Työhakemus kerran viikossa tai työttömyysturva vaakalaudalle

Anonyymi

Hallitus on tänään antamassa eduskunnalle esityksensä niin sanotusta pohjoismaisen työvoimapalveluiden mallista, joka velvoittaisi työnhakijat viikoittaiseen työnhakuun.

https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/tyohakemus-keskimaarin-kerran-viikossa-tai-tyottomyysturva-vaakalaudalle-uusi-tyonhakumalli-lahtee-tanaan-eduskuntaan-1.17667381

Asiaa koskevan lakiesityksen luonnos oli kesän aikana lausuntokierroksella, minkä jäljiltä siihen ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Työttömän tulisi hakea lähtökohtaisesti neljää työpaikkaa kuukauden aikana.

Esitetyn määrän täyttäminen tarkoittaisi esitysluonnoksen mukaan sitä, että työnhakijat tekisivät vuodessa arviolta noin 14 miljoonaa työhakemusta .

Mikäli työnhakija laiminlyö hakuvelvollisuutensa, hän voi menettää saamansa työttömyysetuuden.

69

421

1Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   susi jo syntyessään, keksijä ei ole oikea työtä tehnyt koskaan tai mitää vaativaa

   • Anonyymi

    Lähtökohtaisesti laiton esitys. Hallitusvalta Suomessa on rajattu julkisvalta ,eikä se ylety yksilön tekemiseen, joten se ei oikeuta vaatimuksiin jotka velvoittaisi yksilöä tekemään jotakin työsuorituksia, jollaisena tuollaisia on pidettävä. Jos tuollainen menisi läpi olisi mielivaltaisesti määrättävissä etuisuuksien suhteen mitä on tehtävää ollakseen oikeutettu sosiaaliseen tukeen. Tuolle tielle lähdettäessä ,lähdetään mielivallan tielle ja laillinen valta syrjäytyy ,joka perustuu noita osin myös ihmisoikeuksiin, eli ihmisoikeudelliseen oikeutteen toimeentulon ,joka ei ole ehdollistettavissa. Syytä että niin on on tuo myös ehdoitta taattu perutuslaillamme ja toimi vaatisi perutuslakimme muuttamista. Esitys on perutuslakimme ja ihmisoikeuksien vastainen ja toimena toimi jolla puututaan ihmisen itsemääräämisoikeuteen . Jos tuo jollain ilveellä menisi lainsäädännöllisesti läpi eduskuntaa ei voitaisi enää pitää oikeusvaltion periaatteita toteuttavana tahona.


  • Anonyymi

   Hienoa ihmiset joutuu pierusohvalta töihin!

   • Anonyymi

    Kukahan niitä työpaikkoja loihtisi. Nuo TE-toimistot (vai mitä ne ovat nykyään?) eivät ainakaan. Työttömien valvontakoneistolle (=julkinen sektori) kylläkin saadaan syydettyä taas miljoonia lisää rahaa,


   • Anonyymi

    Eivät joudu tai pääse. Työpaikkoja on paljon vähemmän kuin työttömiä. Poliitikot ei näytä ymmärtävän ettei se työttömyys vähene työttömiä potkimalla.


  • Anonyymi

   Ja tämä on sitten vasemmistovetoisen hallituksen touhuja.

   Lisää työvoimavirkailijoita ja kontrollia, sillä sitä työllisyyttä syntyy. No, ainakin työvoimavirkailijoille avautuu uusia työpaikkoja. Samoin varmaan kunnan ja valtion rahoja nyhtävät erilaiset kurssituspuljut tienaavat rahaa järjestämällä työttömille "koulutuksia", missä opetetaan avaamaan tietokone ja käyttämään sähköpostia.

  • Anonyymi

   Haen nytkin viikossa yli 40 hakemuksella eikä vieläkään tärppää! Joten miksi tärppäisi myöhemminkään?

  • Anonyymi

   Miksi valtio ei vain järjestä työ paikkoja missä jokainen voisi tehdä perustoimeentuloa vaadittavia asioita? Tulisi paljon halvemmaksi kuin nykyinen miljardeja maksava viranomaisjärjestelmä+ työttömyyskorvaukset.

   Kukaan ei syö rahaa,ruokaa kyllä,sekä käyttää vaatteita että käyttää lääkkeitään. Työttömät voisi opetella tekeen kaikki nuo,se joka ei perusasioitaan opi ,kuuluu eläkkeelle vähä-älyisyyttään johon valtiolla pitää olla vakuutukset joista maksetaan heille elanto,tai muut työttömät joutuu tekeen heidänkin elantonsa,esim CB vammaiset on juuri tällaisia.

   Muu eläminen ei ole edes mahdollista.

   Ja rikolliset eritoten joutuisi pakkotyöhön ,he joutuisi juurikin elättämään nuo vammaiset ja itsensä rangaistuksena rikoksistaan ,ei enää jouten istumista sellissään niin kuin nykyään.

   Tällain tulisi valtiolle kaikkein halvimmaksi eikä olisi mitään nykyisenkaltaista kanssa ihmisten vainoa koko työelämä.
   Muut ketkä palvelee toisiaan ,nauttii niiden tuomista palveluista ja tavaroista niin kuin ennenkin.

   Lisäksi koko yhteiskunta on yksinkertaistettava minimiinsä joka alalla,tällöin planeetta säästyy kaikkein pisimpään eikä saastu.

   Elämästä ei irtoa enempää kenellekään,hyväksy se näin tai poistu siitä, Siinä se muuta ei ole eikä tule ,ei ole mitään jumalia jotka loihtisi maailmaan mitään ikinä, ihmisen se on vain kaikki tehtävä tai olla tekemättä.

   • Anonyymi

    Koska ei ole oikeita tuottavia töitä ,eikä rahaa sellaisen työn teettämiseen joka ei tuota mitään, siksi .

    Tuollaiset vaatimukset on nähtävä lähinnä pyrkimyksenä säästö toimiin, joiden kautta saadaan karensseja aikaan ja sen myötä säästöjä. Yrityksille tuo tietäisi satoja turhia hakemuksia, joiden realistisena haku pohjana ei ole muuta kuin lähettää hakemus näytiksi hausta. Haittana ehkä sitten tuolta kantilta on se että potentiaaliset hakijat hukkuu hakutulviin


   • Anonyymi

    Yhteiskunta järjesti kaikille työttömille töitä sodan jälkeen ja esimerkikksi työttömiä oli vuonna 1959 yhteensä 108 000 henkilöä jolloin valtion ja kuntien töihin oli sijoitettuna 100 000 talvikuukausina. Kesäksi silloin työttömyys laski ja osittain sen takia että työllisyystyöt loppuivat , mutta työttömät saivat sitten maataloudesta töitä. Sinänsä nuo työllisyystyöt estivät kuntia ja valtiota palkkaamasta vakituista työvoimaa , kun tiesi että työttömiä on tulossa taas ensi talveksi.


  • Anonyymi

   Siinä se nähdään. Oppositiossa nyky hallituspuolueet vaahtosivat lindströmin aktiivimallista ihan hulluna miten väärin se on ja pitää poistaa. Nyt jatkavat itse tätä raippamallia pienillä kosmeettisilla eroilla.
   Takit viuhuu päällä. Työmiehen "ystävät".

   • Anonyymi

    Kepu tkapiruna esityksessä ja taas kristämässä hallitusasemallaan.


  • Anonyymi

   Ei haittaa. Toimeentulotukella pärjää hyvin
   Ainakin maahanmuuttajat ja mustalaiset.

  • Anonyymi

   Joku hyvävelinörtti saisi jalostaa puhmyyntirobotista työhakemusrobotin, valtion tukiaisilla tietenkin. Miljoona miljoona miljoona soittoa ja valtakunnan linjat kyykyssä.

   • Anonyymi

    Sohvanlämmittäjät kerjäämillään rahoilla maksaisivat hyvinkin paljon hakemustenlähettäjäpalvelusta.
    Kylkeä jaksavat kääntää, ei muuta.


  • Anonyymi

   Allah varjelee meitä työttömiä tälläisiltä.

  • Anonyymi

   Kepu kiristi hallitusasemallaan tämänkin esityksen läpi.

  • Anonyymi

   Jos tuo menee läpi niin sääliksi käy pikkukylien työttömiä, hyvä suomi. Ei perustuloa vaan rahat pois vaan.

  • Anonyymi

   Kukahan perustaisi tietokoneistetun neuvontapalvelun kertomaan, mitä työpaikkoja hakemalla työllistymisvaara minimoituu...

   • Anonyymi

    Alempana on kallis työllistymisenvälttämiskeino: työhaastatteluun joutuva huolehtii viinanlemunsa runsaudesta.


