Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Usan ja Kiinan välinen ongelma sekä kapitalismi

Anonyymi

Usan ja Kiinan ongelmat johtuvat se ei johdu maiden välisistä ongelmista vaan kapitalismin ongelmasta.Vanha sanonta on että milloin meistä tulee kavereita?
Vaikkapa milloin meistä tulee kavereita täällä Nato palstalla?
silloin kun näemme ja jaamme yhteisen totuuden.
Nykyään meillä Länsimaissa ja erityisesti Usa:ssa ollaan huolissaan vapaista markkinoista ja
demokraattisesta kapitalismista ja se on vaarassa Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä kauppasodassa.

On puhuttu jo pitkään että Kiina on vuosikymmenien ajan rikkonut kansainvälisen kaupan sääntöjä harjoittamalla laittomia tukia, teollis- ja tekijänoikeusvarkauksia, teollisuusvakoilua, pakotettuja teknologiansiirtoja, polkumyyntiä, orjatyötä jne. Mutta sitten ymmärrettiin että kyseessä olivat lelut ja t-paidat.

Nykyään pelätään että kiinalaiset yritykset kilpailevat edestakaisin amerikkalaisten yritysten kanssa pitkälle kehittyneillä aloilla, ja heidän näkemyksensä tulevaisuudesta - Kiina 2025 - on itse asiassa suunnitelma valloittaa maailma.

Nyt Usa ja muut länsimaat varoittavat Kiinasta ja kyse ei ole enään soijapapujen ja televisioiden tasapainottamisesta - sillä pyritään estämään Kiina hallitsemasta tekoälyä, supertietokoneita, materiaaleja ja ilmailualaa ja Etelä -Kiinan meren sotilaallista valvontaa.

Tällä hetkellä "Kiinan liiketoimintamalli on eksistentiaalinen uhka teollisuusdemokratioille".Mutta Kiinan pakottaminen toimimaan sääntöjen mukaan tulisi olemaan "win-win", etenkin amerikkalaisille työntekijöille kuten amerikkalainen työväenluokka "se saisi vihdoin äänen huoneessa, joka etsii heitä ja heidän omaansa" lapset ja lastenlapset. ” Maanviljelijöiden ja valmistustyöntekijöiden on ehkä kestettävä "lyhytaikaista kipua", mutta he ymmärtäisivät, mistä on kyse.

Olemme kuulleet tämän tarinan ennenkin. 1980 -luvun lopulla ja 1990 -luvun alussa Japani oli maailmanlaajuinen uhka oikeudenmukaiselle ja tasapainoiselle kapitalismille.

Aikoinaan Yhdysvalloissa levisi vihan tunne "epäreilusta kaupasta" ja syvän pelon siitä, että japanilaiset yritykset muodostavat "eksistentiaalisen" uhan Usan markkinoille ja taloudelle.
Nykyään puhumme että "Virheellisiä" kauppasuhteitamme Kiinan kanssa voidaan korjata pakottamalla Kiina noudattamaan sääntöjä, joista se oli jo kaksikymmentä vuotta sitten liittynyt WTO: hon liittyessään. Yhdysvallat voi käyttää vipuvaikutusta jatkuvaan pääsyyn Amerikan markkinoille ja pääomaan porkkanaksi ja pakottaa lopettamaan teollisen vakoilun, pakotetun teknologiansiirron ja laittomat tuet.

Se että Länsimaiden ja erityisesti Usan eliitin kehotukset saada Kiina noudattamaan sääntöjä, eivät tarkoita globaalin kapitalismin tekemistä oikeudenmukaiseksi työläisille tai hyvien työpaikkojen luomista Yhdysvalloissa. Niiden tarkoituksena on elvyttää Yhdysvaltain poliittinen ja sotilaallinen hegemonia ja auttaa amerikkalaisia yrityksiä valloittamaan uusia aloja ja markkinoita.

Kaatuvan kauppapolitiikan sijasta vasemmiston pitäisi kaksinkertaistaa epäilykset ja vihjeet vihreästä sopimuksesta. Vihreä teollisuuspolitiikka - joka maksetaan lopulta sotateollisuuden kompleksin pitkä-aikaisilla rahoittamisilla - vastaisi työssäkäyvien perheiden tarpeita sekä Yhdysvalloissa että sen ulkopuolella tarpeeseen kehittää ekologisesti kestäviä tuotanto- ja kulutusmalleja.

Kiina ei ole ongelma. Kapitalismi on.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haki menolippu Pohjois-Koreaan.

    • Anonyymi

      Usa tulee keskittymään Kiinaan ja vähentämään kiinnostustaan Venäjää kohtaan koska Kiina on taloudessa kovempi kilpailija Usata kohtaan kuin Venäjä.Usa on Venäjän kanssa yhteistyössä terrorismin vastaisessa sodassa ja Suomessa kaksi kenraalia niin USAsta kuin Venäjältä tapasivat toisensa.Syynä on se että Usan vetäytyminen Afganistanista luo pesäkkeitä Venäjän etelässä olevilla muslimimaissa ja Usa haluaa kontrolloida terroristien liikkeitä alueilla jotta asiat pysyisivät kontrollissa ja samalla Usa ei pysty taistelemaan kahdella rintamalla Kiinaa ja Venäjää vastaan tai Irania tai Pohjois-Koreaa vastaan ja nähdään että Usa tulee antamaan myönnytyksiä Venäjälle ja tämä nähtiin kun Biden perui pakotteet Nord Streamia kohtaan mutta samalla aloitti aggressiivisen asenteen Kiinaa vastaan.Tässä on Venäjällä etu vahtia omia etupiiri intressejä Euroopan itärajoilla ja siihen antaa tilaisuuden Kiina joka on nyt Usan päävihollinen

    • Anonyymi

      Arktinen alue on myös tärkeä hoitaa siten että Arktisen alueen maat käyvät dialogia keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe