Kolmannen polven kristitty jo lapsena kastettu Jeesuksen opetuslapseksi.

Anonyymi

Timoteus

Kolmannen polven kristitystä Timoteuksesta oli tullut Jeesuksen opetuslapsi jo lapsena kasteessa (brephos) ja häntä Jeesus opetti suoraan kasteessa Timoteukselle antamansa hengen välityksellä, niin että hän kasteessa uskonHengen saatuaan tunsi Jumalan salaisuuksia heti pienenä.

2. Tim. 3:15 "Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen."

"lapsesta" asti

Alkukielen mukaan sylivauvasta asti (brephos")

Thayer's Greek Lexicon

Sana

Translitteroitu

Strongin koodi

βρεφος

brephos bref'-os

1025

Sanan tausta

Sanaluokka

of uncertain affin.

subst. (neut.)

Lukumäärä

King James käännökset sanasta

8

AV-babe 5, child 1, infant 1, young child 1

Merkitys

1) an unborn child, embryo, a foetus

2) a new-born child, an infant, a babe

"Koska meillä on sama uskonHenki Jeesuksen kanssa, siksi me uskomme..

76

222

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Helluntailaisten kannattaisi lukea sitä Markuksen evankeliumin alkua,
   eikä pelkkää satojen vuosien perästä sinne loppuun täysin tuntemattoman henkilön kirkoittamaa lisäystä, uskotaan ja kastetaan, juodaan myrkkyä ja annetaan kärmeiden purra ja ojennellaan vaan käsiä, niin kaikki sairaudet paranee.

   Markuksen alku

   Mark.1
   1 Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, evankeliumin alku.
   2 Niinkuin on kirjoitettuna profeetta Esaiaan kirjassa: "Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava sinun tiesi".
   3 "Huutavan ääni kuuluu erämaassa: 'Valmistakaa Herralle tie, tehkää polut hänelle tasaisiksi'",
   4 niin Johannes Kastaja saarnasi erämaassa parannuksen
   KASTETTA SYNTIEN ANTEEKSISAAMISEKSI."

   ----
   Markuksen loppu ei ole Jeesuksen puhetta, vaan täysin tuntemattoman henkilön kirjoitusta, tuntemattoman hekilön kirjoitusta, joka ei koskaan ole edes nähnyt Jeesusta.

   Jeesus ilmestyy lähimmilleen (Mark.16:9)

   9 Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä.

   [Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8.Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla.]

   • Huomaa, että kyseessä oli : PARANNUKSEN KASTETTA....

    4. Niin Johannes Kastaja tuli ja saarnasi erämaassa parannuksen kastetta syntien anteeksi saamiseksi.

    Heti seuraava jae . Johannes kastoi : KUN HE TUNNUSTIVAT SYNTINSÄ. Ja hän kastoi JORDAN-VIRRASSA.

    5. Koko Juudean maa ja kaikki jerusalemilaiset tulivat hänen luokseen, ja hän kastoi heidät Jordan-virrassa, kun he tunnustivat syntinsä.

    Johannes ei kastanut niitä jotka eivät olleet katumattomia.
    Luuk.3:
    7. Johannes sanoi väkijoukoille, jotka tulivat hänen kastettavakseen: "Te kyykäärmeiden sikiöt! Kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaa vihaa?
    8. Tehkää siis hedelmää, jossa kääntymyksenne näkyy, älkääkä ruvetko ajattelemaan: 'Onhan Abraham meidän isämme.' Minä sanon teille, että Jumala voi näistä kivistä herättää lapsia Abrahamille.


   • Markuksen evankeliumi ei ole päättynyt mainitsemaasi kohtaan, eikä sitä ole kukaan täydentänyt.

    Markuksen evankeliumin 16. lukuun kuuluvat kaikki jakeet 1- 20.


   • Anonyymi
    Välva kirjoitti:

    Markuksen evankeliumi ei ole päättynyt mainitsemaasi kohtaan, eikä sitä ole kukaan täydentänyt.

    Markuksen evankeliumin 16. lukuun kuuluvat kaikki jakeet 1- 20.

    Lukisit oikeata Raamattua, eikä sen miehimksen kirjoja, häntä kiinnosti iihan eri asiat kuin raamatun tutkiminen.

    [Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8.Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla.]


  • Anonyymi

   No jopas kirjoitit kalavaleen!

   Ennen kuin Johannes kastoi Jeesuksen, ei ollut voinut olla olemassa ainoatakaan kristittyä. Sitä ennen oli vain juutalaisia, kuten oli myös Jeesus juutalainen. Joten miten Timoteus olisi voinut olla kolmannen polven KRISTITTY?

   "Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti. Siitä lähtien on julistettu hyvää sanomaa Jumalan valtakunnasta, ja jokaista vaaditaan tulemaan sinne sisälle.” (Luuk 16:16, FinRK)"

   • Anonyymi

    Lukisit oikeata Kirkkoraamattua.

    Parhamin kirjeet rahvaalle on epäluotettavia teoksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lukisit oikeata Kirkkoraamattua.

    Parhamin kirjeet rahvaalle on epäluotettavia teoksia.

    Miksi tuot ihannoimaasi parhamia joka paikkaan Anonyymi 01.10.2021 17:57


  • Anonyymi

   Aloittaja, sinulla on nestettä päässä.
   Hebreaksi: משתין על הראש
   kreikaksi: τσίμπημα στο κεφάλι

  • Anonyymi

   Ei Jumala ihmisen huutamista eikä uskontunnustustuksia kaipaa, eikä esim.kuuromykkä pysty mitään huutamaan, mutta rukoilemaan pystyy kyllä.

   Ihmisen on tunnustettava itsensä ja lapsensa syntisiksi, silloin Jumala pesee synnit kasteessa pois ja antaa siitä merkiksi oman uskon Henkensä.

   Johanneksen Kaste oli syntisiä varten. Jotka tunnustivat olevansa syntisiä, ne vain kastettiin ja he saivat syntinsä anteeksi Johanneksen kasteessa, itsensä uskoviksi ja synnittömiksi julistautuneet käännytettiin pois.

   Kristillinen Kaste on samalla tavalla syntisiä varten, kasteessa ihminen synnit pestään pois ja kastettu saa Uuden liiton sinetin eli uskon Hengen.

