Carl Bildt: Minskin hullu saattaa tehdä mitä tahansa

Anonyymi

Valko-Venäjän diktaattori on Ruotsin ex-pääministerin mielestä kuin kävelevä aikapommi.

Venäjän ja Valko-Venäjän yhteinen Zapad 2021 -sotaharjoitus merkitsee Ruotsin entisen pääministerin Carl Bildtin mukaan massiivista joukkojen keskitystä maidemme välittömään läheisyyteen.

– Harjoitukset ovat vain harjoituksia – oikeutettuja ja tarpeellisia – eikä niiden tarvitse sen enempää ollakaan. Mutta kun Minskin hullu on näiden harjoitusten keskiössä, meillä on täysi syy olla varuillamme, Lennart Meri -konferenssissa Tallinnassa puhunut Bildt sanoo.

”Minskin hullulla” hän viittaa Valko-Venäjän ahtaalle ajettuun johtajaan Aljaksandr Lukašenkaan ja huomauttaa epätoivoisten diktaattorien olevan vaarallisia olentoja.

Lukašenkan arvaamattomuus ei ole hänen mukaansa huolenaihe vain lännelle, vaan myös Venäjälle.

– Häntä haluaa heiluttaa koiraa. Sillä, mitä voi tapahtua, ei ole mitään rajaa, maansa pääministerinä 1991–1994 ja ulkoministerinä 2006–2014 toiminut Bildt varoittaa.
Venäjän vaarallinen illuusio

Myös Venäjän omaa kehitystä Bildt pitää huolestuttavana. Venäjän presidentti Vladimir Putinin johdolla maan poliittinen ilmapiiri on hänen mukaansa käymässä yhä hyisemmäksi. Hän muistuttaa Viron presidenttinä vuosina 1992–2001 toimineen Lennart Meren arvioineen, että Venäjän toipuminen totalitarismista veisi kaksi sukupolvea.

– Toivokaamme ja odottakaamme. Tällä haavaa presidentti Putin näyttää kuitenkin keskittyvän enemmän maansa historian uudelleen kirjoittamiseen kuin sen tulevaisuuden muovaamiseen, hän sanoo.

– Niin valitettavaa kuin se onkin, Venäjä katsoo nyt pikemminkin taaksepäin kuin eteenpäin. Se myös elää yhä enemmän siinä vaarallisessa illuusiossa, että se kykenee luomaan uudelleen jonkinlaisen suur-Venäjän. Tähän mennessä se on onnistunut menettämään Ukrainan ystävyyden. Kaikella kunnioituksella – strategisena takaiskuna se on aivan omassa luokassaan, hän toteaa.
Tosiasiassa Venäjän geopoliittiset valinnat saattavat hänen mukaansa johtaa tilanteeseen, jossa se ajautuu uudelleen aasialaisen mahdin – tällä kertaa Kiinan – ylivallan alaisuuteen.

– Se ei ole missään nimessä ennalta määrättyä, mutta jos Venäjä menettää pysyvästi eurooppalaisen ankkurinsa, voi hyvin olla, että siihen sen on yksinkertaisesti mukauduttava.

https://www.verkkouutiset.fi/carl-bildt-minskin-hullu-saattaa-tehda-mita-tahansa/

46

348

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomi ja Ruotsi nopeasti Natoon. r.....än ja lukan tyhmyys on vaarallista

   • Anonyymi

    Suomi ja Ruotsi eivät säntäile päättömästi sotaliittoihin kuin Virpo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi ja Ruotsi eivät säntäile päättömästi sotaliittoihin kuin Virpo.

    r....n itkijälle paha takaisku kun kerrotaan totuus lukasta joka on menettänyt todellisuuden ja alkaa sekoilla samalla tavalla kun r....n mielinen täällä


  • Anonyymi

   Eikähän tuo nyt oel liioittelua.

   Eihän Valko-Venäjällä ole edes aseita.

   • Anonyymi

    Verkkosiionissa ei liiotella.
    Sinun tulee sokeasti uskoa verkkosiioniin.


  • Anonyymi

   Verkkosiion kirjoittaa valeuutisia, kuten esimerkiksi tämäkin oli:

   Valko-Venäjä hakee nyt turvaa Natosta
   Heikki Hakala | 05.01.2020 | 08:15- päivitetty 04.01.2020 | 18:29

   Kun Vladimir Putin lisää painetta Valko-Venäjää kohtaan, Minskissä katseet kääntyvät Natoon.

   Jos Venäjä pyrkisi loukkaamaan Valko-Venäjän kansallista suvereniteettia, Nato ei tyytyisi seuraamaan sivusta, varoittaa Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka.

   – Nato-maat eivät hyväksyisi sellaista, sillä ne kokisivat sen uhkana itselleen. Siinä ne olisivat jokseenkin oikeassa, Lukašenka arvioi venäläisen Eho Moskvy -radioaseman haastattelussa.

   Hän sanoo pitävänsä epätodennäköisenä, että Venäjä yrittäisi loukata Valko-Venäjän itsemääräämisoikeutta. Mikäli niin kuitenkin tapahtuisi, kansainvälinen yhteisö reagoisi hänen mukaansa voimakkaasti.

   Valko-Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Oleg Belokonev on näyttänyt omalta osaltaan vihreää valoa joukkojensa osallistumiselle Nato-harjoituksiin.

   – Valko-Venäjä on valmis yhteisiin harjoituksiin Naton kanssa. Keskustelut mahdollisista formaateista ovat käynnissä, Belokonev toteaa Yhdysvaltain asevoimien toimintaa seuraava Stars and Stripes -lehden mukaan.

   Venäjä keskeytti vuodenvaihteessa öljytoimituksensa Valko-Venäjälle, raportoi muun muassa Radio Free Europe.
   Putin haluaa alistaa Valko-Venäjän

   Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa amerikkalaisen sotilasasiantuntijan Stephen Blankin mukaan toteuttaa vuonna 2020 Valko-Venäjän haltuunottoon tähtäävän intervention peitelläkseen oman valtansa diktatorista todellisuutta.

   – Liittämällä Valko-Venäjän hän voi esittää Venäjän federaation oikeudellisen luonteen muuttuneen, mikä mitätöi sen perustuslain ja mahdollistaa hänen asettumisensa uuden unionivaltion presidentiksi, Blank sanoo.

   Vaikka Putinin ensisijainen motiivi on siis sisäpoliittinen, hän tulee Blankin mielestä samalla paljastaneeksi Venäjän itsevaltiuden perimmäisen, kulloisestakin hallitsijasta riippumattoman luonteen: Venäjä on tosiasiassa aina aggressiivinen ja muodostaa siksi esteen Euroopan rauhalle ja vakaudelle.

   – Putinin näkökulmasta Venäjä on imperiumi. Valko-Venäjää tai Ukrainaa hän ei tunnusta todellisiksi valtioiksi, vaan ne tulisi palauttaa Venäjän yhteyteen ”venäläisen maailman” (Russkij mir) puitteissa. Putin ilmaisi tämän linjansa avoimesti vuonna 2014 Krimin liittämistä käsitelleissä puheissaan, Blank toteaa.

   Venäjän rajoittamaton sotilaallinen läsnäolo Valko-Venäjän alueella merkitsisi hänen mukaansa muun muassa uutta Puolan-vastaista rajaa sekä merkittävää lisäpainetta Ukrainaa ja Moldovaa kohtaan.

   – Venäjällä olisi sen jälkeen myös mahdollisuus uhata Baltian maita idästä ja etelästä nykyisten, jo sellaisenaan hirvittävien uhkien lisäksi, Blank muistuttaa.

  • Anonyymi

   Nurkaan ahtautanut hullu on ehdottomasti vaarallinen hullu .

   • Anonyymi

    Tuo pitää paikkansa, myös rottien kohdalla .... onneksi on olemassa oikeat työkalut, joilla homma hoituu tarvittaessa .... joka ainoa kerta.


  • Anonyymi

   Ruotsin hullu NATOnazze Carl Bildt syyttää hulluudestaan muita kun Ruotsi on nyt sotaharjoituksissa Suomessa yhdessä NATOnorjan kanssa ja muodostaa uhan pohjoismaiselle rauhalle

   • Anonyymi

    Avaudu miltä tuntuu tehdä töitä Putinille?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Nazzella kova luottamus puppeliBildtiin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nazzella kova luottamus puppeliBildtiin

    r...n itkijä toivoo paidatonta messiasta tänne mutta ei ole tulossa. Onneksi me olemme valmiina jos yrittävät sikailla jotain


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    r...n itkijä toivoo paidatonta messiasta tänne mutta ei ole tulossa. Onneksi me olemme valmiina jos yrittävät sikailla jotain

    Ei kyllä puppeliBildtikään ole tulossa tänne nazzen pettymykseksi


   • Anonyymi

    Carl Bildt on globaalisti arvostettu henkilö.

    Kaltaises on vain säälittävä sossurotta ja MITÄTTÖMYYS!.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Carl Bildt on globaalisti arvostettu henkilö.

    Kaltaises on vain säälittävä sossurotta ja MITÄTTÖMYYS!.

    Varl Bildtia ei arvosta muu kuin NATOrotta


  • Anonyymi

   Onko Savupipin kadulla joku uskonnollinen verkkosiioni jossa tiltut suorittaa toisilleen ympärileikkauksia???

   "Verkkosiionissa ei liiotella.
   Sinun tulee sokeasti uskoa verkkosiioniin."

  • Anonyymi

   r...n itkijä hätää kärsimässä kun lukasta kerrotaan totuus

  • Anonyymi

   Valko-Venäjän diktaattori on uhka Euroopan rauhalle, sen ymmärtää jokainen maailmantapahtumia seuraava. Myös Putin tuntee tämän nahoissaan, sillä mieltään osoittavat kansalaiset ovat aina arvaamaton ja vaikeasti hallittava tekijä. Valtavan laajalla ja tehokkaallakin hybridivaikuttamisen verkostolla Venäjä aikoo saada naapurinsa hallintaan ja Luka vaihdetaan sopivampaan.

   Jää nähtäväksi, miten käy.

   • Anonyymi

    Milä tavalla VakoVenäjä on uhka maailmanrauhalle kun kun se pisti paikalliset NATOterot telkien taa mikä vain vahvistaa maailman rauhaa.


  • Anonyymi

   LukaViisas pitää järjestyksen yllä ValkoVenäjällä että puppeliBildtin on turha pelätä että Luka haluaa pitää järjestystä Sveamamman maassa kun hurrit ei itse osaa.

   • Anonyymi

    itä trollin haaveita taas.


  • Anonyymi

   luka teki omin päin joukon sopimuksia ja kohta r....t nielaisee koko maan heikko on luka

  • Anonyymi

   Uutinen tänään. Toimittaja Pratasevitsh ja tyttöystävä Sepega ovat vankeudessa kääntyneet puolustelemaan hallinnon tekoja, kun vielä ennen Ryanairin kaappausta olivat kovia kriitikkoja.
   Tämähän on kuin Stalinin aikaisissa oikeusistuimissa. Silloinkin pidätetyt kilvan keksivät itsestään syitä mitä hirvittävimpiin tekoihin. Syytäjäkin jäi jälkeen hirmutekojen keksimisessä.
   Tosin vaihtoehto pidätetyille olisi ollut kidutuskammiot, Näin on todennäköisesti Valko-Venäjälläkin.

  • Anonyymi

   vv on mennyttä luka sekoili vain itselleen paikan katsotaan ehtiikö r....ä nielaista vv alueet ennen kun kansa tajuaa

  • Anonyymi

   itä trolli sekavana tilanteesta

  • Anonyymi

   NATOtildu on epätoivoinen kun ValkoVenäjä NATOhorot joutui käpälämäkeen Lukan otettua maan hallintaansa

   • Anonyymi

    r...n itkijä itku silmässä hätää kärsimässä,


  • Anonyymi

   onko lukan laukut pakattuna?

  • Anonyymi

   luka paniikissa odottelee koska lähdetään

  • Anonyymi

   Lukan asema taitaa olla turvattu Vladimirin rinnalla.
   Ei auta lännen epätoivo asiassa.

   • Anonyymi

    se asema no todella huono. luulisi lukaa hävettävän kun meni myymään maansa r...e


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    se asema no todella huono. luulisi lukaa hävettävän kun meni myymään maansa r...e

    ValkoVenäjä on edelleen itsenäinen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ValkoVenäjä on edelleen itsenäinen

    ei ole kauan


  • Anonyymi

   luka hätää kärsimässä

  • Anonyymi

   kauanko luka kestaa?

   • Anonyymi

    Luka kestää seuraaviin vaaleihin ellei NATOn gladionit ennen sitä tapa Lukaa


  • Anonyymi

   Ukrainan entinen presidentti Petro Porošenko on hyökännyt maan nykyistä johtajaa vastaan ​​sanoen, että hänen seuraajansa Volodymyr Zelensky osoittaa huolestuttavia autoritaarisia taipumuksia ja uhkaa viedä maan pimeälle tielle.
   Porošenko oli erityisen raivoissaan Zelenskyn solidaarisuudesta Valko -Venäjän kansalle, joka joutuu ankaraan poliittisen opposition tukahduttamiseen ja laajaan pidätyskampanjaan. Porošenkon mukaan Zelensky on siirtymässä samanlaiseen autoritaarisuuteen kuin Valko -Venäjän johtaja Aleksandr Lukašenka.

  • Anonyymi

   Miten voi olla autotaarinen johtaja, jos osoittaa myötätuntoa sorretulle Valko-Venäjän kansalle, jota pidetään ojennuksessa aseilla, ja pampuilla. Ihmiset joutuvat hakemaan turvapaikkoja muista maista.
   Omituinen on järjenjuoksu joillain.

   • Anonyymi

    Sorrettu NATOmielinen kansan osa oli USAn johdateltavana eli luopiot on hoidettu pois päiväjärjestyksestä ValkoVenäjällä ja ehkä Porosenkko tarkoitti sitä


  • Anonyymi

   Eihän Ruotsissakaan ihmisen henki ole minkään arvoinen , jos kyseessä on muualta muuttanut he saavat ammuskella päivittäin toisiaan .

   • Anonyymi

    Ehkäpä se on hyvä ja tarkoituksenmukainen alku ... . :-)


  • Anonyymi

   eiköhän luka siirretä pikku hiljaa syrjään ja putte ottaa vallan?

  • Anonyymi

   Kutsuukohan valkovenäjän hallitus kohta ystävällismielisen kansanarmeijan naapurista avukseen , niinkuin teki unkarin ja tsekin hallitukset aikoinaan niin ja taisipa myös afganistaninkin hallitus kutsua .
   Apuhan kyllä saapuu ja ongelmat ammutaan pois .

   • Anonyymi

    Tuskin kutsuu mutta muu apu kelpaa


  • Anonyymi

   minskin sekoilija siirtyy pian r..n puolelle rajaa

  • Anonyymi

   luka paniikissa odottelee

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tokmanin johtaja avauti työntekijäpulasta

   Huuskosen mukaan Tokmannilla on ollut vaikeuksia löytää työvoimaa myymälöihin ja varastoihin, jonka seurauksena tavaratoimituksia on jouduttu jättämää
   Maailman menoa
   350
   8969
  2. Upeaa Martina ja Stefu!

   Onpa upeaa huomata, että ex-pariskunta pystyy juhlimaan yhdessä yhteisen tyttärensä synttäreitä! Ovat ilmeisesti aikuisia ihmisiä, jotka pystyvät haut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   279
   2546
  3. 118
   1426
  4. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   2
   1313
  5. Hyvä olkoon sitten niin!

   Minä lopetan sussa roikkumisen ja kiellän ikuisesti kaikki tunteeni sua kohtaan. En tiedä kuka edes olet enää ja jos tulet juttelemaan niin käännän se
   Ikävä
   64
   854
  6. Etäisyys kaivattuusi ?

   Oma ihastukseni ( mies ) asuu 250 km päässä, menee autolla 3,5 tuntia ajaessa. Ikävä on koko ajan, nähdään yleensä viikonloppuisin. Miten lähellä/kauk
   Ikävä
   57
   833
  7. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   261
   830
  8. Syy miksi en kysele perääsi

   Johtuu siitä että olen ns. Kaikkiruokainen. Voin kyllä ottaa toisenkin naisen jos sinua ei kiinnosta olla mun kanssa. Odotan vain. Se on meinaan niin
   Tunteet
   80
   828
  Aihe