Kuinka tulla uskoon?

Anonyymi

Kuinka tulla aitouskoon?

1. Kun pitää uskontoja mielikuvituksellisina sepitteinä, jotka kumpuavat mm. tarpeesta selittää asioita, joihin ymmärryskyky ei ole ihmisillä riittänyt. Aukkojen Jumala siis alusta saakka.

2. Kun ymmärtää luomistarinan mahdottomuuden ja ihmiskunnan 6000 vuoden iän olevan aivan naurettava väite. Kun käsittää, kuinka älytön on tulvakertomus. Kaikki nämähän voidaan kumota helposti läksynsä tehneen yläasteikäisen tietämyksellä fysiikasta ja biologiasta.

3. Kun pitää aitouskovaisuutta friikkien touhuna, jonka kantava voima on tietämättömyys. Ja varsinkin haluttomuus tietää pitäen tuota itse jopa "syntinä."

4. Kun uskovilla on lukemattomia toisistaan täysin poikkeavia selityksiä samoihin raamatullisiin asioihin. Näin vaikka heitä omien väitteidensä mukaan opastaa PH.

5. Kun pitää naisia ja homoseksuaaleja tasavertaisina ja aivan luonnollisena asiana, että heillä on samat oikeudet kuin muillakin.

6. Kun lukee aitouskovien juttuja, joissa ei ole usein mitään logiikkaa ja yksittäinen lausekin voi olla ristiriidassa itsensä kanssa, eikä ymmärrä millaisen hurmoksen innoittamana sellainen lause on saatu aikaan.

7. Kun nk. hankaliin kysymyksiin ei aitouskovilta saa mitään vastauksia. Vaikeat kysymykset ovat niitä tärkeimpiä, vastaamalla niihin te teette evankeliumia todeksi. Ette kuitenkaan vastaa mitään järkevää ja tyhjentävää koskaan.

8. Kun ei voi tietää mitä tuhansista oppisuuntauksista on oikea tai lähimpänä sitä. Kaikille oma oppi kyllä, mutta eivät useinkaan muiden.

9. Kun ei löydä ratkaisua Jumalan toiminnan valtaviin eettisiin ja moraalisiin ongelmiin.

10. Kun ei kaipaa mitään ikuista elämää, vaan tunnustaa elämän rajallisuuden.

11. On tyytyväinen elämäänsä nykyisellään ja aitouskovien kirjoituksia lukiessa huomaa, että heidän kaltainen ei ainakaan halua missään tapauksessa olla.

12. Kun omassa elämässä ei ole pienintäkään asiaa tai tapahtumaa, joka olisi ollut tarpeen selittää millään yliluonnollisella.

Nopeasti tehty luettelo sen enempää miettimättä, mutta kun näihin on vastattu, niin laitan nopeasti toisen tusinan sitten. Alkaas nyt evankelioimaan Totisesti. 😀

-a-teisti-

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No eikös a-teisti olekaan tyytyväinen ateismiinsa kun pitää tuollaisia murehtia?

      • Anonyymi

        Hän varmaan ajattelee myös lähimmäisiään mikä sinulle on ilmeisen vieras ajatus.


    • Anonyymi

      Uskonto ja politiikka ovat keinoja hallita suuria ihmisjoukkoja, sanovat.

    • Anonyymi

      Uskoon tulo vaatii nöyryyttä ja pienemmäksi tulemista. Kun tuollaisen listan kanssa menee vaatimaan uskoon tulemiseksi, niin kauhistuuhan Jumalakin noin "suureksi" tullutta.

      • Anonyymi

        13. On myös "auktoriteettiongelma", asiat pitää saada tehdä kuten itse haluaa. Se ei tietenkään tarkoita, että tekisi mitä tahansa. Huomautuksena vain ennen kuin joku ehtii mölisemään.

        Jumala on auktoriteetti jolle pitää kuulema alistua täydellisesti ja jonka järjenjuoksussa ei tunnu olevan oikein logiikkaa, eikä järkeä. Mielivaltaiselta tuntuvaa ja perustelematonta vallankäyttöä. Ei sellainen onnistu. Ei millään.

        Ja mikä vika listassani on? Sehän on vain lista kysymyksiä. Kysymykset ovat aina tärkeitä, vastaamalla niihin te teette evankeliumia todeksi, ette aidan ali menemällä, kopioimalla raamatunjakeita. Ette kuitenkaan vastaa mitään järkevää ja tyhjentävää koskaan.

        -a-teisti-


      • Anonyymi

        Aloittajan lista on aivan totta äärikristillisissä uskonnoissa, mutta sitä ei näytetä heti vaan kypsytellään pikkuhiljaa kuulijalle ettei tämä pelästy. Se on heidän käännytystaktiikkaansa. Jos suhtaudut kriittisesti heidän aivoituksiinsa, et tule hyväksytyksi siinä porukassa ja sinua aletaan nimittämään ateistiksi, liberaaliksi, nimikristityksi tai joksikin muuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittajan lista on aivan totta äärikristillisissä uskonnoissa, mutta sitä ei näytetä heti vaan kypsytellään pikkuhiljaa kuulijalle ettei tämä pelästy. Se on heidän käännytystaktiikkaansa. Jos suhtaudut kriittisesti heidän aivoituksiinsa, et tule hyväksytyksi siinä porukassa ja sinua aletaan nimittämään ateistiksi, liberaaliksi, nimikristityksi tai joksikin muuksi.

        Ei ole mitään äärikristillisyyttä. On vain teidän hiekkalaatikkotasoiset, itse keksimänne pilkkasanat.


    • Anonyymi

      Kun on noin negatiivinen ja Jumala-vastainen asenne kuin aloittajalla, väittäisin, että tuolla asenteella ei voi koskaan tulla nk. aitouskoon.

      Aloittaja on niin ylpeä omasta, satanistisesta uskostaan, joten, itsevalittuna: pitäköön sen.

      Jumalanpilkka-aloitukseen ei kannata vastata enempää, ettei astu aloittajan ansaan ja tule myös itse osalliseksi hänen synneistään.

      Maailma on täynnä sellaisiakin ihmisiä, jotka vilpittömästi kysyvät, etsivät ja haluavat löytää aidon Jumalan. Kristityn tulee vastata vain heille.

      • Anonyymi

        "Maailma on täynnä sellaisiakin ihmisiä, jotka vilpittömästi kysyvät, etsivät ja haluavat löytää aidon Jumalan. Kristityn tulee vastata vain heille."

        Kysymykseni perustuvat havaintoihini, omiin käsityksiini jumaluuksista ja nk. aitouskovien vastauksista kysymyksiin, joita en ole välttämättä tosin edes esittänyt, eli käännytyspropagandaan. Mikä on tuossa siis jumalanpilkaa?

        -a-teisti-


      • Anonyymi

        Mikä noista kysymyksistä on sellainen, joka ei pidä paikkaansa kun ajatellaan "aitouskovaisia"?
        Voisitko tarkemmin eritellä ne?


      • Anonyymi

        Vastaappas tähän. Olen aivan samaa mieltä siitä, että maailmassa on ihmisiä jotka vilpittömästi kysyvät, etsivät ja haluavat löytää aidon jumalan. Mutta kun he tulevat tänne palstalle, niin mitä luulet kuinka innokkaasti he edelleen haluavat löytää "jumalansa" kun he törmäävät uv:n teksteihin? Olen aivan varma että he silloin ovat sitä mieltä että he eivät halua olla missään tekemissä sen jumanlan kanssa, jota uv tällä palstalla edustaa.


