Kiteellä kierrätyspiste pois annettaville tavaroille?

Anonyymi

Mihin voisi jättää esim huonekaluja, koriste-esineitä, astioita , leluja, työkaluja, polkupyöriä, ikkunalaseja ja ikkunannpokia, ovia, taskulamppuja, valaisimia ja -varjostimia, puutarhavermeitä, kukkaruukkuja, sankoja, saaveja, kynttilälyhtyjä, eläinten tarvikkeita yms. kaikkea mahdollista tavaraa ilmaiseen kierrätykseen?

Kirputorit eivät kaikkea hupoli ja kaatopaikalle ei viitsi viedä hyvää tavaraa. Mihin ne voisi viedä että ne jotka tarvitsevat saisivat ne sieltä ilmaiseksi hakea?

Meillä olisi esim. aivan hyvin toimiva Canon tulostin-skcanneri-kopiokone ja aivan kunnossa oleva Canon kamera sekä hyviä huonekalujakin antaa pois. Ei viittis rahdata kaatikselle, mutta kai se on pakko kun muuta paikkaa ei ole. Tyhjennämme kaappeja ja varastoja ja vuosien varrella meille turhaksi jäänyttä kamaa on kertynyt monta laaatikollista.

Tuttavilla ja naapurillakin olisi ilmaista tavaraa vaikka minkälaista mutta ei ketää kelle ne antaisi? Harmittaa heittää roskiin.

16

361

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aloite tai esitys kierrätyskeskuksesta, kunnalle kai? Vähän aikaa se toimi jossain, info oli huonoa. Miksi toiminta loppui? Rahako? Kunnalla lie omistuksessa tiloja yllin kyllin, luin jostain. Missä ja mitä?

  • Anonyymi

   Kun käy marjastamassa ja sienestämässä, huomaa, missä on kiteeläisten "kierrätyspisteet".

   • Anonyymi

    Tässä ei kysytä kaatopaikkaa, vaan kierrätystä kunnollisille tavaroille.


  • Anonyymi

   Ottaisiko Kiteen Helluntai seurakunta ja Hyvä apu ry. Myös Kesälahdella toimii Helluntai seurakunnan kirppis, sekä facebookissa Kiteen ilmaiset roskat ja aarteet.

   • Anonyymi

    Hyvä apu ry:n varasto on Peijonniemen koululla,. Se antaa tavaroita mm sosiaalipuolen ja järjestöjen kautta, myös myy. Laita heille ensin selitystä tai kuvia.

    Mitä tavaraa kirpparit eivät ota?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä apu ry:n varasto on Peijonniemen koululla,. Se antaa tavaroita mm sosiaalipuolen ja järjestöjen kautta, myös myy. Laita heille ensin selitystä tai kuvia.

    Mitä tavaraa kirpparit eivät ota?

    Kiteen kirpparit eivät ota juuri mitään kamaa, kokeiltu on.

    Kuvia? Oletko tosissasi? Jos luovutan laatikoittain hyväkuntoista, ehjää tavaraa ilmaiseksi ihmisille, en tosiaankaaan aio tehdä niistä katalogia ja kerjätä että pliis eikö kepais ottaa.
    Jos ei hitto vieköön ilmainen tavara kelpaa ilman selityksiä, niin roskiin sitten!

    On tämä maailma mahdottomaksi mennyt kun ei voi/saa kierrättää! Taloyhtiön säännötkin vallan kieltämällä kieltävät että roskakatokseeen ei saa jättää mitään tavaroita kierrätetäväksi, ehei, herrantähden jokuhan voisi ne vaikka sieltä huolia ja viedä tarvitseville!

    Minulla ei ole autoa millä rahdata tavaroita ympäriinsä, muuten olisin jo vienyt ne Joensuuhun kierrätykseen.

    Jätekeräys veloittaa kuormasta n. 45€ ja vie koko kuorman kerralla kaatopaikalle. Huonekalutkin.
    Pahaa tekee, mutta minkäs tässä muutakaan voi.

    Hyvin hoidetaan hommat Kiteellä.
    Esim. päiväkoteja/lasten hoitokoteja perustetaan joka pihaan ja niemennokkaan ja kaikki metsiköt valjastetaan ulkoilualueiksi, mutta kierrätyspiste tai tavarannoutopiiste, mitäs siitä... eihän semmottiset jutut ole tärkeitä. Sitä varten on Kiteellä kaatopaikka.
    Semmosta ympäristöystävällisyyttä.


  • Anonyymi

   Peijonniemestä tietääkseni noudetaan heidän myynti- ja avustustoimintaansa sopivaa, isoa ja pientä tavaraa. Kannattaa ainakin kysellä / tarjota.

  • Anonyymi

   Joensuustakin on näköjään monta lopetettu. Taisi olla työttömien yhdistyksen homma usein. Tarkoitus/tilanne voi olla se, että tori- ja faceryhmien kautta hoituu jo suurin osa. Mitähän esim. kunnassa on ajateltu tästä?

  • Anonyymi

   Osaatteko neuvoa mille taholle kunnassa asiasta pitäisi puhua?
   Tekisin kyllä ehdotuksen kierrätyskeskuksesta/-pisteestä, vaan en tiedä kenelle se pitäisi tehdä.

   Paikan pitäisi kuitenkin olla valvottu, koska muuten roskaajat ja vandaalit teksisvät kertaheitolla tyhjäksi hyvät aikeet.

   Tyhjiä kiinteistöjä Kiteellä löytyy pilvin pimein ja varmasti tavarankierrätykselle olisi tarvetta.
   Kaukana keskustasta se ei saa olla ja tavaranvaihdon pitää olla ihmisille ilmaista.

   Vaatteet voi viedä kirppareille, kirjat kirjaston kierrätyshyllyihin, mutta muille tavaroille pitää löytää oma kierrätyspaikka.

   Ja sinne sitten kuntouttavan työtoiminnan väkeä ja muita vastaavia valvomaan ja pyörittämään toimintaa ellei vapaaehtoisia löydy tai palkkatuella varsinaisesti palkata henkilökuntaa.

  • Anonyymi

   Minä voin kyllä ottaa toimivaa elektroniikkaa vastaan noutopalkalla 👍

  • Anonyymi

   Ehkä on tekninen toimi, siellä lie ainakin toimitilatietoja? Tai kuka vaan kunnassa, viestin on mentävä oikeaan paikkaan sisäisesti. Yleispalautemahista ei löydy sivuilta.

   Ainakin Tohmiksella on tehty kunnan tiloista julkinen kehittämis- tms. Suunnitelmakin. Kunnille siirtyy aikanaan te-toimiston vastuita työttömistäkin, sopisiko jo nyt siihen?

   Tai tee kuntalaisaloite (ks. Kunnan sivulta ohje) tai hoid valtuutettujen kautta. Osa heistä kyllä seuraa tätäkin. Noiden aloitteiden käsittely ja valmistuminen on kyllä ve-ny-nyt viime vuosina.

  • Anonyymi

   Joensuun kaupungin työllisyyspalveut avasi juuri annettaville tavaroille Kiertämön Salpakadulla. Se ei ota vaatteita, kenkiä, likaista, rikkinästä. Noutaa 15 km:n säteeltä. Kauppa on käynyt heti alussa hyvin.

   • Anonyymi

    Tosin Kitee ei ole 15 km. säteellä Joensuusta...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosin Kitee ei ole 15 km. säteellä Joensuusta...

    Niinpä, se vaan on lähin esimerkki, jossa työttömien yhdistys tuota hoitaa. Asiaa ainakin joltain osin tuntevalta taholta kuulemani mukaan Kiteellä ei ole tahoa, joka tuota haluaisi pyörittää. Kuka tietää tilanteen varmasti? Mitä yhdistyksiä ja tiloja seudulla on ja onko tähän halua? Esim. Tohmiksellahan hyvä apu ry pyörittää ehkä työllisyysrahoilla tms. Toimivia systeemejä kai voi matkia, jos halutaan?


  • Anonyymi

   Kitee taitaa olla niin junttien kylä ettei täällä ole juuri mitään yhdistys-tai harraastustoimintaa.

   Työttömille ei ole minkäänlaista yhteistoimintaa, eikä mitään yhdistystä tai kerhoakaan tunnu kiinostavan kierrätystoiminta tai luonnon/ympäristönsuojelu.

   Omituista sakkia ovat siinä mielessä.
   Ollaan niin olevinaan muita Keski-Karjalan kuntia parempia, vaikka pitäjällä on vähiten toimintaa, surkeimmat harrastusmahdollisuudet, mitättömimmät kaupat ja surkeimmat kirpputoritkin.

   Ainoa mikä Kiteellä on hyvää on kirjasto ja sen osaava ja ystävällinen henkilökunta.

   • Anonyymi

    Tohmajärven keskustassa, siis Joensuuta lähempänäkin, on myös Nurkkala (nurkkala.net kauppakin). Sivun mukaan sinne voi lahjoittaa ainakin huonekaluja, muutakin myyvät ja tulot menevät työttömien toimintaan. En tiedä, noutasivatko lähistöltä. Näköjään homma onnistuu, jos on tahtoa, tilaa ja aktiivisia toimijoita. "Toimeliaan" kunnan merkki, kun on useampikin paikka?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   8196
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   7040
  3. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   2813
  4. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   2256
  5. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   221
   2114
  6. Martinan mersu herättää ansaittua kateutta

   Martina Aitolehti on menestynyt ikinuori nainen ja herättää ansaistsemaansa huomiota kaikkialla. Myös Mercedes Benzin pääkonttoriassa Saksassa kaunis,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   875
  7. Tietäisitpä vaan kusipääukko

   mitä susta ajattelen. Naamas on aina, kuin norsun vitulla ja tuima ilme naamalla. Kuka semmoista jaksaa katsella. Koskaan et naura millekkään ja mikää
   Ikävä
   60
   846
  8. Sano EI korruptiolle, älä osta Marinin mainostamaa Pihka Collection reppua

   Valveutuneena kansalaisena ja kuluttajana voit vaikuttaa. Jätä Pihka Collectionin Marin-reppu kylmästi kaupan hyllylle ja osta sen sijaan joku toinen
   Tampere
   166
   740
  9. Viisi rokotevastaista radiojuontajaa kuollut Yhdysvalloissa lyhyessä ajassa koronavirukseen

   Rokotekriittiset radiojuontajat uskoivat mitä ihmeellisimpiin salaliittoteorioihin koronarokotteen suhteen. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viisi-
   Maailman menoa
   322
   733
  Aihe