Vedyn valmistaminen kotioloissa

Anonyymi

Vapaita pistorasioita on useampi. Niistä ainakin osaan voisi kytkeä vetykehittimen. Vettähän tarvitaan sähkön lisäksi myös, mutta sitä saa hanasta.

Onko mitään valmista siirreltävää vetykehitintä kotitalouskäyttöön? Mielellään sellainen, jota saisi käyttää sisätiloissakin, ellei sitten toimi myös pakkasella.

15

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuten tiedät niin vety on kovin helposti syttyvää kaasua ja räjähdysherkkää. Sitä ei tarvitse olla paljoa, sillä siinä on voimaa kun räjähdys tapahtuu. Hyvä esimerkki arjesta on auton lyijyakku kun ajon jälkeen vetyä on pieniä määriä höyrystynyt akun ympäristöön ja akun kenkää irrotetaan/kytketään vielä jonkin sähkölaitteen olevan päällä lyöden kipinää esim. viivästynyt sisävalon sammuminen, niin kovaääninen pamaus ja akun muovinkappaleet lentää happoineen ympäri konehuonetta. Jos sitten itse tuotettuna kotona vetyä tälläinen räjähdys sattuisi käymään vaikka olisi kuinka varovainen, niin mitäs luulet vakuutusyhtiön ja jopa naapurien asiasta ajattelevan?

      Vety on mauton, hajuton ja väritön kaasu, joten sitä on todella vaikeata havaita aistein. Jos tuo kotilaitteisto alkaa vuotamaan vuosien varrella niin et saa siitä mitään vihiä ennenkuin on myöhäistä. Kannattaako omaa kotia riskeerata? Olisiko autotalli vaikka parempi paikka sitten "keitellä vetyä"? Tai tehdä oma pieni vaja, jossa kevyt lämmitys ( 5c?) talvella?

      Ja sitten se laitteisto että saat paineistettua 700bar turvallisesti, tankkausletkut autoon jne. .... taitaa mennä vähän liian kalliiksi ja vaikeaksi omasta sähkölaskusta puhumattakaan. Teollisuudelle sähkösopimukset ovat aika varmasti halvempia kuin kotitalouksille kun kilowatteina asiaa pohditaan. Ja jos sinulla on oma aurinkokennofarmi tai tuulipuisto, niin meneekö siinäkin yli 20 vuotta ennenkuin sen hankintahinta on kuoletettu (huomioi yö, pilvisyys ja tuulettomat ajat), jolloin vasta alkaa tuottamaan halpaa sähköä?

      • Anonyymi

        Pitäähän vedynkehittimen olla tietenkin käyttöturvallinen, ja säiliön tiivis. Saahan nestekaasuakin käyttää sisätiloissa.

        Vetysäiliönhän voisi ehkä laittaa ulkotiloihin, mutta vaatisi sitten läpiviennin letkulle tai putkelle.


    • Anonyymi

      voiko yle ja muut mediat kertoa kun tiedätte kaikki asiat kun kuuntelette salaa ihmisten puhelimia. Että mitä tapahtu sille eräälle suomen armeijan eläköityvälle työntekijälle joka oli töissä salaisissa sähkötöissä että mitä ne armeijan väki laittoi hänen ruokiin tai juomaansa vammauttaen että ei pystynyt edes puhumaan?

    • Anonyymi

      Miksi pitäisi valmistaa kotioloissa?

      • Anonyymi

        No vetyä polttomoottorikennoauton tarpeisiin. Oma valmistama, sisältää rahassa mittaamatomia tunnearvoja, kuten 100:dan miljoonan käsin maalattu taulukin, joka valokuvana ei maksaisi mitään, olisi täysin arvoton.


      • Anonyymi

        Vedynjakeluverkkoa ei saada Suomessa koskaan koko maan kattavaksi. Sitten tulee myös mahdolliset jakeluongelmat, kuten briteillä nyt on perinteisten polttonesteiden kanssa.


    • Anonyymi

      Sähköverkon ulkopuolellahan olisi hyödyllistä säilöä kesällä ylituotettua aurinkoenergiaa vedyksi, ja tehdä siitä talvella polttokennon avulla taas sähköä.

      • Anonyymi

        Kyllä se sähkö säilyy kesältä akuissakin aika pitkälle syksyyn kun sitä sitten tarvitaan.


    • Anonyymi

      Vety ei meinaa pysyä terässäiliössäkään. Se tulee paksustakin teräksestä läpi pikkuhiljaa. Tämä on iso ongelma tulevaisuudessa vetyinfrass.
      Jos tekisit kesällä auringosta 100kg vetyä niin kevät talvella siitä olisi varmaankin jo haihtunut kolmannes.

      • Anonyymi

        Vety säilötään hiilikuitusäiliöihin, ei terässäiliöihin.


      • Anonyymi

        Hävikki taitaa olla silti pienempi kuin lyijyakuilla samassa ajassa.


    • Anonyymi

      pakasteen osat riittää...

    • Anonyymi

      vedyllä kulki ensimmäinen auto 1700 luvulla tai moottori pyöri sanoo tiedelehti

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe