Perustuslakivaliokunta käveli perustuslain yli hyvin kevyin perustein koronapassiasiassa

Anonyymi

Perustuslakivaliokunta on antanut lausunnon tartuntatautilain muuttamisesta. Lausuntoon sisältyvät perustuslakivaliokunnan linjaukset kahteen keskeiseen ehdotukseen: terveysturvalliseen maahantuloon liittyvien säännöksien voimassaolon jatkamiseen sekä koronapassiin.

Perustuslakivaliokunnan mielestä koronapassisääntelylle on hyväksyttävät perusteet ja lakiehdotus voidaan käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.
https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/ca4f7fc2-29d3-4a51-b17d-3d42f404ffe9

Moderna -rokotteen antaminen lopetettiin alle 30-vuotiaille sydänoireilun takia, Astra Zenecassa tuli aiemmin vastaavanlaisia sydän- ja verisuonitapahtumia, jonka takia sen antaminen lopetettiin. Mika Rämetin tänään antaman haastattelun mukaan myös Pfizerin rokotteessa on Modernan tapaan tullut sydänoireilua, joskin hieman vähemmän.

Meidät siis pakotetaan ottamaan "vapaaehtoinen" riskipitoinen rokote, ties kuinka monta annosta vielä säännöllisin väliajoin palvelujen käyttämisen ehtona. Esim. Pandemix sikainfluenssarokotteen käyttö lopetettiin paljon pienemmin haittailmoitusmäärin.

Ensin rokotepassipakon piiriin laitetaan kapakat ja yleisötapahtumat, mutta kuinka pian muutkin palvelut, ja pian rokotepassi onkin jo työssäkäynnin tai opiskelun ehtona kuten Italiassa.

Kun lupa on saatu, sitä voidaan laajentaa helpolla. Pelottava ja mielivaltainen kehitys, kun tietää etteivät nykyiset koronarokotteet estä edes tartuntoja.

Omalla kustannuksella (150-200€) 72h voimassa olevan koronatestipassin hakeva rokottamaton joutuu tartuntavaaraan mennessään koronapassin vaativaan paikkaan, koska tupla- tai triplarokotettuja ei testata, ja he voivat levittää virusta. Maksat, mutta et ole edes turvassa. Oikeudenmukaistako?

Käytännössä siis riskejä sisältävä koronarokote on pakko ottaa, jos tautitilanne pahenee ja rokotepassin käyttöalaa laajennetaan. Ja paheneehan tilanne, kun rokotetut yhä enemmän levittävät sars-cov-2 virusta väestöön käyttäytyessään kuin yleisvaarallista tartuntatautia ei olisi.

Minulle on yhdentekevää periaatteessa, jos en pääse ravintoloihin ja yleisötapahtumiin, mutta jos estetään työn tekeminen, opiskelu ja peruspalveluiden käyttäminen ilman voimassa olevaa rokotusta, se on fasismia ja totalitarismia.
Ja kun nyt koronapassille näytettiin perustuslakivaliokunnassa vihreää valoa, tie fasismiin on auki.

On outoa miten kokoomus perustuslakivaliokunnassa esti aiemmin pakkotestaukset rajoilla ja negatiivisen testitodistuksen vaateen maahantullessa, mutta voi nyt rikkoa kaikkien kansalaisten perusoikeuksia paljon räikeämmin, eikä vain niiden, jotka maahan palatessaan tuovat potentiaalisesti uusia tartuntaketjuja Suomeen.



No bisneshän ja taloudelliset intressit tämän koronapassin takana ovat. Se mahdollistaa pahimpien koronalinkobisnesten mm. kapakoiden pitämisen auki, vaikka koronatilanne räjähtäisi käsiin. Mika Lintilä ja Antti Kurvinen ovat suoraan kertoneet tv:ssä tämän. Paradoksaalisesti koronapassilla tartuntoja levittävät tupla/triplarokotetut voivat jatkaa viruksen levittämistä maailman tappiin epidemiatilanteen pahenemisesta huolimatta, epidemian jota he nimenomaan pahentavat saamalla riekkua koronapassilla. Tämä kehitys on menossa sairaaksi ja absurdiksi.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koska me olemme riskeistä välittämättä tai niitä ymmärtämättä ottaneet koronarokotteet, teidänkin pitää ne ottaa..

