Loistava sopimus Suomella!

Anonyymi

PUOLUSTUSYHTEISTYÖ
– Minä ainakin nautin täysillä, puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi amerikkalaisten järjestämästä harvinaisesta sotilasparaatista.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoi tiistaina Yhdysvaltojen ja Ruotsin kanssa allekirjoitetun aiejulistuksen allekirjoittamisen jälkeen olevansa tyytyväinen maiden suhteiden syvenemiseen.
Ylläolevalla videolla kuvaa Suomelle ja Ruotsille järjestetystä paraatista sekä ministeri Jussi Niinistön kommentit tilaisuuden jälkeen.
Tapaamisessa Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin ja ruotsalaiskollega Peter Hultqvistin kanssa välit olivat silmin nähden lämpimät. Mattis jopa totesi julistuksen vievän maiden välisen sotilaallisen yhteistyön kokonaan uudelle tasolle.

– Nähtäväksi jää, miten tässä kirjoitettiin suomalaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan historiaa. Vasta myöhemmät polvet tietävät sen. Tässä luodaan kyllä täydet edellytykset Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen monipuoliselle puolustusyhteistyön kehittämiselle yli hallintojen vaihtumisen, Niinistö myhäili suomalaistoimittajille Washingtonissa myöhemmin iltapäivällä.


Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattis vastaanotti puolustusministeri Jussi Niinistön ja Ruotsin puolustusministerin Peter Hultqvistin Washingtonin-vierailulle näyttävin menoin.(KUVA: US Army / Zuma / MVPhotos)

Yhä iso paraati vain naapureille
Jos paperilla oli merkitystä Suomelle, niin näytti olevan myös amerikkalaisille. Suomen ja Ruotsin ministerejä tervehdittiin puolustusministeriö Pentagonin pihamaalla niin sanotulla täydellä kunniaparaatilla, johon osallistui sata sotilasta Yhdysvaltojen asevoimien eri osastoilta. Soittokunnan soittamien kansallishymnien lisäksi pohjoismaisia ystäviä tervehdittiin yhdeksällätoista tykinlaukauksella.

Näin näyttävä seremonia on puolustusministerin vieraille perin harvinainen. Enemmän kunnialaukauksia ammutaan yleensä vain kuninkaallisten vieraillessa.

– Mattisin ministeriaikana tällainen on järjestetty vain kerran, Meksikon ja Kanadan puolustusministerien vierailun yhteydessä, Niinistö tiesi kertoa.

Paraatista ja amerikkalaisten juhlapuheista syntyi vahva käsitys siitä, että Washingtonissa julistus nähdäänkin huomattavasti tärkeämpänä asiana kuin Suomessa. Niinistöä kysymys asia tuntui kiusaannuttavan.

– Eikös näyttänytkin hyvältä? Minä ainakin nautin täysillä, hän tyytyi vastaamaan.

Ennen tiistain tilaisuutta Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi IS:lle, että aiejulistuksessa on todellisuudessa kyse isommista asioista kuin puolustusministeriö on Suomessa antanut ymmärtää.

– Se on varmastikin hänen mielipiteensä, Niinistö kommentoi arviota.


Puolustusministerit Peter Hultqvist, James Mattis ja Jussi Niinistö allekirjoittivat aiesopimuksen Washingtonissa.(KUVA: Mandel Ngan / AFP / Lehtikuva)

Eduskunnassa kuohuu
Eduskunnassa vasemmiston kansanedustajat Paavo Arhinmäki ja Markus Mustajärvi ovat lisäksi ehtineet nostaa metakan siitä, että kansanedustajat saivat kuulla julistuksesta vasta maanantaina virka-ajan jälkeen. Ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnille tieto annettiin 19. huhtikuuta, mutta jäsenet eivät päässeet ottamaan kantaa asiaan.

Heinäkuussa 2016 Suomessa syntyi kohu, kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet lukivat lehdestä Suomen aikeista allekirjoittaa samanlainen asiakirja Britannian kanssa. Tuolloin valiokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) sanoi odottavansa Niinistöltä jatkossa parempaa tiedonkulkua.

Eilen Washingtonissa Niinistö osallistui Atlantic Councilin järjestämään paneelikeskusteluun, jossa hän korosti Suomen puolustuspäätösten takana olevaa vahvaa parlamentaarista tukea.

Keskustelun jälkeen Niinistö kiisti, että kommentti olisi ristiriidassa esimerkiksi sen kanssa, että nyt tehdystä julistuksesta kerrottiin eduskunnalle alle kolme viikkoa sitten eikä keskustelua käyty.

Niinistön mukaan koko asia ei oikeastaan edes kuulu eduskunnalle.

78

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipähän jää kelleen mitään epäselvyyttä. Huolto pelaa ja ilmatukea tullee tarvittaessa.

      Ja kun Sale on puikoissa, meillä on mahdollisuudet olla stabiloiva tekijä omalla alueella. Mattiskin tuntuu olevan tolkku ukko.

      Ollaan onnellisin mutta myös vakain maa. Matkailukin vetää, myös venäläisturistit tervetuloa, näkevät samalla länsikoneita harjoittelemassa taivaalla, porojen ja joulupukin lisäksi.

      Jotenkin tuntuu ettei tässä nyt ole enää suurta huolta, olemme nostaneet valppautta niin merkittävästi ja amitsioonia löytyy, ettei tänne kannata tulla uhittelemaan. Rauhaa ja rakkautta. Live long and prosper.

      • Anonyymi

        👍...


      • Anonyymi

        Oot sä tosissas?lasket varmaan leikkiä.


      • Anonyymi

        Hienoa Suomi


    • Anonyymi

      Tästä voi olla edelleen ihmeissään miten YYA-Suomen suomettuneet poliitikot ovat edelleen, vuosikymmeniä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, onnistuneet pitämään yllä kuvaa että NATO on paha sotaliitto, vaikka se on oikeasti läntisen Euroopan puolustusliitto eikä mitään muuta.

      • Anonyymi

        Juuri äskenkin puolusti läntistä Eurooppaa Afganistanissa kaapupartojen hyökkäystä vastaan. Ei mitään muuta. Mitä pahaa sellaisessa on.


    • Anonyymi

      Venäjän asevoimien lehti: Suomen ja Ruotsin puolueettomuutta ei enää erota Nato-jäsenyydestä
      Venäjän asevoimien Punatähti-lehden mukaan Suomi ja Ruotsi ovat niin läheisessä yhteistyössä puolustusliitto Naton kanssa, että niiden virallista puolueettomuutta ei voi juuri erottaa täydestä Nato-jäsenyydestä.
      Lehden mukaan Nato on pitkään pyrkinyt saamaan maat jäsenikseen, sillä Suomesta ja Ruotsista on helppo sekä tiedustella että iskeä Venäjää vastaan.

      • Anonyymi

        Siinä on r....n itkijöillä miettimistä miten se erotetaan. Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on r....n itkijöillä miettimistä miten se erotetaan. Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon

        Totta, kätyreillä on myös miettimistä kun Suomen seuraava kone on F-35...voi miten odotan Joulukuuta kun valtioneuvosto ilmoittaa asian, kyllä bätmänniä ,putkosta ja luomaa silloin vituttaa🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on r....n itkijöillä miettimistä miten se erotetaan. Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon

        "Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon"

        On hyvä kuulua Natoon kuulumatta siihen.
        Miksi suomalaiset pitää sotkea nato-USAn &co intressiin???)))

        Nato on aggressiivinen hyökkääjä – se on fakta.
        Nato-jäsenet voi sotkea Suomen konfliktiin ja vetää sotiin niin, että Suomi saa vain ongelmia, jos Suomi olisi jäsen.


    • Anonyymi

      Puolustusministeriö tekee sopimuksia ennennäkemättömään tahtiin – ”Suomen kansainvälinen rooli on muuttunut dramaattisesti”

      https://yle.fi/uutiset/3-10386111

      Suomen puolustusvoimia ajetaan nyt toden teolla lähemmäs muiden länsimaiden sotavoimia. Suomi on tehnyt parissa vuodessa kymmenkunta yhteistyösopimusta, joista lähes jokaisen on allekirjoittanut Jussi Niinistö (sin.).

      Sopimukset fokusoituvat Suomen kansalliseen puolustukseen. Ideana on se, että kriisissä voidaan saada apua, ja Suomi valmistautuu yhä enemmän siihen, että puolustus hoidetaan yhdessä muiden kanssa.
      Uusien sopimusten myötä Suomen tapa ajatella liittoutumattomuutta on muuttunut. Sotilaallisesta liittoutumattomuudesta ei enää juurikaan puhuta ja jopa sotilasliittoon kuulumattomuus alkaa hälvetä ulkopoliittisesta puheesta.

      Sotilasliittoon kuulumattomuus on vaan fakta, mutta se ei ole mitenkään sellainen, joka ohjaisi, mitä me voidaan tehdä ja mitä ei.
      Toisin sanoen, vielä 2000-luvulla pohdittiin, mitä liittoutumaton maa voi tehdä Naton kanssa, mutta ei enää.
      Suomen tekemillä sopimuksilla voi olla myös Venäjälle suurempi merkitys kuin yleisesti arvellaan. Valtiotieteen tohtori Pekka Visuri arvioi, että Venäjällä tilannetta seurataan erityisen tarkkaan.

    • Anonyymi

      Nato Tiltu lämmitteli yli 5 vuotta vahoja uutisia. :)

    • Anonyymi

      Aloittipa stallari minkä jutun vaan niin hän päätyy muutaman sanoman jälkeen perseeseen? Tapansa kullakin…

    • Anonyymi

      Matalaotsainen tiltu itkee YYA sopimuksen raunioilla,lasittunwin katsein hän vielä muistelee aikoja jolloin Kekkoset olivat vielä kekkosia....TIRSK!

    • Anonyymi

      #Tuosta Niinistön Jussin osuudesta voi suoraan päätellä sen, ettei RUK:n ja Kadiksen valintaseulat aukottomia ole olleet.

      Noihin on päässyt moni PERSEREIKÄ opiskelemaan väkivaltaa. :)#

      No joo kyllä se niinkin on. On sinne paljon kyllä ihan asiallistakin sakkia rekrytty mutta aina sitä jokunen Naton PERSEREIKÄ LUOPIO valintaseulan läpi joukkoon saattaa lipsahtaa.

      Ei ole aukoton se valintaprosessi ei.

    • Anonyymi

      Jussi Niinistö on kaikkien aikojen yksi parhaimpia Suomalaisia puolustusministereitä. Suomen turvallisuus ja itsenäisyyden varmistaminen on tuskin koskaan harpannut niin tukevia edistysaskelia kuin mitä Jussi sai aikaan sopimuksilla. Hornetit loi pohjaa tuolle yhteistyölle ja F35 sinetöi paketin.

      Suomi siirtyy niiden valtioiden joukkoon, joihin idän väkivaltakoneistolla ei ole realistista järkeä tunkeutua.

      • Anonyymi

        "Suomi siirtyy niiden valtioiden joukkoon, joihin idän väkivaltakoneistolla ei ole realistista järkeä tunkeutua."

        Taleban heitti Natotunkeutujan kaaressa ulos!


      • Anonyymi

        Jussi Niinistö on kaikkien aikojen Suomen surkein puolustusministeri. Kansa näytti seuraavissa vaaleissa , mitä mieltä jenkkipyllynnuolijaministeri Jussi Niinistöstä ollaan. Poliittinen ura loppui kuin kananlento.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jussi Niinistö on kaikkien aikojen Suomen surkein puolustusministeri. Kansa näytti seuraavissa vaaleissa , mitä mieltä jenkkipyllynnuolijaministeri Jussi Niinistöstä ollaan. Poliittinen ura loppui kuin kananlento.

        Hehee,
        kalikka kalahti ja nulikka älähti.


      • Anonyymi

        Ethän oo tosissas, arvelen , Niinistö parhaimpia
        vitsejä Suomen poliitikassa.


      • Anonyymi

        Aamen👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jussi Niinistö on kaikkien aikojen Suomen surkein puolustusministeri. Kansa näytti seuraavissa vaaleissa , mitä mieltä jenkkipyllynnuolijaministeri Jussi Niinistöstä ollaan. Poliittinen ura loppui kuin kananlento.

        Jussi Niinistö on yksi parhaista puolustusministereistä Suomen historiassa. Niinistön johdolla mentiin monta askelta eteen päin yhteistyössä niin Pohjoismainen kuin EU/NATOn kanssa r…n kätyrille se on erittäin kova paikka että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jussi Niinistö on yksi parhaista puolustusministereistä Suomen historiassa. Niinistön johdolla mentiin monta askelta eteen päin yhteistyössä niin Pohjoismainen kuin EU/NATOn kanssa r…n kätyrille se on erittäin kova paikka että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta

        Jussi Niinistön tekemillä sopimuksilla voi sytytellä saunan uunia tai pyyhkiä persettään.
        Kansan tuomio oli tyly.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehee,
        kalikka kalahti ja nulikka älähti.

        Niin siinä kävi. Niinistön nulikka lensi kuin leppäkeihäs pihalle politiikasta .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jussi Niinistön tekemillä sopimuksilla voi sytytellä saunan uunia tai pyyhkiä persettään.
        Kansan tuomio oli tyly.

        r…n itkijä voi suksia Venäjälle narisemaan. Hienoa että yhteistyö toimii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        r…n itkijä voi suksia Venäjälle narisemaan. Hienoa että yhteistyö toimii

        Yhteistyön tuloksena sai Natoluopiokin vessapaperia , kun hän vaan oppisi käyttämään sitä.
        Ei tarvitsisi hänenkään sormella pyyhkiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jussi Niinistö on yksi parhaista puolustusministereistä Suomen historiassa. Niinistön johdolla mentiin monta askelta eteen päin yhteistyössä niin Pohjoismainen kuin EU/NATOn kanssa r…n kätyrille se on erittäin kova paikka että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta

        Ihmettelen, missä Jussi nykyään vaikuttaa?
        Onko Sulla tietoo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomi siirtyy niiden valtioiden joukkoon, joihin idän väkivaltakoneistolla ei ole realistista järkeä tunkeutua."

        Taleban heitti Natotunkeutujan kaaressa ulos!

        Ne fundamentalistiROTAT uskaltauituvat luolistaan ulos, vasta sitten kun länsikoalitio poistui, kuten sopimus edellytti.

        Onneksi meillä suomessa osataan luolametsästys .... . :-)


      • Anonyymi

        Toki, epäilemättä, hänellä ainekset jonkun pienen kunnan johtajaksi.


    • Anonyymi

      Onks tää Niinistö jonkun pikku kunnan kunanjohtaja?!
      Riittääköhän eväät, toivottavasti.

    • Anonyymi

      Ennen oli YYA ja jatkuva pelko siitä, että tulevat tänne sotaharjoituksiin omin lupinsa eivätkä lähde pois. Kekkosen piti toppuutella ja keksiä juonia itsenäisyyden säilyttämiseksi. Nyt voimme kutsua eri maiden joukkoja yhteisiin harjoituksiin ilman minkäänlaista painostusta tai pelkoa sopimusten rikkomisesta.

      Hyvä olla sopimuksia pelisäännöistä.

    • Anonyymi

      Ne Niinistön sopimukset on sielä Kannuksen kunnan kassakaapissa, Tiitisen listan kopion vieressä. :)

      • Anonyymi

        Kunhan taas sepittelet omasta päästäsi!


    • Anonyymi

      Antti Kaikkonen pääsee Suomen itsenäisyyden tarvaavien ministereiden eliittiin esittelemällä piakkoin uudeksi Hornettien korvaajaksi F35 hävittäjää.

      • Anonyymi

        Ei sitä päätöstä yksi mies tee ja pääasia on se, että valitaan paras kone! Älä ole katkera! Venäjällä on silti tuhat konetta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä päätöstä yksi mies tee ja pääasia on se, että valitaan paras kone! Älä ole katkera! Venäjällä on silti tuhat konetta!

        600 niistä ehkä toimii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        600 niistä ehkä toimii

        r…n kalusto on vanhaa ja ne ei pärjää Lännen yhteiselle voimalle ja moderneilla koneille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä päätöstä yksi mies tee ja pääasia on se, että valitaan paras kone! Älä ole katkera! Venäjällä on silti tuhat konetta!

        Tunnut olevan kovin innoissasi Venäjän konemääristä. Eikö olekin hyvä, että Suomikin on saamassa taas parasta kalustoa. Perusteellisen vertailun tuloksena valitsemme puolustusministerin esityksestä parhaan vaihtoehdon. Arvaat varmaankin mikä se on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        600 niistä ehkä toimii

        Se on tarkoituskin. Sota syö koneita, mutta USA:ssa raauhan aikanakin käyttökuntoisia hävittäjäkoneita on suhteessa vielä paljon vähemmän.


      • Anonyymi

        Kalkkunan hankinta olisi Kaikkoselle puolustuspoliittinen itsemurha.

        F-35 koneiden hankintapäätöksen tekijät ovat muissa maissa päätyneet HALL OF STUPIDITYn
        kunniapaikalle.

        Niin myös Suomessa tulisi tapahtumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on tarkoituskin. Sota syö koneita, mutta USA:ssa raauhan aikanakin käyttökuntoisia hävittäjäkoneita on suhteessa vielä paljon vähemmän.

        Kyllä yleensä on tarkoitus, että kalusto toimii. Kansantalon opintopiiri on saanut erikoista tietoa. Ehkä teille on annettu selitykseksi Venäjän kaluston toimimattomuudelle, että noin on tarkoituskin. Jotenkin tuo selitys kieltämättä sopii itänaapurimme tyyliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        600 niistä ehkä toimii

        Ei kannata kokeilla, saattaa tula' nokea'
        nuttuun, oot varmaan kuullu ohjuksista?
        Montakohan ohjusta Suomella on?
        No, sähän tiedät, eiks jeh?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnut olevan kovin innoissasi Venäjän konemääristä. Eikö olekin hyvä, että Suomikin on saamassa taas parasta kalustoa. Perusteellisen vertailun tuloksena valitsemme puolustusministerin esityksestä parhaan vaihtoehdon. Arvaat varmaankin mikä se on.

        Hävittäjät historiaa, ei riitä vauhti ohjuksille, taas pistetään veronmaksajien rahaa menemään, turhuuteen.


    • Anonyymi

      Jussin aikana harpattiin aimo askel oikeaan suuntaan turvallisuuden kanssa.
      Siitä on ollut helppo jatkaa samoilla raiteilla.
      Läntinen yhteistyö on tiivistynyt ja Suomi on puolensa valinnut. Tästä vallitsee laaja yhteisymmärrys.

      • Anonyymi

        Tuo Nato Tiltujen yhteisymmärrys ei riitä Suomen Natojäsenyyteen, eikä edes Nato Tiltujen osalta.

        Täälä ne edelleen vikisee ja Nato on hajoamassa.

        Menkää nyt Nato Tiltut äkkiä Lontooseen Natoa kannattelemaan!


      • Anonyymi

        Kyllä. Se on juurikin noin.


    • Anonyymi

      Natoon pyrkii uusia jäseniä, eikä yksikään ole lähdössä.
      Nato se vaan vahvistuu ja Suomi tiivistää yhteistyötä.
      Tiltulla on ankeat ajat.

      • Anonyymi

        NATOon ei ole pyrkimässä enää ketään kun typerimmät on jo siinä


    • Anonyymi

      Suomen tekemiä puolustusyhteistyösopimuksia


      9.7.2016
      Suomen ja Britannian puolustusministerit tapaavat Varsovassa. Jussi Niinistö ja Michael Fallon allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan puiteasiakirjan.
      7.10.2016.
      Suomen ja Yhdysvaltain apulaispuolustusministerit tapaavat Helsingissä. Jussi Niinistöja Bob Work allekirjoittavat aiesopimuksen puolustusyhteistyöstä.


      29.6.2017
      Suomen ja Saksan puolustusministerit tapaavat Berliinissä. Jussi Niinistö ja Ursula von der Leyen allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Suomi tulee osaksi Saksan kehysvaltiokonseptia, FNC:tä.
      30.6.2017
      Suomen, Ruotsin ja Britannian puolustusministerit tapaavat Tukholmassa. Jussi Niinistö, Peter Hultqvist ja Michael Fallon allekirjoittavat sopimuksen Suomen ja Ruotsin liittymisestä Britannian vetämään nopean toiminnan joukkoon (Joint expeditionary force).
      16.11.2017
      Suomi tekee Naton kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuusyhteistyöstä (Enhanced Opportunities Partner).


      5.5.2018
      Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain puolustusministerit tapaavat Washingtonissa. Jussi Niinistö, Peter Hultqvist ja James Mattis allekirjoittavat kolmenvälisen aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä.
      6.6.2018
      Suomi lähtee mukaan kolmeen EU-projektiin: ohjelmistoradion kehittämiseen sekä sotilaallisen liikkuvuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen.
      9.7.2018
      Suomen ja Ruotsin puolustusministerit tapaavat Turussa. Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan.
      28.8.2018
      Suomen ja Ranskan puolustusministerit tapaavat Helsingissä. Jussi Niinistö ja Florence Parly ilmoittavat, että Suomi ja Ranska aikovat solmia puolustusyhteistyösopimuksen.
      30.8.2018
      Suomen ja Ranskan presidentit tapaavat Helsingissä. Sauli Niinistö ja Emmanuel Macron kertovat, että Suomi lähtee mukaan valmistelemaan yhteisymmärryspöytäkirjaa Ranskan ehdottamista interventiojoukoista.

    • Anonyymi

      Onks tää Niinistö, joka nykyisin on jonkun
      pikkukunnan johtaja?

      • Anonyymi

        Naama kiiltävänä johtaa NiinistöJussi Lohtajan naapurikaupunkia?


    • Anonyymi

      Kuten edellä huomasimme, sopimuksia on tehty pitkä jono demokratioiden kanssa.
      Eräs naapuri sieltä puuttuu. Osaako tiltut vastata miksi?
      Ei riitä vastaukseksi se, että miten Venäjä meitä uhkaa..

    • Anonyymi

      Lisää sopimuksia ja Jussi presidentiksi !

    • Anonyymi

      Jussi oli aikaansa edellä, ja näki mihin suuntaan ollaan menossa.
      Toivottavasti nykyinen puolustusministeri ei ole sinisilmäinen, ja ottaa jämäkän otteen turvallisuuspolitiikan ongelmakohtiin. Jo selvitys uhkakuvista velvoittaa puuttumaan niihin.

    • Anonyymi

      r...n itkijällä edessä ankeat ajat kun fiksumpi r...n mielinen kertoo sille että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta ja erilaisia sopimuksia on niin monta että r....ä ei kykene eikä uskalla hyökätä

    • Anonyymi

      Näin rinta rinnan Natovastainen Suomi kulkee...

      Vain kurjat Nato LUOPIOT Lippumme värejä halveksia julkee...

      • Anonyymi

        Lippusi on punainen.
        Suomen lippu on sini-valkoinen.


      • Anonyymi

        r...n väreissä sä kuljet et alista ikinä enää Suomea turha edes kuvitella. Suomi Natoon heti


      • Anonyymi

        Kuvittelee olevansa runoilija, heh

        Parempi olis jättää nuo sinne pöytälaatikkoon ja säästää meidät myötähäpeältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvittelee olevansa runoilija, heh

        Parempi olis jättää nuo sinne pöytälaatikkoon ja säästää meidät myötähäpeältä.

        Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa.

        Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa...kuin Afganistanissa?


      • Anonyymi

        Jos et itse osaa hävetä kirjoituksiasi, niin lukija väistämättä tuntee myötähäpeää puolestasi, sinulle kai tuntematon ilmiö.


      • Anonyymi

        Tunnistettu. Pietarin pojutrolli.


    • Anonyymi

      Jussi Niinistö on Suomen naziolisti että hänen arviot sopimusten hyvyydestä tai huonoudesta on pelkkää nazisontaa.

      • Anonyymi

        Ymmärrä nyt suosilla kälyinen trolli, että kunnianloukkaus ei ole asianomistajarikos 01.10.2021 alkaen .... .


    • Anonyymi

      Suomella on erinomaisia puolustusministereitä.
      Elisabeth tilasi Hornetit
      Niinistö sopi länsiyhteistyöstä
      Kaikkonen tilaa F35 -hävittäjät ja heittää mökinrakentajat jorpakkoon.
      Seuraavaksi liitytään Natoon.

      • Anonyymi

        Kekkonen kääntyy haudassaan.


      • Anonyymi

        Harrasta sinä vaan tuota aivan itekses.


      • Anonyymi

        Kaikkonen tilaa Gripenit ja mökkitalkoot saavat jatkua Saimaalla, muttei Kaavilla.


    • Anonyymi

      Aivan loistava sopimus, kunhan J. Niinistö pitää sen Kannuksen kunnan kassakaapissa 100 v. eteenpäin.

    • Anonyymi

      Minä nautin täysillä kun Suomen kansa antoi lopputilin J. Niinistölle. Ei päässyt edes kansanedustajaksi ministerin pestistä puhumattakaan. Kansa katsoi hänet erittäin epäluotettavaksi.

      • Anonyymi

        Harhainen r.....n kätyri kuvittelee niin. Niinistö oli Suomen parhaita puolustusministereitä ja teki hienoa työtä koko ministeri ajan


    • Anonyymi

      Markus Mustajärveä haastateltiin tänään aamuteeveessä. Vastaukset kysymyksiin olivat kuten ne olisivat kirjoitettu Kremlissä.

    • Anonyymi

      Niin, minkäs kunnanjohtajana Niinistö
      nykyään?

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe