Loistava sopimus Suomella!

Anonyymi

PUOLUSTUSYHTEISTYÖ
– Minä ainakin nautin täysillä, puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi amerikkalaisten järjestämästä harvinaisesta sotilasparaatista.
Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoi tiistaina Yhdysvaltojen ja Ruotsin kanssa allekirjoitetun aiejulistuksen allekirjoittamisen jälkeen olevansa tyytyväinen maiden suhteiden syvenemiseen.
Ylläolevalla videolla kuvaa Suomelle ja Ruotsille järjestetystä paraatista sekä ministeri Jussi Niinistön kommentit tilaisuuden jälkeen.
Tapaamisessa Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattisin ja ruotsalaiskollega Peter Hultqvistin kanssa välit olivat silmin nähden lämpimät. Mattis jopa totesi julistuksen vievän maiden välisen sotilaallisen yhteistyön kokonaan uudelle tasolle.

– Nähtäväksi jää, miten tässä kirjoitettiin suomalaisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan historiaa. Vasta myöhemmät polvet tietävät sen. Tässä luodaan kyllä täydet edellytykset Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen monipuoliselle puolustusyhteistyön kehittämiselle yli hallintojen vaihtumisen, Niinistö myhäili suomalaistoimittajille Washingtonissa myöhemmin iltapäivällä.

Yhdysvaltain puolustusministerin James Mattis vastaanotti puolustusministeri Jussi Niinistön ja Ruotsin puolustusministerin Peter Hultqvistin Washingtonin-vierailulle näyttävin menoin.(KUVA: US Army / Zuma / MVPhotos)

Yhä iso paraati vain naapureille
Jos paperilla oli merkitystä Suomelle, niin näytti olevan myös amerikkalaisille. Suomen ja Ruotsin ministerejä tervehdittiin puolustusministeriö Pentagonin pihamaalla niin sanotulla täydellä kunniaparaatilla, johon osallistui sata sotilasta Yhdysvaltojen asevoimien eri osastoilta. Soittokunnan soittamien kansallishymnien lisäksi pohjoismaisia ystäviä tervehdittiin yhdeksällätoista tykinlaukauksella.

Näin näyttävä seremonia on puolustusministerin vieraille perin harvinainen. Enemmän kunnialaukauksia ammutaan yleensä vain kuninkaallisten vieraillessa.

– Mattisin ministeriaikana tällainen on järjestetty vain kerran, Meksikon ja Kanadan puolustusministerien vierailun yhteydessä, Niinistö tiesi kertoa.

Paraatista ja amerikkalaisten juhlapuheista syntyi vahva käsitys siitä, että Washingtonissa julistus nähdäänkin huomattavasti tärkeämpänä asiana kuin Suomessa. Niinistöä kysymys asia tuntui kiusaannuttavan.

– Eikös näyttänytkin hyvältä? Minä ainakin nautin täysillä, hän tyytyi vastaamaan.

Ennen tiistain tilaisuutta Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi IS:lle, että aiejulistuksessa on todellisuudessa kyse isommista asioista kuin puolustusministeriö on Suomessa antanut ymmärtää.

– Se on varmastikin hänen mielipiteensä, Niinistö kommentoi arviota.

Puolustusministerit Peter Hultqvist, James Mattis ja Jussi Niinistö allekirjoittivat aiesopimuksen Washingtonissa.(KUVA: Mandel Ngan / AFP / Lehtikuva)

Eduskunnassa kuohuu
Eduskunnassa vasemmiston kansanedustajat Paavo Arhinmäki ja Markus Mustajärvi ovat lisäksi ehtineet nostaa metakan siitä, että kansanedustajat saivat kuulla julistuksesta vasta maanantaina virka-ajan jälkeen. Ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnille tieto annettiin 19. huhtikuuta, mutta jäsenet eivät päässeet ottamaan kantaa asiaan.

Heinäkuussa 2016 Suomessa syntyi kohu, kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet lukivat lehdestä Suomen aikeista allekirjoittaa samanlainen asiakirja Britannian kanssa. Tuolloin valiokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) sanoi odottavansa Niinistöltä jatkossa parempaa tiedonkulkua.

Eilen Washingtonissa Niinistö osallistui Atlantic Councilin järjestämään paneelikeskusteluun, jossa hän korosti Suomen puolustuspäätösten takana olevaa vahvaa parlamentaarista tukea.

Keskustelun jälkeen Niinistö kiisti, että kommentti olisi ristiriidassa esimerkiksi sen kanssa, että nyt tehdystä julistuksesta kerrottiin eduskunnalle alle kolme viikkoa sitten eikä keskustelua käyty.

Niinistön mukaan koko asia ei oikeastaan edes kuulu eduskunnalle.

76

402

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eipähän jää kelleen mitään epäselvyyttä. Huolto pelaa ja ilmatukea tullee tarvittaessa.

   Ja kun Sale on puikoissa, meillä on mahdollisuudet olla stabiloiva tekijä omalla alueella. Mattiskin tuntuu olevan tolkku ukko.

   Ollaan onnellisin mutta myös vakain maa. Matkailukin vetää, myös venäläisturistit tervetuloa, näkevät samalla länsikoneita harjoittelemassa taivaalla, porojen ja joulupukin lisäksi.

   Jotenkin tuntuu ettei tässä nyt ole enää suurta huolta, olemme nostaneet valppautta niin merkittävästi ja amitsioonia löytyy, ettei tänne kannata tulla uhittelemaan. Rauhaa ja rakkautta. Live long and prosper.

   • Anonyymi

    👍...


   • Anonyymi

    Oot sä tosissas?lasket varmaan leikkiä.


   • Anonyymi

    Hienoa Suomi


  • Anonyymi

   Tästä voi olla edelleen ihmeissään miten YYA-Suomen suomettuneet poliitikot ovat edelleen, vuosikymmeniä Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, onnistuneet pitämään yllä kuvaa että NATO on paha sotaliitto, vaikka se on oikeasti läntisen Euroopan puolustusliitto eikä mitään muuta.

   • Anonyymi

    Juuri äskenkin puolusti läntistä Eurooppaa Afganistanissa kaapupartojen hyökkäystä vastaan. Ei mitään muuta. Mitä pahaa sellaisessa on.


  • Anonyymi

   Venäjän asevoimien lehti: Suomen ja Ruotsin puolueettomuutta ei enää erota Nato-jäsenyydestä
   Venäjän asevoimien Punatähti-lehden mukaan Suomi ja Ruotsi ovat niin läheisessä yhteistyössä puolustusliitto Naton kanssa, että niiden virallista puolueettomuutta ei voi juuri erottaa täydestä Nato-jäsenyydestä.
   Lehden mukaan Nato on pitkään pyrkinyt saamaan maat jäsenikseen, sillä Suomesta ja Ruotsista on helppo sekä tiedustella että iskeä Venäjää vastaan.

   • Anonyymi

    Siinä on r....n itkijöillä miettimistä miten se erotetaan. Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siinä on r....n itkijöillä miettimistä miten se erotetaan. Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon

    Totta, kätyreillä on myös miettimistä kun Suomen seuraava kone on F-35...voi miten odotan Joulukuuta kun valtioneuvosto ilmoittaa asian, kyllä bätmänniä ,putkosta ja luomaa silloin vituttaa🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siinä on r....n itkijöillä miettimistä miten se erotetaan. Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon

    "Onneksi kuulumme käytännössä jo Natoon"

    On hyvä kuulua Natoon kuulumatta siihen.
    Miksi suomalaiset pitää sotkea nato-USAn &co intressiin???)))

    Nato on aggressiivinen hyökkääjä – se on fakta.
    Nato-jäsenet voi sotkea Suomen konfliktiin ja vetää sotiin niin, että Suomi saa vain ongelmia, jos Suomi olisi jäsen.


  • Anonyymi

   Puolustusministeriö tekee sopimuksia ennennäkemättömään tahtiin – ”Suomen kansainvälinen rooli on muuttunut dramaattisesti”

   https://yle.fi/uutiset/3-10386111

   Suomen puolustusvoimia ajetaan nyt toden teolla lähemmäs muiden länsimaiden sotavoimia. Suomi on tehnyt parissa vuodessa kymmenkunta yhteistyösopimusta, joista lähes jokaisen on allekirjoittanut Jussi Niinistö (sin.).

   Sopimukset fokusoituvat Suomen kansalliseen puolustukseen. Ideana on se, että kriisissä voidaan saada apua, ja Suomi valmistautuu yhä enemmän siihen, että puolustus hoidetaan yhdessä muiden kanssa.
   Uusien sopimusten myötä Suomen tapa ajatella liittoutumattomuutta on muuttunut. Sotilaallisesta liittoutumattomuudesta ei enää juurikaan puhuta ja jopa sotilasliittoon kuulumattomuus alkaa hälvetä ulkopoliittisesta puheesta.

   Sotilasliittoon kuulumattomuus on vaan fakta, mutta se ei ole mitenkään sellainen, joka ohjaisi, mitä me voidaan tehdä ja mitä ei.
   Toisin sanoen, vielä 2000-luvulla pohdittiin, mitä liittoutumaton maa voi tehdä Naton kanssa, mutta ei enää.
   Suomen tekemillä sopimuksilla voi olla myös Venäjälle suurempi merkitys kuin yleisesti arvellaan. Valtiotieteen tohtori Pekka Visuri arvioi, että Venäjällä tilannetta seurataan erityisen tarkkaan.

  • Anonyymi

   Nato Tiltu lämmitteli yli 5 vuotta vahoja uutisia. :)

  • Anonyymi

   Aloittipa stallari minkä jutun vaan niin hän päätyy muutaman sanoman jälkeen perseeseen? Tapansa kullakin…

  • Anonyymi

   Matalaotsainen tiltu itkee YYA sopimuksen raunioilla,lasittunwin katsein hän vielä muistelee aikoja jolloin Kekkoset olivat vielä kekkosia....TIRSK!

  • Anonyymi

   #Tuosta Niinistön Jussin osuudesta voi suoraan päätellä sen, ettei RUK:n ja Kadiksen valintaseulat aukottomia ole olleet.

   Noihin on päässyt moni PERSEREIKÄ opiskelemaan väkivaltaa. :)#

   No joo kyllä se niinkin on. On sinne paljon kyllä ihan asiallistakin sakkia rekrytty mutta aina sitä jokunen Naton PERSEREIKÄ LUOPIO valintaseulan läpi joukkoon saattaa lipsahtaa.

   Ei ole aukoton se valintaprosessi ei.

  • Anonyymi

   Jussi Niinistö on kaikkien aikojen yksi parhaimpia Suomalaisia puolustusministereitä. Suomen turvallisuus ja itsenäisyyden varmistaminen on tuskin koskaan harpannut niin tukevia edistysaskelia kuin mitä Jussi sai aikaan sopimuksilla. Hornetit loi pohjaa tuolle yhteistyölle ja F35 sinetöi paketin.

   Suomi siirtyy niiden valtioiden joukkoon, joihin idän väkivaltakoneistolla ei ole realistista järkeä tunkeutua.

   • Anonyymi

    "Suomi siirtyy niiden valtioiden joukkoon, joihin idän väkivaltakoneistolla ei ole realistista järkeä tunkeutua."

    Taleban heitti Natotunkeutujan kaaressa ulos!


   • Anonyymi

    Jussi Niinistö on kaikkien aikojen Suomen surkein puolustusministeri. Kansa näytti seuraavissa vaaleissa , mitä mieltä jenkkipyllynnuolijaministeri Jussi Niinistöstä ollaan. Poliittinen ura loppui kuin kananlento.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jussi Niinistö on kaikkien aikojen Suomen surkein puolustusministeri. Kansa näytti seuraavissa vaaleissa , mitä mieltä jenkkipyllynnuolijaministeri Jussi Niinistöstä ollaan. Poliittinen ura loppui kuin kananlento.

    Hehee,
    kalikka kalahti ja nulikka älähti.


   • Anonyymi

    Ethän oo tosissas, arvelen , Niinistö parhaimpia
    vitsejä Suomen poliitikassa.


   • Anonyymi

    Aamen👍


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jussi Niinistö on kaikkien aikojen Suomen surkein puolustusministeri. Kansa näytti seuraavissa vaaleissa , mitä mieltä jenkkipyllynnuolijaministeri Jussi Niinistöstä ollaan. Poliittinen ura loppui kuin kananlento.

    Jussi Niinistö on yksi parhaista puolustusministereistä Suomen historiassa. Niinistön johdolla mentiin monta askelta eteen päin yhteistyössä niin Pohjoismainen kuin EU/NATOn kanssa r…n kätyrille se on erittäin kova paikka että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jussi Niinistö on yksi parhaista puolustusministereistä Suomen historiassa. Niinistön johdolla mentiin monta askelta eteen päin yhteistyössä niin Pohjoismainen kuin EU/NATOn kanssa r…n kätyrille se on erittäin kova paikka että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta

    Jussi Niinistön tekemillä sopimuksilla voi sytytellä saunan uunia tai pyyhkiä persettään.
    Kansan tuomio oli tyly.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hehee,
    kalikka kalahti ja nulikka älähti.

    Niin siinä kävi. Niinistön nulikka lensi kuin leppäkeihäs pihalle politiikasta .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jussi Niinistön tekemillä sopimuksilla voi sytytellä saunan uunia tai pyyhkiä persettään.
    Kansan tuomio oli tyly.

    r…n itkijä voi suksia Venäjälle narisemaan. Hienoa että yhteistyö toimii


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    r…n itkijä voi suksia Venäjälle narisemaan. Hienoa että yhteistyö toimii

    Yhteistyön tuloksena sai Natoluopiokin vessapaperia , kun hän vaan oppisi käyttämään sitä.
    Ei tarvitsisi hänenkään sormella pyyhkiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jussi Niinistö on yksi parhaista puolustusministereistä Suomen historiassa. Niinistön johdolla mentiin monta askelta eteen päin yhteistyössä niin Pohjoismainen kuin EU/NATOn kanssa r…n kätyrille se on erittäin kova paikka että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta

    Ihmettelen, missä Jussi nykyään vaikuttaa?
    Onko Sulla tietoo?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Suomi siirtyy niiden valtioiden joukkoon, joihin idän väkivaltakoneistolla ei ole realistista järkeä tunkeutua."

    Taleban heitti Natotunkeutujan kaaressa ulos!

    Ne fundamentalistiROTAT uskaltauituvat luolistaan ulos, vasta sitten kun länsikoalitio poistui, kuten sopimus edellytti.

    Onneksi meillä suomessa osataan luolametsästys .... . :-)


  • Anonyymi

   Onks tää Niinistö jonkun pikku kunnan kunanjohtaja?!
   Riittääköhän eväät, toivottavasti.

  • Anonyymi

   Ennen oli YYA ja jatkuva pelko siitä, että tulevat tänne sotaharjoituksiin omin lupinsa eivätkä lähde pois. Kekkosen piti toppuutella ja keksiä juonia itsenäisyyden säilyttämiseksi. Nyt voimme kutsua eri maiden joukkoja yhteisiin harjoituksiin ilman minkäänlaista painostusta tai pelkoa sopimusten rikkomisesta.

   Hyvä olla sopimuksia pelisäännöistä.

  • Anonyymi

   Ne Niinistön sopimukset on sielä Kannuksen kunnan kassakaapissa, Tiitisen listan kopion vieressä. :)

   • Anonyymi

    Kunhan taas sepittelet omasta päästäsi!


  • Anonyymi

   Antti Kaikkonen pääsee Suomen itsenäisyyden tarvaavien ministereiden eliittiin esittelemällä piakkoin uudeksi Hornettien korvaajaksi F35 hävittäjää.

   • Anonyymi

    Ei sitä päätöstä yksi mies tee ja pääasia on se, että valitaan paras kone! Älä ole katkera! Venäjällä on silti tuhat konetta!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sitä päätöstä yksi mies tee ja pääasia on se, että valitaan paras kone! Älä ole katkera! Venäjällä on silti tuhat konetta!

    600 niistä ehkä toimii


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    600 niistä ehkä toimii

    r…n kalusto on vanhaa ja ne ei pärjää Lännen yhteiselle voimalle ja moderneilla koneille


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sitä päätöstä yksi mies tee ja pääasia on se, että valitaan paras kone! Älä ole katkera! Venäjällä on silti tuhat konetta!

    Tunnut olevan kovin innoissasi Venäjän konemääristä. Eikö olekin hyvä, että Suomikin on saamassa taas parasta kalustoa. Perusteellisen vertailun tuloksena valitsemme puolustusministerin esityksestä parhaan vaihtoehdon. Arvaat varmaankin mikä se on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    600 niistä ehkä toimii

    Se on tarkoituskin. Sota syö koneita, mutta USA:ssa raauhan aikanakin käyttökuntoisia hävittäjäkoneita on suhteessa vielä paljon vähemmän.


   • Anonyymi

    Kalkkunan hankinta olisi Kaikkoselle puolustuspoliittinen itsemurha.

    F-35 koneiden hankintapäätöksen tekijät ovat muissa maissa päätyneet HALL OF STUPIDITYn
    kunniapaikalle.

    Niin myös Suomessa tulisi tapahtumaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on tarkoituskin. Sota syö koneita, mutta USA:ssa raauhan aikanakin käyttökuntoisia hävittäjäkoneita on suhteessa vielä paljon vähemmän.

    Kyllä yleensä on tarkoitus, että kalusto toimii. Kansantalon opintopiiri on saanut erikoista tietoa. Ehkä teille on annettu selitykseksi Venäjän kaluston toimimattomuudelle, että noin on tarkoituskin. Jotenkin tuo selitys kieltämättä sopii itänaapurimme tyyliin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    600 niistä ehkä toimii

    Ei kannata kokeilla, saattaa tula' nokea'
    nuttuun, oot varmaan kuullu ohjuksista?
    Montakohan ohjusta Suomella on?
    No, sähän tiedät, eiks jeh?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tunnut olevan kovin innoissasi Venäjän konemääristä. Eikö olekin hyvä, että Suomikin on saamassa taas parasta kalustoa. Perusteellisen vertailun tuloksena valitsemme puolustusministerin esityksestä parhaan vaihtoehdon. Arvaat varmaankin mikä se on.

    Hävittäjät historiaa, ei riitä vauhti ohjuksille, taas pistetään veronmaksajien rahaa menemään, turhuuteen.


  • Anonyymi

   Jussin aikana harpattiin aimo askel oikeaan suuntaan turvallisuuden kanssa.
   Siitä on ollut helppo jatkaa samoilla raiteilla.
   Läntinen yhteistyö on tiivistynyt ja Suomi on puolensa valinnut. Tästä vallitsee laaja yhteisymmärrys.

   • Anonyymi

    Tuo Nato Tiltujen yhteisymmärrys ei riitä Suomen Natojäsenyyteen, eikä edes Nato Tiltujen osalta.

    Täälä ne edelleen vikisee ja Nato on hajoamassa.

    Menkää nyt Nato Tiltut äkkiä Lontooseen Natoa kannattelemaan!


   • Anonyymi

    Kyllä. Se on juurikin noin.


  • Anonyymi

   Natoon pyrkii uusia jäseniä, eikä yksikään ole lähdössä.
   Nato se vaan vahvistuu ja Suomi tiivistää yhteistyötä.
   Tiltulla on ankeat ajat.

   • Anonyymi

    NATOon ei ole pyrkimässä enää ketään kun typerimmät on jo siinä


  • Anonyymi

   Suomen tekemiä puolustusyhteistyösopimuksia

   9.7.2016
   Suomen ja Britannian puolustusministerit tapaavat Varsovassa. Jussi Niinistö ja Michael Fallon allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan puiteasiakirjan.
   7.10.2016.
   Suomen ja Yhdysvaltain apulaispuolustusministerit tapaavat Helsingissä. Jussi Niinistöja Bob Work allekirjoittavat aiesopimuksen puolustusyhteistyöstä.

   29.6.2017
   Suomen ja Saksan puolustusministerit tapaavat Berliinissä. Jussi Niinistö ja Ursula von der Leyen allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Suomi tulee osaksi Saksan kehysvaltiokonseptia, FNC:tä.
   30.6.2017
   Suomen, Ruotsin ja Britannian puolustusministerit tapaavat Tukholmassa. Jussi Niinistö, Peter Hultqvist ja Michael Fallon allekirjoittavat sopimuksen Suomen ja Ruotsin liittymisestä Britannian vetämään nopean toiminnan joukkoon (Joint expeditionary force).
   16.11.2017
   Suomi tekee Naton kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuusyhteistyöstä (Enhanced Opportunities Partner).

   5.5.2018
   Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain puolustusministerit tapaavat Washingtonissa. Jussi Niinistö, Peter Hultqvist ja James Mattis allekirjoittavat kolmenvälisen aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä.
   6.6.2018
   Suomi lähtee mukaan kolmeen EU-projektiin: ohjelmistoradion kehittämiseen sekä sotilaallisen liikkuvuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen.
   9.7.2018
   Suomen ja Ruotsin puolustusministerit tapaavat Turussa. Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan.
   28.8.2018
   Suomen ja Ranskan puolustusministerit tapaavat Helsingissä. Jussi Niinistö ja Florence Parly ilmoittavat, että Suomi ja Ranska aikovat solmia puolustusyhteistyösopimuksen.
   30.8.2018
   Suomen ja Ranskan presidentit tapaavat Helsingissä. Sauli Niinistö ja Emmanuel Macron kertovat, että Suomi lähtee mukaan valmistelemaan yhteisymmärryspöytäkirjaa Ranskan ehdottamista interventiojoukoista.

  • Anonyymi

   Onks tää Niinistö, joka nykyisin on jonkun
   pikkukunnan johtaja?

   • Anonyymi

    Naama kiiltävänä johtaa NiinistöJussi Lohtajan naapurikaupunkia?


  • Anonyymi

   Kuten edellä huomasimme, sopimuksia on tehty pitkä jono demokratioiden kanssa.
   Eräs naapuri sieltä puuttuu. Osaako tiltut vastata miksi?
   Ei riitä vastaukseksi se, että miten Venäjä meitä uhkaa..

  • Anonyymi

   Lisää sopimuksia ja Jussi presidentiksi !

  • Anonyymi

   Jussi oli aikaansa edellä, ja näki mihin suuntaan ollaan menossa.
   Toivottavasti nykyinen puolustusministeri ei ole sinisilmäinen, ja ottaa jämäkän otteen turvallisuuspolitiikan ongelmakohtiin. Jo selvitys uhkakuvista velvoittaa puuttumaan niihin.

  • Anonyymi

   r...n itkijällä edessä ankeat ajat kun fiksumpi r...n mielinen kertoo sille että Suomi ja Ruotsi on osa Läntistä puolustusta ja erilaisia sopimuksia on niin monta että r....ä ei kykene eikä uskalla hyökätä

  • Anonyymi

   Näin rinta rinnan Natovastainen Suomi kulkee...

   Vain kurjat Nato LUOPIOT Lippumme värejä halveksia julkee...

   • Anonyymi

    Lippusi on punainen.
    Suomen lippu on sini-valkoinen.


   • Anonyymi

    r...n väreissä sä kuljet et alista ikinä enää Suomea turha edes kuvitella. Suomi Natoon heti


   • Anonyymi

    Kuvittelee olevansa runoilija, heh

    Parempi olis jättää nuo sinne pöytälaatikkoon ja säästää meidät myötähäpeältä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuvittelee olevansa runoilija, heh

    Parempi olis jättää nuo sinne pöytälaatikkoon ja säästää meidät myötähäpeältä.

    Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa.

    Nato vahvistaa turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa...kuin Afganistanissa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Jos et itse osaa hävetä kirjoituksiasi, niin lukija väistämättä tuntee myötähäpeää puolestasi, sinulle kai tuntematon ilmiö.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tunnistettu. Pietarin pojutrolli.


  • Anonyymi

   Kohta palaa ketjuun.

  • Anonyymi

   Jussi Niinistö on Suomen naziolisti että hänen arviot sopimusten hyvyydestä tai huonoudesta on pelkkää nazisontaa.

   • Anonyymi

    Ymmärrä nyt suosilla kälyinen trolli, että kunnianloukkaus ei ole asianomistajarikos 01.10.2021 alkaen .... .


  • Anonyymi

   Suomella on erinomaisia puolustusministereitä.
   Elisabeth tilasi Hornetit
   Niinistö sopi länsiyhteistyöstä
   Kaikkonen tilaa F35 -hävittäjät ja heittää mökinrakentajat jorpakkoon.
   Seuraavaksi liitytään Natoon.

   • Anonyymi

    Kekkonen kääntyy haudassaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Harrasta sinä vaan tuota aivan itekses.


   • Anonyymi

    Kaikkonen tilaa Gripenit ja mökkitalkoot saavat jatkua Saimaalla, muttei Kaavilla.


  • Anonyymi

   Aivan loistava sopimus, kunhan J. Niinistö pitää sen Kannuksen kunnan kassakaapissa 100 v. eteenpäin.

  • Anonyymi

   Minä nautin täysillä kun Suomen kansa antoi lopputilin J. Niinistölle. Ei päässyt edes kansanedustajaksi ministerin pestistä puhumattakaan. Kansa katsoi hänet erittäin epäluotettavaksi.

   • Anonyymi

    Harhainen r.....n kätyri kuvittelee niin. Niinistö oli Suomen parhaita puolustusministereitä ja teki hienoa työtä koko ministeri ajan


  • Anonyymi

   Markus Mustajärveä haastateltiin tänään aamuteeveessä. Vastaukset kysymyksiin olivat kuten ne olisivat kirjoitettu Kremlissä.

  Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tänään kerrottiin 1 732 uudesta koronavirustartunnasta

   "Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista kymmenellä ihmisellä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Suomessa
   Maailman menoa
   419
   6253
  2. Pohjanoteeraus tuotannolta

   Juuri, kun kaikki luisti hyvin tuotannon suunnasta, niin sitten tuli tämä huti, että Minna, mitääntuottamaton, hihittelevä puutarhatonttu otettiin tak
   Big Brother
   74
   5445
  3. TTK-tippuja Sita Salminen sai poikkeuksellista palautetta Mikko Leppilammelta: "Tiedättehän te..."

   Mikko Leppilampi oli todellakin tilanteen tasalla suorassa TTK-lähetyksessä. Tsemppiä Sita Salminen, tanssit todella upeasti ja olisit ansainnut jatko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   4301
  4. Soffiko ei lähtenyt Dubaihin?

   Miten malttoi jäädä Suomen syksyyn kun puoliso lähti lämpöön 🤔
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   3235
  5. Rokotevastaiset julistivat sodan Suomelle

   https://www.verkkouutiset.fi/hs-raju-viestitulva-kansanedustajille-se-on-sota-nyt/ "Se on sota nyt!" Rokotevastainen äärioikeisto on julistanut Suome
   Maailman menoa
   451
   2533
  6. Menetit elämäsi rakkauden

   Miltä se mahtaakaan tuntua?
   Ikävä
   117
   2195
  7. Sidottu ja rajusti pahoinpidelty mies löytyi ulkovarastosta Outokummussa

   Kaikenlaisia hulluja sitä on Outokummussakin, vaikka se asia ei ole mitenkään uusi tieto. Poliisi teki järkyttävän löydön: Sidottu ja rajusti pahoinp
   Outokumpu
   41
   1970
  8. Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi.

   Sanna Marinin boomer-päivitys sai somen kuumaksi – näin poliitikot reagoivat: ”Pilkkaa sodan jälkeisiä sukupolvia” Pääministeri Sanna Marin julkaisi
   Pori
   274
   1837
  Aihe