Pöytä katettu

Anonyymi

Pöytä on jälleen katettu. Ei niin kauniisti, kuin joskus, kun pöydän ääressä on ehkä istunut vuosien varrella ulkomaalaisia vieraita kuninkaita, keisareita, suuriruhtinaita, diktaattoreita, maaherroja, pormestareita, ei kattaus ole edes ministeritasoakaan.
Pöytä on ehtinyt olla hyvin erilaisissa taloissa, virastoissa, laitoksissa, sitä on siirretty välillä paikasta toiseen. Vahva pöytä on valmistettu tummasta puusta, tammesta. Jalat ovat paksut.
Pöytä on pyöreä, siinä ei ole vetolaatikoita. Pyöreä on tosi iso ja tanakka, sen halkaisija kaksi ja puoli metriä. Se on joskus saanut lempi- ja kutsumanimen Oak, lausutaan ”Ouk”. Ouk on yli satavuotias ja nykyään hän on valtakunnallisesti merkittävä suojeltu toimisto- ja virastokaluste, ensimmäinen ja ainut suojeltu sellainen.
Kun pöytä on vanha, siinä on varmaankin puoli miljoonaa pientä naarmua ja joitakin liki näkymättömiä halkemia, jotka eivät näy uuden pinkin värisen pellavaliinan alta. Viisi senttiä paksun kannen alla on yhä näkyvissä valmistajan puumerkki.
Liinan alla saattaa jopa haiskahtaa hieman vanhalta. Pöytä on valmistettu joskus vuonna 1920-luvun alussa mittatilaustyönä paikallisessa kyläverstaassa.
Pöytä on katettu tällä kertaa pienelle joukolle, jotka käyttävät erilaisia maskeja. On tarjolla pientä suolaista, vegemakkaraa, vegepinaattiohukaisia ja ruusukaalisalaatia. Keskellä tarjottimella on myös iso kannu, paikallista maailman kirkkainta, puhtainta vettä ja kotimaiset juomalasit tietysti. Lisäksi kristallivaasissa on värikkäät syksyn kukat.
Pöytää voi sanoa päätös- ja sopimuspöydäksi, kun ympärillä istuu tasa-arvolain mukaisesti neljä henkilöä, kaksi naista ja kaksi miestä ja he nyt päättävät, että pian ei ole enää mitään pandemiasuosituksia voimassa, eikä päätöksen tekoon tule lainkaan vaikuttamaan mitkään eri yhteisöjen painostustoimet, joita on tuotu runsaasti esiin itseään luotettavina pitävissä medioissa. Näin ovet ja ikkunat ovat sitten siis selkoselällään ja levällään kaikille viruksille ja muunnoksille, kun rokotekattavuus on on vain riittävän kattava.

0

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        91
        1445
      2. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        154
        1137
      3. En tiedä..

        Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
        Ikävä
        103
        1020
      4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

        Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
        Suomalaiset julkkikset
        15
        877
      5. Mitäs nainen

        Meinaat tehdä viikonloppuna.
        Ikävä
        82
        850
      6. Suhde asiaa

        Miksi et halua suhdetta kanssani?
        Ikävä
        64
        760
      7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

        Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
        Ikävä
        40
        747
      8. Vedalainen metafysiikka

        Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
        Hindulaisuus
        289
        733
      9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

        Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
        Ikävä
        107
        728
      10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

        Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
        Ikävä
        44
        692
      Aihe