Suomessa on ilmastokriisi

Anonyymi

Se lienee kaikille selvää, että suomessa on ilmastokriisi ja sen on aiheuttanut maamme HALLITUS politiikallaan. Suomi on euroopan ainut maa, jolla on "kunnianhimoinen" päästövähennystavoite eli muut maat eivät kurjista asukkaidensa elinolosuhteita "yli tarpeen". Se, että joka tuutista tulee "uutisia" Ilmastonmuutos sitä ilmastonmuutos tätä, ei todellakaan helpota ihmisten oloa (mielenterveyttä). Maapallo on kokenut satoja ilmastonmuutoksia jo ennen ihmistä ja kokee myös ihmisten jälkeen.

Mitä järkeä on esimerkiksi tuhlata suomalaisten autoilijoiden rahaa yli 100MILJARDIA € henkilöautojen sähköistykseen, kun sillä rahalla saatu Co2 vähennys lienee 5% luokkaa. 1Miljardilla oikein sijoitettuna saadaan paljon suurempia åpäästövähennyksiä jossakin muualla. Monissa euroopan maissa rakennetaan lisää hiilivoimaa ja rakennetaan suomalaisille sähköautoja ja myydään samalla meille päästöoikeuksia.

6

161

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo on ihan hyvä ehdotus jossakin muussa maassa kuin suomessa. Jos ajatellaan esimerkiksi erästä valtiota, jossa on melkein 1 500 000 000, asukasta, 75% sähköstä tuotetaan hiilivoimalla ja isojenkin kaupunkien jätevedet lasketaan suoraan maan halki kulkevaan jokeen. Lienee selvää, että kyseisen maan Co2 päästöt ovat päivässä 1000 kertaa sen mitä suomessa vuodessa. Toki vastaavia maita on euroopassakin monta, joskaan ei noin väkirikkaita.

  • Anonyymi

   Kiinakin näyttää vaan lisäävän hiilivoimaloidensa käyttöä, eli taitaa suomi olla ainoa maa maailmassa, joka kurittaa asukkaitaan. Suomessa jo nyt niin pienet päästöt ettei vaikuta globaalisti mitään.

   • Anonyymi

    Onneksi suuri osa oman maan pinta-alasta on sitä metsää joka vielä hyödyntää sitä CO2 kasvua, siitäkin kiistellään vielä onko turve uusiutuvaa vai ei.
    Onneksi ei ole autiomaita eikä aavikoita ja asutuskin on vähäistä.
    Mikä tarkalleen on kotimaan globaalisti vertailtu ilmastovaikutus jos se olisi vaikka 0.05% kaikista globaaleista päästöistä ?
    Jos se todella poistetaan mitä ilmastolle globaalisti tapahtuu ?

    Menettelynä sähköntuotannon kasvattaminen, miten ?, liikenteen sähköistäminen, missä ne päästöt syntyvät ja minne ne jäävät ?, maatalouden puhdistaminen ym. joiden vaikutus on elinkustannuksia kasvattava, ja sekin on yhteiskunnallinen haitta.

    Tai päästökauppa, joka toimii markkinalähtöisesti hyötytavoittein, jos joku lunastaa itselleen päästöoikeutta jostain, tavallisesti ne päästöt tosiaan kasvavat sitten sen verran. Miten se ilmasto tästä nyt hyötyi kun se myyjä vapauttaa lisää päästöjä käytettäväksi ?

    Co2 on kyllä ilmakehää lämmittävä kaasu, mutta olisiko vaihtoehto sen haitallisen ja tarpeettoman kulutuksen vähentäminen se toimiva tapa.
    Vihreä ajattelu tukeutuu teknologiaan, mutta unohtaa niiden teknologisten vaihtoehtojen itsensä tuottamat päästöhaitat, sekä yhteiskunnalliset ulottuvuudet.
    Jotain saatttaa unohtua


  • Anonyymi

   Suomen takapajunen politiikka kurjistaa elämää niin kylmässä maassa kuin suomi on. Liikkumisesta on tullut melkein rikollista.
   Jos kaikki suomalaiset pakotettaisiin luopumaan autosta ja hankkimaan verorahoilla tuettu sähköpyörän sekä osa työssäkäyvä kulkisivat julkisissa olisi suomi entistä takapujuisempi kurjuuden esimerkki jossa poliittiseneliitin kateus on hallitseva jopa diktatuurin verrattavissa oleva maanosa. Ursula ehkä käy kiittämässä sannaa miten pitää omia rahoja käyttää. Säälittävän onnellinen suomi.

  • Anonyymi

   Hallitus on saanut kansalaisten elämän hätätilaan, suomalaisia halveksivalla politiikallaan.

  • Anonyymi

   Ilmastokriisin voi tosiaan havaita, ei ilmaston itsensä osalta, mutta miten ilmastoa käytetään pääosin yhteiskunnalle haitalliseen siirtymään pyrkimiseksi, sen ilmaston varjolla.
   Kriisi toteutuu kyllä mutta ei ne torjunnan keinot sitä ilmastoa miksikään muuta vaikka kaikki kulutus ja päästöt loppuisivat huomenna, ilmasto ei sitä miksikään huomaa.
   Tämä lentoliikenteen pysäys koronan alkuvaiheissa oli riittävän pitkä, joka todennäköisesti oli mitattavissa ja nähtävissä, kun lentoliikenteen päästöhaitat alenivat.
   Epäuskottavaa onkin miten ilmastopyrkimyksiä ovat elinkustannuksia kasvattavat toimenpiteet ja pyrkimykset, joiden haitat siirtyvät toiseen muotoon tai niitä ei tiedosteta.
   Bensiinin kulutuksen väheneminen siirtyy sähkön kulutukseen ja sähkön tuotannon kasvuun, tai bensiintankkien korvaaminen sähköä varastoivilla akuilla ?
   Tai jokin muu vastaava pyrkimys, erilaisine oheisvaikutuksineen.

   Ilmastokriisin tilalle voisi ottaa rinnalle yhteiskuntien kantokyvyn ja elinolojen säilymisen, joka on vastakkainen tälle ympäristö- ja ilmastopyrkimysten näkyvyydelle.
   Tehokkaampaa olisi tiedostaa kulutusvaikutuksia ja mahdollisuuksia niiden alentamiseen.
   Ikävä kyllä tämä toimisi suuresti tehokkaammin, jos välttämättömyyksien elinkaari pitenisi, korjattavuus, materiaalit muuttuisivat kestävämmiksi ja standardien taaksepäin sopivuus toteutuisi. tämä vanhentaa tv:t, kamerat, tietokoneet ym. muut
   tarpeettomasti käyttöä vaille.
   Mikähän oikeasti on ilmastokriisin syitä ?
   Olisiko se jatkuva uusiutumisen tarve, kuluttajille uusia tarpeita ?
   Jokin muu ?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tänään kerrottiin 1 732 uudesta koronavirustartunnasta

   "Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista kymmenellä ihmisellä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Suomessa
   Maailman menoa
   347
   4776
  2. Pohjanoteeraus tuotannolta

   Juuri, kun kaikki luisti hyvin tuotannon suunnasta, niin sitten tuli tämä huti, että Minna, mitääntuottamaton, hihittelevä puutarhatonttu otettiin tak
   Big Brother
   53
   4450
  3. TTK-tippuja Sita Salminen sai poikkeuksellista palautetta Mikko Leppilammelta: "Tiedättehän te..."

   Mikko Leppilampi oli todellakin tilanteen tasalla suorassa TTK-lähetyksessä. Tsemppiä Sita Salminen, tanssit todella upeasti ja olisit ansainnut jatko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   3248
  4. Rokotevastaiset julistivat sodan Suomelle

   https://www.verkkouutiset.fi/hs-raju-viestitulva-kansanedustajille-se-on-sota-nyt/ "Se on sota nyt!" Rokotevastainen äärioikeisto on julistanut Suome
   Maailman menoa
   408
   2205
  5. Soffiko ei lähtenyt Dubaihin?

   Miten malttoi jäädä Suomen syksyyn kun puoliso lähti lämpöön 🤔
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   2103
  6. Menetit elämäsi rakkauden

   Miltä se mahtaakaan tuntua?
   Ikävä
   107
   1960
  7. Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi.

   Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi – näin poliitikot reagoivat: ”Pilkkaa sodan jälkeisiä sukupolvia” Pääministeri Sanna Marin julkaisi
   Pori
   258
   1651
  8. Sidottu ja rajusti pahoinpidelty mies löytyi ulkovarastosta Outokummussa

   Kaikenlaisia hulluja sitä on Outokummussakin, vaikka se asia ei ole mitenkään uusi tieto. Poliisi teki järkyttävän löydön: Sidottu ja rajusti pahoinp
   Outokumpu
   33
   1496
  Aihe