Autot ja asunnot vanhenee

Anonyymi

Miksi asuntojen arvo nousee ajan funktiona mutta esim autojen arvo laskee ajan funktiona? Autot ruostuu, kuluu, homehtuu, moottori väljääntyy, päästöt kasvaa, yms. Samalla tavalla asunnot homehtuu, materiaalit vanhenee, murentuu, happanee. Miksi asuntojen arvo silti nousee? Se on järjetöntä.

9

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pääkaupunkiseudulla asumistuki takaa takuuvuokratason ja pääomatuoton mille tahansa läävälle. Syrjässä kehitys on sikäli terveempää.

    • Anonyymi

      Asunnon hinnan määräävät kolme tekijää: sijainti, sijainti ja sijainti.

      Kaikkien kolmen arvo kasvaa ajan kuluessa.

      • Anonyymi

        Kunnes viides cokonan tyyppinen virus runtelaa maailmaa. Sijanti, sijainti siellä asuvat ainoastaan köyhät.


      • Anonyymi

        Perusteetonta.


    • Anonyymi

      Asunnon hintaan vaikuttaa sijainti. Jos kysyntää ei ole, hinta laskee. Vanhat asunnot ovat yleensä uusia halvempia. Asuntoon tehdyt korjaukset näkyvät hinnassa. Hintaa tai mahdollista myyntivoittoa arvioitaessa on huomioitava myös rahan arvon muuttuminen vuosikymmenien saatossa.

    • Anonyymi

      Juttu lienee siinä, että vuosien saatossa kasvaviin kaupunkeihin änkee lisää ja lisää porukkaa, silloin ei ole muuta tapaa taistella paikallaan pysyvistä asunnoista kuin hinta.

      Ennen autot valmistettiin enemmän kalliina käsityönä, siinä missä nyt robotit kasaavat niitä lähinnä sähköenergian hinnalla. Ihmisen ei edes kannata käsin korjata niitä, kun kokonaan uusi robotin valmistama on halvempi.

      Autolla ei ole kiinteää sijaintia, joten vanhan homeinen arvo on sama kuin homeisilla rakennusjätteillä, jotka nakataan kerrostalon ikkunasta vaihtolavalle remonttia tehdessä.

      Asuntojen hinnat nousivat vielä 10-20 vuotta sitten Helsingissä todella paljon. Nyt käsitykseni mukaan vastaavaa nousua ei ole enää luvassa, vaikkakin olemattoman pieni nousu on yhä todennäköistä. Tämä johtunee siitä, että väkiluku ei tule nousemaan samaan tahtiin kuin aikaisemmin.

      Asuntosijoittaminen voisi tuottaa parhaan voittoprosentin (sijoitettuun pääomaan) kasvavissa kehyskunnissa, mutta hinnat saattavat paljonkin aaltoilla esim. 5-10v ajanjaksolla. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntoa ei ole järkevää myydä koska tahansa hetken mielijohteesta. Edelleen varmin tapa asuntosijoittamisessa on kehä1 sisäpuoli, jossa hinta on aina ihanan kallis, asunto myydään päivässä ja omansa saa silloin takaisin.

      Asuntokaupoissakin voi syntyä tappiota, jos ostaa "edullisen" kämpän ja parin vuoden sisään saa maksaa siihen putki-, katto- ja julkisivuremontin. Kokonaisuutena edullisemmin saa kämpän siinä vaiheessa, kun toisella on jo em. yhtiölainat niskassa ja p----t housussa.

      Itse ostin viimeisen sijoitusasuntoni kokonaan uutena, jolloin ei-takuun-alaisia remontteja ei pitäisi tulla maksettavaksi pariin kymmeneen vuoteen. Uskon tämän olevan edullisempi vaihtoehto vaikka uusi asunto olikin hieman kalliimpi.

      -Anonyymi asuntosijoittaja

    • Anonyymi

      Jos autoille tehtäisiin välillä täydellinen peruskorjaus, niin ne kestäisi aivan yhtä hyvin kuin rakennuksetkin. On aika typerää romuttaa hyviä autoja iän mukaan, kun ne voitaisiin päivittää nykyaikaan ihan helposti.

      • Anonyymi

        Olisi siinä nyt melkoinen homma porata akselistoon reikiä abs-antureille, muuttaa mekaaninen syöttöpumppu yhteispaineruiskutukseksi, asentaa ilmastointi, päästövähennys(huijaus)järjestelmät ja muuttaa runkorakenne yhtä törmäysturvalliseksi. Autot pitää olla kevyitä jolloin ohuella pellillä ja tiesuolalla on suhteettoman kallis työllistävä vaikutus eikä siinä savotassa loppua näy.

        Ihmisen tekemä yksittäinen korjaustyö on aivan tolkuttoman kallista verrattuna liukuhihnaan, jossa CNC-koneet koneistaa automaattisesti samoja kappaleita tuhansia päivässä.

        Kyllähän työkoneilla usein on paljon pidempi käyttöikä, 30-60 vuotta ja niihin tehdään yhä täysiä kone- ja vaihteistoremontteja. Työkoneen ei tarvitse olla kevyt, hiljainen, mukava, törmäysturvallinen eikä statussymboli.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5005
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe