Ylistys ja kunnia sankarillimme 1492

Viisisataa myöhemmin Espanjalaiset uusnatsit ylistävät Kolumbusta.

Amerikan alkuperäiset asukkaat " intiaanit " toivottivat iloisina " vihdoinkin löysit meidät, me olimme pitkästyneet teidän vitkasteluun, parempi myöhään kuin milloinkaan "

https://yle.fi/uutiset/3-12142285

15

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanka-Rilli, Pikku-Rilli, Kanta-relli.

      Jotain on Valkoinen Ihminen saanut aikaiseksi.
      Tuskin muuten olisi hänen maailmansa niin haluttu.
      Harvalla kansalla on koskaan ollut älyä, viisautta kehittää ihan omaa.
      Siksi monilla kansoilla on ollut antautuminen viisaimmille.

      H.

    • Samoin suomalaiset suvakit tulevat kiittelemään islamilaisia (talipaaneja), että vihdoinkin löysitte meidät ...

    • Suomalaiset isänmaallisia, hyväksyivät Hitlerin avun, Suomalaiset pelasivat kaksinaamaista peliä pitivät natseja pienempänä pahana kuin Stalinismia, suomen persut 30-luvulla vastustivat valtiomuotoamme joka kielettiin kuten Pohjoismainen vastarintaliike.
      Espanja Francisco Franco oli äärioikeistolainen diktaattori jota Unkarin Orban matkii.
      Äärioikeisto menee aina liiallisuuksiin, Trumppi ihaili Hitleriä ja persut ihailee edelleen Trumppia.

      Kolumbus ja hänen seuraajat harjoittivat kolonalismia, kolonalismi edelleen ilmenee rasisminina, ketkä nykypäivänä hyväksyy rasismin.

      EU edustaa moraalista demokratiaa, koska se on niin suosittua eeuun sisällä paria valtiota lukuunottamatta.

      • Nii vastasin Teelle, ja vastaan Teelle edelleen mitä suvakkius vaikuttaa juhlaan jota Kolumbuksen kunniaksi vietetään, eritoten kun Espanjan Persut ylpeilevät kolonismin saavutuksista amerikan alkuperäisille.


    • Anonyymi

      Jopa jotain. Uusnatsit on omineen Kolumbuksen. Uusnatsit, jotka eivät siedä kuin muut uusnatsit.

      • Anonyymi

        Sarjassa savolaista ajatuksenjuoksua ja päätelmiä uusnatseista , noista Amerikan löytäjärasisteista.

        Hyvää päivää ja kirvesvartta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sarjassa savolaista ajatuksenjuoksua ja päätelmiä uusnatseista , noista Amerikan löytäjärasisteista.

        Hyvää päivää ja kirvesvartta!

        Hyvää kirvesvartta persu !
        tm


    • Dia de la Raza (y la Hispanidad) on Kolumbuksen päivän nimi Latinalaisessa Amerikassa. 1992 kun vietettiin Amerikan löytämisen 500-vuotispäivää, alkoivat latinalaisamerikkalaiset puhua muistopäivästä, ei juhlista- conmemoración, ei celebración. Onhan selkeästi osoitettu että Kolumbus ei "löytänyt" mitään Amerikkaa, koska Amerikka ei koskaan ole ollut hukassa, paitsi eurooppalaisille mahtimaille, jotka aloittivat heti maanosan (jota Kolumbus luuli Länsi-Intiaksi) riistämisen rahoittaakseen keskinäiset sotansa. Alkuperäiskansojen orjuuttaminen, luonnonvarojen systemaattine ryöstö (Latinalaisen Amerikan avoimet suonet), taudit ja kansanmurhat olivat ajan sävel muuallakin maailmassa, jonne koloniaalimahdit raivasivat uusia polkuja, avasivat satamia, toivat länsimaista sivistystä.

      Nyt, yli puoli vuosisataa myöhemmin, Etelä- ja Keski-Amerikka saavat nauttia eurooppalaisten tuomasta sivistyksestä ja kulttuurista, puhua espanjaa tai portugalia ja palvoa katolilaisten jumalaa. Ja hidastuneesta taloudellisesta kehityksestä. Kolmasosa pohjois-amerikkalaisia puhuu nyt jo espanjaa ja hispaaninen väestö lisääntyy nopeammin kuin muut vähemmistöt. Samalla se amerikkalaistuu ja soluttautuu valtavirtaan.

      Kaikki ei tietenkään ollut pelkästään pahasta. Tästä kulttuurien yhteensulautumisesta syntyi uusi rotu, jos niin voi sanoa, rotu jota meksikolainen filosofi Vasconcelos kutsui "kosmiseksi roduksi". Tämä kolmen rodun sekoitus on se mihin Rodun Päivä viittaa.

      Ehkä paras nimitys olisi kuitenkin Hispaanisen kulttuurin muistopäivä, koska roduista puhuminen ei ole oikein korrektia nykymaailmassa.

    • Länsimainen kehitys tietysti toi edistystä minne se levittäytyi, alkuperäiset pääsivät lähes kivikaudesta eroon, Austraalian asukkaat ei kuollee sukupuuttoon, Amerikassa tuho oli 95 % väestöstä tuhoutui löytöretkien seurauksena.

      Suomen historiassa suomen pelasi kun kuuluimme ruotsiin 1809-asti, muussa tapaksessa olisimme vähemmistönä osa venäjää, kuten itä-karjala.

      Kielellä ei ole mitään merkitystä mikä on valta kieli, kieli venäjä, arabia, kiina, intia.

    • Inkkarit ottivat hurraten vastaan espanjalais-portugalilais-italialaisen Stalinin, joka tarjosi heille aivan uudenlaisen talousjärjestelmän. Siinä Isä Aurinkoisen kätyrit keräsivät kaiken arvokkaan itselleen ja kotimaahansa lähetettäväksi ja tarjosivat vastineeksi työtä ja tasa-arvoa orjuuden muodossa. Uuden talousjärjestelmän myötä Generalissimus tarjosi myös kansalle yhtäläläisen oikeuden sosiaali- ja terveyspalveluihin, joiden myötä 70 prosenttia kansasta kuoli flunssa- ja rokkoepidemioihin. Vihdoin inkkarien keskuudessa oli rauha, kapitalistipäälliköt ja aateliset eivät enää riistäneet kansaa, vaan jokainen antoi kykynsä mukaan ja sai tarpeensa mukaan. Toisin sanottuna kaikki raatoivat itsensä ennenaikaiseen hautaan ja kaikesta oli pulaa.

    • Hulluinta kun suomalaiset muutettuan amerikkaan jostain syystä olivat tyytymättömiä ja propakanda valehteli, mahtava suuri neuvostoliitto työläisen paratiisi tarjoaa onnen maan, 30-luvulla amerikasta vaelettiin joukottain Stalin suojaan.
      Mahto olla pettymys, heti heille valkeni mikä oli totuus, tapaus, rikas leski rouva myös muutti onnelaan mukana tuliterä auto plus maallinen omaisuus, satamassa vietiin omaisuus, köyhtynyt rikas kirjoitti salaa " neuvostovenäjällä on kiusaaminen viety uuteen ulottavuuteen, siitä tehty taiteen laji.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Espanjalaiset juhlinevat Kolumbusta uusista maista samaan tapaan kuin venäläiset juhlivat Putinia Krimin valloituksesta. Aikakausi ja sankarit ovat vain vaihtuneet.

    • Minusta on kumma, jos vasta Kolumbus löysi Amerikan mantereen.

      Kun katsoo maailmankarttaa miten lyhyt merenylitysmatka tuolla pohjoisessa on maanosien välillä, lyhyempi kuin Suomen ja Ruotsin väli Merenkurkun kohdalla, niin olisi se kumma, jos ei siellä olisi sivakoitu mannerten väliä puolin ja toisin jäitä pitkin jo paljon aikaisemmin tai kalastusveneillä törmätty toiseen mantereeseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      132
      1503
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1162
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1150
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      76
      1022
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      187
      839
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      789
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      742
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      77
      714
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      70
      657
    10. Palstalaisten

      Paino. Paljonko siis painat?
      Sinkut
      86
      626
    Aihe