrolli yllä jatkuvasti. Sama koskee myös esim. joitain häiriintyneitä ja vaarallisia koiria.
        𝟏𝟐. 𝐌𝐲𝐲 𝐦𝐢𝐭ä 𝐬𝐚𝐧𝐨𝐭 𝐦𝐲𝐲𝐯ä𝐬𝐢.
        Jos myyt jotain tavaraa, pidä huoli siitä ettei ostajan tarvitse yllättyä huonolla tapaa. Jos ostaja on huutanut sinulta lenkkitossut, et voi lähettää jalkapalloa postitse. Pidä myös huoli siitä, että myymäsi tuote on kuvauksensa veroinen.
        --------------------------------------------------------------------------------------------------
        Juuri nyt en muista enempää sääntöjä, mutta voit lisätä omasi kommenttiketjuun jos jotain tulee mieleen. Riippuen sisällöstä, voin lisätä sen listaan. Pidätän oikeuden muokata tekstiä tarpeen vaatiessa noudattamaan Uuden Liiton sääntöjä, jotka pohjautuvat reiluun peliin ja toiminnalliseen karman lakiin.


    • Anonyymi

      Hehheh! Hauskaa sarkasmia. 😆

      Anarkistit aina hyökkäävät joukolla yhden kimppuun ja pakenevat kohdatessaan tasaväkisen vastuksen.

      Lisäksi he muka vastustavat kovasti poliisia, mutta heti kun joutuvat ahdistetuksi, kiljuvat poliisia apuun.

      Noin toimivat antifat, jotka ovat juuri anarkisteja…

    • Anonyymi

      Tuo aloitus ei kyllä liity anarkismiin mitenkään. En vaan tiennyt mihin muuallekkaan postata.

      • Anonyymi

        Miksi yleensä piti postata minnekään?


    • Anonyymi

      Oletko- heavy musiikin ystävä?

    • Anonyymi

      Vanhan liiton jäseneksi ei tehdä ketään kännissä, vaikka olisikin maailman paras tyyppi. Nekruilla ei asiaa liittoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe