Sähköauto on käyttökelvoton vielä ainakin 10 vuotta Suomessa

Anonyymi

Minusta täällä kirjoittavat ”sähköautofanit” ovat innoissaan tekniikasta joka ei pitkään aikaan tule olemaan edes käyttökelpoinen ja josta he eivät yhtään mitään tiedä. Tuskin kukaan heistä on kertaakaan edes nähnyt sähköautoa luonnossa saati sitten että olisi ajanut sellaista.

Ensinnäkin, Suomessa ei ole yhtäkään latausasemaa eikä ensimmäistäkään ole tulossa ainakaan pariin vuoteen. Vuosi 2023 on heitetty tavoitteena jossain artikkelissa, mutta kukaan tuskin tietää varmasti tuotakaan. Eikä vain muutama latausasema riitä vaan niitä tarvitaan paljon. Seuraavaan 10 vuoteen ei latausasemia normaalin käyttäjän kannalta ole riittävästi Suomessa (eikä myöskään naapurimaissa). Eikä ole taattua, että niitä on riittävästi silloinkaan, koska suunnitelmia voidaan aina muuttaa. Muista, että bensa-autoa voi tankata kotona kanisterista ja hätätilanteessa vaikkapa naapurin kanisterista, mutta sähköautoa voi ladata vain latausasemilla.

Edelleen, jos joku on seuraavien muutaman vuoden aikana ostamassa autoa niin bensa tai dieselauto on vaihtoehto mutta sähköauto ei ole.

16

195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   😉😉😉

  • Anonyymi

   Voiko enää tyhmempää tyyppiä olla kuin tämä, joka kopioi polttokennoa koskevan viestin ja muuntaa sen sähköautoa koskevaksi?

   • Anonyymi

    Kyllä voi, niitä kutsutaan sähköautoilijoiksi.


  • Anonyymi

   tulispa pitkät pakkaset ens talvena

   haluttaa nähdä ne E auton hyvät puolet

   • Anonyymi

    Ja sitten näkyy enemmän polttisten huonot puolet. Nimittäin sähköautot kyllä lähtee liikkeelle 40 asteen pakkasessakin (se on testeissä jo todettu), polttikset yleensä eivät. Varsinkin dieselin saaminen liikenteeseen vaatii todella kovan työn ja esilämmitystä. Toimintamatka lyhenee huomattavasti, mutta muita ongelmia ei ole.


  • Anonyymi

   ...... Ensinnäkin, Suomessa ei ole yhtäkään latausasemaa eikä ensimmäistäkään ole tulossa ainakaan pariin vuoteen. Vuosi 2023 on heitetty tavoitteena jossain.....

   Hahaa, taitaa olla avaajalla jutut nyt sekaisin. Tai sitten tämä on huono vitsi.

   Aika yllättävää itseasiassa kuinka hyvin sähköautot ovat lähteneet myymään. Samoin kuinka paljon tulee uusia latausmahdollisuuksia kotilatureiden lisäksi.

   • Anonyymi

    Sähköautojen myynti Suomessa perustuu vain ja ainoastaan siihen tosiasiaan, että valitettavasti osa kansasta on varustettu aivoilla joiden käyttöaste on tasan pyöreä nolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sähköautojen myynti Suomessa perustuu vain ja ainoastaan siihen tosiasiaan, että valitettavasti osa kansasta on varustettu aivoilla joiden käyttöaste on tasan pyöreä nolla.

    Vastuullinen kunnon kansalainen ajaa täyssähköautoa ja on ottanut kaikki 3 koronpiikkiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastuullinen kunnon kansalainen ajaa täyssähköautoa ja on ottanut kaikki 3 koronpiikkiä.

    Seuraavaksi vastuullinen kansalainen voisi opetella kirjoittamaan, vai onko kenties joku naikkonen käynyt potkimassa sinua niillä koronpiikeillä?

    HEH HEH


  • Anonyymi

   Kauhean paljon noita sähköautoja näkee ja myydään siihen nähden, että ne on kelvottomia.
   Sano vielä taikasana vety, niin olet noloin.

   • Anonyymi

    "Kauhean paljon noita sähköautoja näkee ja myydään siihen nähden, että ne on kelvottomia."

    Olet oikeassa. Valheellisen mainonnan säälittäviä uhreja onkin jo tosi paljon.


  • Anonyymi

   Kun on hybridi ja asuu kaupunkialueella autoilussa yhdistyy molemmat hyvät puolet.

   Suurin matkoista on lyhyitä ja ajetaan lähes poikkeuksetta sähköllä. Mikäli kotona on latausasema auto on aina latauksessa kun se on pysäköitynä ja akku lähes poikkeuksetta täynnä lähtöä varten. Kylmällä ilmalla auton voi laittaa ajastuksella lämpenemään kun se on vielä kytkettynä latausasemaan, jolloin se on lähtiessä lämmin ja akku edelleen täynnä.

   Autoa voi ladata kauppakeskuksessa, töissä jos siihen on mahdollisuus ja kaikkialla missä latausmahdollisuus löytyy. Lopputuloksena autoa tarvitsee tankata harvoin. Lähinnä tankkaaminen tulee kyseeseen kun ajetaan pidempiä matkoja. Sähköllä ajaminen on paljon halvempaa kuin bensalla, joten siitäkin syystä huoltoasemalla käymistä kannattaa vältellä.

   Kaikki eivät asu kaupungissa tai ei ole latausmahdollisuutta käytettävissä jolloin hybridi tai sähköauto ei ole käytännöllinen. Tämä varmaankin muuttuu tulevaisuudessa.

  • Anonyymi

   Viisaita sanoja. Akkuteknologia on kapaloissaan. Sitten voi harkita sähköautoa, kun kovalla pakkasella auton seistua ilman liekaa pari päivää sillä voi ajaa 500 km ja täyteen lataus kestää korkeintaan 5 minuuttia ja asemia on yhtä paljon kuin bensiksiä nykyisin.
   Autoteollisuus huijaa nykyisin herkkäuskoisia ostamaan hölmötyksiä. Raahaa satojen kilojen tehottomia akkuja, että pääset lähikauppaan ja sitten ajamaan raskaalla paljon kuluttavalla autolla kun turhaa painoa pitää raahata. Ja lithium akut!!!

  • Anonyymi

   Aloittaja suoraan perunakuopasta on puhunut.

   • Anonyymi

    Peruna on hyvää ruokaa, mutta minkä sinä aloitit ja mitä sen jälkeen puhuit?
    Kai sinä edes sen tiedät, ettei patteriturojen korvien välissä ole muuta kuin tyhjä ammottava tila?


  • Anonyymi

   "Minusta täällä kirjoittavat ”sähköautofanit”"
   Kuka täällä on sinusta kirjoittanut? Kuka olet ylipäätään?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: "Parikymppisenä olisi ehkä..."

   Pippa Laukka on 51-vuotias ja hyvässä kunnossa. Huhuja Laukan kauneusleikkauksista ja hiuslisäkkeistä on kiirinyt. Laukalla on hyvä vastaus epäilyksii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   4354
  2. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   3094
  3. Hei Ohisalo, poliisi aloittaa yt-neuvottelut

   https://yle.fi/uutiset/3-12117065 Ns. poliisiministeriksi kutsuttavan sisäministerin vihreiden Ohisalon valtakaudella se nyt sitten tapahtui mitä kan
   Maailman menoa
   136
   1536
  4. Päätös epäasiallisesta käytöksestä

   otteita uusimmasta pöytäkirjasta: Judoliiton hallituksen tietoon saatetun ja useiden henkilöiden allekirjoittaman aineiston perusteella hallitus on to
   Judo
   45
   1332
  5. Minä vuonna kohtasit hänet ensimmäisen kerran?

   Oliko kohtaaminen duunissa vai siviilissä? Siinähän ne kysymykset tulivatkin. Olkaa siis hyvät ja vastatkaa. Ps. Rohkeimmat voivat kertoa pituutensa
   Ikävä
   83
   1192
  6. En minä sinua unohda

   Hyvää huomenta naiselle kauneimmalle! 💛
   Ikävä
   61
   841
  7. Anteeksi kaikki

   Anteeksi etten ollut veroisesi. Anteeksi että rakastuin. Anteeksi että yritin nähdä. Anteeksi että kirjoitin palstalle. Anteeksi että ajattelin sinua.
   Ikävä
   65
   815
  8. Onko teillä mitään ajatusta miten ajattelitte

   Edetä tai lähestyä ikävöimäänne ihmistä? Vai onko tämä kirjoittaminen se joka tyydyttää kaikki tarpeet? Ei aikomusta lähestyä mitenkään ?
   Ikävä
   66
   795
  9. Kävikö Martina Tukholmassa ottamassa botoxia otsaansa

   Viimeisessä story kuvassa näkyy aika selvästi pistoskohdat ja kuhmut, ja leuka on ihan ropollinen, täynnä näppyjä. Kyllä on huono iho, sitäkö se viher
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   789
  10. Kaiken sponssaava saapui

   Ja pilheet jatkuu. Paljokohan maksoi sivukuluina isäviikko, kun piti aisoissaan ton lokin Kämpissä...ettei tunnu niin pahalta jäädä kaikesta paitsi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   759
  Aihe