      • Anonyymi

        Aloittaja on onnistunut kertomaan oikein hyvin uskomuksenne ja mielenmaisemanne. Mutta se ei kerro mitään Jumala-vastaisuudesta. Useimmat kristityt pitävät juttujanne hyvin typerinä. Kristityn ei tarvitse olla tyhmä ollakseen kristitty ja uskovainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja on onnistunut kertomaan oikein hyvin uskomuksenne ja mielenmaisemanne. Mutta se ei kerro mitään Jumala-vastaisuudesta. Useimmat kristityt pitävät juttujanne hyvin typerinä. Kristityn ei tarvitse olla tyhmä ollakseen kristitty ja uskovainen.

        Ja sitten sinulta jäi pois erittely siitä, mitkä kohdat noista ovat "tyhmiä"? Oleppas hyvä ja kerro. Kiitos.


    • Anonyymi

      Näihän se on. Ynnä tietysti myös niin, että ensi "opetetaan" pari-kolme helpoiten "nieltävää palaa". Sen jälkeen kun "kala" on saatu koukkuun, tulevat muut kohdat toteutettavaksi.

      Edetään siis askel askeleelta. Merkittävää on myös se, että yksikään tähän ketjuun vastannut fundis ei ole edes aikonut poistaa yhtäkään kohtaa tuosta listasta. Se kertoo jotain heidän asenteestaan.

    • Anonyymi

      Jumalattomien tavanomaisia kysymyksiä joihin on vastattu "miljoonia" kertoja. Jollain tavalla ymmärrettäviä ja itsekin näitä pohti ennen uskoontuloa. Jokainen ihminen pohtii. Uskoontuloa on aika hankala jumalattomalle selittää, mutta jospa jonkinlainen vertauskuva sallitaan.

      Otetaas tosi elämästä pieni katsaus. Etiopian falashi-juutalaiset elivät kivikaudessa mutta heidät lennätettiin Israelin tuosta vaan ja pantiin asumaan kerrostaloihin. Ruokaa käskettiin heidän valmistamaan itse eli sytyttivät nuotion keskelle olohuonetta. Nuotio sammutettiin äkkiä kun oli uhkaamassa tulipalo ja näytettiin että tällä sähköhellalla ruoka lämmitetään. Falashajuutalaisten naurulle ei tullut loppua ollenkaan ja luulivat että nyt huijataan, sillä eihän hellassa ollut mitään tulta. Nauru loppui vasta sitten kun käskettiin panna käsi hellalle ja eiku liesi päälle, kesti muutama sekuntti kun nauru tyystin loppui kun käsi meinas palaa. He olivat tulleet "uskoon".

      Näin toimii myös Jumala, kun Jeesus kutsuu ja ihminen vastaa myöntävästi, niin yhtäkkiä ihmisen elämä muuttuu niin että tapausta kuvataan uudestisyntymäksi. Kaikki nämä puheet Jumalasta ja Jeesuksesta ovat konkreettisesti ja erittäin kouriintuntuvasti totta. Käytäntö siis ratkaisee tässä uskoontulossa. Samoin kuin falashijuutalaisille olisi ollut ihan turhaa pitää luentoa sähkön vaikutuksesta ja olemuksesta, niin vasta konkreettinen näyttö että lämpöä syntyy oli riittävä todiste. Samoin tälle nim. "ateistille " on turha vastata noihin kysymyksiin teoreettisesti, näin ei ihminen tule uskoon muuta kuin poikkeustapauksissa. Me tulemme uskoon kun koemme kuinka konkreettinen ja reaalinen asia Jumala ja Jeesus on käytännön elämässä. Käytäntö ratkaisee siis.

      • Anonyymi

        He olivat tulleet "uskoon".

        Eiväthän he mihinkään uskoon tulleet vaan TIETEELLISEEN TIETOON sähköstä


    • Anonyymi

      "1. Kun pitää uskontoja mielikuvituksellisina sepitteinä, jotka kumpuavat mm. tarpeesta selittää asioita, joihin ymmärryskyky ei ole ihmisillä riittänyt. Aukkojen Jumala siis alusta saakka."

      Silti näihin on aina joskus hauska vastailla. Jos pitää kristinuskoa mielikuvituksellisena sepitteenä, niin ihminen on menetetty. Ei hän voi uskoa millään.

      Uskovalle taasen tiede on aukkojen tiedettä, Jumala kyllä osaa jo kaiken. Onhan Hän nyt sentäs pannut tämän universumin osasen pystyyn, mitä näkemämme maailmankaikkeus on. Itse uskon, että monien tiedemiesten lailla, tätä kokemaamme universumi on pieni "atomi" suuremmassa universumissa jne jne loputtomiin saakka.

      • Anonyymi

        Kun lukee näitä teidän aivopierun arvoisia selityksiä ymmärtää kyllä nopeasti miksi normaalit ihmiset pitävät teitä uskovaisia idiootteina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lukee näitä teidän aivopierun arvoisia selityksiä ymmärtää kyllä nopeasti miksi normaalit ihmiset pitävät teitä uskovaisia idiootteina.

        Kiitos rohkaisusta!

        Kai sinä nyt arvaat kuinka se rohkaisee minua, kun kirjoitukseni tuollaisen tunnekuohun saa aikaan.

        Tuossa olet oikeassa, että jumalattomat ihmiset pitävät meitä vähintään idiootteina. Tuohan on vielä lievä ilmaisu. Onhan noita kuultu pilvin pimein. Meidän kannalta kuitenkin on tärkeää ja hyvä todiste oikeassaolemisestamme, että näin voimakkaasti reagoidaan ja varmaan reagoitaisiin vieläkin rajummin jos uskaltaisitte.


    • Anonyymi

      Uskoon tuleminen on henkilökohtainen prosessi. Jokaisella omansa. Sillä ei ole merkitystä kuinka ne muut "aito-uskovat" uskossaan toimivat.
      Ei pidä ottaa toisista mallia, vaan pitää olla itse vilpitön ja nöyrä mieleltään, niin kyllä Jumala palkitsee sellaisen, joka aidosti etsii Jumalaa.

      • Anonyymi

        Uskoontulossa ei ole mallia, Jumala on äärimmäisen luova. Sitä todistaa myös koko luomakunta. Jälkikäteen arvioiden uskoontulo vaikuttaa sattumalta monta kertaa, mutta kun vähän asiaa alkaa penkoa niin onhan se selvä Jumalan teko ja johdatus. Joskus ei suoranaisesti tulla uskoon, vaan ihminen on ensin lapsenuskossa ja sitten jossain vaiheessa huomaa olevansa aikuisten tavoin uskossa, kun huomaa Jumalan vaikutuksen ja tahtomisen itsessään ihmisen kasvaessa uskossaan vahvaa ruokaa tarvitsevaksi.


    • Anonyymi

      "2. Kun ymmärtää luomistarinan mahdottomuuden ja ihmiskunnan 6000 vuoden iän olevan aivan naurettava väite. Kun käsittää, kuinka älytön on tulvakertomus. Kaikki nämähän voidaan kumota helposti läksynsä tehneen yläasteikäisen tietämyksellä fysiikasta ja biologiasta."

      Kun oivaltaa Kaikkivaltiaan mahdollisuudet käytännön toimissa ei enää yhtään ihmettele miksi kaikki on luotu noin 6000 vuotta sitten. Jos ei ymmärrä mitä kaikkivaltius käytännön tasolla tarkoittaa, niin luominen tuntuu tietenkin mahdottomalta.

      Luomista ja vedenpaisumusta voida millään ilveellä kieltää, koska kaikki tuo on yhä todennettavissa - pitää vaan osata lukea luonnon kirjaa.

      Mutta jos tämä lukutaito puuttuu, niin silloin puuttuu kaikki.

    • Anonyymi

      "3. Kun pitää aitouskovaisuutta friikkien touhuna, jonka kantava voima on tietämättömyys. Ja varsinkin haluttomuus tietää pitäen tuota itse jopa "syntinä.""

      Asia muuttuu täysin päälaelleen jos ateistien tarkoittama "tietämättömyys" muuttuukin tiedoksi mitä oikeasti on tapahtunut!!!!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe