Autot ja asunnot vanhenee

Anonyymi

Miksi asuntojen arvo nousee ajan funktiona mutta esim autojen arvo laskee ajan funktiona? Autot ruostuu, kuluu, homehtuu, moottori väljääntyy, päästöt kasvaa, yms. Samalla tavalla asunnot homehtuu, materiaalit vanhenee, murentuu, happanee. Miksi asuntojen arvo silti nousee? Se on järjetöntä.

9

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pääkaupunkiseudulla asumistuki takaa takuuvuokratason ja pääomatuoton mille tahansa läävälle. Syrjässä kehitys on sikäli terveempää.

  • Anonyymi

   Asunnon hinnan määräävät kolme tekijää: sijainti, sijainti ja sijainti.

   Kaikkien kolmen arvo kasvaa ajan kuluessa.

   • Anonyymi

    Kunnes viides cokonan tyyppinen virus runtelaa maailmaa. Sijanti, sijainti siellä asuvat ainoastaan köyhät.


   • Anonyymi

    Perusteetonta.


  • Anonyymi

   Asunnon hintaan vaikuttaa sijainti. Jos kysyntää ei ole, hinta laskee. Vanhat asunnot ovat yleensä uusia halvempia. Asuntoon tehdyt korjaukset näkyvät hinnassa. Hintaa tai mahdollista myyntivoittoa arvioitaessa on huomioitava myös rahan arvon muuttuminen vuosikymmenien saatossa.

  • Anonyymi

   Juttu lienee siinä, että vuosien saatossa kasvaviin kaupunkeihin änkee lisää ja lisää porukkaa, silloin ei ole muuta tapaa taistella paikallaan pysyvistä asunnoista kuin hinta.

   Ennen autot valmistettiin enemmän kalliina käsityönä, siinä missä nyt robotit kasaavat niitä lähinnä sähköenergian hinnalla. Ihmisen ei edes kannata käsin korjata niitä, kun kokonaan uusi robotin valmistama on halvempi.

   Autolla ei ole kiinteää sijaintia, joten vanhan homeinen arvo on sama kuin homeisilla rakennusjätteillä, jotka nakataan kerrostalon ikkunasta vaihtolavalle remonttia tehdessä.

   Asuntojen hinnat nousivat vielä 10-20 vuotta sitten Helsingissä todella paljon. Nyt käsitykseni mukaan vastaavaa nousua ei ole enää luvassa, vaikkakin olemattoman pieni nousu on yhä todennäköistä. Tämä johtunee siitä, että väkiluku ei tule nousemaan samaan tahtiin kuin aikaisemmin.

   Asuntosijoittaminen voisi tuottaa parhaan voittoprosentin (sijoitettuun pääomaan) kasvavissa kehyskunnissa, mutta hinnat saattavat paljonkin aaltoilla esim. 5-10v ajanjaksolla. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntoa ei ole järkevää myydä koska tahansa hetken mielijohteesta. Edelleen varmin tapa asuntosijoittamisessa on kehä1 sisäpuoli, jossa hinta on aina ihanan kallis, asunto myydään päivässä ja omansa saa silloin takaisin.

   Asuntokaupoissakin voi syntyä tappiota, jos ostaa "edullisen" kämpän ja parin vuoden sisään saa maksaa siihen putki-, katto- ja julkisivuremontin. Kokonaisuutena edullisemmin saa kämpän siinä vaiheessa, kun toisella on jo em. yhtiölainat niskassa ja p----t housussa.

   Itse ostin viimeisen sijoitusasuntoni kokonaan uutena, jolloin ei-takuun-alaisia remontteja ei pitäisi tulla maksettavaksi pariin kymmeneen vuoteen. Uskon tämän olevan edullisempi vaihtoehto vaikka uusi asunto olikin hieman kalliimpi.

   -Anonyymi asuntosijoittaja

  • Anonyymi

   Jos autoille tehtäisiin välillä täydellinen peruskorjaus, niin ne kestäisi aivan yhtä hyvin kuin rakennuksetkin. On aika typerää romuttaa hyviä autoja iän mukaan, kun ne voitaisiin päivittää nykyaikaan ihan helposti.

   • Anonyymi

    Olisi siinä nyt melkoinen homma porata akselistoon reikiä abs-antureille, muuttaa mekaaninen syöttöpumppu yhteispaineruiskutukseksi, asentaa ilmastointi, päästövähennys(huijaus)järjestelmät ja muuttaa runkorakenne yhtä törmäysturvalliseksi. Autot pitää olla kevyitä jolloin ohuella pellillä ja tiesuolalla on suhteettoman kallis työllistävä vaikutus eikä siinä savotassa loppua näy.

    Ihmisen tekemä yksittäinen korjaustyö on aivan tolkuttoman kallista verrattuna liukuhihnaan, jossa CNC-koneet koneistaa automaattisesti samoja kappaleita tuhansia päivässä.

    Kyllähän työkoneilla usein on paljon pidempi käyttöikä, 30-60 vuotta ja niihin tehdään yhä täysiä kone- ja vaihteistoremontteja. Työkoneen ei tarvitse olla kevyt, hiljainen, mukava, törmäysturvallinen eikä statussymboli.


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   7924
  2. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   315
   1200
  3. Joukkoliikenteessä suuri päästöjen vähennyspotentiaali

   Esimerkkinä HSL:n täyttöasteet vuonna 2020. 90% matkustajapaikoista on ollut tyhjinä. Vuoroja ja reittejä voisi todella reilusti karsia. Täyttöaste
   Maailman menoa
   16
   1073
  4. Tänää hetken mietin

   Mikä on tehnyt susta niin epävarman ihmisen, toki ikäkin siihen jo vaikuttaa, mutta toivon, että joskus pääset siitä yli. Löydät kyllä joskus hyvän
   Ikävä
   102
   1007
  5. Yli 40 rokotettua teholla

   Rokotettuja on yli 40 kappaletta joutunut Suomessa tehohoitoon! Meidän on pitänyt maksaa niille ilmaiset rokotteet ja silti ovat sairastuneet vakavast
   Iisalmi
   122
   828
  6. Vie minulta järjen tämä yhteys sinuun

   Ei ole normaalia tuntea voimakasta yhteyttä, kun ei olla lähekkäin edes. Varattukin vielä. Joskus kun olen yksin se iskee, sanaton tunne, että tunnen
   Tunteet
   58
   756
  7. Mikä mättää teknisellä?

   Puolet työntekijöistä sairauslomalla? Onko työilmapiirissä ongelmia? Tekninen johtajakin hakee muita töitä? Kunnossapitomestari lähti, samoin ympärist
   Kauhava
   38
   726
  8. Ranskaa puhuvalle huippuälykkäälle naiselle

   Olet ihaninta ja kauneinta maailmassa. Rakastan Sua kultainen. 😚🥰
   Ikävä
   88
   693
  9. Upeaa koronapassi on totta!

   Yle: Koronapassittomat asiakkaat komennetaan ulos jo ensi yönä – uusi laki saamassa lopullisen sinetin tänään
   Maailman menoa
   359
   678
  10. Saatoin satuttaa sua

   Aika paljon. Ei sitä kukaan tahallaan ja tarkotuksellaan tee. Tiiän miltä tuntuu kun toinen ei vastaa tunteisiin ja ehkä se olisi voinut olla myös mei
   Ikävä
   38
   670
  Aihe