onko noloa maksaa senteillä?

Anonyymi

nii siis onko se teistä noloo maksaa noin 4,35€ ostoksia 10-20 senteillä? tuntuu jotenki väärälr xddd

17

142

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin tulee helposti kuva että hajottanu säästöpossun.

  • Anonyymi

   Itse kaivan aina kolikot pois taskunpohjalta jos maksan alle 5e ostoksia. Ei siinä mitään ihmeellistä ole.

   Parempi maksaa kolikoilla kuin laittaa taskuun ja kävellä kassan ohi maksamatta. Kohteliaampaa sekä kassaa että kauppiasta kohtaan maksaa tuote.

  • Anonyymi

   Jos maksaa aina seteleillä niin kolikoita kertyy taskunpohjille tonneitttain.
   Jos maksaa täsmäsummalla niin ei keräänny niin paljon painolastia taskujen pohjille.

  • Anonyymi

   Ei ole, nehän on samaa rahaa kuin isommatkin kolikot.

   Mutta jos viet vaihtoon vaikka mukillisen pikkurahaa, niin niitä ei kaupan tarvi ottaa vastaan, ne pitää viedä pankkien automaatille missä on tallennusominaisuus. Mikäli pankkjea enää on tai laitteita.

   • Anonyymi

    Tossa parin korttelin päässä on liikeskus, missä talletusauytomaatti. Siitä vaan tallettaa kolikkoröykkiön omalle tilille, niin taas on kortilla maksuvälineitä.


  • Anonyymi

   Rahan kierron kannalta on tärkeää, että kaikki kolikot ja setelit liikkuvat. Pieniä summia on luontevaa maksaa pienillä kolikoilla. Kun summa nousee, on hyvä heittää myös isompia lantteja sekaan.

  • Anonyymi

   Jos hiluja niin kassalle vaan ja loput kortilta. Mitä sillä silpulla nyt aina tarvii mukamas maksaa.

  • Anonyymi

   Maksan yleensä kortilla lähimaksulla ostokseni. Kolikoita minulle kertyy, kun palautan pantillisia pulloja ja tölkkejä, otan ne aina erikseen rahana.
   Meillä perheessä vaimoni tarvitsee usein parkkirahaa työn puoleen (työnantaja toki maksaa pysäköinnit kuittien mukaan, kuten maksaa auton kilometrikorvauksetkin), joten kolikoita pitää olla kotosalla.
   Joskus maksan kolikoilla pieniä alle 5€ ostoksia, jos kolikoita on kertynyt jostain syystä lompakkoon enempi.
   Virallista rahaa ne kolikot ovat, ei siinä mitään hävettävää tai väärää ole, jos niillä ostoksiaan makselee. Koetan kuitenkin katsoa tilanteen kaupan kassalla, etten aiheuta mitään ylimääräistä jonoa kolikoita laskiessani, eli koetan ottaa toiset asiakkaat huomioon.

   Pankkikortin lähimaksu on tosi kätevä pienissä ostoksissa ja näin koronan aikana sitä on osannut arvostaa.

  • Anonyymi

   kiitoss kaikille vastauksista 😁😁 kun tota siis musta tuntuu et niist myyjistä on kauheeta laskee nii pieniä hiluja kauheeta kasaa.. mut juu hah :D

   • Anonyymi

    Eihän ne kaupan kassat enää osaa laskea mitään päässälaskua eikä ymmärrä näin monimutkaisia raha-asioita, eihän se pääministerikään ymmärrä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän ne kaupan kassat enää osaa laskea mitään päässälaskua eikä ymmärrä näin monimutkaisia raha-asioita, eihän se pääministerikään ymmärrä.

    Kaupan kassalla työskentelevät henkilöt kyllä osaavat laskea hyvin, koska tekevät sitä päivittäin työkseen.
    Ja mitä tulee pääministerimme osaamiseen, niin... Marin valmistui ylioppilaaksi Pirkkalan yhteislukiosta vuonna 2004 ja aloitti vuonna 2007 opinnot Tampereen yliopistossa. Hän valmistui hallintotieteiden kandidaatiksi vuonna 2012 ja maisteriksi vuonna 2017. Hänen pääaineensa oli kunta- ja aluejohtaminen ja sivuaineita hallinto- ja oikeustieteet. Pro gradunsa Marin teki kuntien poliittisen johtamisen ammattimaistumisesta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän ne kaupan kassat enää osaa laskea mitään päässälaskua eikä ymmärrä näin monimutkaisia raha-asioita, eihän se pääministerikään ymmärrä.

    Pääministeri ymmärtää asioita oikein hyvin, mutta kassojen lasku- ja ymmärryskyky vaihtelee aika paljon. Mm. tänä vuonna ostin kaupasta viidellä eurolla ruokaa, jonka maksoin 50 euron setelillä. Sain takaisin 55 euroa eli kauppa maksoi kympin siitä ilosta, että kävin asiakkaana. Nämä ovat näitä käteisrahan käyttämisen iloisia hetkiä.

    Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi

   Niin ei siinä toisaalta mitään että maksaa kolikoilla ja voi sanoa että haluaa eroon kolikoista ja jos ei muuten niin pikku hiljaa ja kortilta loput.

  • Anonyymi

   Monissa paikoissa tyytyväisiä, kun saavat vaihtokassaan kolikoita.

  • Anonyymi

   Kokoaikavarakkaat maksavat käteisellä olkoot rahat mitä tahansa.
   Kaltaiseni kokoaikaköyhä maksaa luottokortilla.

  • Anonyymi

   Maksaisin itsekin kortilla, koska siitä saa jopa maksutapaetua sen lisäksi, että säästyy kolikoiden raahaamiselta. En kuitenkaan hommaa maksullista henkilökorttia vain sen takia, että saa laittaa rahaa omalle tilille. Siinähän luulevat rosvoksi ja tarkistelevat setelien aitoutta. Huvinsa mullakin.

  • Anonyymi

   Kerran vein pankkiin noin 1800 euroa kolikoita. Eivät halunneet vaihtaa niitä seteleiksi koska ei niillä ollut sellaista automaattista laskuria. Olen minä maksanut kaupassa kaljat ja ruoka ostokset jotka maksoi 45 euroa, 10 ja 5 sentin kolikoilla. Oli se aika noloa mut sanoin että niitä kerääntyy ja haluuan eroon niistä ja tyttö kassalla olikin tyytyväinen että sai pikkukolikoita.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   116
   6003
  2. TV-lääkäri Pippa Laukka ottaa kantaa kauneusleikkaushuhuihin: "Parikymppisenä olisi ehkä..."

   Pippa Laukka on 51-vuotias ja hyvässä kunnossa. Huhuja Laukan kauneusleikkauksista ja hiuslisäkkeistä on kiirinyt. Laukalla on hyvä vastaus epäilyksii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   3856
  3. Sofian uusi miesseuralainen

   Sofialla uusi miesseuralainen kun Stefan Isben kanssa Hangossa ja heppakisoissa, kukahan hän lienee?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   2795
  4. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   2680
  5. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   82
   1616
  6. Gossip Mom, Maisa, tekisi mitä vaan

   …ettei ” mun elämä olis tällaista”. Niin varmasti. Ottaahan se päähän, kun kaasot miehineen, viettävät hulppeaa viikonloppua Tallinnassa. Mika Salohan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1529
  7. Sä oot ihan hullu

   😅..🤣🤣.. Silti niin.. Mun😶..
   Ikävä
   59
   1267
  8. Päätös epäasiallisesta käytöksestä

   otteita uusimmasta pöytäkirjasta: Judoliiton hallituksen tietoon saatetun ja useiden henkilöiden allekirjoittaman aineiston perusteella hallitus on to
   Judo
   41
   1234
  9. Uskallatko paljastaa

   mikä on saanut sinut etenkin viime aikoina pohtimaan että haluaisit tavata minut?
   Ikävä
   57
   1222
  10. Hei Ohisalo, poliisi aloittaa yt-neuvottelut

   https://yle.fi/uutiset/3-12117065 Ns. poliisiministeriksi kutsuttavan sisäministerin vihreiden Ohisalon valtakaudella se nyt sitten tapahtui mitä kan
   Maailman menoa
   106
   1147
  Aihe