Jälkiehkäisy/Ellaone

Anonyymi

Moikka!
Aattelin kertoa oman kokemukseni Ellaone jälkiehkäisypilleristä. Koin tarvitsevani vertaistukea asian kanssa, mutta nämä Suomalaiset foorumit olivat täynnä ilkeitä kommentteja ja pelotteluja.
Päädyin ottamaan Ellaone pillerin, kun kondomi hajosi yhdynnässä. Pillerin saa apteekista tiskiltä ja lisäksi on paljon muitakin vastaavia valmisteita. Ellaone on kuitenkin tällä hetkellä markkinoiden tehokkain/ voi ottaa viimeistään 5päivän sisällä. Mutta on tehokkaampi mitä nopeammin ottaa! Valmisteen tarkoitus on hidastaa/ehkäistä ovulaatio ja lisäksi vaikeuttaa hedelmöittyneen munasolun kiinnittymistä kohtuun. Lisää tietoa voit lukea netistä.
Otin pillerin tunnin sisällä, eikä tullut samana päivänä minkäänlaisia jälkioireita. Muista, jos oksennat pillerin 3 tunnin sisällä ota toinen! Seuraavina kolmena päivänä mulle kuitenkin tuli mahakramppeja ja ripulia. Lisäksi oksettava olo seurasi mua seuraavan viikon. Tiesin että nää oli pilleristä seuraavia oireita. Olin kuitenkin seuraavat 2 viikkoo vähän huolestunut jatkuvasti ja ostin varuiksi muutaman raskaustestin. Kuukautisten alkamispävänä tuli kuukautiskipuja ilman kuukautisia ja ehdein ajatella jo pahinta, että olisin raskaana. Nämä kuukautiskivut jatkuivat seuraaavat 4 päivää. Eli mun kuukautiset alko 4 päivää myöhässä. Raskaustestit oli myös negatiivisia.
Toivon tästä olevan jollekkin apua ja saa jakaa omia kokemuksia!
Eniten apua ja tietoa löytyy englanniksi. Tsemppiä sulle koitokseen!
Ja tässä on hyvä vertaistukisivu, jossa monet tytöt kertoo niiden kokemuksia valmisteesta!
https://www.drugs.com/comments/ulipristal/ella-for-postcoital-contraception.html?page=2

1

3977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minun pakko kertoa oma kokemukseni! Otin EllaOne-jälkiehkäisyn, koska kondomi hajosi ja taloudellinen tilanne oli huono eikä meillä olisi ollut varaa uuteen lapseen. Imetin vielä kuopustani, mutta olin kovasti jo vähentänyt imetystä.
      Lääkeinfossa suositeltiin viikon taukoa imetyksestä, joten päätin lopettaa imetyksen kokonaan. Tiesin, että seuraavat kuukautiset voivat tulla lääkkeen jälkeen tavallista aikaisemmin tai myöhemmin. Tein varalta raskaustestin sinä päivänä, kun kuukautisten olisi pitänyt alkaa. Raskaustesti oli positiivinen!!! Olen aina ajatellut, että jos vahinko sattuisi, en silti koskaan voisi tehdä aborttia. EllaOne-pillerinkin kykenin ottamaan vain siksi, koska lääkkeen sanotaan ainoastaan viivästyttävän ovulaatiota. Lisäksi lääkkeestä kerrotaan, että sen voi ottaa mihin aikaan kuukautiskierrosta tahansa. Aloimme valmistautua uuteen raskauteen hyvillä mielin ja pohdimme keinoja, miten selviämme taloudellisesti. Satuin kuitenkin lukemaan netistä ulipristaaliasetaatin teratogeenisuudesta ja meidät valtasi kamala huoli alkion terveestä kehittymisestä. Lääkäreitä konsultoitiin ja aborttia suositeltiin, sillä lääke voi aiheuttaa suoria tai epäsuoria haittoja alkion/sikiön kehittymiselle. Päädyin aborttiin, koska en olisi kestänyt kuulla myöhemmässä vaiheessa raskautta, että lapsella on epämuodostumia tai kehityksessä ongelmaa. Tämä oli erittäin raskas päätös. Olen surun murtama. Haluan vain sanoa, että älkää koskaan ottako EllaOne-pilleriä!! Ottakaa toinen jälkiehkäisyvalmiste, jossa eri vaikuttava aine, sillä jos tulette raskaaksi EllaOne-lääkkeestä huolimatta, joudutte tekemään saman kipeän päätöksen, jatkaako riskiraskautta, vai tehdäkö abortti. Jos olisin ottanut eri jälkiehkäisyvalmisteen, raskaus olisi voinut jatkua turvallisesti. Sydämeni on särkynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      156
      4179
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      61
      1687
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      288
      1389
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      44
      1134
    5. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      308
      1097
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      57
      1071
    7. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      55
      1017
    8. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      68
      993
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      52
      974
    10. IS Viikonloppu 1.-2.6.2024

      Kesä alkaa! Eka kovis on 3-, Vaalamo/Kärkkäinen. Piiliksessä lehtinen. Akateemikko Rustari kirjoittaa pubivisoista! Toi
      Sanaristikot
      127
      957
    Aihe