Like father like son

Anonyymi

Vanha amerikkalainen sanonta pitää paikkansa poikkeuksetta vanhustenhoidossakin.

Mikähän siinä on että vanhukset, joiden pitäisi olla vanhainkodessa tai erityislaitoksissa, ovat sairaaloiden ja terveyskeskusten vuodeosastoilla? Johtuuko se siitä että kunnat laskevat että "se hoito tuottaa parhaiten kirstuun" vai jostuuko se siitä että "pesilliset on niin natkuja" etteivät halua kustantaa niitä oikeita hoitokoteja. Mutta sen verran periliset on kuitenkin omahyväisiä että kotona ei anneta asua, itse ei katsota perään tai hoideta ja kotihoidon palveluikaan ei tilata kun "eihän kenekään persus sitä kestä".

Yhtä kaikki. Nämä kyökyt ovat sitten vuodeosastoilla oikeasti sairaiden seassa. Sielä ne huutaa yöt isää ja äitiä, puuroo ja vessahätää samalla häiriten kaikkien muiden unta. Ne ovat poikkeuksetta myös väkivaltaisia. Lyövät, potkivat, sylkevät ja ensimmäinen asia mihin ne aina tarraa kiinni ovat hukset. Niistä revitään. Huorittelu kuuluu lähtökohtaisesti niiden kielenkäyttöön siinä missä kiroilukin hoitohenkilökuntaa kohtaan

Tämän lisäksi ne karkailevat yöllä ja huutavat apua milloin missäkin. Ulos ei yökkö saa mennä ja kun vartjoita ei ole osastoilla 24/7 niin poliisi sitten palauttaa kun ehtivät.

Nämä ilkeät kyökyt tuhoavat osastoilla muuten lempeän ja mukavan ilmapiirin. Tai jos eivät nämä kyökyt, niin sitten niiden perilliset. Jos on agressiivinen kyökky niin poikkeuksetta perilliset ovat vielä agressiivisempia. Vaativat että heidän vanhemmillaan olisi erityiskohtelu, jatkuvasti joku istuisi sängyn reunalla. Ja pitäisi isän/äidin mieltä virkeänä virikkeillä. Ja jos kaikki ei menekkään niinkuin perillset haluavat, niin sitten huudetaan, haukutaa ja tehdään kanteluita/valituksia.

Nämä perilliset luulevat että huutamalla ja haukkumalla ja/tai kantelemalla saa asiansa läpi. Voin kertoa että ei saa. Ja voin kertoa perillisille että nekin kuolevat. Yleensä vanhempiensa jälkeen. Mutta että niillä on sama itsellään edessä.

Nyt onkin kaikilla perillisillä mietinnän paikka siihen että ovatko omat vanhemmat oikeassa paikassa julkisen sairaanhoidon vuodeosastoilla. Vai pitäisikö niiden muuttaa erityispaikkoihin jos ne eivät ole toipilaita. Ja mikä merkitys tässä asiassa on kyökyjen omaisuudella.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Paras olisi vain unohtaa

        Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
        Ikävä
        81
        1750
      2. Voisitko laittaa

        Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
        Ikävä
        75
        1367
      3. Mietitikö nainen koskaan

        Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
        Ikävä
        106
        1298
      4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
        Lieksa
        189
        1283
      5. huono omatunto

        johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
        Ikävä
        64
        1063
      6. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

        Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
        Ikävä
        163
        1061
      7. Päätin juuri että

        En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
        Ikävä
        32
        902
      8. Onnistuit sohaisemaan mua

        Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
        Ikävä
        62
        886
      9. Huomenna se

        Tulee kohta, odotatko?
        Ikävä
        61
        836
      10. Mitä kaipaat

        Usein elämässäsi
        Ikävä
        94
        804
      Aihe