      • Anonyymi

        Joo se on kuuma että rajoille ei sitä pakkokaranteenia saatu ihmisten suojelemiseksi, mutta nyt saadaan läpi vapauksia polkeva koronapassi.. Ei mitään logiikkaa. Vähemmän se rajaliikenteen kontrollointi vaikuttaa väestöön kuin tollaset passit jotka kaikilla kohta pitää olla normaaliin elämään. Jos suomen kansalaisilla on aina oikeus palata kotimaahan ja tuoda ties mitä viruksia tänne, niin varmaan suomen kansalaisella pitää olla oikeus kulkea vapaasti omassa maassaankin.


    • Anonyymi

      Miksi Suomi ajaa k-passiasiaa kuin käärmettä pyssyyn vaikka muut pohjoismaat kuopanneet ajatuksen?

      • Anonyymi

        Koska MaRa ja EK näin haluavat, että koronalingot voidaan pitää auki huolimatta epidemiatilanteen huonontumisesta. Saadaan asiakkaita tartuntojen sylttytehtaisiin, joiksi HUSin Asko Järvinen on kapakoita kutsunut iltapäivälehdissä. Porvaripuolueet lobbaavat mitä elinkeinoelämä käskee ja Marin antoi myös tälle paineelle periksi siirtäen Kiurun ja muun nuivan kolmikon sivuun, vaikka ne ovat hoitaneet kolme ensimmäistä korona-aaltoa maailman parhaiten Der Spiegelin saksalaistutkimuksen mukaan 154 yli 0,5 miljoonan asukkaan maan joukossa. Myös THL, HUS ja STM ovat kritisoineet ravintolarajoitusten poistoa, kun tartuntamäärät ovat nousussa, vaikka terveyskeskukset ja työterveyshoito ei suosita edes koronatestiin menoa hengitystieinfektioista kärsiville tuplarokotetuille. Todellinen tartuntatilanne on paljon tilastoitua huonompi, ehkä huonoin koko pandemian aikana. Ja hengitystieinfektiokausi vasta käynnistyy lokakuun alussa ja jatkuu läpi talvikauden maaliskuun loppuun.


    • Anonyymi

      Joutuuhan sotaan ja eturintamaankin hallinnon pakottamana.

      • Anonyymi

        rokotepakkolakipassi on se yksi syy miksi-


        korona levitettiin-


        ny t rustattaan näitä perustuslakimuutoksia kaikkialla maailmassa fasismia kohti..


      • Anonyymi

        Eturintamaan pääsee huonon näön omaavat että osuvat johon ehkä sitten :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        rokotepakkolakipassi on se yksi syy miksi-


        korona levitettiin-


        ny t rustattaan näitä perustuslakimuutoksia kaikkialla maailmassa fasismia kohti..

        Kysymys kuuluu: Mitä eliitti pelkää niin paljon, että se on ottanut näin suuren ja riskaabelin globaalin agendan pakkolääkitä koko maailman väestö, erityisesti länsimaiden kaikki kansalaoset ja saattaa kaikki valvottuun koronapassidiktatuuriin sekä säännölliseen lääkitykseen? Paniikki on globaalilla eliitillä äärimmäinen, mutta miksi juuri nyt?


    • Anonyymi

      En ymmärrä miten jotkut haluavat vapaaehtoisesti (!!) luopua perusoikeuksistaan, jos tämä passi kerran tulee käyttöön niin sitä laajennetaan pian myös muille osa-alueille ties millä verukkeella "yhteisen hyvän vuoksi". Sitten on myöhäistä.