  • Anonyymi

   Köyhyydenedistys ry: ä on ajateltu köyhyyden voittokulkua nimenomaan Suomessa. David kolumnissaan kertoo enemmän Saarnaaja:
   4:13
   On luettava kun muut ei kerro

  • Anonyymi

   Onko kukaan kysynyt yrityksiltä haluavatko tuhansia velvollisuushakemuksia viikottain tukkimaan sähköpostia tai postilaatikkoa?!

   Taas jotain uskomatonta näennäistyöllistämistä. Näiltä pönöttäviltä *diooteilta puuttuu täysin kyky luoda ja ylläpitää järkipohjalla toimivaa yhteiskuntaa.

   Tuohon puolestaan löytyy kyllä ratkaisu, ei ollenkaan tarvitse epäillä sitä.

  • Anonyymi

   Tollasen hikisen 550e takia pitää alkaa nöyristeleen

   • Anonyymi

    No älä sitten nöyristele vaan jätä raha nostamatta.


   • Anonyymi

    Josta joku on kateellinen siitäkin


  • Anonyymi

   ostakaa pullo kossua puhaltakaan työn antajaan niin paikka menee sivu suun,

   • Anonyymi

    Noin paljonko pelottaa töihin joutuminen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Noin paljonko pelottaa töihin joutuminen?

    Noita hulluja piisaa kyllä


  • Anonyymi

   Hankkiuduin työkyvyttömyyseläkkeelle Sipilän aikoina ja takaisin töihin ei ole mitään aikomusta "kuntoutua" ennen kuin tarpeeksi maksetaan. Siitäpähän saivat. Olen 41 vuotias.

   • Anonyymi

    Itsehän olen osa-työkyvyttömyyseläkkeellä, koska täyttä eivät myöntäneet. Tosin tämäkin on 1200€ käteen. Kyllä sillä pärjää, kun elää visusti ja tekee itse etanolinsa ja hakee ilmaista hyväntekeväisyys leipää.


  • Anonyymi

   Kas kummaa, nyt ei edes kokoomus ole huolissaan valtion rahantuhlaamisesta.

   Sopivasti esitys tuodaan nyt nousukauden alkaessa, että voidaan sitten sanoa, että paransi se työllistyyttä, vaikka oikeasti taloudellinen nousu on se, millä on vaikutusta.

  • Anonyymi

   Yksihän on ristiinnauliitu kerran. Ette te.

  • Anonyymi

   Aktiivimalli jota ei saa vahingossakaan kutsua aktiivimalliksi.

  • Anonyymi

   Nykyisen kaltaisen esityksen kautta on selkeästi todettavissa että poliittisella sektorilla työväestön edustus on hiipunut ja toimista on tullut työväestöä syyllistävät ja ainoaksi työväestöä edustavaksi sektoriksi on jäämässä ammattiliitot.

   • Anonyymi

    Edes ammattiliitot eivät ole kovin kiinnostuneita työttömistä, jonka seurauksena työttömät työllistyessään usein valitsevatkin Loimaan kassan.

    Tämä on tietenkin se tilanne, johon työnantajapuoli on jo vuosikymmeniä pyrkinyt, monin eri keinoin, joista yksi on ollut EU:n vapaat liikkuvuudet ja yhteismarkkinat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edes ammattiliitot eivät ole kovin kiinnostuneita työttömistä, jonka seurauksena työttömät työllistyessään usein valitsevatkin Loimaan kassan.

    Tämä on tietenkin se tilanne, johon työnantajapuoli on jo vuosikymmeniä pyrkinyt, monin eri keinoin, joista yksi on ollut EU:n vapaat liikkuvuudet ja yhteismarkkinat.

    työttömillä ole etu järjestöä ajamassa oikeus turvaa, niin maassa makavaa on hyvä potkia ilman santioita,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    työttömillä ole etu järjestöä ajamassa oikeus turvaa, niin maassa makavaa on hyvä potkia ilman santioita,

    Suosittelen hankkiutumaan työkyvyttömyyseläkkeelle suojaan kiusaamiselta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edes ammattiliitot eivät ole kovin kiinnostuneita työttömistä, jonka seurauksena työttömät työllistyessään usein valitsevatkin Loimaan kassan.

    Tämä on tietenkin se tilanne, johon työnantajapuoli on jo vuosikymmeniä pyrkinyt, monin eri keinoin, joista yksi on ollut EU:n vapaat liikkuvuudet ja yhteismarkkinat.

    Työttömät eivät maksa liitomaksuja, jote joutakoon kärsimään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suosittelen hankkiutumaan työkyvyttömyyseläkkeelle suojaan kiusaamiselta.

    On erittäin vaikea päästä, ellei vika johdu päästä. Jos taas on fyysistä vikaa ja alkaa eläkkeen takia leikkimään päävikaista, ei sen jälkeen saa enää asiallista hoitoa fyysiseen vaivaansa.

    Suomalainen asennemaailma ruohonjuuritasolla on aivan jotain muuta kuin juhlapuheissa. Jopa vanhemmat tk-lääkärit ovat junttilan perältä ajatuksineen, puhumattakaan sosiaaliturvan työntekijöistä.


  • Anonyymi

   Laittakaa niitä työhakemuksi v i s v a ministereille avustajan työpaikasta. Ja laittakaa lasku perään pakollisesta lakisääteisestä työnteosta 1h á 50€ + ALV 24%.

  • Anonyymi

   Haluaako hallitus välttämättä Suomen täyteen taloudellisesti epävarmuudessa eläviä, työttömien hakemuksilla ruukautettuun postiin vittuuntuneita työnantajia.

   • Anonyymi

    Paskan syöttäjille pitää littaa paska huuleen. Samalla mitalla takasin .Hallitus alas


  • Anonyymi

   Ennen oli TV lupa tarkastajat, nyt tulee työnhakutarkastajat.

  • Anonyymi

   Tekevät sitten jotain hyödyllistä, kansamme edustajat, kun hakevat töitä kerran viikossa, ettei karenssia tule.

  • Anonyymi

   Lopetin työpaikkojen katselun vuosia sitten kun työministeriö päivitti internet-selaimensa uuteen, kalliiseen, johon köyhällä ei ollut varaa.

  • Anonyymi

   "Työnhaun uudistus kiristää työttömien valvontaa. Se on hallituksen vasemmistopuolueille poliittinen riski".

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008317661.html

   Esitys on lähellä niin sanottua ”aktiivimalli kakkosta”, jota Juha Sipilän (kesk) hallitus edisti muttei vienyt loppuun.

   Sipilän hallituksen alkuperäinen aktiivimalli nousi vuonna 2018 kuin puskista suureksi poliittiseksi kiistakapulaksi, joka sai ammattiyhdistysliikkeen osoittamaan mieltään Senaatintorille. Aktiivimallin jatko-osaa Sipilän hallitus ei enää uskaltanut viedä läpi, mutta nyt Sanna Marinin (sd) hallitus on tekemässä hyvin samansuuntaisen uudistuksen.

   Hallituksen vasemmisto­puolueiden kannalta siihen liittyy silti ilmeisiä riskejä, sillä uudistus tulee voimaan alle vuosi ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

   Etenkin vasemmistoliitolle on vaikea olla mukana hyväksymässä mallia, jonka kaltaista se viime vaalikaudella vastusti kiivaasti. Kun Marinin hallitus sopi pohjoismaisen työnhaun mallista vuosi sitten, vasemmistoliitto poisti hetkeksi verkosta vanhan vetoomuksensa Sipilän ”aktiivimalli kakkosen” kaatamiseksi.

   Pohjoismainen työvoimapalvelumalli kuuluu niihin harvoihin Marinin hallituksen uudistuksiin, joita kokoomuksenkin edustajat vuolaasti kehuvat.

   • Anonyymi

    Tuommoiset runkkarit jotka ei kunnioita ihmisoikeuksia eikä suomen perutuslakia voi painua hevon vittuun täältä ja jos eivät osaa ottaa jalkoja its alle ,toivoa sopii että kansa nousee vastustamaan toimia ja ajaa tuollaiset päättäjät hevon helvettiin täältä että toimet saadaan ihmisarvoiselle tasolle ja laillisuus pohjalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuommoiset runkkarit jotka ei kunnioita ihmisoikeuksia eikä suomen perutuslakia voi painua hevon vittuun täältä ja jos eivät osaa ottaa jalkoja its alle ,toivoa sopii että kansa nousee vastustamaan toimia ja ajaa tuollaiset päättäjät hevon helvettiin täältä että toimet saadaan ihmisarvoiselle tasolle ja laillisuus pohjalle.

    Mitä ihmisarvoa siinä loukataan kun valvotaan että työtön työnhakija hakee työpaikkaa?


   • Anonyymi

    "Pohjoismainen työvoimapalvelumalli kuuluu niihin harvoihin Marinin hallituksen uudistuksiin, joita kokoomuksenkin edustajat vuolaasti kehuvat."

    Täysin turhasta ja tehottomasta byrokratian lisäämisestä koituva kustannus veronmaksajille ei haittaa kokoomusta lainkaan, kun sillä kiusataan heikommassa asemassa olevia ihmisiä ja myös yrittäjiä. Kertoo kaiken kokoomuksen politiikan sisällöstä. Suomalaiset äänestävät kokoomusta vain pelkkää llkeyttään, osa tietysti on ahneitakin ja äänestävät veronalennusten toivossa. Yleensä nuo kaksi ominaisuutta yhdistyvät ihmisissä.


  • Anonyymi

   Työurat eivät ole pitenemässä, jos ei saada Yli 50-vuotiaille palkallista vapaata omaishoitoon.

   Uupumus vie ssiraseläkkeelle vanhemmistaan välittävän.

   >>
   Työnantajista lähes kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että omaishoidon poissaolojen korvaamiseen tarvittaisiin samanlainen Kela-korvausjärjestelmä kuin sairauspoissaoloihin. Näin kertovat Omaishoitajaliiton työnantajille teettämän kyselyn tulokset.

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyonantajat-kela-voisi-korvata-omaishoidosta-johtuvia-poissaoloja/8254426#gs.d8570j
   >>

   • Anonyymi

    Työurat eivät ole pitenemässä muutenkaan, eikä tarvitsekaan. Oikeissa töissä ihminen ei kestä edes eläkeikään, poliittiset ja "asiantuntijoina" tyhjää paasaavat sisätyöläiset voivat tietysti jatkaa dementoituneita horinoitaan ihan niin kauan kuin viitsivät, ei heitä kukaan jaksa kuunnella nuorempanakaan.


  • Anonyymi

   Tuplataan makaroonin hinta, niin päästään työttömistä.

  • Anonyymi

   Hyvähän se olis saada töitä. Piristystä elämään.

  • Anonyymi

   Olisihan se aivan hirveä vääryys ja suorastaan ihmisoikeusloukkaus jos työtön joutuisi töihin!

   • Anonyymi

    Sinä olet juuri niitä notkujia jotka eivät tee mitään todellisia töitä. Juuri sinunlaisesi on roikkuu työttömän housunlahkeessa ja vaatii että pitäisi työttömän tehdä ilmaiseksi töitä.
    Sitten itse ollaan työpaikalla paikalla mutta notkutaan puhelimessa tai muuten pinnataan ja luimistellaan ilmaisen palkan eteen. Teitä on nähty, puhutaan omia asioita tutuille ja sukulaisille puhelimessa.


   • Anonyymi

    Mihin töihin hakemuksia lähettämällä muka joutuu?


  • Anonyymi

   Toinen ryöväri sai päivän valtakunnassa vatupassin mukaan.

  • Anonyymi

   Pitkäaikaistyöttömät vapautuvat velvoitteesta:

   "
   Haettavien työpaikkojen tulisi kuitenkin olla sellaisia, joihin työnhakija voi perustellusti olettaa voivansa työllistyä.
   "
   YLE
   Ministeri ei usko työnhakuvelvoitteen johtavan hakemustehtailuun: "Ihminen itse tietää, millaisia työpaikkoja hän hakee"

   https://yle.fi/uutiset/3-12133902

  • Anonyymi

   Tavallista paremmille ihmisille kannetaan jopa lumia lasketellakin.

  • Anonyymi

   Hakemus moniin ammatteihin joihin ei ole koulutusta kuten astronautiksi, apless tarjoilijaksi, hammaslääkäriksi, show painijaksi, ihmiskuulaksi sirkukseen, tai sitten pelleksi eduskuntaan... onhan noita paikkoja.

  • Anonyymi

   Pystylauta onkin parempi.

  • Anonyymi

   Japanista ja Australiasta, Kanadastakin kannattaa hakea töitä.

   Suomesta ei nyt ainakaan kannata, Hawaijiltakin voi hakea erilaisia työpaikkoja.

  • Anonyymi

   Voi hakea myös Valtionvarain ministeriön ylijohtajaksi, johtajaksi johtajan paikalle.

  • Anonyymi

   Vapaaehtois töihin jos ei saa palkallista.

  • Anonyymi

   Mikäs ongelma tuo on et vaettava krran viikkoon tai 4 kuukaudessa, kerranhan se varsinainen hakemus on kirjoitettava, myöhemmin toiseen paikkaan vaihdetaan vaan osoite

  • Anonyymi

   Hallitus myöntää 70 miljoonaa euroa järjesttämällä 1300 työpaikkaa Te-toimiston ja työllisyyspalveluihin kouluttamattomille tylsistyneille mammoille ja huonosti työllistettäville virkailijoille vittuilemaan jo nöyryteetyille työttömille. Se on Sipilän toteuttama aktiivimalli 2 jota sdp.n vasemistohallitus toteuttaa kunnianhimoisesti.

  • Anonyymi

   Natsi Haatainen varmaan ihan kiimassa tämän vuoksi!

  • Anonyymi

   Copy paste hakemuspohja, mihin vaihdetaan työpaikan tiedot.
   Kännykkä äänettömälle ja taas nukkumaan hakemuksen lähettämisen jälkeen. 😴👍

  • Anonyymi

   Ei voi ku ihmetellä kuin paljon on katkeria ihmisiä kun ollaan työttömillekin kateellisia muutamista satasista ja samaan aikaan elätetään elintasopakolaisia jotka eivät ole koskaan mitenkään osallistuneet rakentamaan tätä maata , naurettava systeemi joka sekoittaa pakkaa turhaan , työstä kieltäytyminenhän on jo sanktioitu , luulisi riittävän , jos itse olisin työtön en koskaan alistuisi moiseen simputukseen enkä sitä siksi vaatisi muillekkaan.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyrkissä nöyryytettiin naisia avoimesti!!!

   Marko Kulmala pomona vaati naisia kertomaan karvoistaan ja näyttämään karvansa. Tea Khalifa oli neekeri ja Marika Makaroff lesbo. Harjottelijatyttöjä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   9688
  2. Bile-Sanna vai pääministeri-Marin? Lue Ukkolan kolumni

   Bile Dani on saanut haastajan Bile Sanna. Seiska ja Iltalehti uutisoivat alkoholin huuruisista julkkisjuhlista, jollaisia pääministerimme Sanna Marin
   Maailman menoa
   354
   5951
  3. Tässä on tomaattipasta a la Sanna Marin - Tämä yksi ainesosa kruunaa pääministerin lempiruoan!

   Pääministeri Marin paljastaa suhteellisen tavallisen lempiruokansa, mutta siinä onkin yksi aika erikoinen ainesosa.... Unohda fetapiirakka, nyt tulee
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2946
  4. Mikko Kuustonen paljastaa Hanna-rakkaan yllättävän teon kriisin keskellä: "Ne on rankkoja..."

   Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus on kyllä mielenkiintoinen pari. Rakastuneet kypsissä kymmenissä ja uusioperhettä pukkaa: https://www.suomi24.fi/vii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2060
  5. Kepulaiset arvioivat Marinin ruumiinrakennetta

   Keskustan pää-äänenkannattajalehti Suomenmaa teki arvioita Marinin terveydentilasta muun muassa hänen siivousintonsa, ruumiinrakenteen ja juoksuharras
   Maailman menoa
   97
   1880
  6. Miehelle tiedoksi

   Haluan sinut. Haluan herätä vierestäsi, haluan antaa sinulle aamupusun, haluan jutella kanssasi kaikesta maan ja taivaan välillä, haluan käydä kanssa
   Ikävä
   93
   1817
  7. Suomesta mukaan lomalle mehupurkkia jotta saa Espanjasta käsin mainostaa

   On nämä huvittavia,kyllä kahvit pärskähti läppärille,ei voi olla nolompaa 😆😆😆
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1190
  8. Miehelle ihanalle

   Tää meijän juttu on kyllä pakko selvittää,se ei jätä rauhaan.Onko minulle sydämessäsi paikka?Voisimmeko palata siihen hetkeen takaisin?Olisiko meille
   Ikävä
   50
   982
  9. Matkailumäen pääomitus kaatui hallintooikeudessa.

   Olisi pitänyt kysyä EU:a lupa, Veronmaksajien rahaa säästyi 2 miljoonaa euroa ei paha. Eiköhän nyt olisi aika selvitysmiehen tulla matkailumäelle ja
   Ähtäri
   35
   892
  Aihe