   Ei kukaan ole pelastunut ennen Kristillisessä kasteessa saamaansa Kristuksen Henkeä

   "Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa."

   • Tuo kommenttisis "Anonyymi 01.10.2021 10:30" menee ohitse Raamatun.
    Huutaa avuksi tarkoittaa että myös sydämessään huutaa avuksi.

    Apt.2:
    21. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

    Novum kommentaari.
    21. Herran nimen avuksi huutaminen on paljon enemmän kuin pelkkä huudahdus: »Herra, Herra!» (Matt 7:21). Avuksi huutaminen ei ole vain sanoja, vaan sydämen rukous, johon liittyy halu toteuttaa Jumalan tahto. Sanoissa "Ja on tapahtuva" on lupaus, joka ei milloinkaan raukea. Tämä lupaus on voimassa siitä päivästä, jona Pietari lausui sen, aina Henan päivään saakka. Pietari nojautui siihen kehottaessaan kansaa parannukseen (j. 38). Sana "jokainen" osoittaa, että lupaus koskee koko maailmaa.

    Ennen Kristillistä kastetta olivat saaneet Pyhän Hengen, pelastuneet , uskoon tulleet, kuten:

    Ap.t.10:
    42. Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi.
    43. Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
    44. Pakanat saavat Pyhän Hengen
    Kun Pietari vielä tätä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka olivat sanaa kuulemassa.
    45. Kaikki ne uskovat, jotka olivat ympärileikattuja ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoiden päälle,
    46. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari sanoi:
    47. "Ei kai kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?"
    48. Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimessä. Sitten he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

    Kaste ei pese pois saastaisuutta. jaekeessa 21. Se ei ole lihan saastan poistamista vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,

    1.Piet.3:
    19. Hengessä hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,
    20. jotka muinoin olivat tottelemattomia, kun Jumala pitkämielisesti odotti Nooan päivinä, jolloin rakennettiin arkkia. Siinä pelastui veden kautta vain muutamia, yhteensä kahdeksan ihmistä.
    21. Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena. Se ei ole lihan saastan poistamista vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,
    22. hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella. Hänen valtaansa on alistettu enkelit, vallat ja voimat.

    Novum kommentaari
    21. Vesi sinänsä ei pelastanut Nooaa perheineen, vaan arkki, joka pysyi veden pinnalla. Tämä erotti heidät maasta, joka tuhoutui vedenpaisumuksessa, ja pelasti heidät siitä. Tulva oli Nooalle ikään kuin kaste, samoin kuin Punainen merikin myöhemmin Israelille. Tämän tulvan kasteen avulla hänet vietiin perheineen vanhasta maailmasta uuteen (2 Piet 3:5-13). Samoin kuin Kristuksen kuolema synnin tähden on tehnyt mahdolliseksi uskovan kuoleman pois synnistä ja sen rangaistuksesta, niin myös hänen ylösnousemuselämänsä on uskovan uuden hengellisen elämän lähteenä.


   • Anonyymi

    No joo mutta...

    Kaste oli aluperin pakanallinen riitti, jossa pakanallisen uskonnon pappi kastettiin tehtäväänsä jumalansa palvelijana. Ympärileikkaus taas oli rituaali, jonka seurauksena Aabrahamin miespuolisista jälkeläisistä tuli Jumalan kansaa. Uuden testamentin aikaan juutalaiset harjoittivat molempia tapoja ns. puhdistumisrituaalina. He myös kastoivat pakanakäännynnäisiä juutalaisuuteen.

    Jeesuksen opetuslapset hengellistivät lihallisen ympärileikkauksen kielikuvaksi sydämen muutokselle eli uudestisyntymiselle. Kaste taas adoptoitiin pakanallisista rituaaleista kääntymisen merkiksi sille, että uskova oli vastaanottanut uskon Jeesukseen mutta vain Pyhän Hengen kaste tekee ihmisestä Aabrahamin jälkeläisen. Usko on sitten se, joka pelastaa.

    Kastaminen on toki rituaali mutta sillä on merkitystä. Se on ensimmäinen askel siinä kun kansoista tehdään Jeesuksen opetuslapsia mutta sitä seuraa myös sen opettaminen, että ollaan kuuliaisia Jumalalle ja hänen käskyilleen.


  • Lue tarkemmin mistä asiasta tekstissä on kysymys. ( olet oppinut...tuntenut pyhät Kirjoitukset....) Lue kokonaisuus, jokainen sana on tärkeä.

   2.tim.3:
   14. Pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut.
   15. Olet myös jo lapsuudestasi asti tuntenut pyhät Kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
   16. Koko Raamattu on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, ja se on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa,
   17. jotta Jumalan ihminen olisi täydellinen ja varustautunut kaikkiin hyviin tekoihin.

  • Anonyymi

   Mark.16:8-9 Biblia (1776) Ja he menivät nopiasti ulos ja pakenivat haudalta; sillä vapistus ja suuri hämmästys oli heidän päällensä tullut, ei he myös kellenkään mitään sanoneet; sillä he pelkäsivät. Mutta kuin Jesus oli varhain ensimäisenä sabbatin päivänä noussut ylös, ilmestyi hän ensin Maria Magdalenale, josta hän seitsemän perkelettä oli ajanut ulos.

   • Anonyymi

    Mark.16:8 puhutaan Jeesuksen kuolleista heräämisestä.

    Tuohon jatkeeksi tuntematon runoilija jatkaa myrkynjuonnilla ja käärmeiden pistoilla,
    ei tunnu uskottavalta eikä loogiselta ollenkaan että Jeesus olisi sellaisia puhunut siinä tilanteessa.

    Oikeat teologit tietävät täysin varmasti, että Markuksen loppuosa on siihen tilanteeseen irrallinen täysin tuntemattoman henkilön kirjoittama jälkikäteen tehty lisäys.

    Mark.16:9 kohdalla varoitetaan evankeliumin loppuosasta
    [Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8.Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla.]

    Parhami oli täysin maallikko ja sodomiitti, jota kiinnosti ihan muut asiat kuin Raamatun tutkiminen.


  • Anonyymi

   Kolmannen polven kristitty on sellainen, jolle on opetettu Jumalan ilmoitusta, Raamattua ja hän on sen uskonut ja elää kuuliaisesti Kristuksen yhteydessä. Hänen vanhemmat ja isovanhemmat olivat jo ennen hänntä olleet Kristittyjä.

   • Anonyymi

    Alussa oli erilaisia oppeja ja oppikiistoja alkuseurakunnassa, vasta ajan myötä kristikunnan käytännöt yhtenäistyivät.
    Kolmannen polven Kristityt olivat jo kaikki lapsena kastetut Jeesuksen opetuslapsiksi,
    silloin lapsien kastaminen oli vakiintunut käytäntö.

    Kirkkoisät todistaa jo Timoteuksen ollen lapsena kastettu Kritityksi, koska he tunsivat sen ajan ihmisiä ja käytännöt Kristittyjen keskuudessa.

    Lapsia kastamattomiksi seurakunnan ulkopuolelle jättävä ensimmäinen uskonlahko "Mennoniita" ilmestyi vasta 1700-luvulla, jonka opit Parham kopioi lahkonsa käytännöksi.
    Mennoniitat olivat helluntailaisten kaltaisia harhaoppisia lahkolaisia.


  • Anonyymi

   Sinun on täysin hyödytöntä agiteerata täällä. Se on aivan hukkaan mennyttä aikaasi. Sitä sinulla kyllä on. Paljonko poimit puolukoita? Et takuulla pärjää marjoissa minulle.

   • Anonyymi

    Parhamilaiset harhaoppiset hyökkäävät Johanneksenkin kastetta vastaan, koska siinä Jumala pesi niiden synnit pois, jotka tunnustivat olevansa syntisiä Jumalan edessä.

    Lahkolaiset fariseukset eli sen ajan helluntailaiset, jotka sanoivat olevansa jo uskonsa perusteella synnittömiä, niin sellaiset lähetettiin tyhjänä pois.


  • Anonyymi

   Timoteus tunsi pyhät kirjoitukset alkukielen mukaan vauvasta alkaen (brephos,infant, babe), koska hänet oli kastettu heti vauvana Jeesuksen opetuslapseksi.

   Se tarkoittaa sitä, että Jeesus itse opettaa kasteessa antamansa uskon Hengen välityksellä ihmisen sydämeen hengellisiä asioita,

   2. Tim. 3:15 "Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen."

   • Anonyymi

    Luterilainen satusetä. Ei ihme, että luterilaisista 95% on jumalattomia.


   • Anonyymi

    >> Timoteus tunsi pyhät kirjoitukset alkukielen mukaan vauvasta alkaen (brephos,infant, babe), koska hänet oli kastettu heti vauvana Jeesuksen opetuslapseksi. >>

    Laitatko suoran tekstilainauksen siitä tekstikodasta, missä noin on kirjoitettu?

    Tuossa ko. jakeessa ei ole kirjoitettu noin, kuten esität.
    Siis laittaisitko esille suoran tekstilainauksen Raamatun ilmoituksesta, missä noin on kirjoitettu.

    Usko Toivonen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >> Timoteus tunsi pyhät kirjoitukset alkukielen mukaan vauvasta alkaen (brephos,infant, babe), koska hänet oli kastettu heti vauvana Jeesuksen opetuslapseksi. >>

    Laitatko suoran tekstilainauksen siitä tekstikodasta, missä noin on kirjoitettu?

    Tuossa ko. jakeessa ei ole kirjoitettu noin, kuten esität.
    Siis laittaisitko esille suoran tekstilainauksen Raamatun ilmoituksesta, missä noin on kirjoitettu.

    Usko Toivonen

    Lasten kastaminen oli kristittyjen perheiden osalta täysin selvä käytäntö
    ja se alkoi jo lapsiperheissä helluntaina "miehet ja miesten lapset" kastettiin välittömästi Kristuksen veren suojaan Jeesuksen opetuslapseksi.

    "Nyt ei ole mitään kadotustuomiota niillä, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat."

    Amerikassa 100 v. sitten syntynyt helluntailaisuus on kristillisten kirkkjen ulkopuolella oleva henkiliike,
    joka ei ole kristinuskoa ollenkaan, vaan siinä uskotaan villitseviin henkiin ja riivaajien oppeihin. Helluntailaisuudessa luovutaan alkuperäisestä lahjaksi saadusta lapsen uskosta ja kasteen armosta, jopa pilkkaamalla ja herjaamalla niitä.

    Jaak. 2:7 "Eivätkö juuri he herjaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?* ["Nimen lausuminen" viittaa kastehetkeen.]


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lasten kastaminen oli kristittyjen perheiden osalta täysin selvä käytäntö
    ja se alkoi jo lapsiperheissä helluntaina "miehet ja miesten lapset" kastettiin välittömästi Kristuksen veren suojaan Jeesuksen opetuslapseksi.

    "Nyt ei ole mitään kadotustuomiota niillä, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat."

    Amerikassa 100 v. sitten syntynyt helluntailaisuus on kristillisten kirkkjen ulkopuolella oleva henkiliike,
    joka ei ole kristinuskoa ollenkaan, vaan siinä uskotaan villitseviin henkiin ja riivaajien oppeihin. Helluntailaisuudessa luovutaan alkuperäisestä lahjaksi saadusta lapsen uskosta ja kasteen armosta, jopa pilkkaamalla ja herjaamalla niitä.

    Jaak. 2:7 "Eivätkö juuri he herjaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?* ["Nimen lausuminen" viittaa kastehetkeen.]

    1. Kor. 12:13

    Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on KASTETTU yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

    "Nyt ei ole mitään kadotustuomiota niillä, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat.

    Ihmisen ikuisesti elävä sielu kätketään kasteessa Kristuksen ylösnousemusruumiiseen, eli kasteessa ihminen oksastetaan Jaloon viinipuuhun.

    "Jeesus sanoo, joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa (Pyhää Henkeä kasteessa) niin kuin lapsi sen ottaa vastaan, ei sinne pääse sisälle."

    Jumalan valtakunta (Pyhä Henki) on sisällisesti teissä. Pyhän Hengen lahja luvataan antaa Kristillisessä kasteessa, johonka Jeesus sen veden lisäksi lähetti taivaasta helluntaina "vedestä ja Hengestä" tapahtuu ihmisen uudestisyntyminen kasteessa Jeesuksen opetuslapseksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1. Kor. 12:13

    Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on KASTETTU yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

    "Nyt ei ole mitään kadotustuomiota niillä, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat.

    Ihmisen ikuisesti elävä sielu kätketään kasteessa Kristuksen ylösnousemusruumiiseen, eli kasteessa ihminen oksastetaan Jaloon viinipuuhun.

    "Jeesus sanoo, joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa (Pyhää Henkeä kasteessa) niin kuin lapsi sen ottaa vastaan, ei sinne pääse sisälle."

    Jumalan valtakunta (Pyhä Henki) on sisällisesti teissä. Pyhän Hengen lahja luvataan antaa Kristillisessä kasteessa, johonka Jeesus sen veden lisäksi lähetti taivaasta helluntaina "vedestä ja Hengestä" tapahtuu ihmisen uudestisyntyminen kasteessa Jeesuksen opetuslapseksi.

    Lahkolaiset (fariseukset,helluntailaiset) sanovat olevansa synnittömiä oman uskonsa perusteella.
    Eivätkä he edes myönnä, että Kristillinen kaste on syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen sinetin saamiseksi.

    Harhaoppiset lahkolaiset eivät hyväksi Raamatun ilmoittamaa merkitystä Kristilliselle kasteelle, vaan pyrkivät valheen kaikella voimalla muuttamaan Kristillisen kasteen täysin toisenlaiseksi, mitä Raamattu sanoo kasteessa ihmiselle tapahtuvan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lasten kastaminen oli kristittyjen perheiden osalta täysin selvä käytäntö
    ja se alkoi jo lapsiperheissä helluntaina "miehet ja miesten lapset" kastettiin välittömästi Kristuksen veren suojaan Jeesuksen opetuslapseksi.

    "Nyt ei ole mitään kadotustuomiota niillä, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat."

    Amerikassa 100 v. sitten syntynyt helluntailaisuus on kristillisten kirkkjen ulkopuolella oleva henkiliike,
    joka ei ole kristinuskoa ollenkaan, vaan siinä uskotaan villitseviin henkiin ja riivaajien oppeihin. Helluntailaisuudessa luovutaan alkuperäisestä lahjaksi saadusta lapsen uskosta ja kasteen armosta, jopa pilkkaamalla ja herjaamalla niitä.

    Jaak. 2:7 "Eivätkö juuri he herjaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?* ["Nimen lausuminen" viittaa kastehetkeen.]

    Ei selviö ole sitä, mitä jokin oma oppi pitää selviönä, vaan sitä voidaan pitää selviönä, totuutena, mikä on Raamatun ilmoitusta.

    Siis sellainen tekstikohta, mikä todistaa jonkin asian olevan niin, kuin se kirjoitettu on.

    5 Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.
    6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi.
    ( Sananl 30)

    Kuten kirjoitettu on.

    Tuo siis Raamatun ilmoituksen kautta suora tekstilainaus kirjoittamasi todisteeksi.

    >> Timoteus tunsi pyhät kirjoitukset alkukielen mukaan vauvasta alkaen (brephos,infant, babe), koska hänet oli kastettu heti vauvana Jeesuksen opetuslapseksi. >>

    Usko Toivonen


  • Anonyymi

   Raamatussa ei missään sanota, että Jeesus kävi vessassa?

   • Anonyymi

    Raamatussa ei missään sanota, että Jeesus kävi parturissa.?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa ei missään sanota, että Jeesus kävi parturissa.?

    Parhamilaisten oppien mukaan kasteella on ihan eri merkitys kuin mitä kaste Raamatussa tarkoittaa.

    "Jordanissa menee paljon vettä"...jooo, kasteen merkitys on selvitetty, sanoo hellari.


   • Anonyymi

    Aivan oikein.

    Sillä ei ole mitään totuusarvoa, mitä Raamatussa ei ole kirjoitettu, vaan sillä mitä siellä on kirjoitettu.

    Omat opithan juuri kumpuavat ja rönsyilevät paljolti siitä, mitä ei Raamatussa ei ole kirjoitettu.
    Tulkinnoista, mitä Raamatun ilmoitus ei vahvista.

    5 Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.
    6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi.
    ( Sananl 30)

    Ns. korvasyyhy tekee vääryyttä Raamatun ilmoitukselle.

    Usko Toivonen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aivan oikein.

    Sillä ei ole mitään totuusarvoa, mitä Raamatussa ei ole kirjoitettu, vaan sillä mitä siellä on kirjoitettu.

    Omat opithan juuri kumpuavat ja rönsyilevät paljolti siitä, mitä ei Raamatussa ei ole kirjoitettu.
    Tulkinnoista, mitä Raamatun ilmoitus ei vahvista.

    5 Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.
    6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi.
    ( Sananl 30)

    Ns. korvasyyhy tekee vääryyttä Raamatun ilmoitukselle.

    Usko Toivonen

    Raamatussa annetaa puheenvuoro myös Saatanalle eli käärmeelle, Jumalan kieltäjille, lahkolaisille, fariseuksille sen ajan helluntailaisille, Jobin väärämielisille kavereille ja vaimolle, joka kehotti kiroamaan Jumalan.

    Kyllä Raamatun lukemisessa järkeä ja tietoa sen ajan yhteiskunnasta tarvitaan.

    Helluntailaiset eivät ymmärrä mitä lukevat, koska he ovat antikristuksen Amerikasssa 100 v. sitten synnyttämän helluntailaisuuden valheen henkivallan vallassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa annetaa puheenvuoro myös Saatanalle eli käärmeelle, Jumalan kieltäjille, lahkolaisille, fariseuksille sen ajan helluntailaisille, Jobin väärämielisille kavereille ja vaimolle, joka kehotti kiroamaan Jumalan.

    Kyllä Raamatun lukemisessa järkeä ja tietoa sen ajan yhteiskunnasta tarvitaan.

    Helluntailaiset eivät ymmärrä mitä lukevat, koska he ovat antikristuksen Amerikasssa 100 v. sitten synnyttämän helluntailaisuuden valheen henkivallan vallassa.

    Kyllä se niin on, kuten tämäkin keskusteluketju todistaa, että omien oppinsa julistajat eivät kunnioita kirjoitettua Raamatun ilmoitusta, vaan omaan korvasyyhyynsä ( oppiinsa) menevät yli sen, mikä kirjoitettu on.

    6 Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on", ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan.
    ( 1Kor 4)

    Joka on rehellinen, ei mene yli sen, mikä kirjoitettu on.
    Jos menee, niin paljastuu valehtelijaksi.

    5 Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.
    6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi.
    ( Sananl 30)

    Omasta opin korvasyyhystä kumpuavat selitykset ovat kaikki osoitusta valheeseen mieltymisestä.

    Omat opit juuri erottuu panettelusta ja Raamatun ilmoituksen pois selittämisestä.

    Usko Toivonen


  • Anonyymi

   Pysy aloittaja vauvakasteinesi luterilaisuus otsikon alla. Sinne kuulutkin. Mitä heilut täällä?

   • Anonyymi

    ei luterilaisuudessa ole mitään vauvakasteita erikseen, vaan yksinkertaisesti, kaste ihan kaikenikäisille, ikään, rotuun, sukupuoleen katsomatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ei luterilaisuudessa ole mitään vauvakasteita erikseen, vaan yksinkertaisesti, kaste ihan kaikenikäisille, ikään, rotuun, sukupuoleen katsomatta.

    On vain "yksi kaste" Ef.4:5 joka on ihan sama kaikenikäisille, eikä siinä ole mitään etu-eikä taka-liitettä eikä tarkentavaa määritelmää, eikä sellaisia siihen saa laittaa ja lisäillä kuten helluntailaiset tekevät,

    Vain Jeesuksella oli valta antaa kastekäsky (Matt.28:18-20) koska hänellä oli KAIKKI VALTA, sekä taivaassa että maan päällä.


  • Anonyymi

   Pikkulapset kävivät myös kalassa... Jeesus sanoi heille: "Lapset,(brephos,infant, babe), onko teillä mitään syötävää?" He vastasivat hänelle: "Ei ole".
   Hän sanoi heille: "Heittäkää verkko oikealle puolelle venhettä, niin saatte". He heittivät verkon, mutta eivät jaksaneet vetää sitä ylös kalojen paljouden tähden.

   • Anonyymi

    et osaa tutkia Raamattua, olet pelkkä sirkuspelle


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    et osaa tutkia Raamattua, olet pelkkä sirkuspelle

    Ei raamattua pidä kenenkään yrittää tulkita. Kaikkein vähiten sinun!


  • Anonyymi

   Ketjun aloittaja on vauvakastekiimainen trolli, joka panikoi sen tähden, että vauvakastetta ei ole löytynyt Raamatusta.

  • Anonyymi

   Markuksen lopun 16:8 jälkeisen lopun tuntematon kirjoittaja on lisännyt Jeesuksen suuhun sellaista mitä hän ei ole koskaan itse sanonut: uskotaan ja kastetaan ja juodaan myrkkyä ja annetaan käärmeiden pistää....

   hellarit ovat mieltyneet tuohon kohtaan ja jättävät vaille merkitystä Jeesuksen itsensä sanoman kastekäskyn Matt28:18-20 selittäen sitä käännövirheeksi tms. yrittäen mitätöidä totuuden, koska totuus ei heille kelpaa.

  • Anonyymi

   Raamatusta ei löydy sanaa "perisynti", joten ei sellaista ole voinut tapahtua,
   helluntailaisten lapset on perisynnistä vapaita, koska sellaista sanaa ei löydy Raamatusta.

   • Anonyymi

    niin, kun helluntailaisilla ei "silmiä" tutkia raamattua . . .

    "Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja niin minun liittoni on
    oleva merkitty teidän lihaanne IANKAIKKISEKSI liitoksi"
    1 Moos: 17: 13

    ennen ympärileikkausta, ei yksikään ollut Jumalan LIITOSSA !

    Myös Paavali kirjoittaa Uudessa testamentissa, ympärileikkauksen liitosta:

    kastekäaskyn JÄLKEEN, "ympärileikkaus ei hyödyttänyt ketään, ja:

    kaste:

    "teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu"
    Apt: 2: 39

    Vanhan liiton ympärileikkaus on uuden liiton kasteen esiskuva:

    "Tämä mikä tapahtui heille, on ESIKUVALLISTA "
    Kor: 10: 11


  • Anonyymi

   Täytyy ihmetellä tätä luterilaista rienaajaa.
   Ei tunne yhtää Raamattua. Kirjoittelee satuja. Onko karannut hoidosta?

   • Anonyymi

    Sehän johtuu siitä, että saatanalla on suuri huoli siitä, että ihmisiä tulee uskoon ja he antavat kastaa itsensä! Tuo kastekiimainen on antautunut saatanan agentiksi.


  • Anonyymi

   Sinä vauvauskova kakara täällä olet se, josta sanoit: "rienaajia jotka eivät välitä Raamatusta".
   Kirjoitat puuta heinää. Postamasi kommentit ovat huuhaa ja olemattomia juttujasi, joita vain koko elämänsä valheelle pyhittänyt pimeyden oma, suoltaa ammatikseen.

   Timoteus EI OLLUT KOLMANNEN POLVEN KRISTITTY.
   POSTAAT JÄRJETTÖMYYKSIÄ ELI ISÄNTÄSI SAATANAN SYVYYKSIÄ.

  • Anonyymi

   Missä kohtaa Timoteuksen kirjeessä kerrotaan, että Timoteus kastettiin lapsena?

   • Anonyymi

    Se on siinä virtuaaliraamatussa, jossa puhutaan vauvakasteesta. Samassa, jossa puhutaan lipereistä ja kummeista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on siinä virtuaaliraamatussa, jossa puhutaan vauvakasteesta. Samassa, jossa puhutaan lipereistä ja kummeista.

    En kysynyt virtuaaliraamatusta, (mikä lienee sellainen), vaan nimenomaan Timoteuksen kirjeestä, joka on painettuun Raamattuun Kirjoitettu.


  • Anonyymi

   Timoteus on Katolisen kirkon kirkkoisiä.

   Alkuseurakunta hajosi omaan mahdottomuuteensa yhteisomistuksineen noin. 70 jKr.
   Samoihin aikoihin kun Jerusalemin temppeli hajotettiin. Vain Johannes säilytti oikean ylösnousemususkon, siksi muut vihasivat häntä ja karkottivat luotaan pois Patmos-nimiselle saarelle.

   Jumala antoi kaiken Kristillisen toiminnan sanan ja sakramentit Katoliselle eli yleiselle Kristilliselle kirkolle sen jälkeen.

   • Anonyymi

    "Vain Johannes säilytti oikean ylösnousemususkon, siksi muut vihasivat häntä ja karkottivat luotaan pois Patmos-nimiselle saarelle."

    Sinähän et tiedä opetuslapsi-johanneksen asioista yhtään mitään. Etkä tunne Ilmestyskirjan kirjoittajaakaan. Ilmestyskirjan Johannes on totaalisesti eri tyyppi kuin Jeesuksen opetuslapsi Johannes. Se on hyvin helppo nähdä kun vertaa heidän kreikankielisiä tekstejään.


  • Anonyymi

   Nuori Timoteus oli lapsena Jeesuksen opetuslapseksi kastettu kolmannen polven kristitty, kuten kristityt siihen aikaan tekivvät.

   Se tiedetään sekä kirkkohistorian puolelta että Raamatun teksteistä.

   Minä kiitän Jumalaa, jota palvelen omatunto puhtaana, niin kuin jo esivanhempani ovat tehneet, ja muistan sinua rukouksissani lakkaamatta, päivin ja öin.

   • Anonyymi

    Nuorta Timoteusta ei oltu lapsena kastettu, samoin kuin muitakaan apostoleja, koska ketään ei oltu vielä kastettu. Timoteus upotuskastettiin aikuisiässä, niinkuin Johannes Kastajan tehtäväksi annettiin kastaa kaikkea Israelin kansaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nuorta Timoteusta ei oltu lapsena kastettu, samoin kuin muitakaan apostoleja, koska ketään ei oltu vielä kastettu. Timoteus upotuskastettiin aikuisiässä, niinkuin Johannes Kastajan tehtäväksi annettiin kastaa kaikkea Israelin kansaa.

    "Nuorta Timoteusta ei oltu lapsena kastettu..."

    Kirjoitetaan suomenkielellä: Nuorta Timoteusta ei OLLUT kastettu lapsena,...


  • Anonyymi

   Helluntailaisten puolustamat opit on vasta 100 vuotta sitten Amerikassa helluntailiikkeen perustajan, organisoiman ja opillisen ja hengellisen isän Charles Fox Parhamin vahvistamia oppeja. Jokainen Raamattua hyvin tunteva ihminen ei pidä helluntailaisuutta kristinuskoon kuuluvana uskonsuuntana, vaan harhaoppisena uususkontona ja uskonlahkona, kuten muitakin samoihin aikoihin Amerikasta tulleita uskonlahkoja (Jehovantodistaminen, Mormonin todistaminen,Adventismin todistaminen)

   • Anonyymi

    Raamattua hyvin tuntevan ihmisen MIELIPITEELLÄ ja määritelmillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kristinusko on alusta saakka määritelty ja että sen määritelmän perusteella helluntailaiset sisaremme ja veljemme ovat yhtä lailla kristittyjä kuin esimerkiksi luterilaisetkin veljemme ja sisaremme.

    Toisilla on kylläkin jokin fiksaatio omien määritelmiensä suhteen.

    - adventistiveli


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamattua hyvin tuntevan ihmisen MIELIPITEELLÄ ja määritelmillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kristinusko on alusta saakka määritelty ja että sen määritelmän perusteella helluntailaiset sisaremme ja veljemme ovat yhtä lailla kristittyjä kuin esimerkiksi luterilaisetkin veljemme ja sisaremme.

    Toisilla on kylläkin jokin fiksaatio omien määritelmiensä suhteen.

    - adventistiveli

    "Älkää jokaista henkeä uskoko....

    Kristittyillä on kasteessa saatu Totuuden Henki eli Jeesuksen oma henki, joka on Jeesuksen uskon henki, joka kasteessa tulee ihmisen sisälle.

    Koska meillä on sama uskonHenki Jeesuksen kanssa, siksi me uskomme.

    Agressiivisella ihminen saadaan tulemaan lahkouskoon ja silljoin ihminen on valmis ottamaan vastaan sen antikristuksen hengen, joka vain matkii Jeesuksen henkeä, jonka hän vain Krisllisessä kasteessa antaa jo laspelle. Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkää estäkö heitä. Kristillisessä kasteessa vanhemmat uskovat Jumalan sanan lupaukset ja vievät lapsensa Kristittyjen kasteelle saamaan Jeesuksen hengen eli uskonhengen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Älkää jokaista henkeä uskoko....

    Kristittyillä on kasteessa saatu Totuuden Henki eli Jeesuksen oma henki, joka on Jeesuksen uskon henki, joka kasteessa tulee ihmisen sisälle.

    Koska meillä on sama uskonHenki Jeesuksen kanssa, siksi me uskomme.

    Agressiivisella ihminen saadaan tulemaan lahkouskoon ja silljoin ihminen on valmis ottamaan vastaan sen antikristuksen hengen, joka vain matkii Jeesuksen henkeä, jonka hän vain Krisllisessä kasteessa antaa jo laspelle. Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkää estäkö heitä. Kristillisessä kasteessa vanhemmat uskovat Jumalan sanan lupaukset ja vievät lapsensa Kristittyjen kasteelle saamaan Jeesuksen hengen eli uskonhengen.

    En ole koskaan kuullut, että helluntailaiset varoittaisivat näistä, miksi?

    2. Kor. 11:13

    Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. [Matt. 7:15,16; Ap. t. 15:24, Ap. t. 20:30; Gal. 2:4; Fil. 3:2]

    13 Semmoiset ovat vääriä apostoleja, petollisia työntekijöitä, he vain tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. [Matt. 7:15,16; Ap. t. 15:24, Ap. t. 20:30; Gal. 2:4; Fil. 3:2]
    14 Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi.
    15 Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Älkää jokaista henkeä uskoko....

    Kristittyillä on kasteessa saatu Totuuden Henki eli Jeesuksen oma henki, joka on Jeesuksen uskon henki, joka kasteessa tulee ihmisen sisälle.

    Koska meillä on sama uskonHenki Jeesuksen kanssa, siksi me uskomme.

    Agressiivisella ihminen saadaan tulemaan lahkouskoon ja silljoin ihminen on valmis ottamaan vastaan sen antikristuksen hengen, joka vain matkii Jeesuksen henkeä, jonka hän vain Krisllisessä kasteessa antaa jo laspelle. Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkää estäkö heitä. Kristillisessä kasteessa vanhemmat uskovat Jumalan sanan lupaukset ja vievät lapsensa Kristittyjen kasteelle saamaan Jeesuksen hengen eli uskonhengen.

    Jolla on Kristuksen Henki, ei hän saata Herraansa kieltää.

    "Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan 15-24-vuotiaista suomalaisista vain 15 prosenttia sanoo uskovansa kristinuskon opettamaan jumalaan."

    http://yle.fi/uutiset/jumalaan_uskomattomuus_yleistyy_aatteena/6346462

    Pyhässä Hengessä ei ole mahdollista kirota Jeesusta, ei kieltää Hänen olevan Herra.

    3 Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä.
    (1Kor 12)

    Usko Toivonen


  • Anonyymi

   Helluntailiikken perustaja Amerikassa ja Suomen liikkeen johtaja olivat tunnettuja homoseksuaaleja. Suomen johtaja tuomittiin niistä asioista sen ajan lainsäädännön mukaan 6 kk vankeuteen. Ja Amerikan helluntaihengen johtaja sai syytteen sodomiasta

   Ei ole helppo arvata mistä Suomen oikeisiin Kristilllisiin kirkkoihin on tuo kovasti puhuttu ja kohuttu asia on tullut ja siirtynyt sen ekumenian takia.

   Kirkonmiehiltä on unohtunut se Aabrahmin neuvo, että Sodoman kuninkaalta ei pidä ottaa edes kengännauhaa, saatikka tehdä sitä ekumeniaa.

   • Anonyymi

    Luther käski tuhota juutalaiset.
    Hän kirjoitti, että Jeesus ei ollut juutalainen.
    Näitä oppeja Hitler toteutti myöhemmin.
    Luterilainen rienaaja toteuttaa samoja oppeja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luther käski tuhota juutalaiset.
    Hän kirjoitti, että Jeesus ei ollut juutalainen.
    Näitä oppeja Hitler toteutti myöhemmin.
    Luterilainen rienaaja toteuttaa samoja oppeja.

    Viestisi todistaa, mitä helluntailailaisuus ihmiselle tekee.
    80% oli niitä


   • Anonyymi

    Raamatun mukaan harhaoppisten karismaattisten lahkojen kanssa ei pidä tehdä mitään yhteistyötä.
    Harhaoppisia uususkontoja pitää kartaa vaikka leijuisivat siellä kokouksisaan ilmassa katon rajassa ja hokisivat Jeesuksen nimeä.
    22 Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'
    23 Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatun mukaan harhaoppisten karismaattisten lahkojen kanssa ei pidä tehdä mitään yhteistyötä.
    Harhaoppisia uususkontoja pitää kartaa vaikka leijuisivat siellä kokouksisaan ilmassa katon rajassa ja hokisivat Jeesuksen nimeä.
    22 Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'
    23 Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'

    Eihän tuossa tekstikohdassa olekaan kysymys Herran nimeä avukseen huutamisesta.

    Raamatun ilmoittama lupaushan on:

    8 Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
    9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
    10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
    11 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
    12 Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
    13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
    ( Room 10)

    Uskon sana on pelastuksen evankeliumi ristiinnaulitusta syntiemme sovittajasta, Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta. Ja kuten voimme tuosta lukea, avukseen huutaminen pelastuakseen tapahtuu sydämen uskosta.

    Jos katsomme rinnakkaiskohdan tuosta Matteuksen tekstikohdasta, niin siitä selviää, keitä he ovat, nuo vääryyden tekijät.

    25 Sen jälkeen kuin perheenisäntä on noussut ja sulkenut oven ja te rupeatte seisomaan ulkona ja kolkuttamaan ovea sanoen: 'Herra, avaa meille', vastaa hän ja sanoo teille: 'En minä tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette'.
    26 Silloin te rupeatte sanomaan: 'Mehän söimme ja joimme sinun seurassasi, ja meidän kaduillamme sinä opetit'.
    27 Mutta hän on lausuva: 'Minä sanon teille: en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät.'
    28 Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.
    29 Ja tulijoita saapuu idästä ja lännestä ja pohjoisesta ja etelästä, ja he aterioitsevat Jumalan valtakunnassa.
    ( Luuk 13)

    He olivat siis nähneet Jeesuksen, syöneet ja juoneet Jeesuksen seurassa, kuulleet evankeliumin ( Jeesuksen opetuksen ) , mutta eivät uskoneet.

    26 Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi.
    27 Älkää hankkiko sitä ruokaa, joka katoaa, vaan sitä ruokaa, joka pysyy hamaan iankaikkiseen elämään ja jonka Ihmisen Poika on teille antava; sillä häneen on Isä, Jumala itse, sinettinsä painanut."
    ..
    35 Jeesus sanoi heille: "Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.
    36 Mutta minä olen sanonut teille, että te olette nähneet minut, ettekä kuitenkaan usko.
    ( Joh 6)

    Jeesus ei tunne heitä, jotka eivät usko Häneen.

    Usko Toivonen


  • Anonyymi

   Kitarakuoro soittaa ja seireenit laulaa. Kuka voisi sitäi vastustaa?

   1. Joh. 4:1

   Rakkaat ystävät, älkää uskoko kaikkia henkiä. Koetelkaa ne, tutkikaa, ovatko ne Jumalasta, sillä maailmassa on liikkeellä monia vääriä profeettoja. [Matt. 24:11; 1. Kor. 14:29; Ilm. 16:13]

   • Anonyymi

    Tässä tuo Raamatun kohta asiayhteytenä.

    1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
    2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
    3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.
    4 Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
    (1Joh 4)

    Ja huom!

    " Yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta"

    Usko Toivonen


  • Anonyymi

   hell yrittää ihan typ sanoil herj krist last kastet

   heis paha henk..piru heis puhu

   • Anonyymi

    valk enkl tek jees suks, kant varo


  • Anonyymi

   Kolmannen polven kristitty jo lapsena kastettu Jeesuksen opetuslapseksi.

   En usko kasteeseen,koska vauvat ei ymmärrä tarkoitusta.
   Mutta,ymmärrän jos pyhähenki tulee vauvaan kasteessa,vai tuleeko vasta myöhemmin?
   Kuitenkin ihmettelen,Suomessa on moni kastettu ja silti murhaavatkin vaikka on kastettu?
   Luulen,että kastamisella ei ole merkitystä vaan oman sydämmen/mielen avaamisella Kristukselle.
   Kasteella ei ole kuin tradionaaalinen merkitys,ellei oikeasti pyhä henki tule yhteydessä.(mutta ne pahat teot silti,vaikka on kastettu).
   Minä en tiedä mitään kasteetani ja en oikein että se vaikutti elämääni.
   Tiedän,että elämääni vaikutti kävellä Israelissa lähes kaikki pyhät paikat ja via dolorosa.
   Hetki sen jälkeen alkoi elämä muuttua Kristukseen.

   • Anonyymi

    Timoteus ei ollut kolmannen polven kristitty. "se vilpitön usko, joka sinulla on, joka ensin oli isoäidilläsi Looiksella ja äidilläsi Eunikellä ja joka, siitä olen varma, on sinullakin." Isöäidillä oli usko, mutta Jeesusta ei voinut olla Jeesuksen seuraaja.
    Abarahamilla on oli usko; olihan hän uskon isä, mutta Aabrahamkaan ei ollut krsititty.


  • Anonyymi

   Siis: Timoteuksen isoäidillä oli usko, mutta ennen Jeesuksen maailman tuloa, ei voinut olla Jeesuksen seuraaja. Vasta 'Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi.'
   Timoteus ei ollut kolmannen polven kristitty.

   • Anonyymi

    Oikea usko tarkoittaa, että Jeesus on sisällisesti ihmisessä eli Henkensä kautta.

    Käännyttämällä saatu päänusko eli lahkousko on sielullista uskoa ja sinänsä kuollutta uskoa.

    Kyllä uskovat olivat kristittyjä jo ennen kuin heitä alettiin kutsua kristityiksi.

    Timoteus oli lapsena kastettu kolmannen polven Kristitty ja tunsi Jumalan jo sylilapsena Krisstittyjen kasteessa saamansa Jeesuksen uskonhengen takia alkukielen mukaan vauvasta (brephos) alkaen.


  • Anonyymi

   Lahkolaiset tallaavat liiton veren jälkoihinsa sanomalla kastetta pelkäksi ihmisen kuuluaisuuden teoksi pelkässä vedessä.
   Kristillisessä kasteessa Jumala sovittaa syntisen ihmisen itsensä kanssa Kristuksen sovintoveren tähden.
   Jumala ei kaipaa kasteelle mennessä mitään uskontunnustuksia, vaan syntisyyden tunnustamista.
   Jeesus on läsnä kasteessa ihmisen syntiongelman takia.
   Samoin Jeesus on läsnä Herran Pyhässä Ehtoollisessa läsnä ihmisen syntiongelman tähden.
   Helluntailaisten harhaopit kieltävät Raamatun tärkeimmät totuudet heti ihmisen syntiinlankeemuksesta eli perisynnistä alkaen.

   • Anonyymi

    juuri niin.

    tunnustaa SYNTISYYTENSÄ Jumalalle.

    "pelasti meidät, EI vanhurskaudessa tekemiemme TEKOJEN ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta"
    Tiit: 3: 5


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    juuri niin.

    tunnustaa SYNTISYYTENSÄ Jumalalle.

    "pelasti meidät, EI vanhurskaudessa tekemiemme TEKOJEN ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta"
    Tiit: 3: 5

    uudestisyntymisessä kasteessa se syntisyys pestään pois ja siitä seuraa hyvä omatunto

    "vedestä ja Hengestä" kuten Jeesus sanoi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    juuri niin.

    tunnustaa SYNTISYYTENSÄ Jumalalle.

    "pelasti meidät, EI vanhurskaudessa tekemiemme TEKOJEN ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta"
    Tiit: 3: 5

    Daavid, vaikka oli valitun kansan kuningas oli syntinen jo syntyessään ja tunnusti sen
    ja oli Jumalan mielen mukainen mies.
    Miten paljon ennemmin syntinen on syntyessään jonkin pakanamaan kuten Suomen kansalainen heti sisiämisestä alkaen Aadamin syntinlangenneeseen sukuun.

    Haureudessa eläneen Parhamin hengelliset perilliset väittävät olevansa jo syntyesssään Jeesuksen kaltaisia synnittömiä. Sehän on karmeata Jumalan pilkkaa sellainen puhe.


  • Anonyymi

   Usko Jumalaan ja Jeesukseen oli yhteisöllinen asia, ei pelkästään induvialistinen käsite. Puhutaan yhteisestä uskosta. Koska meillä kaikilla on sama uskon Henki, siksi me uskomme ja puhumme.
   Perhe, perhekunta, kaikki omaiset kastettiin samaan uskoon perheenpään mukana, jotta kaikki saivat sen saman uskon Hengen sisällisesti.

   Kirkkohistorian puolelta tiedetään, että samanaikaisesti kastettiin perheenpään mukaiseen uskoon yhteensä 500 eri ikäistä ihmistä vauvasta vaariin asti, palvelijat, orjat perheineen, kaikki kastettiin perheenpään kanssa samaan uskoon. Yhteiskunta oli täysin patriarkaalinen.
   Mitään sekauskoisia perheitä ei hyväksytty. Länsimainen vapaa kasvatus oli tuntematon asia sen ajan Lähi-Idän maissa.

   Jo vanhan liitona aikana, jos joukossa oli poika tai mies, joka oli jätetty ympärileikkaamatta vanhan liiton jäsenneksi, piti karkottaa joukosta pois (hävittää).

   • Anonyymi

    "yhteinen usko"

    ON: Kristinusko


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   621
   10113
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   4912
  3. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   3422
  4. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3187
  5. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   299
   3132
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1280
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   355
   1009
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   289
   848
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   775
  Aihe