      Italiassa on jo tässä kuussa lakattu maksamasta palkkaa niille jotka eivät rokottaudu (sekä yksityinen että julkinen sektori = kaikki työssäkäyvät!!). Israelissa kahdesti rokotettujen koronapassi vanheni mielivaltaisesti viime sunnuntaina vaikka tämän luvattiin alunperin olevan voimassa vuoden loppuun asti.

      Ihmisiä kiristetään ottamaan "vapaaehtoinen" rokote yhä uudelleen ja uudelleen, jotta saavat säilyttää työpaikkansa. Kenellä on varaa kieltäytyä??

      Samaan aikaan rokotteen tehottomuudesta ja vakavista haitoista tulee enemmän ja enemmän tutkimustuloksia eikä KUKAAN reagoi!!

      Tämä on sairasta tyranniaa

      https://www.reuters.com/world/europe/italy-readies-law-make-covid-health-pass-mandatory-all-workers-2021-09-16/

      https://www.timesofisrael.com/over-1-million-israelis-who-didnt-get-3rd-dose-to-lose-green-pass-on-sunday/

    • Anonyymi

      Rokottamattomien oikeus elämään?

      Itse olen ottanut rokotteet enkä oikeastaan kauhean hyvin edes ymmärrä, miksi joku aikuinen ei ota koronarokotusta. Mutta, tämä Helsingin sanomien otsikko pisti miettimään :

      Pääministeri Marinin mukaan korona­rajoituksia ei ole purettu liian nopeasti: ”Emme voi pitää yhteiskuntaa suljettuna vain sen vuoksi, että osa ihmisistä ei ole rokotetta halunnut ottaa”

      Suomessa yli 12-v on rokotettu vasta 72% ja kokonaisprosentti koko väestössä on sitäkin pienempi. se on aika iso joukko ihmisiä.

      Kysymys kuuluukin: jos henkilö kieltäytyy hoidosta (rokote) eikö valtiolla ole sen jälkeen enää velvollisuutta suojella kansalaisiaan yleisvaaralliselta tartuntataudilta?

      Kyllä poliokin on yleisvaarallinen tartuntatauti vaikka siihen on rokote.

      Minua siis alkoi vähän ihmetyttää tuo ajatus, että 20% ihmisistä päätetään olla suojelematta tartuntataudilta. Voiko valtio tosiaan tehdä näin? Eikö kansalaisella tulisi olla oikeus terveyteen, siis eikö heidän elämää tulisi silti suojella, vaikka he ovat kieltäytyneet rokotteesta?

      3/4 sairaalahoidossa on rokottamaton. On outoa, jos toimenpiteitä ei tehdä jolla viruksen leviäminen rokottamattomien keskuudessa estetään. Koska seuraukset voivat olla pitkällä tähtäimellä aika kovia kansantaloudelle kun miettii ensin hoitokustannuksia ja sitten jatkoa, jos henkilö esim tulee työkyvyttömäksi tms.

      Lyhytnäköistä politiikkaa, sanoisin. Ja aika kylmää. Ja epätasa-arvoista.

    • Anonyymi

      Mutta kummasti muiden yleisvaarallisten tartuntatautien polion, tuberkuloosin, tulirokon jne. tartuntaketjut ja epidemiat tukahdutetaan aina ja pidetään kurissa, toisin kuin covid-19, jonka annetaan levitä taloudellisten syiden takia. Saa nähdä mihin tämä valittu talouslähtöinen polku johtaa 😐

      • Anonyymi

        Eihän näitä tauteja ole ollut kuin ennen rokotteitten keksimistä näihin.
        Taudit katosivat ja rokotteet tulivat nokkimaan rahoja menneistä taudeista - bisness ja rikolliset haistavat millä tehdä isoa rahaa ja voidella nämä päättäjät vielä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän näitä tauteja ole ollut kuin ennen rokotteitten keksimistä näihin.
        Taudit katosivat ja rokotteet tulivat nokkimaan rahoja menneistä taudeista - bisness ja rikolliset haistavat millä tehdä isoa rahaa ja voidella nämä päättäjät vielä.

        Ai että tuberkuloosia ei ollut ennen rokotteita? Jotakin rajaa valehtelulle nyt toivoisi.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuberkuloosi

        Suomessakin 1930 - luvulla eli ennen rokotteita kuoli vuodessa noin 10000 ihmistä tuberkuloosiin. Tuberkuloosia vastaan alettiin Suomessa rokottaa vuonna 1941:

        https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/tietoa-rokotuksista/kansallinen-rokotusohjelma/milloin-eri-rokotukset-ovat-alkaneet-suomessa-


    • Anonyymi

      Korona passia en tule koskaan hyväksymään. Never. Siksi jätän rokotuksetkin

    • Anonyymi

      Jos koronapassi ruvetaan vaatimaan pakolliseksi, niin pitäisi myös kertoa, mistä sen passin saa. Ai että helppo tulostaa omalla kotikoneella? Voi olla, mutta jos ei ole tulostinta kotona? No, kirjastosta sitten! Mutta kun kaikki eivät osaa käyttää tietokonetta ja tulostinta. Tuollaiset kotikonstit ei onnistu.
      Jos koronapassi vaaditaan, niin kyllä se täytyy esm. terveyskeskuksesta saada. Rokottajathan ei koronapassia kirjoita, vai kuinka?

      • Anonyymi

        Ei todella ole tarpeen. Ruokaa kun vaan saa hakea, ettei tarvitse metsästä käydä hakemassa petäjäistä.


    • Anonyymi

      Rokottamattoman henkilön ei pitäisi päästä edes sairaalaan. Täyttävät tehot ja aiheuttavat välillisesti toisten kuoleman. Ainoastaan pöpilään pitäisi päästä ilman koronapassia. Nämä rokottamattomat ovat murhaajia, Yhteiskunnan ei pitäisi maksaa heidän hoitoaan

      • Anonyymi

        Totta virkat. Pitää vastata omista tekemisistään eikä pistää muita maksajiksi !


    • Anonyymi

      Vankileirin rokottamattomat tervitsisivat eikä mitään päänsilittelyä.

    • Anonyymi

      Paljon on maailmassa tehty pahaa muka hyvää tarkoittaen?🤦🤦🤦

    • Anonyymi

      Ei koskaan - missään olosuhteissa tule hyväksyä rokotepassia. Jätän mieluusti paikat väliin jossa kysellä'än kotimaassa passeja.

    • Anonyymi

      En hyväksy enkä käytä palveluja jotka tuota mahdollisesti joskus vaativat. Joku tuolla kirjoittikin että 20% kansasta on noin 1 miljoona. siitä vaan. Menetätte miljoona potentiaalista asiakasta. :)

    • Anonyymi

      Homma menee globalistien ja bigpharman käsikirjoituksen mukaan.
      Viruksia ei voi poistaa passeilla.
      70% rokotettu mutta rokotetut levittävät deltavarianttia. Siksi tartuntatilanne on pahin koko aikana.

      Bigpharma on vastuuton.

      • Anonyymi

        Ongelma on se että rokotepasseilla valheellisen turvallisuudentunteen illuusiolla yhä enemmän hilluvat ja parveilevat rokotetut levittävät sars-cov-2 koronavirusta yhä laajemmalle väestöön, sekä tuovat uusia variantteja vastuuttomalla koronapassimatkailullaan, jossa tartuntoja maahan tuovia rokotettuja ei edes testata. Yhä suurempi määrä sars-cov-2 koronavirusta väestössä johtaa yhä uusiin viruskantoihin, jotka ohittavat rokotteen antamaa immuniteettia paremmin. Lopulta saattaa syntyä Omega-kanta, joka putsaa koko pöydän.


    • Anonyymi

      Älkää lannistu o. Älkää suostuko

    • Anonyymi

      Tottakai käveli yli lakien. He kun ovat osa suunnitelmaa. He ovat mukana siinä perkeleellisessä ihmiskokeessa. Vain rokottautumattomat ovat vapaana tuosta perkeleen vetämästä tanssiorkesterista

    • Anonyymi

      "Tekivät rikoksen"!!!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe