Vetoomus kommunisteille ja kannattajille

Alakulolle ei saa antaa valtaa.
Enemmän kirjoittajia tälle saitille. Kokeneimmat voivat kirjata teoriapuolta enemmän mutta kaikki voivat kirjoittaa rauhanomaisen Suomen ja maailman puolesta.
Toiseksi. Puolueen jäsenten tulee toimia SKP:n ja KTP:n yhdistämisen puolesta. Samoin ajattelevat kahdessa eri puolueessa on mahdoton yhtälö.
Kolmanneksi. Kun kirjoitellaan, se pakottaa tutkimaan maailmallista politiikkaa oman maan asioiden ohella sekä tarttumaan Marxiin ja muihin työväenaatteen merkkihenkilöiden teoksiin.

Näin vai jotenkin toisin?

95

1531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puolueyhtenäisyys tulee olla ensimmäisenä. Se mikä joskus johtui erikoisesta tilanteesta on poistunut. Nyt ei ole tarvetta jatkaa eroa vaan alkaa yhdistymään.

    • Puolueyhtenäisyys on todella tärkeä. Sen eteen tulee ponnistella.

      1960 luvulta lähtien om kuljettu alamäkeä. Tämän alemmaksi ei voi mennä.
      Ensimmäinen ehto on ettei mennä paniikkiin. Sosialismin kellot kumajavat entistä enemmän. Kapitalistinen maailma on sekasorrossa. Natomaat ovat tukkanuottasilla. Äärimmäinen oikeisto on noussut samalla kun marxilainen työväenliike on kokenut tappiota.
      Hätä ei ole tämän näköinen. Demokraattinen porvaristo hyväksyy yhä suuremmassa määrin kansainvälisyyttä eikä anna tukea uusnatsismille. He eivät ole demokraatteja tietoisesti. Maailmassa aineellinen tuotanto ja sivistyssuhteet koskettavat kaikkia ja ajatuskanta nousee oman kylän ongelmista koko maailmaa kattavaksi. Tämä on vääjäämätön prosessi. Vain suursota voi hetkeksi trendiä muuttaa. Marxin näkemys aineellisen tuotannon kehityksen mukana valtiollisen hallintamuodon muuttumisesta on oikea. Käytäntö vahvistaa sen.

      Rauhan ja työväen elinsuhteiden turvaaminen toteutuvat, kun ihmiset tarttuvat asioihin kiinni. Vain ihmiset muuttavat maailmaa. Ihmiset rakentavat sota-aseita. Ihmiset lopulta takovat tykit siviilitarvekaluiksi. Tajunnassa yksilöllinen ahneus muuttuu yleiseksi kaikille siedettävien elinolosuhteiden turvaamiseksi.
      Aina uudelle puolueen jäsenelle on pyrittävä saamaan peruskirjallisuutta marxilaisuudesta. Hosua kannatuksen kasvusta tulee luopua ja rakentaa tietoisista ihmisistä koostunut puolue. Jokaisen uuden jäsenen tulee saada marxilaisuuden perustiedot. Sen perusteella on mahdollisuus peilata vallitsevaa tilannetta.
      SKP tuottaa marxilaista kirjallisuutta. Kirjastot ovat täynnä materialistista filosofiaa. Marxin Pääomakin löytyy. Sosialismin teoriasta löytyy kirjoja. Leninin koottuja teoksia vain harva jaksaa kaikkia lukea mutta siellä on monia artikkeleita ja kirjasia, jotka edelleen ovat ajankohtaisia.

      Lopuksi.
      Palstalla olevien oikeistolaisten (uusnatseja?) hyökkäämistä ei kannata pelätä. Rähisevät mutta rähiskööt. Totuus on heille pahe, ihmisoikeudet sitä sun tätä. Demokraattinen porvarikin kammoaa heitä, holokaustin ihannoijia.

    • Anonyymi

      Kannttaako skp ktp ajaa yhteen 0 0 = 0 ?

      Terve Partacus vanha työnarvoteorian puolustaja sen marxilaisen väärän muodon
      Katso kun työnarvosta muodostetulla hinnalla seuraava yritys jonka pitäisi käyttää ensimmäisen tuotteita, niin ei pysty enää ostamaan mitään kun se on väärä ja yleensä liian korkea kun marxilainen määrää työnarvon hihasta. Työllähän ei ole mitään arvoa jos tekee myyräntyötä kuten Nliitossa

      (Ei höyryvetureiden rakennustyöllä ole enää mitään arvoa vaikka höyryveturi on hieno mekaaninen peli, ei työllä ole arvoa, ellei tehdä oikein)

      no sitten työnarvoteoreettista hintaa katsova seuraava yritys ei voi ostaa edellisen myyntihinnalla eli ostohinta ja myyntihinta eivät kohtaa
      kauppoja ei tule
      kierto pysähtyy ja talous seisahtuu

      ja tätä Marx ei Pääoman kolmannessa osassa osannut ratkaista
      hän lopetti työn

      Hän alkoi käydä terveyslomilla Algeriassa ja viettää vanhan ukon elämää ja kaikki jäi kesken

      Osaatko Partacus kertoa, miksi älykäs Engels julkaisi tällaisen virheellisen teorian Marxin kuoleman jälkeen vaikka marxilainen talous ei kierrä ja tuota mitään kenellekään päänvaivan lisäksi, sinäkin Paracus olet joutunut tätä virheteoriaaa opiskelemaan aivan turhaan

      Nyt pitäisi Marxin opiskelun sijaan kerätä nimiä, tarvitsemme lisää poliiseja
      Miksi vihersossut ja eliitti ovat sitoneet vain KEHITYSAVUN budjettiin?

      Riikka Purra 28.9. Kehityspoliittisen selonteon keskustelussa mietin, miksi bkt:hen tai bktl:ään ei haluttaisi sitoa muunkinlaisia julkisia menoja. Miksi kehitysapu? Miksi ei poliisi?
      Pian kuulinkin, että joukko Joensuun perussuomalaisia oli jo jalostanut ideaa - ja nyt kerätään nimiä.

      ELI TÄSTÄ ON KANSALAISALOITA TARKOITTAA PURRA eli

      Kansalaisaloite poliisin vuosittaisen määrärahan suuruuden sitomiseksi Suomen bruttokansantuotteeseen:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8947

    • Anonyymi

      Marxilaisuuden opiskeluun kulunut aika on kyllä hukkaan mennyttä ai-
      kaa, käytännösssä on johtanut tulkintariitoihin ja ryhmäkuntiin.
      Vastenmielistä ihmisen palvontaa koko Marx.

      • Anonyymi

        ,,,,ainakin fundiskommareilta............!!!?????????


    • Anonyymi

      Olette oikeassa 0 0=0.

    • "Marxin kuoleman jälkeen vaikka marxilainen talous ei kierrä ja tuota mitään kenellekään päänvaivan lisäksi, sinäkin Paracus olet joutunut tätä virheteoriaaa opiskelemaan aivan turhaan"

      En ole varma oletteko entinen antipunikki. Jos olette, olette taantunut entisestä itsestänne. Terveiset kuitenkin. Kirjoituksenne on lähinnä sekopään sepustus.
      Käsittelen lyhyesti työnarvoteoriaa ja arvolakia.

      Ensiksi.
      Millä muulla tavarat ja palvelut tuotetaan kuin työllä? Työtä tekee kansantaloudessa ihminen. Työtätekeviä sanotaan työläisiksi tai palkkatyöläisiksi tai työntekijäksi.
      Joten - tuleeko tavarat ja palvelut jotain muuta kautta markkinoille kuin työvoiman kulutuksen kautta! Vastaan ei tule. Marx vastaan te 1 - 0.

      Toiseksi.
      C=c v m. Tässä on tuotannon, yksittäisen tavaran, vuotuisen kansantuotteen arvo, myös maailmantalouden arvo.
      Kaava on oleellinen osa tavaroiden ja tuotannon arvosta aina ja kaikkialla, kaikkina aikoina alkaen kivikirveen aikakaudesta. Tavaroiden arvo on yhtä kuin siihen kulutetun työn arvo ja siinä on työnarvoteoria lähes kokonaan.
      C= kokonaistuotannon tai yksittäinen tavaran arvo tai valtiossa vuotuinen kansantuotteen arvo
      c = tuotantovälineiden kulutuksen arvo
      v = työvoimatavaran arvo
      m = lisätuotteen arvo/voitto

      Euroopan unioni on laatinut direktiivin, jossa kansantuote ja yhtiöiden vuosituote tulee kirjata Marxin kaavan mukaisesti lähes sellaisenaan.
      Marx vastaan te 2 - 0.

      Kolmanneksi.
      Tavaroiden ja työvoiman kulutuksen arvoa mitataan arvomerkillä ja se on raha.
      Marxin kaavan kaikki osaset ovat työvoiman kulutuksen tulosta. Ne näkyvät kaikkien yhtiöiden tilinpäätöksessä alkaen asuntoyhtiöiden tilinpäätöksestä.
      Kun esim. kansantuote esitetään rahanumeroilla, huomataan mitä eri osaset maksavat kokonaisuudesta ja summaksi tulee kansantuotteen (tai tavaran) arvo rahassa.

      Neljänneksi.
      Otetaan esille kansantuote tai yhtiön tilinpäätös.
      Niistä nähdään välttämättömät kulut, työvoimakulut, kulut tuotantovälineisiin ja kapitalistille/valtiolle tuleva voitto ja yhteensä ne muodostavat kansantuotteen/tavaran arvon yms..
      "C=c v m" on universaali talouden laki, joka toimii niin kapitalismissa kuin sosialismissakin. Marx huomautti, ettei hän keksinyt aikaisempaan talousoppiin muuta kuin sen, mistä voitto tulee, Voitto tulee kohdasta "v". Työvoima tuottaa enemmän kuin hän saa palkkaa. Tuotantovälineet tulee jokaisessa yhteiskunnassa rakentaa. Toki Marx selitti perusteellisesti kaikki väittämänsä.
      Ihmiset vaikuttavat politiikan kautta, mitä tuotetaan, ketä varten, sota-aseita vai villasukkia, mihin lisätuote käytetään, luonnon suojeluun vai luxus-asuntojen rakentamiseen ja silleensä.

      Viidenneksi.
      Arvolaki.
      Se esittää tavaroiden hinnan ja työn arvon olevan balanssissa.
      Työn tuotantovoima vaihtelee vakituisesti ja on erilainen eri puolilla maailmaa, toistaiseksi. Yhtiöt tuottavat erilaisella työn tuottavuudella. Hinnat vaihtelevat alituiseen työn arvon ylä tai alapuolella. Mikään ei ole millilleen balanssissa. Marxko väärässä? Ei suinkaan.
      Tuotannolla on vain fyysinen työn arvo eikä muuten voi olla. Kun otetaan vuotuinen valtion kansantuote tai yhtiön vuosituote, hinta (tavaran arvomerkki) ja työn arvo lähestyvät toisiaan. Suomenkin valtion budjetista voidaan nähdä työnarvoteorian olemassaolo.

      Kuudenneksi.
      Työnarvoteoria.
      C= c v m. Jos tuotteen kokonaisarvo pysyy samana, sen sisäisten osien suhde voi vaihdella, esim. voitto kasvaa ja työvoimakulu (eli palkka) pienenee.
      Kokonaistuote voi kasvaa ja sisäisten osien suhde voi muuttua.
      Työnarvoteoria on todellisuus. Vaikka hinta vaihtelee yli tai alle arvon, pidemmällä aikavälillä arvolaki toteutuu.
      Työnarvoteoria selittää senkin, miksi yhtiö menestyy tai joutuu konkurssiin. Työnarvoteoria selittää senkin, että jatkuva kasvu on mahdottomuus.
      Työnarvoteoria selittää yksityiskapitalistin voiton lähteen tai valtionyhtiön tuottavuuden tason.

      Seitsemänneksi.
      Pääomateos on yleinen, teoreettinen kansantalouden perusoppikirja ja jonka pohjalla EU:n porvarit kaikissa jäsenvaltioissa toimivat. Rahan arvolla voi keinotella, mutta samaan aikaan arvolaki joko nostaa tai laskee hintoja.
      Kaksinkertainen kirjanpito meno/tulosarakkeineen kertoo työvoiman kulutuksesta.
      Yhtiöissä on monia apukirjanpitoja ja jotka yhdistetään "pääkirjaan".

      Kahdeksanneksi.
      Arvolaki ja työnarvoteoria.
      Miljoonien vaihteluiden ja ristikkäisten tapahtumien seasta löytyy työn arvo ja arvolaki.
      Puolet kansantalouden salaisuuksista on selitetty Marxin Pääoman sivuilla 45 -140. Peruskoulun kansalainen pääsee jyvälle helposti. Toisella kertaa luettuna hän ymmärtää talouden peruslait; työ ja sen arvo. Lukujen otsikot ovat "Tavara ja raha", "Vaihtoprosessi" ja "Raha eli tavaran kiertokulku".
      Marxin Pääomateos on vailla mystiikkaa. Se antaa lukijalle muutakin kuin talouden numeroita tai perusteita.

    • "Niiden yhteiskuntien varallisuus, joissa kapitalistinen tuotantotapa on vallalla, ilmenee "valtavana tavarajoukkona" ja yksityinen tavara tämän varallisuuden alkeismuotona."

      Näillä sanoilla alkaa Marxin Pääoma teos.
      Yksittäinen tavara on kansantalouden perussolu. Tavaraksi asetetaan myös palvelut, terveydenhoito, kulttuuritoiminnot jne.. Yksinkertaistettuna on fyysinen tavara kuten kirves tai lanka. Siitä alkaa tavaratuotannon analyysi, mikä sinällään ei ole mitään ihmeellisyyttä. Eikö totta?
      Tavarassa on työn arvo ja käyttöarvo.

      Pääoman alkukappale saattaa harhauttaa tietämätöntä, siten että sosialismissa olisi toisenlainen taloudellinen laki. Moni kommunistikin on voinut ymmärtää siteerauksen väärin. Se on harhakäsitys. Aineellista tuotantoa mitataan työn arvolla, jolla on rahallinen vastike. Se ei siitä muutu.
      Ehkä silloin kun työn tuottavuus on huikeasti kohonnut ja rauhan maailma toteutunut niin tuotteiden jakelussa rahamerkin arvo vähenee. Ihmisten perustarpeet tyydytetään täysin.
      Ero tulee politiikan puolella. Kuinka ja miten ja kenen hyväksi tuotetaan. Miten kansalaisten perustarpeet tyydytetään. Tavaroiden tuottamisen peruslakia työn arvoa ei voi poistaa koskaan. Ehkä korkean tuotannon "kommunismissa" robotisoituneet tehtaat toimivat minimaalisella työvoimalla monikymmenkertaista tulosta nykyaikaan nähden ja saasteettomasti. Ihmisille jään paljon aikaa virkistäytymiseen ja omiin harrastuksiin. Silloinkin jotkut voivat luulla ettei työllä ole merkitystä, koska koneet pyörivät itsekseen yötä päivää.
      Aineellisessa tuotannossa ihmisen työ eli työvoiman kulutus on talouden perimmäinen veturi.

    • "Pääoman alkukappale saattaa harhauttaa tietämätöntä, siten että sosialismissa olisi toisenlainen taloudellinen laki. Moni kommunistikin on voinut ymmärtää siteerauksen väärin...."

      Marxin Pääoma I valmistui vuonna 1867 . Maailmassa kapitalismi oli jo vahvoilla. Sosialismin aate alkoi kehittyä vasta vuosisadan alkupuolella ns. utopistisena sosialismina. Marx saattoi sanoa, että kaikkialla kapitalismissa talouden lait toteutuvat ihmisten tahdosta riippumatta, ikäänkuin salaa ihmisten selän takana.
      Sosialismissa teollistamisen ja tuottavuuden kohottaminen on tärkeämpi kuin kapitalismissa. Sosialismissa tuotanto luo kaikille kaikkea eikä vain raharuhtinaille. Eikä vain, että tuotetaan vaan miten tuotetaan, saastutetaanko luontoa, viedäänkö työvoimalta viimeiset mehut, miten lisätuote jaetaan.
      Talouden lakeja ei voi rikkoa. Poliittinen toimiala miettii, suunnittelee talouden suuntaviivoja, Kansalaisyhteiskunta kertoo mielipiteitä. Yhtyeiskunnan etu vastaan raharuhtinaiden etuja vastaan.

      Tuntematon huomauttaja (ent. antipunikki?) tai kuka tahansa; Sanokaa, olenko väärässä ja millä tavalla tai puhunko toisin kuin Pääoma kirja puhuu. Jos olen käsittänyt väärin, oikaisen taatusti näkemykseni.

      Marx ottaa ensin yksittäisen tavaran näytille. Siihen on kulunut tiettyä määrä työtä tietyillä keskinkertaisilla tuotantovälineillä. Tavara syntyi myytäväksi markkinoilla ja sillä täytyy olla käyttöarvo. Tietty määrä työtä luo myös työn arvon. Kun tavaraa myydään markkinoilla, sille muovautuu tietty rahallinen arvo. Rahallinen arvo on työn arvon mitta.
      Tästä edetään yhtiöihin, valtiolliseen kansantalouteen ja maailmantalouteen. Työn arvo ja rahan arvo ovat mukana, eikä niitä millään saa pois tavaratuotannosta. Rahan arvon ja tavaroiden arvon heilahtelut eivät muuta perusasiaa. Tavara voidaan myydä arvostaan tai yli tai alle arvon mutta työn arvo ei muutu.
      Pääoman 10 ensimmäistä sivua kannattaa lukea vaikka sataan kertaan, että ymmärtää talouden perusasian; tavaran kaksinaisluonteen eli käyttöarvon ja työn arvon. Kun sen ymmärtää, loppu kolmannen osan loppuun saakka on selkeää ja loogista. Peruskoulusivistys riittää.

    • Hyvä härnäävän väittämän esittäjä kansantaloudesta jäi jaloilleen. Vastinetta ei ole kuulunut.

      Nuorille ja vanhoillekin kommunisteille esitys.
      Opi perusasiat, opi kaikkialla, ole utelias ja hanki tietoa. Silloin punainen työväenaate saa potkua. Kun ymmärtää tavaran kaksinaisen luoneet; työn arvon ja käyttöarvon, perusasia on kainalossa ja siitä on hyvä jatkaa.
      Kun kokee tajunnan ulkopuolisessa maailmassa tapahtuvia ilmiöitä niin se on vain ja ainoastaan materian synnyttämä. Materia synnyttää tajuntaa ts. materia ajattelee itseään. Ensin havaitaan aisteilla yleinen. Siitä tutkimus etenee yksityisen ja erikoisen käsitteeseen. Siitä olevaisen hahmottaminen tulee lähemmäksi.

      Kumpi on tällä hetkellä ensisijaista. Tietotason nostaminen vai pyrkiminen gallupin lukemien nostamiseen.
      Molempia. Puolueeseen tulee kaiken aikaa uusia jäseniä ja on odotettavissa pientä kiihtymistä. Poliittinen toiminta, marxilaisuuden perusteiden opiskelu ovat molemmat ensisijaisia.
      Entisen SKP:n alamäki alkoi juuri heikosta marxilaisuuden tuntemisesta. Sitä ei saa toistaa. Poliittinen toiminta ja teoreettinen tietämys ovat saman asian eri puolia.
      Teoreettiset näkemykset hyvin harvoin osuvat prikulleen paikalleen mutta ovat yleisenä johtotähtenä kussakin tilannearviossa. Väitellä saa ja tuleekin väitellä. Toverillinen väittely vahvistaa kollektiivia.

      Sellaista tilannetta kuin 1970 luvulla ei saa päästää uusimaan. Silloin blokkiuduttiin ja rehti väittely katosi. Kuitenkin 70 luvun lopun edustajakokouksissa hyväksyttiin poliittisia asiakirjoja yksimielisesti. Muutaman vuoden kuluttua 80 luvulla puolue hajosi.

    • Anonyymi

      Marxia kun lukee voihan silläkin aikaansa kuluttaa , mutta jos nuo ajatukset
      "filosofiset"voisivat johtaa käytännössä parempaan maailmaan, ne olisi
      otettu käyttöön maailmassa varmasti.
      Kenelläkään ei ole filosofista ratkaisua maailman talouteen, ainoastaan
      realiteetit jonka mukaan mennään.

    • Tajunnan ulkopuolisen maailman hahmottaminen alkoi jo antiikin aikoina ympäri maailmaa. Uskomusten sijaan ihmiset alkoivat miettiä mitä me olemme, missä olemme, miksi tämä tai tuo toimiin noin. Miksi joessa vesi valuu alaspäin jne.. Välittömästi se ei merkinnyt paljoakaan todellisuuden tiedostamisessa.
      Valistusaikana filosofia alkoi syrjäyttää uskontoja maailmankaikkeuden hahmottamisessa. Syntyi vallankumous tieteellisen tutkimuksen puolesta kun sitä ennen noin tuhat vuotta teologit kiistelivät siitä kuinka monta enkeliä mahtuu neulan kärkeen. Materialistinen filosofia sai potkua ja vahvistusta. Kemia, fysiikka ja muut luonnontieteet tulivat johtavaksi teemaksi maailmankaikkeuden salojen etsimisessä. Kojeet tulivat avuksi.
      Tieteellinen tutkimustapa on täysin syrjäyttänyt jokaisen uskonnon "pyhät kirjat".
      Tutkimuksen perusta on siinä mitä todella on olemassa vailla mututietoa. Luonnontieteet esittävät myös arveluja "mitä ja miksi" voisi olla eli aiheita tutkimussuunnille.
      Uskonto mullisti vähälukuista maailmaa 20 000 - 100 000 vuotta sitten olettaen kaikella materialla olevan henki perusaineena. Filosofia mullisti maailmaa 1 500 luvulta alkaen olettaen materian olevan sellaisenaan todellisuuden perusta.
      Tieteellistä tutkimusta juuri kukaan ei enää kiistä.

      Onko ihmiskunnan elämä sitten parantunut? Sodat ovat raaentuneet. Korkean tieteen aikana nälänhätä, taudit jne. edelleen jylläävät.
      Sanoisin näin: Eletty historia on ollut välttämätön päästäksemme tähän päivään. Nykyinen tietotaso ja teknologia voisi hoitaa paljon paremmin maailman asioita.
      Filosofia ja tieteellinen tieto ei sinänsä muuta maailmaa paremmaksi. Mutta kuten näemme historian kulusta, ihmiskunta rypee mutalammikoidenkin kautta eteenpäin, menee eteenpäin joka tapauksessa. Jokainen vuosi antaa mahdollisuuksia päättää poliittisesti oikeampia ratkaisuja kuin aikaisemmin.

      Väite, että ihmisen perusluonne olisi tuhoa kylvävä, on täysin väärä. Ihmisen perusluonne on päinvastainen. Hän haluaa yhteisöllistä hyvää jokaikiselle syntyneelle. Rikollisuus on vain omistusyhteiskunnan sairaus ja poikkeus.

      • Anonyymi

        Tajunnan ulkopuolelle jää myös myös nollakannatusta nauttiva SKP.


      • Anonyymi

        Uskonnot tulevat vaikuttamaan ihmisyhteisöissä pitkään, on edelleen helpompaa
        uskoa kuin ajatella järkevästi, uskonto tarjoaa helpomman selityksen, siinä ei tar-
        vitse kummemmin perustella, tieteellinen perustelu on vaikeampaa. Ihmisen pe-
        rus ominaisuuksiin kuuluu suuntautua moniin eri suuntiin, väkivalta on yksi niis-
        tä, siinä kuin väkivallattomuus,kateus, myötätunto, valehtelu, puhua totta, yhtei-
        söllisyys, auttaa. Tosi on että tiedollinen maailma toimii ja tuo parannuksia ihmis-
        ten elämään vaikkapa koronarokote. Tiedot universumista laajenee, eikä mis-
        sään tule vastaan jumalaa. Marxilaisuus onkin taas joillekkin uskonnon korvike
        jeesuksen kuvat ja patsaat on korvattu Marxin kuvilla ja patsailla ja Marxia tu-
        lee lukea ja opetella samalla tavalla totuutena kuin uskonlahkolaiset lukevat raa-
        mattua ja kummallekkin näyttää totuus valkeavan.


    • Anonyymi

      Teoriaa tarvitaan. Se toimii politiikan apuvälineenä.
      On olemassa teoria kapitalismin ikuisuudesta ja se toimii kannattajiensa politiikan apuvälineenä.
      On olemassa teoria taivaallisesta keisarista, joka toimisi maailman johtajana ja sen puolesta toimitaan.
      Marxilaisuudessa yhteiskuntateoria lähtee todellisuudesta. Ihmiskunta on kehittänyt useita talouspoliittisia järjestelmiä. Kapitalismia ei aina ole ollut. Poliittiset talousjärjestelmät ovat muuttuneet jättäen elinkelpoisen silleen mutta vanhentunut muoto on kumottu.
      Kapitalismi on vienyt ihmiskuntaa huimasti eteen. Siihen sisältyy mittava orjatyövoiman käyttö, uskonnollinen alistaminen, joukkotuhoaseiden keksiminen ja mittavat sodat. Uusilla sodilla pelotellaan ja varustaudutaankin. Seuraavaksi ihmiskunta riisuu itsensä sota-aseista vapaaksi vapaiden kansalaisten kansalaisyhteiskunnaksi. Aineellinen tuotanto edistyäkseen tarvitsee kapitalismia parempaa politiikkaa.

    • Anonyymi

      Valitettavasti ihmisyhteisöt ovat aina käyneet kamppailua keskenään,
      jossa ovat joutuneet taistelemaan ravinnosta, nälkä on pakottanut
      toisilta ryöstämään, tuona aikana ihmiset ovat olleet hyvin sotaisia
      tuhonneet ja syöneet toisiaan ja rauhan aikana ollaan valmistauduttu
      uuteen sotaan. Tällaista on ollut esihistoriallisena aikna jolloin ei nykyi-
      sen kaltaisia valtioita ollut olemassakaan. Tulevaisuudessa tullaan var-
      masti käymään vähempi myös sotia.

    • Kommunisteilla on todella arvovaltaa. Hankitaan sitä lisää.

      Kommunismihysteria liikkeellä. Kokoomuksen kansanedustaja Seppinen (ent. kepulainen) näkee kommunisteja kaikkialla. Hän leimaa heidät rikollisiksi.
      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-seppinen/nykyisen-hallituksen-vanhakantaista-kommunismia-henkiva-liikehdinta/

      Joku puhuu ilmastoahdistuksesta, Seppisellä on vakava sairaus marxilaisuudesta. Hän näkee kommunisteja Keskustapuolueessa ja siitä oikealle kaikissa puolueissa, siis persuistinen kannanotto.
      Seppinen on niin ahdistunut, että vaatii kaikkien kommunistien ja niiden hyysääjien lakkauttamista.
      Mikä on pääsyy vaatimukseen? Seppinen vastaa suunnilleen näin; kaikki jotka tukivat sodan jälkeen rauhanomaisia suhteita Neuvostoliittoon, olivat isänmaan petturikommunisteja olivatpa porvareita tai ei. Ei yhtään vähempää.

      Entäpä mitä Seppisen houreet edustavat todellisuudessa?
      Paatuneinkin porvari näkee kapitalismin rappiotilan kasvamisen ja sosialismin etenemisen. NL:n hajoamisen jälkeinen aallonpohja on ohitettu ja työväenluokka rynnistää uudelleen punaisten lippujen alle. Nato ja eu-kapitalismi ovat historiallisessa kriisissä. Natoa varsinkin syljetään mennen tullen.
      Seppinen "teloituspuheineen" heijastaa porvariston kyvyttömyyttä hahmottaa vastaista kehitystrendiä. Silloin ryhdytään päättömiin toimiin ja useinkin väkivaltaan.

      Jotkut väärentävät taistolaisliikkeen todellista merkitystä. Seppisellä todellisuus on karannut aivoista ja täyttynyt pelkästä vihasta.

      • Anonyymi

        >> Kommunisteilla on todella arvovaltaa. <<
        Missä? Ei ainakaan Euroopassa saati Suomessa. Vai miten komukat ovat pärjänneet aatteen romahtamisen jälkeisissä vaaleissa ja valtionhallinnossa?
        Miten tuo "arvovalta ilmenee? Putoamisena puoluerekisteristä vai olemattomista kannattajaluvuista?

        >> Hankitaan sitä lisää. <<
        Eikös sitä ole jo pitkään yritetty, vaan ei ole onnistunut? Ei mitenkään, eikä missään.

        >> Kommunismihysteria liikkeellä. <<
        Missähän tuota liikehdintää on, kun kukaan muu ei sitä ole havainnut, eikä kokenut? Vai onko se kommunistien hysteriaa aatteen romahtamisesta? Siitäkin on jo yli 30v, joten olisi kai aika jo rauhoittua siitäkin hysteriasta...

        Nuo yllä olevat lainaukset ovat hyvä osoitus arv. nimim. Partacuksen merkillisestä ajattelusta: Kirjoitetaan merkillisiä väitteitä tyhjästä pystymättä mitenkään perustelemaan niitä. Siinä nyt ei kuitenkaan ole mitään uutta tai merkillistä - sama tyyli on jatkunut jo vuosia. Samalla menestyksellä - jatkuvilla vaali- ja kannatustappioilla.
        No, sillä nyt niin kovasti merkitystä... Kenellekään... Vaan hupaisaa on seurata...

        ystävällisesti
        'TimoEspoosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Kommunisteilla on todella arvovaltaa. <<
        Missä? Ei ainakaan Euroopassa saati Suomessa. Vai miten komukat ovat pärjänneet aatteen romahtamisen jälkeisissä vaaleissa ja valtionhallinnossa?
        Miten tuo "arvovalta ilmenee? Putoamisena puoluerekisteristä vai olemattomista kannattajaluvuista?

        >> Hankitaan sitä lisää. <<
        Eikös sitä ole jo pitkään yritetty, vaan ei ole onnistunut? Ei mitenkään, eikä missään.

        >> Kommunismihysteria liikkeellä. <<
        Missähän tuota liikehdintää on, kun kukaan muu ei sitä ole havainnut, eikä kokenut? Vai onko se kommunistien hysteriaa aatteen romahtamisesta? Siitäkin on jo yli 30v, joten olisi kai aika jo rauhoittua siitäkin hysteriasta...

        Nuo yllä olevat lainaukset ovat hyvä osoitus arv. nimim. Partacuksen merkillisestä ajattelusta: Kirjoitetaan merkillisiä väitteitä tyhjästä pystymättä mitenkään perustelemaan niitä. Siinä nyt ei kuitenkaan ole mitään uutta tai merkillistä - sama tyyli on jatkunut jo vuosia. Samalla menestyksellä - jatkuvilla vaali- ja kannatustappioilla.
        No, sillä nyt niin kovasti merkitystä... Kenellekään... Vaan hupaisaa on seurata...

        ystävällisesti
        'TimoEspoosta

        > Kommunisteilla on todella arvovaltaa. <<

        Onpahan melkoinen väittämä. Jos ja kun puolueen kannatus on kutakuinkin 0.0 %, on aika vaikea kuvitella, että ko puolueella olisi "arvovaltaa".


    • Anonyymi

      Liekö Seppisen kirjoitus vastine entisen persun Torssosen saamasta tuomiosta toisen persun pahoinpitelystä.

    • Seppisen jytky, suurella alkukirjaimella;
      Marinin hallitus toteuttaisi vanhakantaisten kommunistien politiikkaa kohti sosialismia. Aikoihin on eletty.
      Seppinen heijastaa kylläkin todella oligarkkien pelkoa demokratian lisääntymisestä. Eikä seppisiä auta paljastukset rahakapitalistien mittavasta veronkierrosta maailmalla ja Suomessa. Myöskin naton tappio Afganistanissa huolettaa poliittista porvaristoa.
      On siinä aihetta unettomiin öihin.

    • SKP:lle ehdotus.
      Puolueen tulisi etsiä ulkomaisia artikkeleita poliittisista tapahtumista ja liikkeistä maailmalla. Lehti ilmestyy harvoin mutta niitä voi sijoittaa puolueen sivustolle.
      Perustelu.
      Porvarillinen propaganda esiintyy voittopuolisena ja kirjoittelee niitä näitä kapitalismin hyväksi.
      Demokraattiset porvarit kirjoittelevat nekin oikeansuuntaisia analyysejä ja niitä voi esitellä. Suurien lipsahdusten kohdalla voi esittää kommentteja.

      Yksi esimerkki.
      EU ja länsi vaahtoaa pakolaisista. Syy pakolaisuuteen vieritetään pakolaisten kontolle. Pakolaisia on sekä nälkä- että sotapakolaisia. Osa myös poliittisia pakolaisia. Maailmalla täytyy olla analyysejä naton sotatoimien vaikutuksesta pakolaisuuteen. Kun Libya pommitettiin, se synnytti sisällissotaa ja pakolaisuutta. Nyt Libyaa syytetään pakolaisten päästämisestä Välimeren kautta Eurooppaan.
      Läntisen kapitalismin propaganda kiihottaa maidensa työväestöä pakolaisvihaan. Trendi laajenee. Trendi on vaarallinen.

      Siis artikkeleita maailman tapahtumista. Se auttaa somessa olevia demokraatteja ja kommunisteja.

    • Anonyymi

      Mutta, kun tuo käytäntö ja teoria ovat kommareissa olleet niin kaukana toisistaan.
      Kautta vuosisadan sitä on kokeiltu, missään ei ole onnistunut. Idealisteja kyllä piisaa, hyvinvoivissa kapitalistimaissa pieni joukko, ei juuri muissa maissa.
      Onkin vaarallista, jos suurempi joukko kommareita kokoontuu yhteen. Siitä seuraa vain tappelu, kuka on oikeanlainen kommunisti, kuka revisionisti.

    • Anonyymi

      Kommarit on tiukka ideologia jossa vahditaan oikeaoppisuutta tarkkaan,
      poikkeamia ei suvaita ja poikkeamia piiskataan armotta, kuten fundis-
      suunnissa ainakin.

    • Kaikki ideologiat ovat "tiukkapipoisia".
      Porvareita on joka lähtöön. Samoin sosialisteja. Kaikkiin poliittisiin liikkeisiin tulee uutta väkeä. Samalla syntyy väittelyä. Suomessakin porvaripuolueissa esiintyy usein linjariitoja ja jopa tiettyä hajoamista. Perussuomalaiset syntyivät, hajosivat ja jatkoivat ilman puolueen synnyttäjää.
      Jos uskotaan oikeiston väitteisiin, että Kepusta oikealla olevat ovat sosialisteja, Kokoomus myös sosialistinen puolue, niin sosialistien ristiriidat olisivat suuret.

      Sosialismin perusoppeina on marxilainen kansantaloustiede, materialistinen filosofia ja sosialismiin siirtymisen teoria.
      Yhtä monoliittista poliittista linjaa ei ole vaikka teoreettinen pohja olisi lähes samankaltainen. Eikä marxilaisuus sellaista vaadikaan. Jokaisessa valtiossa on jotain erilaista toiseen nähden. Jokaisen valtion työväenluokka katsoo vallitsevan tilanteen ja toimii sen mukaisesti
      Lenin painotti kirjassa "Vasemmistolaisuus lastentautina kommunismissa", että kunkin maan työväenliike toimii maansa tilanteen mukaisesti. Toki taustalla häämöttää yleismaailmallinen tilanne. Samalla hän suomi asepukareita vastaan, kun vallankumouksellinen tilanne laantui 1920 luvulle tultaessa. On siirryttävä vaikuttamaan parlamenttiin odottamatta turhaan välitöntä vallankumouskautta.

      Vain porvarien märät unet kertovat kaikkitietävistä kommunisteista ja sosialismin paratiisista. Jollakin, esim. Afrikan köyhällä maalla kestää kauan teollisuuden nostaminen. Mitä vahvempi asema sosialismille asettuu, sitä nopeammin kurjuus voidaan poistaa alikehittyneistä maista.
      Ajatelkaa mitä maailma on kostunut USA:n 6 biljoonasta dollarista, jotka se on sijoittanut sotatoimiin viime vuosina. Jos se sotarautamäärä olisi suunnattu teollisuudelle, maatalouskoneille, koululaitokselle köyhiin maihin niin pakolaisuuskin olisi eilistä historiaa.

      Siksipä SKP:n tulisi vaatia jäseneksi tulevalta marxilaisuuden perusasioiden opiskelua niin vähemmän olisi kiistoja. Toisaalta sosialismin teoriaan kuuluu väittely ja itsekritiikki, joten "kaikkitietäviä" kommunisteja ei ole olemassakaan, ei myös porvareitakaan.

    • Anonyymi

      En malta olla kertomatta MacIntyren kirjoittamasta kirjasta "Agentti Sonja" joka kertoo KGB:n vakoojasta.
      Kirjoittaja kertoo vakoojasta näin.
      "Hän oli nuori idealistinen kommunisti, joka taisteli rasisteja vastaan. Sitten hän näki sisältä neuvostojärjestelmän kamaluuden mutta jatkoi sen palveluksessa. Lopulta hän näki koko järjestelmän romahduksen. Mutta samalla hän oli niitä ihmisiä, jotka kuvittelevat kantavana totuutta. Kuin syvästi uskonnolliset ihmiset, jotka kokevat löytäneensä valon. He eivät lopulta kuuntele muita ihmisiä. Sellainen messiaanisuus on hyvin epämiellyttävää"

      Eikö tuo luonnehdinta sovi hyvin tämänpäivän kommunisteihin...

      • Anonyymi

        Korjaus...taisteli fasisteja, ei rasisteja vastaan...


    • Anonyymi

      Ehdotus yhdistää Suomen kommunistit Pohjois-Korean vallitsevan puolueen kanssa on hyvä idea. Sitä varten Suomen kommunistit voisi lähettää Pohjois-Koreaan uudelleenkoulutukseen. Siellä oppii varmasti sen mitä kommunismi on sen puhtaimmassa alkuperäisessä muodossa.

    • Toteutetaan ensin sosialismi ja sitten vasta kommunismin maailma.
      Siirtymäkausi jokaisesta talousmuodosta uuteen on ollut vaivalloinen. Niin myös sosialismiin siirtyminen. Sekin joutuu kantamaan vanhaan pyrkivien sekasortoa.
      Porvari tietää aikansa koittaneen. Teollisesti kehittyneessä kapitalismissa tehdään pääsääntöisesti sosialismiin suuntautuvia uudistuksia. Räikeän riistokapitalismin konsteilla ei enää pärjätä vaikka sitä yritetäänkin palauttaa.
      USA, nato ja EU propagoivat aika avoimesti sotaa kapitalististen valtioiden välille. Sodan uhka leijuu ilmassa. Sota on heikkojen viimeinen hätäkeino. Kansallisuusviha kulkee järjen edellä.
      USA:n käymillä sotakuluilla 30 vuoden ajalta Afrikka olisi teollistettu Euroopan keskitasolle. USA vaatii eu-maiden lisäävän sotilasmenoja. Samaan aikaan naton sisällä rakoilee.

      Marxilaisuus on edelleen eteenpäinvievä ideologia. Maailma kumoaa oligarkkien vallan, hävittää sota-aseet ja siirtää vapautuvat varat siviilituotannon kehittämiseen.

    • Anonyymi

      Miten mahtaa käydä meille porvarillisisti ajatteleville duunareille, joille tuota omaisuutta ja säästöjä on kertynyt runsaasti, täällä kapitalismissa, jos sosialismi, ja sen jälkeen kommunismi pääsevät vallalle.
      Väkivallattomasti se ei tule toteutumaan, joten pitäisikö tässä ottaa sotien jälkeinen varautumiskeino, eli asekätkentä taas käyttöön..

      • Anonyymi

        Älä pelkää.
        Säästämiisi pennosiin ei kosketa. Porvarihallitukset koskevat pennosiisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä pelkää.
        Säästämiisi pennosiin ei kosketa. Porvarihallitukset koskevat pennosiisi.

        "Porvarihallitukset koskevat pennosiisi"

        Mitä ihmeen hölö hölöä tämä nyt on? Olen katastellut Suomen maaperää jo muutaman vuosikymmenen, mutta en ole vielä joutunut porvari- tai minkään muunkaan hallituksen ryöstämäksi. Kommarihallituksella ryöstöhaluja epäilemättä olisi - onneksi kommarihallitus on vähemmän todennäköinen kuin miehitetty lento Marsiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Porvarihallitukset koskevat pennosiisi"

        Mitä ihmeen hölö hölöä tämä nyt on? Olen katastellut Suomen maaperää jo muutaman vuosikymmenen, mutta en ole vielä joutunut porvari- tai minkään muunkaan hallituksen ryöstämäksi. Kommarihallituksella ryöstöhaluja epäilemättä olisi - onneksi kommarihallitus on vähemmän todennäköinen kuin miehitetty lento Marsiin.

        Nuo oikeat, vakaumukselliset tuntuvat elävän jonkinlaisessa rinnakkaistodellisuudessa. Mielikuvitusmaailmassa.


    • Anonyymi

      Kyllä mielellään maksan sen veron mikä on oikeudenmukainen.
      Kommunismi saattaisi luokitella minut gulakiksi, ja sosialisoisi ylimääräisen. Saattaisi sellikin odottaa, kun on tuota sananvapautta käyttänyt kommareiden arvostelemiseen.

      • Anonyymi

        Kommunistien arvostelu ei ole synti. Asiallinen kritiikki on suotavaa. Yksikään kommunisti ei ole kaikkitietävä ja kaikkivoipa.
        Oikeudenmukainen palkka ja kunnioitus veronmaksuun eli yhteiseen kassaan yhteiskunnallisen infran tarpeiksi.
        Valtion yhtiöiden voitto on aina yhteiskunnan yleistarpeiden käytettävissä. Yksityisyrityksiltä tulee vaatia säädetyn veron tilitys venkoilematta erilaisilla veronkiertokikoilla.
        Asteittain alennettavat sotaverokulut siirretään siviilituotantoon, kulttuurin kehittämiseen, perusinfraan jne..
        Nato uhkailee uusilla sodilla hävittyään useita lähimenneisyydessä mutta aiheuttaen valtavat vahingot ihmiskunnalle. Tällainen poliittinen linja tulee torpata.
        Kun Venäjän kanssa käydään normaalia tavaranvaihtoa niin siltäkään suunnalta meitä ei uhata. Natomaiden vihapolitiikkaan ei saa mennä mukaan.


    • Anonyymi

      Kommunismin ikeessä sai olla tarkkana mitä sanoi CCCP.ssä,
      kysykää vaikka Balteilta.
      Jos sanoi että tuo on paskaa mitä yhteiskunta tuotti, siitä ei hyvä seurannut.

    • Nuoret ja vanhemmatkin, jotka opiskelette marxilaisuutta.
      Tulkaa palstalle ja kirjoittakaa aiheesta joko teoreettisena tai käytännön kannalta.
      Ilkeyksiä esittäviä porvareita riittää. Niiden törkyviestien edessä ei tule lannistua.
      Heidän tietotaitonsa perustuu pelkästään Stalinin hallinnon epäkohtiin ja niitä ne toistavat toistamisen perään.
      He kielsivät mm. saksalaisen fasismin suorittaman holokaustin vetoamalla Staliniin.
      Stalinilla ei kuitenkaan ollut holokaustiin mitään osuutta.

      • Anonyymi

        Törkyviestejä kommareille tulee vähänlaisesti - kommunismi ei kiinnosta oikein ketään.


    • Muutama vuosi sitten Perussuomalaisten foorumilla heitä ohjeistettiin seuraavasti.
      Samaa asiaa tulisi toistaa vastaväitteistä huolimatta niin kauan, että oma valheellinenkin väite muuttuu todeksi. Sitä taktiikkaa on noudatettava kaikessa mediassa.

      Eikö tällä foorumilla oikeistolaiset toimi juuri noin!
      Monet rehdit kansalaiset vilkaisevat muutaman kerran ja toteavat totuuden saamisen niin vaikeaksi, että luovuttavat. Oikeistolaisuus on silloin voittanut ja useimmin puhtaan parjauksen voimalla.
      Ei siis peräännytä marxilaisuuden esittelemisessä. Se voittamaton ja inhimillisin aate. Se on tulevaisuuden aate. Marxilainen yhteiskuntateoria on oikea mutta sen toteuttamisessa poliittinen käytäntö joutuu toteamaan vallitsevat olosuhteet ja toimimaan päämäärää kohti tilanteen mukaisesti. Jossain kehitysmaassa olosuhteet poikkeavat teollisesti kehittyneestä maasta, päämäärä on sama, tiet päämäärään moninaiset. Teorian yleisluonteesta tulee pitää kiinni.
      Meidän tulee pitää totuudesta kiinni eikä antaa periksi.

      • Anonyymi

        Olisikohan niin, että persut ovat oppineet ko. taktiikan kommareilta?


    • Anonyymi

      En ole marxilainen, mutta p-suomalaisten puheet ovat olleet ihmisarvoa
      alentavia kun seuraa eri palstojen kirjoituksia. Keskustelu on mennyt
      Suomessa huonoon suuntaan juuri tuon puolueen esiintulon aikana.
      Ilmiö ei kuitenkaan pelkästään Suomea koske, vaan äärinationalistiset
      ilmiöt ovat levinneeet muuallekkin maailmaassa. Historiat halutaan
      vääristellä vetoamalla menneisiin suuruuksiin vaikkapa Suomen men-
      neisiin kaukaisiin kuningaskuntiin.Tuollainen liike on omiaan jakamaan
      kansakuntaa joka noin mollaa omia edustajiaan julkisuudessa, kansan-
      edustajia, toimittajia, keitä hyvänsä. IKÄVÄÄ!

      • Anonyymi

        Elitkö sinä sodanjälkeistä aikaa?
        Minä muistan ajat 1960-luvulta lähtien, ja sen kuinka kaikki Neuvostoliittoon vähänkin krittisesti suhtautuvat olivat kommunistien mielestä neuvostovastaisia, ja tietysti sen lisäksi vielä fasistejakin, Suomen ulkopolitiikkaa ei olisi saanut arvostella lainkaan ja Urho Kekkonen oli jumalan asemassa, siksi, että hänellä oli aina Moskovan vaalipiiri tukenaan.
        Keskustella pitää voida, kaikesta, ja kernaasti asiapohjalla, mutta puolueelle joka syytti viimeiseen asti Suomea jopa talvisodan syttymisestä, Mainilan tykistötulestakin, ja syyttää vieläkin, kun taas Neuvostoliitossa ei olut moitteen sanaakaan, ei ansaitse minun silmissäni minkään sortin kunnioitusta.
        Suomen Kommunistinen Puolue perustettiin Moskovassa ajamaan Venäjän bolsevikkien maailmanvallankumousta, Suomessakin, ja se puolue oli Neuvostoliiton asialla aina tuon maan itsemurhaan asti.
        Jos SKP olisi onnistunut pääsemään päämääräänsä, olisi Suomesta tehty yhden puolueen diktatuuri, kommunismidiktatuuri, ja liitetty sen jälkeen osaksi Moskovan Kremlin johtamaa kommunismidiktatuuria.
        Mitä kunnioitettavan arvoista sellaisella puolueella on?
        Tätä maata on rakennettu työllä ja monipuoludemokratialla, ja sillä paketilla saatiin aikaan paljon enemmän kuin missään kommunistisessa diktatuurivaltiossa on saatu, kun taas kommunistien tarjoman mallin "ihanuus" nähtiin Neuvostoliiton ja sen kommunististen vasallivaltioiden romahtamisen alkaessa ja sen tapahtuessa kun salat vihdoin tulivat julkisiksi, joissain maissa enemmän, osassa vain osittain.


    • Anonyymi

      Kommunismi on samaa kuin ennenkin, kaikki kriittinen leimataan fasismiksi
      jos sanoo että kommunisti valehtelee on taatusti fasistiporvari ja natsi.
      Demokraattinen ihminen voi sanoa että kommusti valehtelee ja koko aate
      on täyttä p-kaa olematta fasisti.

      • Anonyymi

        Kommunismi = fasismi.
        Vain nimitys tekee eron.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunismi = fasismi.
        Vain nimitys tekee eron.

        "Kommunismi = fasismi.
        Vain nimitys tekee eron."

        Viime sotien aikana Suomen porvari soti Saksan kommunistien kanssa (Hitler pomona) Neuvostoliiton fasisteja vastaan??? Saksan kommunistit suorittivat juutalaisten joukkotuhonnan??? Niinkö. Ihanko tosissaan. Miten fasistien ääretön marxilaisuuden viha tekee heistä kommunisteja. Älkää olko tolloja.

        Oma kokemukseni on, että vain muutamia natsihenkisiä löytyy Suomesta. He tosin ovat aktiivisia. He toimivat kritiikittä kapitalistiluokan etujen puolesta esiintymällä imelästi kansallismielisinä. Holokaustikeskustelussa heitä oli mukana kaksi kappaletta. Molemmat vierittivät natsien julmat teot viattomien kontolle.
        Uskonnollinen äärioikeisto on lähellä fasismia. Ero natseihin on siinä, että he kiistävät ihmisoikeuksia raamattuun vedoten.


    • Anonyymi

      Olisi aika viikata viimeisen kommarin kalmo leninmuseon vitriiniin, varoittavana esimerkkinä tilasta mihin ihmisjoukko voi ajautua.

    • Hyvät toverit.
      Tämä foorumi on vain yksi kenttä, jossa työväenliikkeen edustajien tulee toimia.
      Alku on aina hankalaa, luulisin. Itsellä kesti pidemmän aikaa mikä on pelin henki kun valtaosa viesteistä oli valjastettu marxilaisuuden väärentämisellä.

      On lähdettävä tyvestä puuhun. Ei kannata kirjoittaa sellaisesta mitä ei tiedä. Kun laittaa mietteen sinne toisen tänne pyrkien vastaamaan aloituksen esitykseen niin siitä se lähtee.
      Tulee monenlaista sanomista ja se pakottaa etsimään asian juurta. Viime aikoina porvarikirjoittajat ovat hyvä esimerkki. He tekevät aloituksen analysoiden sen päinvastaiseksi kuin on.
      Nuoren tai vanhemmankin kommunistin tai demokraatin tulee varmistaa linkin sanoman asiasisältö.

      Netistä löytyy jopa yllättävän paljon marxilaisuutta. Tarpeen tullen sieltä voi katsoa, mitä kukin on kirjoittanut. Oma sydänkin riittää aluksi. Kun sydän pomppii sorrettujen puolesta, sen voi myös kirjata julkiseksi.
      Uskallan väittää, jos aloittelija kirjoittaa muutaman kuukauden muutamalla viestillä viikossa, kokemus karttuu ja pääsee jyvälle pelin hengestä.
      Liian moni perääntyy ensi vaikutelman johdosta. Varovainen alku, viestiketjujen lukeminen ja oman kommentin asettaminen silloin tällöin ja lopulta perehdyt väistämättä työväenluokan maailmankatsomukseen.

      Persut osaavat olla röyhkeitä ja muutkin äärioikeistolaiset. Kyllä niille pärjää kun pistelee totuuden piikeillä niskavilloihin.

    • Arvoisa alkupäähän viestin kirjoittanut "antipunikki". Pyysin tekemään häntä aloituksen. Sen voi tehdä vaikka Marxin työnarvoteoriasta, josta aikanaan kinasteltiin.
      Varoituksen sana; tiedän paljon enemmän työnarvoteoriasta ja arvolaista kuin muutama vuosi sitten. Oli pakko kahlata Marxin Pääoman kaikkia kolmea kirjaa ja oman kokemukseni perusteella Marx on täysin oikeassa.

      Se siitä. Jos joku tietää tai tuntee "antipunikin" niin voisiko hänelle vihjata, että häntä on pyydetty palstalle väittelemään tai keskustelemaan. Reilussa hengessä ilman panettelua molemmin puolin.

      • Kalle taisi antaa vahvan vaikutuksen palstalla.
        Hän saattaa hyvinkin tulla takaisin jäätyään kohta pois työelämästä eläkkeelle. Kalle saa jo eläkettä mutta on käynyt töissä kuitenkin,

        Haluat keskustella ehkä marxin opeista?
        Ehkä voimme sen tehdälin lähitulevausuudessa.
        Joko sinulle on selvinnyt sellaset kansantalouden perusasiat kuin rahamäärän lisääntyminen yhteiskunnassa? Aikaisemmin luulit rahaa syntyvän tuotannissa mutta oletko jo selvittänyt itsellesi tämän kansantalouden yhden perusasian sillä jos ei ymmärrä peruskäsitteitä niin ei keskustelusta tule mitään.


    • Anonyymi

      Porvarimaassa kommunistinkin on niin hyvä olla. On turvassa, saa ajatella vapaasti, taloudellisesti huono-osaisista pidetään huolta. On itsestä kiinni, miten asiat haluaa järjestyvän.
      Avatkaa nyt silmämme haihattelijat, tai käykää toteamassa missä kommunismia vielä on, että onko se ihmisarvoista elämää.
      Henkilökohtaisesti tunnen yhden eläkeläispaperimiehen, joka on kommunismin kannattaja. Eläke on sieltä parhaasta päästä, ja taloudellisesti menestynyt paremmin kuin paikalliset porvarit, joissa on paljon pienyrittäjiä. Mutta kun äidinmaidossa on imetty aate, niin se jatkuu sukupolvesta, toiseen.

    • Anonyymi

      Kommunismia ja persuilua natsismia Stalinismia kaikkia näitä tulee kaihtaa
      ja selvittää niitten juuret ja alkuperät.Suomen kommunisteissa on ollut
      myös Stalinin ja Leninin kannattajia edelleenkin.
      Yksi jäännöspunikki kiihkoilee vielä kovasti palstalla vääristellen ja kierrel-
      len, mutta asia on kaiklle täysin selvä eikä siitä sen enempää.

    • Voidaan täydellä syyllä todeta, että palstalle kirjoittelee oikeistoporvarismin oppilaita.
      Se ei välttämättä ole synti.
      Heidän taktiikkansa on kylmäverinen. He tekevät omia aloituksia tai vastaavat demokraattien tekemiin aloituksiin. Sekään ei ole synti mutta taktiikan sisältö on syntiä täynnä. Jos kyse on esim. miettiä työajan lyhentämistä, niin he vetävät siihen edesmenneen ulkomaisen Stalinin tai O. Kuusisen tai talvisodan eli jotain muuta kuin aloitukseen liittyvää. Heidän ohjeistukseen kuuluu toistaa samoja aiheeseen liittymättömiä kliseitä, useimmiten valheita tai siirtämällä ulkomaisia tapahtumia Suomen kommunistien kontolle.

      Oppikoulumaiseksi esimerkiksi sopii porvarin tekemä aloitus holokaustista Anne Frankiin viitaten. 99.9 % porvarikommenteista osuu ohi aiheen, tietoisesti. Vastaväittäjät pyrkivät väärillä höpötyksillään väsyttämään totuuden kirjoittajia ja ovat vuosia onnistuneetkin.

      Mikä on vastaus asiallisen keskustelun sabotoijia vastaan?
      Emme väsy. Pysymme aloituksen aiheessa ja esitämme siihen liittyvää. Tarvittaessa toistamme mekin.
      Nyt näyttää lukijoiden määrä kasvaneen, siellä on taatusti myös vähätietoisia porvareita. Siksi meidän täytyy jaksaa puolustaa työväenaatetta.
      Esitä työväenaatteen näkemyksiä, opiskele, tutki netistä, selaa marxilaista kirjallisuutta, lue lehtiä ja kaunokirjallisuutta. Kyllä se siitä.
      Nämä oikeistolaiset pyrkivät maalittamaan ja ovat onnistuneetkin. Toveri on saatu palstalta pois. Sellaiseen ei tule alistua. Porvarihan (vieläpä oikeistolainen) voittaisi.
      Yksi seikka on muistettava - emme ole kaikkitietäviä mutta tietoisuus kasvaa kaiken aikaa ja pyrimme pysymään aiheessa.

    • Anonyymi

      Kyllä asia on niin, kun kommunistien kannatus on mennyt aivan
      minimaaliseksi, tarkoittaa kannattajen järkiintyneen, kannattaako
      kuolevaa jäännettä enään äänestää, ovat tehneet oikean johtopää-
      töksen ja ovat elämäänsä tyytyväisiä vapaassa Suomessa.

    • Anonyymi

      Se on huomattu, että tosi kommunistin mieltä ei mikään käännä. Se on kuin uskonto jota kiihkeimmillään palvotaan. Edes totuudet eivät käännä heidän mielipiteitään.
      Ainoastaan eläminen kommunismissa saattaa muuttaa heidän mieltään, ja avata silmiä näkemään järjestelmän sisältä, mitä se käytännössä on.
      Näin on käynyt monelle tunnetulle kommunistille. Tunnetuin heistä ehkä "Poika" Tuominen, joka kirjoissaan tuo näitä esiin. Hän selvisi hengissä, suurin osa ei. Tietysti Tuomisen tapaiset käännynnäiset ovat kommunisteille pahimpia pettureita, ja yhä edelleen he nimittävät Tuomista fasistiksi. Mitä mies ei todellakaan ollut.

    • Anonyymi

      Tosi kommunisteja on tosi vähän, jonka päätä ei mikään käännä,
      jotka ovat kääntäneet ovat enemmistö, "fasisteja."

      • Anonyymi

        Aivan. Eihän Suomessa enää ole muita kuin maatalouskommunisteja ja niidenkin kannatus laskee koko ajan. Ja hyvä niin, sillä pian voidaan niiden loppujenkin elatus lopettaa (=tukiaiset) ja pääsevät sitten ihan oikeisiin töihin yrityksiin.


    • Kaikille jäsenille, kannattajille ja uteliaille.
      SKP:n periaateohjelmaan, sääntöihin, kannanottoihin ja blogeihin pääsee tutustumaan täältä:
      https://skp.fi/

      Edellisten lisäksi paljon asiaa löytyy erilaisista vaaliohjelmista. Sivustolta löytyy oikea, todellinen SKP näkemyksineen suomalaisesta yhteiskunnasta. SKP:n esitykset epäkohtien korjaamisesta toisin sanoen käytännön politiikkaa. Marxilaisuuden periaatteelliset näkemykset täytyy hakea muualta.
      SKP:n toimistosta saa ostaa Marxin Pääomaa ja muuta kansantalouteen liittyvää sekä tietääkseni materialistisen filosofian teoksia.

      SKP:n ohjelmat luettua huomaa kuinka palstalla olevat vastaväittäjät tunkevat esiin monenlaista soopaa SKP:n tavoitteista.
      Marxilaisuus on teoreettinen perusta työväenluokan maailmankatsomukselle ja käytännölliset ohjelmat peilaavat vallitsevaa tilannetta kansallisesti että kansainvälisesti.

      Käytännössä näin voi käydä läpi muidenkin puolueiden ohjelmat ja jos jaksaa niin tulisikin tehdä.
      Itse olen tutustunut viimeksi Perussuomalaisten ohjelmiin. Niitä on tuotu esiin tällä foorumillakin ja sikäli kuin niissä on ollut ihmisyyden vastaisuutta niin ne on arvosteltu.

    • Anonyymi

      Partacus jää yksin kommunisminsa kanssa,turhaan kuluttaa aikaa valmiik-
      si kirjattujen kaavojen kanssa, elämän kulussa jos oikein ajattelis kaiken
      tulleen turhaks huomais.

    • Anonyymi

      Opi, tutki, mieti, älä usko kuulopuheisiin, ota selvää.

    • Anonyymi

      Koko ajan otetaan selvää ja tiedot lisääntyy internetin ansiosta. OK!!

    • Anonyymi

      Selväksi on ainoastaan tullut, että teoria ja ohjelmat on jotain aivan muuta kuin miten ne käytännössä ovat toteutuneet.
      Kommunismi on tällainen "kaunis" ideologia mikä on harhauttanut ihmiset uskomaan lukemaansa teorioihin. Realismi miten se käytäntöön sovelletaan on sitten eri juttu.
      Missään se ei ole toiminut.

      • Anonyymi

        Ihmiskunnan haave on sotavapaa maailma. Ongelmia ratkotaan ilman aseita.
        Haaven toteuttaminen on vaikea. Haave on kuitenkin asetettu. Sen asettivat Karl Marx ja Fiedrich Engels. Työläisten tehtävä ei ole ampua toisiaan. Heidän tehtävänsä on kehittää tieteitä ja taiteita.
        Porvarillinen oppi ihmisten katkeruudesta toisiaan kohtaan elää sitkeästi. Porvaristo propagoi joka päivä kyrää toisiaan kohtaan. Sen on pakko sitä tehdä voidakseen aseistautua ja anastaa tilaisuuden tullen toisen omaisuutta. Palkkatyön riisto ei sille riitä. Sen lisäksi kunkin maan kapitalistiluokka hamuaa toisen maan kapitalistien omaisuutta, josta osa on palkkatyön omaisuutta.

        Matka sotavapaaseen maailmaan on pitkä, mutkikas ja vaikea. Se edellyttää yksityisomistajien vallan nujertamista. Vastassa on porvarien propaganda "vihollismaista" ja johon osa palkkatyöläisistäkin hurahtaa. Työtä rauhan maailman puolesta riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiskunnan haave on sotavapaa maailma. Ongelmia ratkotaan ilman aseita.
        Haaven toteuttaminen on vaikea. Haave on kuitenkin asetettu. Sen asettivat Karl Marx ja Fiedrich Engels. Työläisten tehtävä ei ole ampua toisiaan. Heidän tehtävänsä on kehittää tieteitä ja taiteita.
        Porvarillinen oppi ihmisten katkeruudesta toisiaan kohtaan elää sitkeästi. Porvaristo propagoi joka päivä kyrää toisiaan kohtaan. Sen on pakko sitä tehdä voidakseen aseistautua ja anastaa tilaisuuden tullen toisen omaisuutta. Palkkatyön riisto ei sille riitä. Sen lisäksi kunkin maan kapitalistiluokka hamuaa toisen maan kapitalistien omaisuutta, josta osa on palkkatyön omaisuutta.

        Matka sotavapaaseen maailmaan on pitkä, mutkikas ja vaikea. Se edellyttää yksityisomistajien vallan nujertamista. Vastassa on porvarien propaganda "vihollismaista" ja johon osa palkkatyöläisistäkin hurahtaa. Työtä rauhan maailman puolesta riittää.

        Kommunismissa on juuri ammuttu eniten toisia työläisiä, ja riistetty työtätekeviä.
        Vain puolue-eliitti on elänyt yltäkylläistä elämää. Kommunismi on ylhäältä johdettua, vähemmistön diktatuuria, vaikka puolue toisin väittää.
        Sananvapauden, ja demokratian omaavista maista ei koskaan voi tulla kommunistisia. Ainakaan rauhanomaisesti


    • Anonyymi

      Kommunisti-uskovaiset ovat hartaita uskossaan, haluavat julistaa
      evankeliumiaan kaikille pimeydessä kulkeville,
      Heiltä pitäisi totuus ottaa vastaan.

    • Anonyymi

      Hukkaan meni tuokin toivomus, kompuroita ei ole muualla kuin vanhoissa venäläisissä elokuvissa ja sielläkin pakotettuna...

      Joo.

    • Anonyymi

      Kommunismi (nimellä ei väliä) toteutuu vasta sosialismin jälkeen. Kukaan ei voi yhtyä sodan ihanuuteen ikuisiksi ajoiksi. Raamattu käskee vain olla tappamatta toisiaan. Sosialismi toimii kaikkien toimien ohella sodan lakkauttamiseksi maailmasta. Vaatetta kannattaa tuottaa - sotakoneet tulee takoa siviilituotteiksi.

      Sitä ennen kuuluisimmaksi nouseva uuden polven työväenlaulu. Sinikka Sokan esittämä 'muisto kuolemaantuomitun punakaartilaisen puolesta'.
      https://www.youtube.com/watch?v=zRL2TgPWJAA
      Siinä tunnetta sydämen pohjasta, ateismia ja materialismin filosofiaa.

    • Anonyymi

      olette oikeassa, kommunismin rakentajat, nl:n sosialistit ja saksan kansallissosialistit aloittivat ihmiskunnan suurimman rikoksen, 2.maailmansodan...
      sosialismi-kommunismi on vain johdatus sotaan....

      • Anonyymi

        "Toinen maailmansota alkoi 1. syyskuuta 1939 kun Saksa hyökkäsi Puolaan. Heti sen jälkeen saksalaiset alkoivat koota valloittamiensa alueiden juutalaisia rautateiden varrella sijaitsevien kaupunkien ghettoihin väestönsiirtojen läpikulkupaikoiksi. Ghettojen asukkaita alettiin heinäkuusta 1942 alkaen siirtää tuhoamisleireille, mutta vielä sodan alussa ghetot olivat vasta täydellisen kansanmurhan välivaihe. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Holokausti

        Näin on näkyleipä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Toinen maailmansota alkoi 1. syyskuuta 1939 kun Saksa hyökkäsi Puolaan. Heti sen jälkeen saksalaiset alkoivat koota valloittamiensa alueiden juutalaisia rautateiden varrella sijaitsevien kaupunkien ghettoihin väestönsiirtojen läpikulkupaikoiksi. Ghettojen asukkaita alettiin heinäkuusta 1942 alkaen siirtää tuhoamisleireille, mutta vielä sodan alussa ghetot olivat vasta täydellisen kansanmurhan välivaihe. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Holokausti

        Näin on näkyleipä.

        Niinhän se menee... Kansallissosialistit aloittivat massatuhoamisen.... ja tavalliset sosialistit säestivät sitä vielä tehokkaammin... vrt kommunismin musta kirja.

        Sosialisteille massatuhoaminen on historian ja median mukaan ihan tavallista, arkista puuhaa... Normaali ihmiset eivät voi ymmärtää tuollaista toimintaa, se on sairasta...


    • Uudelle kirjoittajatoverille.
      Älä pelkää porvarien päällehyökkäystä. Minä pelkäsin alussa ja olin jäädä sivuun.
      Miten päästä keskusteluun? Kirjoita vaikka yksi miete päivässä johonkin aloitukseen viikossa. Seuraavana viikkona pari ajatusta sinne tai tänne. Älä pyri välittömästi aloituksen tekoon. Seuraa ja mukaudu. Voit kyllä tehdä aloituksen vaikka heti mutta on tärkeää tutustua vastaväittäjien taktiikkaan. Se on todella törkeä; he vastaavat talvisodalla asiaan kuin asiaan. Sellaiset voi jättää sivuun ja pysyä jotenkuten aloituksen linjalla.
      SKP:n sivustolta löytyy valtavasti aineistoa nykyajan poliittisista tehtävistä.
      Tehdään sivustosta poliittisen elämän sivusto työväenluokan näkövinkkelistä.
      Puolueen johdon tulisi mikäli mahdollista kääntää ulkomaisia marxilaisia artikkeleita erilaisista asioista suomeksi. Niistä on apua. Ne nostavat tietoisuutta maailman mitassa.

    • Jälkikirjoitus.
      Porvarilliset demokraatit ovat tervetulleita tuomaan näkemyksiään ja ehdotuksiaan.
      Tavalliset ihmiset ovat toisenlaisia kuin palstan nykyiset ulostuksineen ja talvisotineen.

      Aikaisemmin kirjoitellut "antipunikki" nimestään huolimatta kirjoitti aloituksen aiheesta eikä ulostellut. Meikä yritti selostaa työarvoteoriaa, antipunikki yritti kumota sitä. Mitään isompia parjauksia ei esiintynyt kummaltakaan. Näkemykset olivat vain erilaisia.
      Eräs "MESTARI" puolestaan teki kymmeniä aloituksia filosofiasta, aina samalla liturgisella kaavalla sekä työnsi niitä asiaankuulumattomiin aloituksiin.
      Molemmat tavallaan kouluttivat. Oli pakko luntata kirjasta eli kerrata vähäistä marxilaisuuden tuntemusta.

    • Anonyymi

      Punaliput ylös, ja parrikaadeille vallankumousta tekemään.
      Ilmoittakaa ensin, kun sitä aiotte tehdä, että täältä ehtisi pakoon. Kukaan nykyiseen elintasoon tottunut ei halua palata kivikaudella.

    • Anonyymi

      on se kyllä prsstä tuo kompuroiden pskanjauhanta... tietävät itsekin että turpiin tulee jos aukaisee naamansa... no, hullu on hullu vaikka voissa paistais...

      • Anonyymi

        Hullu, kakkaaja, turpiinhaluava on persuismia voissa paistettuna.
        Tällaiseen kommunistien ei tule alentua.
        Asiallinen linja toisten tekemisistä. Kriittinen tulee olla mutta persuismin ulosteet tulee jättää heille.


    • Anonyymi

      Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden poliittinen kannatus imitoi sitä usein mainittua lehmän häntää, mistä hieman reilut 2000 ääntä viime kesäkuun kuntavaaleisessa, siis 0,06 % kaikista annetuista äänistä, on vakuuttava dokumentti.

      Täkäläiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovatkin keskittyneet toimimaan Vladimir Putinin hallinnon haarakonttorina, ja vaikka jopa täällä ahkerasti kommentoiva nimimerkki-Partacuskin on joutunut myöntämään nyky-Venäjän olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen" valtio, ei se ole estänyt tällä nimimerkillä kirjoittavaa, kuten muitakaan kommunismidiktatuurin puuhastelijoita, asettumasta Putinin fasistihallinnon Georgian, Ukrainan ja Syyrian kansoihin kohdistuvan sotaisan imperialistisen sorron tukijoiksi.

      Vai oletteko kuulleet täkäläisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden kritikoivan joskuskaan Putinin fasistihallinnon sotapolitiikkaa Ukrainaan kuuluvan Krimin miehityksestä ja sotimisesta Itä-Ukrainassa Ukrainaa vastaan?

      Suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat konttaavat Kremlin edessä suurella antaumuksella, vaikka sen kortteeraaja on heidän itsensäkin mukaan fasisti.

    • Anonyymi

      Hyvä kommarit.
      Antakaa persujen kakkia kun sitä haluavat. Eivät ne muuta osaakaan.
      SKP:n kannanotot ovat asiallisia. Kyllä se siitä.

    • Anonyymi

      Annetaan natsidiktatuurin edustajan höpöttää. Se ei ole edes hänen omaansa vaan lainattua kuten eräs h-saari lainasi muilta. Kaksi porvareiden johtamaa maata; Ukraina ja Venäjä temmeltäköön keskenään.

      SKP:n ohjelmissa ja asiakirjoissa on paljon asiapohjaa. Sieltä kannattaa vilkaista. Muiden puolueiden ohjelmien lukeminen on suotavaa. Ylen ja nettisanomalehtien sivustoilta löytyy kaikenlaista. Jos haluaa tutustua vihakirjoituksiin niin Perussuomalaisten puoluepalstalta niitä löytyy.

      ps.
      Marxilaisuutta löytyy yllättävän paljon hakusanalla netistä. SKP:n toimistosta voi ostaa marxilaisuuden teoksia.

    • Uusille palstalla käyville tovereille.
      Valtaosa vastaväittäjien kokoonpanossa on äärioikeistolaista porukkaa. Heille asioiden väärin kertominen on hyve. Useimmin ne esiintyvät vain parjaamisen merkeissä. Niitä on helppo rustata kun tosiasioista ei tarvitse pitää kiinni.
      Viimeinen villitys oikeistoporulla on nostaa vanhoja aloituksiaan uudelleen esiin, sorvaten niihin niitä näitä tai uusissa aloituksissa toistaa monta kertaa kaluttuja aiheita.
      Toinen maailmansota ja valkoisen Suomen sodat 1939 -1945 nousevat tämän tästä esiin ja joita he pitävät maailman kommunistien "rosvosotina".

      Aloituksien massamonistamisella oikeistotrollit pyrkivät hämäämään ensimmäisiä kertoja palstalla kävijöitä. Sota-aloituksilla on pyrkimys luoda satunnaisille lukijoille mielikuva kommunistien sotaisuudesta.
      Oikeistotrollien taktiikkaa ei tule pelätä. He jäävät jokaisessa aloituksessaan kiinni totuuden karttamisesta.
      On pyrittävä rohkeasti tukemaan työväenliikettä, marxilaisuutta, rauhan aatetta, toimittava ylipäänsä inhimillisen humanismin puolesta.

      Oletteko huomanneet!
      Euroopan poliittinen porvaristo ajautuu yhä oikeammalle taantumuksen suuntaan. Kapitalismin kriisin syveneminen on selvästi nähtävissä.

    • Anonyymi

      Partacus. Olet taantunut, toistelet vanhoja sanomisia, leimaat toisinajattelijoita.
      Ottanet nyt sen kommunismin ohjekirjan, ja alat tutkia teorioita jotka ovat niin kaukana todellisuudesta.
      Utopioissa, ja unelmissa on turvallista elää. Unohtuu tämä säännelty markkinatalous, ja kommunismin surkeat kannatusluvut.

      • Antipunikille.
        Se on totta, että kapitalismi joutuu jatkuvasti lisäämään markkinoiden sääntelyä. Vapaan kapitalismin aikakausi on takana.

        Toistelusta. Sekin on totta. Kaikki poliittiset suuntaukset toistelevat agendaansa. Nekin jotka kieltävät sosialismin, puhuvat sääntelyn puolesta.
        Vain yksi esimerkki - raharuhtinaiden veronkierto kulkee biljoonissa euroissa. Varat ovat poissa valtion budjetista. Jonkin verran valtiot tekevätkin työtä veronkierron suitsimiseksi. Ei siksi, että kävisivät rahakonniin kiinni vaan siksi, että veronkierto suistaa tai on suurena uhkana finanssikriiseille.

        Mitä tykkäätte palstaporvarien trollauksesta, jossa paskotaan housuun, parjataan homoja, parjataan komuja aiheettomasti, vääristellään linkkien sisältöä tarkoituksellisesti ym. ym toistoa joka päivä.


    • Anonyymi

      Äärioikeisto hyökkää taas kuin verenhimoiset hait heikoimpien kimppuun. Kuten aina.

    • Kyllä me pärjäämme äärioikeistolaisille. Muutaman kuukauden palstalla olemisen jälkeen paljastuu niiden yksinkertainen, ulosteilla höystetty ulosanti, samojen yksinkertaisten prosyyrien toistaminen ja se jatkuva toisen maailmansodan esille nostaminen. He olettavat, että jatkuvalla vääristyneillä analyyseilla he muuttavat Liittoutuneet rikolliseksi ja fasismin kultaiseksi aarteeksi, Suomen osuus fasismin liittolaisena muuttuisi ihanaksi tapahtumaksi.
      Äärioikeistolaisilla ei ole muuta antia kuin vääristellä historian kulkua.

      Mikä on demokraateille ensisijaista?
      On opiskeltava materialistista filosofiaa ja marxilaista kansantaloustiedettä. Alkeiden ymmärtäminenkin jo auttaa näkemään todellisen ihmiskunnan, todellisessa työssä, ja tehtävän saavuttaa sota-aseeton maailma.
      Sotahävittäjähankinta sulkee Kankkulan kaivoon tarpeellisia varoja siviilituotannosta ja sosiaaliturvasta kymmeniä miljardeja.

    • Antipunikille.
      Oli todella mielenkiintoista väitellä kansanne marxilaisesta kansantaloustieteestä. Olin niin pinteessä, että väittelyn aikana täytyi lukea lukea Pääoma I kokonaan uusiksi ja osia kolmannesta osasta. Pääoma II kertoo etupäässä tavaroiden kiertokulusta.
      Olitte ärhäkkä mutta yrititte asiaperustein kumota tavaratuotannon lakeja. Aivan toisin kuin nykyiset pari trollaajaa, jotka eivät pyri siveelliseen asioiden pohtimiseen.

      Monet kommunistitkin käsittävät väärin Pääoman olemuksen pitäen sitä pelkästään kapitalismin kritiikkinä ja että sosialismissa ei ole mitään sen kaltaista.
      Marxin työnarvoteoria ja arvolaki ovat kaikelle ihmiskunnan kehitystrendille ominaisia lakeja soveltuvin osin. "Työtä täytyy tehdä vähintään pysyäkseen hengissä ja jotta aineellinen asema parantuisi täytyy tuottaa lisätuotetta ohi välttämättömien elintarpeiden." Jos näin ei ole, kehitys pysähtyy. On toinen seikka, tarvitaanko kulutusta kulutuksen vuoksi. On katsottava, olisiko tarpeellista vähentääkin kulutusta (ilmastokriisin torjunta) mutta ensin sota-asetuotanto pois.
      Marx korosti usein, että työläisten katse tulee ohjautua lisätuotteeseen eli lisäarvoon. Mihin lisätuote kohdistetaan, mille yhteiskuntaluokalle lisäarvo menee.
      Lisäarvo eli lisätuote on sekin työläisten tuottama ja se kuuluu siten kansalle.
      Nyt lisätuote arvona kätketään verokeitaisiin tai sijoitetaan osta-aseisiin. Naton arabisotien sotatarvikkeiden kulumista korvataan kiihkeällä aseiden uustuotannolla. Kaikki se työ on työläisen kannalta turhaa ja poissa siviilituotannon tarpeista. Ilmasto ja luonto tarvitsevat kaitsemista ja niiden turvaamiseksi täytyisi ohjata enemmän varoja kuin nyt ohjataan. Tieteellinen tutkimustyö tarvitsee varoja. Kulttuurielämä tarvitsee tukea.

    • Tovereille.
      Kun tulette palstalle niin pysykää ainakin kolme kuukautta. Sinä aikana pääsee eroon oikeistolaisten porvarien hyökkäävästä trollauksesta. Puhun omasta kokemuksesta.
      Porvarit ovat kouluttaneet trollinsa pelkkään toistoon ja kaiken asian siirtämisestä Neuvostoliittoon ja vieläpä parjaavalla tyylillä. He ikäänkuin hyökkäävät päälle, jos ette usko meitä tulemme ja ly...... .

      Mitä enemmän voimme kirjoittaa marxilaisuudesta sekä yhteiskunnallisista tapahtumista maailmalla niin sitä mukaa ä-oikeistolaisten trollaus vaikeutuu. Ei meidän tarvitse kirjoitella heidän ehdoillaan.
      Heikäläiset ymmärtävät nettitrollauksen merkityksen politiikassa. Se on noussut arvoon arvaamattomaan. Heitä koulutetaan. Koulutus on yksinkertainen: Parjaa parjaamisen jälkeen eikä muuta.

      Uusi kirjoittaja on sellainen, joka ajan mukana alkaa perehtyä faktoihin, etsii totuutta, olipa se kuinka kipeä tahansa. Marxilaisuuden perusopit ovat edelleen ajankohtaiset. Niihin voi luottaa. Niihin täytyy perehtyä. Ellei perehdy niin taantumus voittaa.
      Opetellaan kirjoittamaan omilla ehdoillamme. Se ei poista sitä etteikö oikeistolaisten trollien raakoihin valheisiin tule puuttua.

    • Toverit
      Mehän pärjäämme. Me osaamme. Emme pelkää enää uusnatsien vyörytystä.
      Meidän ei tule antaa periksi uusnatseille enää. He räyhäävät annettujen prosyyrien perustalta yhtä ja samaa. Se on heidän aatteellinen surmanloukkunsa.
      Uusnatsit saivat kuoletettua IPU puolueen. Syykin on selvä. Vaikka IPU esiintyikin itsenäisen ja demokraattisen Suomen puolesta, puolueen jäsenet eivät osanneet vastata uusnatsien massavalehteluun. IPULTA puuttui marxilainen analyysi ja uusnatsismi peittosi sen keveästi.

      Miksi SKP:n palsta menestyy? No, menee ainakin eteenpäin.
      Uusnatsit ovat kaatuneet omiin jalkoihinsa sontapropagandallaan. Heillä oli olevinaan koulutettujen ohjeet mutta niinpä vain tavallinen työläinen näkee uusnatsismin epäisänmaallisuuden onttouden.
      Nuorille ja vanhoille. Jos vaikka pari kolme tuntia viikossa istuu marxilaisen kirjallisuuden parissa niin tiedollista lisäarvoa alkaa syntyä.
      Kyllä se siitä.

    • Anonyymi

      Tovereita tarvitaan saitille.
      Melkoinen viipale poliittisesta työstä tapahtuu somessa.
      Porvarilliset puolueet ovat sen huomanneet ja ottaneet etulyöntiasemat.
      Tulee kiriä ero umpeen.
      Etenemistä tapahtuu. Uusia porvareita, sotaa ihannoivia, on tullut tullut pelastamaan hegemoniaansa. Eivät tulisi, jos palsta nukkuisi demokraateista.

    • Anonyymi

      "Toteutetaan ensin sosialismi, ja siirrytään sen jälkeen kommunistisen järjestelmään".
      Jäin miettimään mihin Partacus vetää rajan yritystoiminnassa, mikä valtiollistetaan, mitkä saavat toimia markkinaehtoisesti..
      Meneekö raja ihmisten nälässä, sairauden/vanhustenhoidossa, liikenteessä, teollisuudessa.......niin, hyvä olisi ennakolta tietää mitä punapääoma alkaa hallinnoida, ja maksetaanko yritysten menettäneille mitään.
      Kommunismissa tuo yritystoiminta kun on ollut tehotonta, ja korruptoitunutta.

    • Sosialismi on markkinataloutta. Kaikki tavaratuotanto on markkinataloutta. Talouden lakeja ei voi rikkoa. Valtiollinen tuotanto tuottaa voittoa ja ne menevät valtion kassaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Jos jotain tuoteryhmää myydään kuluja halvemmalla niin erotus on poissa yhteisestä tuotosta.
      Siirtymäkaudella NL:n NEP-talousjärjestelmä on hyvä esimerkki. Sosialismin alkukaudella ei ole syytä kansallistaa kaikkea kapitalistista tuotantoa, mikäli toimivat sääntöjen mukaan, eivätkä kierrä veroja ja noudattavat työehtosopimuksia ja työturvallisuussääntöjä. Jos kapitalistit sijoittavat ylijäämänsä uuteen tuotantoon, asia on klaari.
      Osuustoiminnallinen järjestelmä säilyy sosialismissa. Voitto jaetaan tavaroiden myynnin yhteydessä suoraan kansalaisille.
      Pien- ja yksinyrittäjät saavat yrittää. Kehityskykyistä innovaatiota voi jopa tukea valtion taholta lainoilla.
      Porvarillisen korruption perinne pyritään lakkauttamaan työväenvalvonnan tuella. Kyse on suuresti kirjanpidon tarkastuksesta.

      Sosialismin kehittyessä kansalaiset päättävät eikä sitä etukäteen voi määrätä. Joka tapauksessa yhteisöllisyys kehittyy henkilökohtaisen oman edun edelle. Maailmassa alkaa yleinen aseistariisunta tai on jo alkanut kapitalismin viimeisinä valtavuosina. Asetuotannosta vapautuu valtavasti varoja sosiaalisen yhteisön tarpeiden tyydyttämiseksi.

      Huom. Esitys ei ole suoraan mistään oppikirjasta. Onpahan omia aivoituksia, kuinka riistokapitalismista vähimmillä vaurioilla päästään.

    • Tovereille.
      Valtaosa vastaväittäjistä on uusnatseja. Osa heistä omaa jopa jonkunlaista logiikkaa mutta käyttävät taitoaan mustien pilvien hyväksi.
      Heille pärjää vallan mainiosti, siksi typeriä he ovat, kun jaksaa puolisen vuotta seurailla niiden vihaviestintää ja pistää omaa näkemystä väliin.
      Niiden propagandan logiikka on hyvin yksinkertainen; Stalin, Stalin ja Stalin lisättynä kieltäytyminen fasismin arvostelusta.

      Kommunistit sekä porvarilliset demokraatit, tervetuloa joukolla mukaan. Palsta paranee kun todella päästään miettimään kuinka demokratiaa laajennetaan ja tärkeimpänä siinä estetään sotahinkuisten piirien unelmat uusista sodista.
      Työtä on paljon. Voitamme varmasti. Maailma muuttuu. Ihmiset muuttavat maailmaa menköön siihen sukupolvi tai useitakin.

    • Anonyymi

      Kommunisteilla on aina sitä Nato-hysteriaa ja fasismia ja natsismia,
      siirtomaa-sodat ja suomalaisten hyökkäyksiä Karjalaan, Lapuanliikkeestä
      IKL:stä Risto rydin fasistisuudesta, kaikkia näitä muistetaan aina mainita
      kaikissa kommenteissa.On selvää, että keskustelua syntyy kun näitä ai-
      heita tuodaan jatkuvasti esiin.

    • Hyvät toverit

      Pärjäämme silti vaikka silmillemme hyppää uusnatsien vyörytys.
      Toisaalta niiden esittämien valheiden korjaaminen vie aikaa ja se aika on poissa ihmisten elämän ja todellisen historian esittämisestä.

      Itse kukin löytää erikoisuudet, josta tietää enemmän ja tyylitavan, jolla ne esittää. Kiukustuminen uusnatsien sepustuksiin on luonnollinen reaktio mutta tulisi välttää äärimmäisiä tunnelatauksia ja vastata asiapohjalla. Ei pidä mennä niiden ehdoilla "vänkäämiseen".
      Kukin kirjoittaa luonnollisesti mitä jostain asiasta tuntee. Samalla tulee aina vihjeitä mistä tietoa löytyy. Netti on ensimmäinen, josta kannattaa ammentaa tietoa tai muiden näkemyksiä. Esim. persujen palstoilla kannattaa käydä, koska sieltä löytyy yleisin nykyporvareiden poliittinen linjaus, vihaohjelmat täydessä mustuudessaan.

      Tärkeintä luonnollisesti on työväenluokan maailmankatsomuksen perusteet. Joko hankkia kirjallisuutta lueskeltavaksi tai perustaa keskustelukerhoja. Muoto on vapaa, tiedon lisääminen välttämätöntä.
      Marxilainen kansantalousoppi, materialistinen filosofia ja sosialismin teoria. Siinä tärkeimmät. Välistä voi lukea kevennykseksi romaaneja.

      Ellemme itse kerro työläisten kansainvälisyydestä ja sosialismista, siitä kertovat mustalla sumutetut taantumusporvarit. Työväenluokan tehtävä ei ole alistua vaan voittaa ja saada ympärilleen inhimillinen maailma.
      Hyvää uutta vuotta kaikille kirjoittajille, niin tovereille kuin vastaväittäjille.
      Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen.

    • Anonyymi

      Nyt kun halutaan turvata rauhaa, liittymällä Natoon, miten se onnistuu sosialismissa, ja sen jälkeisessä kommunismissa..
      Presidenttimme puhe oli vakuuttava rauhan, ja demokratian puolesta, länsiyhteistyötä korostava. Miten se sopii kommunistisen maailman kuvaan?

      • Anonyymi

        Presidentin lausuma "Presidenttimme puhe oli vakuuttava rauhan, ja demokratian puolesta,.."
        Kuka tahansa puhuu rauhan ja demokratian puolesta, hän edistää sosialismia.
        Sota on kapitalismin nurjamielisin vitsaus. Se on nähty natosodissa 1955 -2021.
        Nato kattaa merkittävintä osaa maailman taloudesta. Nato on kapitalismin etuvartio ja alistaa heikompaa kapitalismia. Mutta jos natokapitalismi luopuu heikompien kapitalistimaiden alistamisesta, kommunistit taputtavat käsiään.


    • Antipunikki:
      "Haluat keskustella ehkä marxin opeista?
      Ehkä voimme sen tehdälin lähitulevausuudessa.
      Joko sinulle on selvinnyt sellaset kansantalouden perusasiat kuin rahamäärän lisääntyminen yhteiskunnassa? Aikaisemmin luulit rahaa syntyvän tuotannissa mutta oletko jo selvittänyt itsellesi tämän kansantalouden yhden perusasian sillä jos ei ymmärrä peruskäsitteitä niin ei keskustelusta tule mitään."

      Tervetuloa antipunikki.
      Toivon, että olisitte mennyt hiukan eteenpäin. Nääs meitsi joutui vuosia sitten kahlaamaan Marxin Pääoman kolme osaa uudelleen väittelyn lomassa. Jos vuosia sitten sanoinkin jotain hullunkurisesti, saattaa olla että olen ehkä oppinut jotain.
      Marxin kansantalouden peruskirja "Pääoma" ei ole avaruusteknologiaa. Se on aivan tavallista silmin havaittavaa analyysiä kansantalouden yleisestä kehitystrendistä.
      Emme alistu juupas eipäs teemaan. Sopiiko?

      Poissaollessasi nimmari Mestari erilaisilla jatkonimityksillä oli pelkkä yhden ja saman toistaja ymmärtämättä itsekään kirjoittamaansa.
      Voisitte lukea Pääoma I:stä ensimmäiset 50 sivua (löytyy kirjastosta, ellet halua ostaa) tavaran arvomuodosta ja kaksinaisesta luonteesta. Siinä on yli puolet liki 2 000 sivuisesta kansatalouden erittelystä. Itse tunnen aika hyvin Marxin vastustajien väitteet.
      Kiitokset sinulle vuosien takaisesta väittelystämme. Se pakotti tutkimaan ja miettimään talouden yleisilmettä.

      Emme alistu toistemme parjaamiseen. Emmehän?
      Vihje: Minkähän takia tavara tai palvelu ei synny ilman työtä!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe