Verottajan virhe verovelvollisen hyödyksi

Verottaja käytti luovutusvoiton verotuksessa liian korkeaa hankintahintaa, vaikka olin ilmoittanut alemman hankintahinnan. Virhe oli sellainen jonka havaitsee heti eli "en tajunnut" - kortti ei tässä toimi. Olenko velvollinen ilmoittamaan virheestä verottajalle?
6699
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 6

Vanhimmat

Ei sinun tarvitse sitä huomata. Sattuuhan niitä virheitä tavallisillekin ihmisille eikä vain verottajalle.

Mutta tietysti sinulla täytyy pysyä pokka siinä vaiheessa, jos verottaja joskus tahtoo oikaista virheensä.

Äänestä

Huomioon ottaen kyseessä olevan rahasumman, asiaa ei voi olla huomaamatta. Tästä ei ole mitään epäselvyyttä. Kyse on siitä, että syyllistynkö johonkin, mikäli en oikaise verottajaa. Voisiko tätä verrata siihen, että työnantaja maksaa vahingossa tuplapalkan ja käytän ne rahat. Siinä syyllistyn ymmärtääkseni petokseen.

Äänestä

Onko kyseessä joku hyperpaljon noussut osake, ja verottaja on käyttänyt hankintameno-olettamaa?

Äänestä

Sitä voisi verrata siihen, että saat esim. pankin kassalla rahaa 100 euroa enemmän kuin sinun olisi pitänyt saada. Näin saattaa käydä joskus.

Jos et sitä ilmoita ja oikaise virhettä, voit syyllistyä petokseen.

Äänestä

Et ole selvästikkään juristi kun moista pohdit.

Olen ollut töissä eräässä pankkikonsernissa, joka sittemmin myytiin maahan joka usein luetaan Etelä-Skandinaviaan. Verottaja teki pankin tytäryhtiöön liittyen ilmiselvän virheen alv-ratkaisussa. Pankille tavallaan palautettiin atvonlisäveroja joita se ei ollut maksanut. Miljoonakämmi verottajalta. Kysyin pankin juristeilta mitä tehdään ja vastaus oli, että odotetaan että päätös saa lainvoiman (valitusaika umpeutuu) ja sitten vaaditaan saman käytännön ulottamista kaikkiin pankin tytäryhtiöihin. Naiivina sanoin juristeille, että kyseessähän on ilmiselvä virhe, niin juristit sanoivat: "emmehän me ole huomanneet että se on virhe vaan toimimme hyvässä uskossa."

Jos yritysverotuksesta gradunsa tehneet pankin huippujuristit voivat teeskennellä tyhmää, niin kyllä voit sinäkin.

PS. Tuo miljoonavirhe jäi pankin eduksi, mutta ennakkotapausta siitä ei onnistuttu tekemään, vaan verottaja ilmeisesti tajusi minänsä. Oli kuitenkin myöhäistä purkaa ensimmäinen virhe.

Äänestä
  • Eikös tuohon olisi sopinut se, mitä on säädetty perusteettoman edun palautuksesta : Laki velan vanhentumisesta 7 § 1 mom. 4k????

    Käsitykseni mukaan tuossa lainkohdassa puhutaan jopa kymmenestä vuodesta, vaikka yleinen vanhentumisaika lain 4 §:n mukaan onkin kolme vuotta.

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


Anonyymi kirjoitti:

Verottaja käytti luovutusvoiton verotuksessa liian korkeaa hankintahintaa, vaikka olin ilmoittanut alemman hankintahinnan. Virhe oli sellainen jonka havaitsee heti eli "en tajunnut" - kortti ei tässä toimi. Olenko velvollinen ilmoittamaan virheestä verottajalle?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu